Πώς βλέπουν οι Κινέζοι; Η 'Α,μπα' τραβάει τα μαλλιά της

Πώς βλέπουν οι Κινέζοι; Η 'Α,μπα' τραβάει τα μαλλιά της Facebook Twitter
34

 

________________

1.

"άμα ο άλλος θέλει κάπως, κάποτε, κάπου θα φανεί στην πορεία...

άμα ο άλλος δε θέλει γιατί να συνεχίζει να ασχολείται μαζί σου?

γιατί να μη στο κόβει?

το δε ξέρει τι θέλει δε κάνει στην περίπτωση μας!

ευχαριστώωω αμπά μου! "-lolita

*Αναστεναγμός*

Γιατί κάποιος εθελοντικά να διακόψει μια σχέση που του χαϊδεύει τον εγωισμό και τον κάνει Θεό και όλα αυτά χωρίς ιδιαίτερο κόπο;

Γιατί να σου το κόψει;

Γιατί;

Θα σου το κόψει όταν βρει μια που παρουσιάζει περισσότερη πρόκληση.

 

 

________________

2.

λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ασιάτες (πχ οι κινέζοι) έχουν μια μικρή σχισμή για μάτια, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν το εύρος του οπτικού τους πεδίου μειώνεται αναλόγως. (κυριολεκτικά μιλώντας, γιατί μεταφορικά ξέρω ανθρώπους που το μέγεθος των ματιών τους δε δικαιολογεί το πόσο κοντόφθαλμοι είναι). ευχαριστώ!- aniram

Αν καμιά φορά σε πούνε ρατσιστή, μην το πάρεις κατάκαρδα.

Τώρα είναι μια καλή στιγμή για να διαβάσεις λίγο ανατομία για να μάθεις πώς δουλεύει το ανθρώπινο μάτι.

________________

3.

"Γιατί ορισμένοι άνθρωποι μισούν τις γάτες?

Υ.Γ. Είστε εξαιρετική !"- Δέσποινα

Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω. Επειδή είναι κομψές και κοιτάνε τη δουλειά τους;

(Ευχαριστώ! δε χρειάζεται πληθυντικός!)

________________

4.

"αγαπητή α, μπα

 

μάλλον το έχεις πει πολλές φορές ότι αν είναι να γίνει και είναι αμοιβαίο απλά γίνεται αλλά τι γίνεται στην εξής περίπτωση που:

 

είμαστε μαζί με ένα παιδί τέσσερα χρόνια, είναι πολύ καλό παιδί (όλοι καλά παιδιά είμαστε θα μου πεις!!) αλλά από πολύ νωρίς είχα μια αίσθηση ότι στο συναισθηματικό του κομμάτι κάτι δεν πάει καλά. το είχα θίξει διακριτικά (όσο μπορούσα) λέγοντάς του ότι αλλιώς είμαστε με τους φίλους μας και αλλιώς με το σύντροφό μας (άλλοι κώδικες σε μια ερωτική σχέση).. το είχε αποδώσει στο ότι κάνει πρώτη φορά μακροχρόνια σχέση. Γίνανε πολλοί τσακωμοί , λόγω μιας συμπεριφοράς του στυλ καλά περνάμε αλλά δεν ξεβολεύομαι για κανένα λόγο, όπου σε όλους τσακωνόμουν μόνη μου ποτέ δεν αντιδρούσε απλά έλεγε «μα τι έγινε πάλι» ή ότι «το μόνο που θέλω είναι να είμαστε μαζί» . Πάντα με κάνει να  νιώθω ότι είμαι αυτό που λέμε η τελευταία τρύπα της φλογέρας και ότι τέλοσπάντων δεν μπορώ εγώ να τον κάνω να θέλει . Έτσι ο τελευταίος χρόνος με βρίσκει να νομίζω ότι όντως εγώ έχω το πρόβλημα που συνεχώς κάτι ζητάω χωρίς λόγο , ότι ακόμα και το να πάμε διακοπές (που δεν το θεωρεί απαραίτητο να πάει κάπου εκτός από το χωριό του) είναι παράλογο και καταπιεστικό .

Δυο φορές που χωρίσαμε και έφυγα από το σπίτι γύρισα μόνη μου και όταν τον ρώτησα τι θα έκανε για αυτό αν δεν γύριζα εγώ μου είπε:΄΄ τίποτα, αφού ήθελες να φύγεις΄΄.

