Βάλτε όλοι αυτή την εικόνα στο προφίλ σας. Ή και όχι.

Βάλτε όλοι αυτή την εικόνα στο προφίλ σας. Ή και όχι. Facebook Twitter
28

Δεν μου αρέσουν οι προστακτικές, καθόλου.

"Βάλτε τώρα όλοι αυτή την εικόνα στο προφίλ σας", διαβάζω παντού. 

Βάλτε όλοι αυτή την εικόνα στο προφίλ σας. Ή και όχι. Facebook Twitter

Δεν θα το διατύπωνα τόσο πιεστικά. Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει σε κάτι, αν θα είναι απλώς αντίδραση του καναπέ ή αν θα είναι γελοίο το όλο πράγμα. 

Θα το διατύπωνα αλλιώς:

Όταν βλέπουμε τέτοια πράγματα, για το σημερινό συμβάν

Όταν βλέπουμε με τόση βεβαιότητα κάποιοι να αθωώνουν τους δράστες

Κι όταν βλέπουμε ότι η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να παίρνει εκατομμύρια σε επιχορηγήσεις από τα (ελάχιστα, έτσι κι αλλιώς) λεφτά μας, χωρίς κανένας να έχει καταδικαστεί ποτέ για τίποτα -ακόμα και εκείνος ο βουλευτής που χτύπησε γυναίκα μπροστά στις κάμερες-

ένας απ' τους πολλούς τρόπους αντίδρασης είναι και ο ψηφιακός. 

Οπότε αντί για την διαταγή "Βάλτε όλοι αυτή την εικόνα στο προφίλ σας τώρα!", ενημερώνω πως κυκλοφορούν τρεις εικόνες για να επιλέξει κάποιος, αν τυχόν θελήσει να τις βάλει στο προφίλ των social media του, ως αστερίσκο σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. 

Εγώ πάντως το άλλαξα το προφίλ μου και έβαλα την μαύρη/ροζ εικόνα, πιο πολύ ως μικρό μέσο πίεσης:

Η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. 