Γιατί ένας άνθρωπος που δεν προσπαθεί για να είστε μαζί κάθε φορά που φεύγεις το παίζει θύμα και σου πετάει ατάκες του στυλ ΄΄ δεν είναι έτσι η αγάπη΄΄. Γιατί αφού σου βγάζει το χειρότερό σου εαυτό και βλέπει ότι υποφέρεις  δεν κάνει κάτι για αυτό ? και αφού αποφασίζεις να φύγεις σου λέει ότι αν ήσουν πιο ήρεμη και χαμογελαστή όλα καλά θα πήγαιναν? βέβαια υπάρχει και το ερώτημα τι κάνω ακόμα εγώ σε μια τέτοια κατάσταση??????"­-άγνωστη

Μπορεί να έγραψες είκοσι γραμμές αλλά και πάλι δεν κατάλαβα τι ακριβώς κάνει. Δεν είναι εκδηλωτικός ή ζει σα να είναι μόνος του, και αν προσαρμοστείς εσύ καλώς και αν όχι, αδιαφορεί;

Αν κατάλαβα σωστά και είναι το δεύτερο, πολύ κρίμα. Μετά από 4 χρόνια σε έχει βάλει και αμφιβάλλεις και για το αν είσαι υπερβολική ή όχι. Δεν είσαι υπερβολική, λίγα λες. Δεν ξέρω γιατί δεν προσπαθεί, αλλά κάτι δεν πηγαίνει καθόλου καλά.  

 

________________

5.

υπαρχει περιπτωση να εχεις βρει απο τα 20 σου τον ανθρωπο σου(πραγματικοτητα αυτο!) και να μπορεσεις να το διαφυλαξεις αυτο με τον περασμα του χρονου ωστε να μην το χασεις?- La vita è bella

Οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ σας αλλά δεν το θεωρώ καθόλου απίθανο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να φροντίσεις τον εαυτό σου, να τον εξελίξεις ανεξάρτητα από τον άλλον όσο πιο καλά μπορείς, για να συνεχίσετε να βρίσκετε ο ένας τον άλλον ενδιαφέρων. Είναι μεγάλη ευθύνη.

 

________________

6.

Tι είναι αυτό που τόσο σε φοβίζει, τι είναι αυτό που τόσο σε βασανίζει?- και λέγομαι...

Να μην χρεωκοπήσει το HBO.

________________

7.

"Καλημέρα Αμπά? ! Είμαι 27 και έχω πλέον καταλάβει ότι έχω χαμηλή αυτοεκτίμηση- αυτοπεποίθηση και μίας ελαφριάς μορφής κατάθλιψη. Υπάρχουν σαφή σημάδια βελτίωσης από πριν 12 χρόνια που ξεκίνησε η κατάθλιψη (χωρίς φάρμακα .. αν και δεν θα τα απέκλεια) Η χαμηλή αυτοπεποίθηση υπήρχε από πάντα.

 

Μου αρέσει να κάνω παρέα με δραστήριους , χαρούμενους ανθρώπους και οι κοπέλες που θαυμάζω είναι δραστήριες και χαμογελαστές, πάντα χαμογελαστές !

 

Τι θα με συμβούλευες να κάνω για να αποκτήσω περισσότερη όρεξη για ζωή και να μπορώ να προσελκύω και τους ανθρώπους που θέλω;"- baggelis

Πολύ με τιμάτε όταν ρωτάτε θεμελιώδη ζητήματα όλης σας της ύπαρξης, αλλά ρε παιδιά, δεν έχω τέτοιες ιδιότητες. Για να αποκτήσεις περισσότερη όρεξη για τη ζωή πρέπει πρώτα να μάθεις τι είναι αυτό που σε εμποδίζει, και όπως καταλαβαίνεις, μου είναι αδύνατον να το κάνω μέσα από τη στήλη. Είναι πολύ θετικό που ξέρεις τι έχεις και θέλεις να το διορθώσεις, είναι καλό που έχεις παρατηρήσει βελτίωση, αλλά όπως καταλαβαίνεις, για να αλλάξεις τη ζωή σου, χρειάζεσαι βοήθεια. Από ψυχίατρο/ψυχολόγο.

 

 

________________

8.

"θα μπορούσαν να σε λένε και dr house.