28

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

15 σχόλια
Eγω παλι που φοβαμαι, τρεμω κανονικα, που δεν εχω μπρατσα, λοσταρια, στιλετα, σιδερενιες γροθιες και οπλο και δεν προτιθεμαι και να αποκτησω και που κανω την αγανακτηση μου γαργαρα ακριβως γιατι το συνθημα με προκαλει να αντιμετωπισω αυτα τα γομαρια σωμα με σωμα και που θεωρω οτι η ανοχη μιας ολοκληρης Βουλης και κοινωνιας σε αυτο το επικινδυνο φαινομενο τους αποθρασυνε και τους γιγαντωσε, τι κανω;
Τα τελευταία χρόνια, ''φασίστα'' και "ναζί" λέγαμε αυτόν που δεν άφηνε να παρκάρεις τη μπεμβε σε σημείο για αμεα, αυτόν που δεν ανήκε στην αριστερά, αυτόν που έλεγε ότι δε γίνεται να κλείνεις το δρόμο τρεις φορές την εβδομάδα, αυτόςν που δεν άφηνε να καπνίζεις σε κλειστό χώρο, αυτόν που έβριζε τους φωτόπουλους... Ωραία, πιασάρικη λέξη. Βγάζει πετυχημένα συνθήματα.Εν τω μεταξύ, οι φασίστες και οι ναζί χωρίς εισαγωγικά αλώνιζαν ως "δεξιοί" ή στη χειρότερη "χουντικοί" και σιγά σιγά πιάσαν τα πόστα που χρειάζονταν. Να ξαναδούμε τώρα πως πήραν τα ποσοστά που πήραν πριν πέσει ο λαός από τα σύννεφα;Τα like και τα συνθήματα στο FB μας μάραναν.Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει ερωτηματολόγιο στου στυλ "θα παντρεύατε την κόρη σας με μαύρο/θα προσλαμβάνατε γκέι νευροχειρουργό/θα αφήνατε το παιδί σας στο ίδιο θρανίο με ένα παιδί χωρίς πόδι/θα βάζατε ένσημα σε μετανάστη εργάτη" και αν πιάσεις κάτω από 75% να μη σου επιτρέπουν να βάζεις τέτοια στο wall σου και να σου γεμίζουν το FB με "που πας ρε;".
@ oberonεχω παει σε δεκαδες πορειες και ποτε κανενας "ψυχακιας μπατσος" δεν επιχειρησε να μου ανοιξει το κεφαλι.. φυσικα κι εγω δεν επιχειρησα να κατεβασω βιτρινες, να πεταξω πετρες ή μολοτωφ, να δειρω κλπ κλπ.. εχω αρχισει να πιστευω οτι αυτα τα περι "ψυχακια μπατσου" ειναι το καλυτερο αλλοθι για να εκτονωνονται βιαια ενστικτα και να δικαιολογουνται βιαιοπραγιες ενθεν κακειθεν.. και φυσικα, εχω δει πολλες φορες αναρχικους (ή "αναρχικους") να πετανε ολων των ειδων τα αντικειμενα σε αστυνομικους που βρισκονται αρκετα μακρια τους και δεν τους εχουν προκαλεσει καθολου.. εκτος αν αυτο γινεται "προληπτικα"...
Έλεος πια με αυτή την εικονική πραγματικότητα του πληκτρολογίου και της κοινωνικής δικτυακής λοβοτομής! ΕΛΕΟΣ!Επιτέλους, εκτός του υπολογιστή σας ή σε συνδυασμό με αυτόν βγείτε έξω και αντιμετωπίστε τις σοβαρές καταστάσεις πρόσωπο με πρόσωπο. Καταστάσεις προσωπικές και συλλογικές. Και μόνο αυτή η κίνηση τοποθέτησης της εικόνας "σιγα_μη_φοβηθώ" δηλώνει το πόσο φοβάσαι, το πόσο φοβόμαστε. Όσο η "συμμέτοχη" των περισσοτέρων από εμάς είναι εικονική και των "τεράτων" πέρα για πέρα πραγματική (τα αποτελέσματα είναι φανερά και ξεκάθαρα), μη περιμένουμε να αλλάξουμε ή να διορθώσουμε τις καταστάσεις προς το καλύτερο.
Εγώ ελπίζω μέχρι τότε να έχω φύγει. Δεν θα κάτσω να συμμετέχω, κάτι που δεν το έκανα ποτέ, σε μία νοοτροπία ποδοσφαιροποίησης και χουλιγκανισμού της πολιτικής-τραγικής πραγματικότητας και της καθημερινότητας μας.