όταν κάποιος απομυθοποιεί τα πάντα και ζει με βάση

τη λογική, το ρεαλισμό, ίσως και λίγο κυνισμό είναι καλύτερα?

δε λείπει λίγο μπαχάρι?

(μου θυμίζει λίγο το ""μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι"")"-o whirl

Έχω πει ότι δε θα απαντάω στις ίδιες ερωτήσεις και αυτή είναι η έβδομη φορά που με ρωτάνε το ίδιο και ορκίζομαι ότι είναι η τελευταία φορά που απαντάω και η τελευταία που εκνευρίζομαι.

Γιατί πιστεύετε ότι για να είσαι «χαρούμενος» και «ενθουσιασμένος» πρέπει να παραβλέπεις την πραγματικότητα; Πώς σας έχει κολλήσει ότι οι λογικοί άνθρωποι κάτι χάνουν; Γιατί πρέπει να είσαι στην κοσμάρα σου για να περνάς καλά; Δεν σας έχουν απογοητεύσει αρκετά τα ροζ γυαλιά ως τώρα;

Επίσης, από πού έχετε συμπεράνει ότι έχω απομυθοποιήσει τα πάντα; Θαυμάζω ένα σωρό κόσμο. Ενθουσιάζομαι πολύ εύκολα και με πολλά πράγματα, με βιβλία, με την τηλεόραση, με τα τζιν τόνικ, ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Ο κόσμος γύρω μου όπως είναι παρουσιάζει υπερβολικά πολλές ευκαιρίες για να βάλω «μπαχάρι», το μεγαλύτερό μου πρόβλημα είναι που δεν προλαβαίνω να κάνω όλα τα διασκεδαστικά πράγματα που μπορώ μέσα στη μέρα. Δοκιμάστε και λίγο την πραγματικότητα, έχει αληθινή γεύση.

 

  

________________

9.

αγαπητη α,μπα περα απο το γεγονος οτι μου εκανες το καλυτερο κομπλιμεντο απο καταβολης κομπλιμεντων,εχω ειλικρινα μια απορια. γιατι τα γκομενακια νομιζουν οτι τα γκομενικα τους ειναι τοσο σπουδαιο θεμα; γιατι οι αντρες πιστευουν το ιδιο για την ομαδα και το αμαξι τους; ο.κ η βλακεια δεν εχει ορια, το κλαψομουνι και η καφριλα το ιδιο, η μιζερια ομως και η ελειψη φαντασιας ακολουθουν τις ιδιες σταθερες; που να τρεχω τωρα;- κουρτσιο

Κούρτσιο, καιρό είχαμε να σε δούμε.

 

 

________________

10.

Την προηγούμενη εβδομάδα τα ΜΜΕ έκαναν απεργία μια ημέρα, άλλη μια μέρα κι αυτή την εβδομάδα. Κι άκουσα σήμερα ότι θα την πέσουν οι ελεγκτές στους τζαμπατζήδες. Εμάς τους εργαζόμενους πολίτες που ενώ πληρώνουμε για μηνιαία ή εβδομαδιαία κάρτα αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε σε ταξί τα ίδια λεφτά της μηνιαίας για 2 ημέρες, ποιος θα μας υπερασπιστεί όταν μια μέρα έχουμε απλά ξεχάσει να βγάλουμε εισιτήριο και μας τραβοπαλούν οι ελεγκτές σα να έχουμε διαπράξει έγκλημα? Με τί μούτρα μας ελέγχουν? Με εκτίμηση-pou pigan oi den plirono?

Μακάρι να μπορούσα να πω κάτι με περιεχόμενο, αλλά τα είπες όλα. Μόνο το εξής μπορώ να προσθέσω: να ξέρεις ότι με τους ελεγκτές το πιο αφοπλιστικό που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι υπερβολικά ευγενικός και να τους αντιμετωπίζεις σα να είναι υπάλληλοι πίσω από γκισέ στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Το έχω δοκιμάσει, τα χάνουν εντελώς, έχει πολύ πλάκα.

 

________________

11.

Αξιαγάπητη "Α, μπα" γιατί δεν έχω πια απορίες ; Παρ΄ ότι γνωρίζω ότι δεν γνωρίζω καν αυτά που θα ήθελα να γνωρίζω...- αν-απορη

Μόλις τώρα δεν εξέφρασες μία;

 

________________

12.

Έχω μία απορία, πως εξηγείς πως κάθε γυναίκα στη ζωή μου που έχω δηλώσει εξαρχής πως δε θέλω σοβαρά, να προσκολλάται πάνω μου και κάθε γυναίκα που θέλω, να κάθεται μαζί μου ένα μήνα, να εξαφανίζεται μυστηριωδώς και να επιστρέφει όποτε το θυμηθεί να μου εκφράσει το θαυμασμό και τον έρωτά της; Και μία φορά που ενέδωσα δεν μπόρεσα ποτέ να το χαρώ από την ανασφάλεια που ένιωθα ότι θα τελειώσει την επόμενη μέρα. Σοβαρά τώρα, κάπου φταίω εγώ, το κοντινό μου περιβάλλον ντρέπεται μάλλον να μου το πει κατάμουτρα ή δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό  είναι να πάρω σβάρνα κάθε τέτοια περίπτωση και να τη ρωτήσω!  Μετά σκέφτομαι πως είναι πρόβλημά τους και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πόσο γαμάτος είμαι! (αστειεύομαι προφανώς, ή όχι;)Τι διάολο 30 χρόνια χωρίς ένα νορμάλ έρωτα είναι φυσιολογικά; Θεωρώ πως η ωμή άποψη ενός αγνώστου κάποια στιγμή είναι αρκετή να σε στείλει σε μία σωστή κατεύθυνση, θα τη βρούμε την άκρη γιατρέ;- Ν.

Φίλε Ν, αν είχα τη φωτογραφία σου, θα την τοιχοκολλούσα στα σοκάκια για να προειδοποιήσω τις γυναίκες:

ΜΑΚΡΙΑ, 30ρης ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ ΜΕ ΠΗΓΜΕΝΟ ΕΓΩΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ ΣΕ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ.

Τέτοιους, αγαπητέ Ν. έχουμε φάει με τις χούφτες, δεν θέλουμε άλλους. Επίσης δε μας ενδιαφέρει να σας λύσουμε τα θέματά σας, να τα λύσετε μόνοι σας. Άντε, μια μικρή βοήθεια: ξεκινήστε από τη μαμά σας.

Αν ήμουν δικαστής, η θεραπεία – σοκ είναι να ζήσετε πέντε χρόνια σε χώρα με απελευθερωμένες γυναίκες που κάνουν παιδιά χωρίς να θεωρούν απαραίτητο το γάμο. Εκεί θα δείτε πραγματικά πόσο μετράτε.