Κυκλοφορεί και το εξής:Aivalis TakisΠαρακαλω θερμά όσοι είναι συμπαθούντες , υποστηρικτές , ψηφοφόροι , παρατρεχάμενοι και χειροκροτητές της ναζιστικής οργάνωσης ''χρυσή αυγή'' να με διαγράψουν πάραυτα από φίλο τους και από την ζωή τους. Δεν είμαι φίλος τους , δεν έχω να πω τίποτα μαζί τους , δεν θέλω να μοιράζομαι τις μουσικές που αγαπώ μαζί τους . Έτσι απλά . Σας ευχαριστώ.
Δεν με φοβιζει η Χ.Α. ,ολοι ξερουμε απο την ιστορια ποια ειναι η καταληξη ολων αυτων.Με στενοχωρει στην Ελλαδα ολα πλεον ειναι μαυρο-ασπρο,μαζι μας η εναντιον μας,οτι πολλοι βλεπουν προδοτες παντου και επικρατει ενας περιεργος ακραιος κυνισμος.Ολοι μιλανε ευκολα για κρεμαλες,για ξυλοδαρμους κτλ. Πας να πιεις μια μπυρα το μεσημερι και ακους τους ηλικιωμενους διπλα να μιλανε για οτι δεν τους αρεσει με απιστευτο κυνισμο,προχθες δυο 60αρηδες ελεγαν για την Ρεπουση και την χαρακτηριζαν καργιολα και πουτανα και οτι πρεπει να βρεθει καποιος να της σπασει τα μουτρα.Το μισος που εβγαζαν οι φωνες τους ηταν σοκαριστικο,αυτο με προβληματιζει πιο πολυ απο την ιδια την Χ.Α. Ολους μας εχει επηρεασει η κριση , εγω προσωπικα δεν ξερω πως θα βγαλω τον μηνα και περιμενω το επιδομα ανεργιας του επομενου αλλα δεν μισω κανεναν,εχω σημαντικοτερα πραγματα να σκεφτομαι ολη μερα
"Δεν με φοβιζει η Χ.Α. ,ολοι ξερουμε απο την ιστορια ποια ειναι η καταληξη ολων αυτων"Απο την ιστορια ξερουμε οτι οταν ακροδεξια στοιχεια ανεβαιναν στην εξουσια το αποτελεσμα ηταν αιματηρο. Μπορει στο τελος οντως να επηλθε η πτωση τους αλλα στην πορεια τους σκορπιζαν τον φοβο, τον τρομο και τον θανατο.. Η γνωμη μου ειναι οτι δεν πρεπει να τους υποτιμαμε επειδη τους θεωρουμε αμορφωτους ανεγκεφαλους και ζωα (που ειναι). Ομως ειναι ανεγκεφαλοι με δυναμη κ εξουσια κ αυτο ειναι επικυνδυνο.Οταν χτυπουσαν και τρομοκρατουσαν μεταναστες περνουσε στα ψιλα. Μετα αρχισαν οι δολοφονιες. "δεν αφορουν εμας, ξενους χτυπουν, ειναι μακρια μας" λεγαμε. Τωρα σκοτωσαν κι ελληνα, επειδη ανηκε στην Antifa.. τωρα αγχωνομαστε που γινονται ολο και πιο απροκαλυπτοι και ερχεται ο Τρομος πιο κοντα μας.. Διαγωνω λοιπον (εν μερει) Kostas γιατι εμενα με φοβιζει. Φοβαμαι παρα πολυ-για μενα που δεν ειμαι ακροδεξια και το δειχνω,αρα στοχοποιουμαι, φοβαμαι για τα παιδια μου, φοβαμαι τελικα για την χωρα μου..
Δεν τους θεωρω καθολου χαζους και αμορφωτους,ναι υπαρχουν παρα πολλοι με αυτα τα χαρακτηριστικα αλλα αυτοι ειναι οι αναλωσιμοι απλα δεν το ξερουν.Ο Μιχαλολιακος ομως μονο χαζος δεν ειναι,γνωριζει την ελληνικη κοινωνια και τις φοβιες της και τις εκμεταλευεται.Δεν εγραψα πουθενα οτι πρεπει να μεινουμε απραγοι αλλα τετοιου ειδους ιδεολογιες ακομα και να απαλλαγουμε απο την Χ.Α. αν δεν τις αποβαλουμε απο τον κοσμο θα δημιουργηθουν αλλες παρομοιες οργανωσεις. Το οτι δεν την φοβαμαι δεν σημαινει μενω απραγος , ο φοβος ειναι το δικο τους το παιχνιδι ακομα και ο φοβος των αντιπαλων τους.
Το κρίσιμο ειναι η εικόνα του ΣΚΑΙ. Πρέπει να παραδεχθουμε ότι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ μέσα και ειδησεογραφικά site εχουν επιδοθεί σε εκστρατεια life style εξωραισμου της ΧΑ τον προηγουμενο καιρό, με την ίδια τακτική και τρόπο που είχαν επιδοθεί στην αντίστοιχη εκστρατεια "κατασκευης" του Καρατζαφερη στα 00ς. εδώ είναι αρκετά απο αυτά τα παραδείγματα http://www.kourdistoportocali.com/articles/23829.htm