34

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

18 σχόλια
πες μου πως τουλάχιστον ακούς Δάκη. έστω οτι πήγες στις συναυλίες του νταλάρα.Είσαι πολύ τυχερός που μεγάλωσες στο ορφανοτροφείο. αν είχες τους γονείς μιας γνωστής μου, σίγουρα θα χες καταλήξει στου Σινούρη..... και τότε, ναι θα εξηγούνταν πολλά.
τουλαχιστον ακουω Δακη.στο νταλαρα δεν μ αφηνουν να μπω γιατι ειμαι ο τζιμης πανουσης.οντως ειμαι πολυ τυχερος γιατι καθε Τριτη ειχαμε για δειπνο γιδα βραστη με αφρο λευκης σοκολατας.αν ειχα τους γονεις της γνωστης σου θα ημουν η γνωστη σου οποτε δεν θα τα λεγαμε απο το LIFO θα πιναμε κανα κοφισοπ.
1. πιάσε μια καϊπιρίνια με μάνγκο2. to be or not to be3. ξυπόλυτη ήταν η απάντηση. μόλις έχασες ένα κανονάκι. φακ4. φτού κ κάπου μέσα μου ονειρευομουν πως είσαι ο ironman- θα σου πώ κάτι που θα σε ταράξει. ΓΡΑΦΕ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.Κούρτσιο ένα έχω να σου πώ. Πιάσαμε αμερικάνικη βάση http://www.youtube.com/watch?v=FcQhvb2Qvi0 Υποψιάζομαι πως είσαι ο φίλος μου ο Σ από το νησί των τρελών. όχι από τη λέρο. κοίτα λίγο πιό ψιλά κ αριστερά στον χάρτη.ερώτηση: ποιά ανάγκη έσπρωχνε τις μανάδες μας να διπλώνουν τις αθλητικές κάλτσες κ να τις γυρίζουν στο τέλος, τα μέσα έξω, με αποτέλεσμα να σπάνε τα λάστιχα;
απαντηση.για να κολλησουνε μηκυτιαση και οι κατσαριδες και να τις ξεφορτωθειτε επιτελους.να βαλω μια ψιλουλα ταμπασκο,θα το απογειωσει.μπορει να μην ειμαι ο iron man,τραγουδαω ομως καλυτερα απο τον ozzy.δεν τραγουδαω καλυτερα απο τη μπεσυ αργυρακη.ελα να παμε στο νησι ΕΓΩ,ο Σ και η di-si.απο μαναδες δεν ξερω και πολλα,μεγαλωσα σε ορφανοτροφειο.ΤΩΡΑ δεν εξηγουνται ολα;
Κουρτσιο, θέλω να κάνω φασίνα και με καθυστερείς χαρακτηριστικά, με κοινότυπες ερωτήσεις!Πάμε λοιπόν. 1) Είμαι Batman. Καταφέρνω τα ακατόρθωτα. 2)Διγαμία; Μπα! Είναι provocation vacations. 3) Έχω αυτό το πρόγραμμα κ ψάχνω να κάνω αναβάθμιση «δεν πέφτω από την παντόφλα ενώ είμαι ακίνητη, μέσα στο σπίτι» 4) Καμία από τις προτάσεις σου δεν με καλύπτουν. Μπες στο πλάνο: Μέσα Αυγούστου, σε ντάλα ήλιο, όχι μπομπονιέρες κ φαγάκι αλλά ρέγκες χωρίς νερό. Α! σας ευχαριστώ για τα δώρα. Έχω λοιπόν την εντύπωση πως μετά από αυτό δεν θα μας πετάνε τίποτα, αλλά θα προσπαθούν να μας πετάξουν στη θάλασσα…. Και πραγματικά δεν καταλαβαίνω τον λόγο.Happy? Είμαι στη διάθεσή σου να σε βοηθήσω να λύσεις και σταυρόλεξο. Until then….
Κουρτσιο γιατί ακριβώς να σου πώ τι είναι το Di_si; Τι σε μέλει εσένανε από που μαι εγώ; Από ποιο χωριό είμαι εγώ αφού ΔΕΝ μ αγαπάς..... Α! και για να μη ξεχάσω άνδρας+ πόνος στο στήθος+άγχος= ΖΟΝΓΚ! Διάλεξε καλύτερα την κουρτίνα ένα. Έχει ένα πολυμίξερ.Και πες μου σε παρακαλώ, πως το Κουρτσιο δεν σημαίνει........
πως καταφερες να γραψεις δυο σχολια στις 22.42 ακριβως με διαφορα δυο ημερων;εισαι ενα ρομποτ;θεωρειται διγαμια η ενωση με cyborg?εχεις προγραμμα ''δεν γλυστραω στις σκαλες ανεβαινοντας/κατεβαινοντας σκαλια δημαρχειου/εκκλησιας'';τι θα ταισουμε τους συγγενεις σου στη δεξιωση,βιδες η καραβιδες,παξιμαδια η γλυκαδια;αντι για ρυζι θα μας πετανε μαγνητες;Ω,Θεε μου εχω τοσες ερωτησεις...
χμμμμμμ.... αν θέλεις να μιλήσουμε για σοβαρή ποίηση και αν θέλεις να καταλάβεις πως ένοιωσα μετά την απόρριψή σου, δες σε παρακαλώ το παρακάτωhttp://www.youtube.com/watch?v=TTNSS50PaCM