"Όταν βλέπουμε με τόση βεβαιότητα κάποιοι να αθωώνουν τους δράστες"και με την ιδια βεβαιοτητα να τους κατηγορεις οτι στις 6.23 το πρωι γνωριζαν ηδη οτι τον σκοτωσε για αλλο λογο,πιο σκοτεινο.Και ναι,οι κινησεις αυτες μεσω φουμπου ειναι επανασταση απο τον καναπε.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Κατακριτέο θα ήταν αν επέμεναν στην αρχική τους εκτίμηση η οποία δημιουργήθηκε ελλείψει περαιτέρω πληροφοριών. Η προσπάθεια ανακάλυψης καθεστωτικών εχθρών είναι τουλάχιστον γελοία.
Και όμως θα έπρεπε να φοβηθούμε. Οσο η πολιτεία κλείνει τα ματιά της στη βία (ανεξάρτητα από που προέρχεται) τότε όλοι μας θα πρέπει να φοβόμαστε. Πολιτικές δολοφονίες δεν συμβαδίζουν με την δημοκρατία και πιστεύω πως είμαστε ακόμα στην αρχή...
Η πολιτεία που δημιούργησε και πριμοδότησε την Χ.Α. δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. Είναι ευθύνη του κόσμου να αντιδράσει και να στείλει τους ναζί εκεί που ανήκουν, δηλαδή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Το χρωστάμε στα εκατομμύρια θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Όποτε αφήστε την επαναστατική γυμναστική μέσω fb και βγείτε στο δρόμο να συμμετέχετε σε μία από τις πολλές αντιφασιστικές πορείες που λαμβάνουν χώρα. Ή ναζί ή άνθρωπος, μέση λύση δεν υπάρχει.Υ.Γ. Θεωρώ προσωπικά όσους αναπαρήγαγαν και συνεχίζουν να το κάνουν τη θεωρία των δύο άκρων ηθικούς αυτουργού αυτής της δολοφονίας και έχω να τους πω ότι ο ναζισμός έρχεται στην αρχή για τους άλλους και μετά για όλους, οι είκοσι εκατομμύρια νεκροί Γερμανοί το ξέρουν καλά αυτό.
Τα δυο ακρα υπαρχουν απλα το ενα ειναι εξωβουλευτικο... (δεν ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ δλδ) Και τα δυο ακρα ειναι επικυνδινα απλα η ΧΑ χρηζει περισσοτερης αναγνωρισιμοτητας.
Υπαρχουν δυο ακρα, και υπαρχουν και πολιτικες δυναμεις που φλερταρουν με αυτα τα δυο ακρα.. ΝΔ με φασιστες και ΣΥΡΙΖΑ με εξωκοινοβουλευτικους και κουκουλοφορους...Δεν ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ το αλλο ακρο απλα φλερταρει η χρησιμοποιει πολιτικα αυτους τους χωρους... Θα ηταν αφελης καποιος που δεν το βλεπει.. Ημουν απο αυτους που δεν πιστευα οτι πρεπει να απογορευτει η ΧΑ αλλα με αυτες τις πραξεις κυρηξαν πολεμο και εχουν αιμα στα χερια τους, απο εδω και μπρος τερμα... Κυνηγι σε φασιστες ατελειωτο...Οταν λεω κυνηγι δεν εννοω απαραιτητα βια..Δεν μπορει να ανεχτει η φτωχο-δημοκρατια μας ανθρωπους με αιμα στα χερια .. Εξω οι ναζι!!!
φυσικα και υπαρχουν δυο ακρα, οποιος δεν το βλεπει, απλα εθελοτυφλει.. οσο εμετικο ειναι να μισεις καποιον για το χρωμα του δερματος του, αλλο τοσο ειναι να επικροτεις ή και να επιδιωκεις το θανατο του επειδη ειναι αστυνομικος.. εκτος αν θεωρεις οτι η αξια της ανθρωπινης ζωης μπορει να ανεβοκατεβαινει κατα το δοκουν, οπως οι τιμες των μετοχων.. δε με ενδιαφερει να βαλω ταμπελες στο "αλλο ακρο" (δε με νοιαζει αν ειναι ο συριζα, η ανταρσυα, η 17ν ή οι αναρχικοι), δεν εχει ομως κανενα νοημα να αρνουμαστε την υπαρξη του.. για μενα, οση αγανακτηση μου προκαλει η ανανδρη επιθεση χρυσαυγιτων σε μεταναστες, αλλο τοσο θυμο που προξενει η ριψη μολοτωφ απο ανθρωπο σε ανθρωπο..