di _si η συζυγος μου μου εχει απαγορευσει να παντρευομαι ξενα κοριτσακια,αν ομως υποσχεθεις να πιασεις το λαχειο θα προσπαθησω να την πεισω,τουλαχιστον να λογοδοθουμε και τετοια
"Αν ήμουν δικαστής, η θεραπεία – σοκ είναι να ζήσετε πέντε χρόνια σε χώρα με απελευθερωμένες γυναίκες που κάνουν παιδιά χωρίς να θεωρούν απαραίτητο το γάμο. Εκεί θα δείτε πραγματικά πόσο μετράτε"(Την καλύτερη ερώτηση την είδαμε σε προηγούμενο ποστ. Αυτή είναι σίγουρα η καλύτερη απάντηση μέχρι στιγμής!)
#4Αυτός είναι αυτός που είναι, έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης! Όλοι μας έχουμε την ελευθερία να κάνουμε ό,τι θέλουμε, αποδεχόμενοι τις συνέπειες. Εσύ θες να είσαι μαζί του; Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντήσεις και η απάντηση μπορεί να μην είναι εύκολη στο μυαλό σου. Είναι όμως τόσο απλό τελικά!ΥΓ. Είμαι γυναίκα
@Flons, ήθελα να απαντήσω μ'ένα σεντόνι στη φεμινιστοκουβέντα μας στο άλλο ποστ, γιατί είναι τεράστιο κι ενδιαφέρον θέμα προς συζήτηση (ειδικά ανάμεσα σε γυναίκες) αλλά δεν έχω χρόνο καρντιά μου :P Άσχετο, διαβάζω το μπλογκ σου και πολύ σε συμπαθώ, παρά τη διαφωνία μας.@GintoniQ για το ελληνικό πληκτρολόγιο δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια λύση γιατί δεν το έχω ψάξει καθόλου, αλλά αν είναι κάποιος ανορθόγραφος ή δυσλεκτικός μπορεί να γράψει στα ελληνικά. Δε γίνονται αυτομάτως πιο ευανάγνωστα τα γραπτά του σε greeklish, νομίζω το αντίθετο συμβαίνει.
Μπραβο για τα greeklish, κινηση σεβασμου για την πλειοψηφια των αναγνωστων! Δε νομιζω να υπαρχει μεγαλο ελληνικο forum που να μην τα εχει απαγορεψει εδω και καιρο και αντι να χασουν κοσμο εχουν κερδισει."Δοκιμάστε και λίγο την πραγματικότητα, έχει αληθινή γεύση."Μου αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι :)
giati tetoion polemo sta greeklish?an thelete na deiksete sevasmo toso sthn ellhnikh grafh/glwssa/syntaksi oso kai sti syntriptikh pleiopsifia twn anagnwstwn sas ksekinhste kalytera apo orismenous aplous kanones grammatikis "να βρίσκετε ο ένας τον άλλον ενδιαφέροντα -και όχι ενδιαφέρων-".sygnwmh pou sas ponokefaliasa me ta greeklish mou.
Δεν πρόκειται για σταυροφορία υπέρ της ελληνικής γλώσσας αλλά περί σεβασμού σε αυτόν που διαβάζει. Επίσης κάτι που δε σου έχει περάσει από το μυαλό: υπάρχουν άνθρωποι άνω των 60 που παρακολουθούν τη στήλη, η οποίοι δε μπορούν να διαβάσουν τα γκρίκλις ΚΑΘΟΛΟΥ.
για την ερώτηση ν. 4 δεν είμαι σίγουρη αν εκείνος είναι αδιάφορος ή αν εσύ είσαι υπερβολικά νευρική... μήπως απλώς δεν προσπαθεί με τον τρόπο που θέλεις εσύ κι αυτό σου τη δίνει;η απάντηση 12 είναι όλα τα λεφτά!
Κούρτσιο, μη γίνεσαι ένα με τις μάζες. Συνέχισε να ρωτάς τα ανείπωτα. I really love you. Please marry me!GintoniQ ούτε εγώ ξέρω ορθογραφία, αλλά είναι ένας ωραίος τρόπος να μάθουμε σιγά-σιγά! :)
α,μπα απάντηση 12, κεφαλαία γράμματα, μου πρόσφερες το πρώτο δυνατό γέλιο της ημέρας. ίσως η καλύτερη απάντηση εδώ και καιρό. νο.4 σας μιλεί πρώην ομοιοπαθούσα. σε συγχαίρω καταρχάς για το πόσο στωικά περιγράφεις ότι το αντιμετωπίζεις το θέμα. στο προκείμενο τώρα: αυτοί οι άνθρωποι έχουν μάθει να αγαπούν έτσι. μπορώ να σου εγγυηθώ όμως μάλλον πως δεν θα αλλάξουν για κάποια άλλη. δηλαδή τα ίδια θα κάνει και στην επόμενη. ή το δέχεσαι ότι είναι έτσι ή πας παρακάτω. (επίσης 4 χρόνια μετρούσα και η ερώτηση σου ήταν σαν να την είχα γράψει εγώ περιγράφοντας πολύ πολύ ευγενικά μια κατάσταση που με είχε φέρει πολλάκις εκτός ορίων)
+1 ! Νο. 4 ναι κ εγώ έχω περάσει τα ίδια, κ πλέον έχοντας χωρίσει, πιστεύω για εμένα έκανα το σωστό.Ακριβώς όπως τα λέει η flonsarvaku! Το ξέρω πως με αγαπούσε, αλλά ο τρόπος του ήταν διαφορετικός απόαυτό που χρειαζόμουν για να είμαι ευτυχισμένη μαζί του! Η αγάπη είναι πράξεις. Σκέψου ειλικρινά αν μπορείς να αποδεχτείς αυτήν την κατάσταση και να είσαι ευτυχισμένη με αυτό, γιατί τον συγκεκριμένο άνθρωπο μόνο έτσι μπορείς να τον έχεις. Αυτός έτσι είναι και στο έχει ξεκαθαρίσει.Ειλικρινά ένιωθα σαν να τα έγραφες για εμένα! Δεν ήθελα καθόλου να χάσω αυτόν τον άνθρωπο από τη ζωή μου, αλλά κάποια στιγμή κατάλαβα ότι δυστυχώς αυτά που ήθελα από μία σχέση δεν μπορούσε να μου τα προσφέρει. Είναι κρίμα! Άλλα καμιά φορά η αγάπη δεν αρκεί, πρέπει να θέλετε και τα ίδια πράγματα από τη σχέση!
Με την παραπάνω ανακοίνωση σου για τα greeklish με χάνεις σαν αναγνώστη. Go trolls , go grammar nazis... μηδέν σεβασμός σε αυτούς που είτε είναι ανορθόγραφοι, δυσλεκτικοί η δεν έχουν ελληνικό keyboard. και ναι ξέρω, παίζουν και τέτοια:http://www.translatum.gr/converter/greeklish-converter.htm ...ακούς εκεί απαγορευση στα greeklish... Κάποιοι θα γραφουν έτσι, πάρτε το χαμπάρι, move on and get over it...γιατί να τους αποκλείετε από την κουβέντα?
Για να καταλάβω. Όσοι είναι ανορθόγραφοι και δυσλεκτικοί, βοηθούνται με τα greeklish ; Δηλαδή, στη δουλειά τους ή στην επικοινωνία τους είναι λογικό να τα χρησιμοποιούν; Προ ίντερνετ, όταν δεν είχαν "εφευρεθεί", οι δυσλεκτικοί και οι ανορθόγραφοι απλώς αρνούνταν να γράψουν στο ελληνικό αλφάβητο; Είναι επιχείρημα αυτό; Το οτι θέλουμε να διαβάζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ σου έχει περάσει από το μυαλό; Το ότι οι ανορθόγραφοι/δυσλεκτικοί πρέπει να εκπαιδευτούν πάνω στη γραφή, έστω και αν κάνουν λάθη, από το να την αποφεύγουν , σου λέει κάτι; Πες οτι βαριέσαι να γράφεις ορθογραφημένα και άσε τις μπαρούφες.
Σίγουρα δεν ήρθα εδώ για να μάθω ορθογραφία, με στεναχωρεί ο αδικαιολογητος αποκλεισμός απόψεων με πρόφαση τα greeklish η την ορθογραφία χωρίς να στέκεστε στο περιεχόμενο. Kανονικα δεν θα έπρεπε να δίνετε καθόλου σημασία σε τέτοια πράγματα εάν το περιεχόμενο του κειμένου έχει κάτι να προσφέρει. Πολλές φορες επίσης σημαίνει πολλά για αυτόν που το γράφει και θέλει να μετάδοση την άποψη του χωρίς να έχει τους υπολοιπους να κλαίνε για τι γραμματοσειρά η γιατί τους πήρε 15 sec παραπάνω να το διαβάσουν (στην τελική , skip it). Με του να απαγορεύετε να εφραστεί χάνετε όλο το νόημα του "νεάνικου" blog. Δεν περιμένω να με καταλάβουν όλοι... δεν μπορεί το μυαλό μου όμως να χωρέσει πως γίνετε ο κόσμος να στέκεται σε τέτοιες μικρότητες (και ne A ΜΠΑ για σένα λέω). Θα καταλάβαινα τέτοιους κανόνες σε blogs με θέμα τι νεοελληνική γλώσσα η τι φιλολογία.Προφανώς όπως βλέπεις μπορώ να γράψω. Τα συμπερασματα σου για μενα ειναι τελειος αστοχα. Bρισκω τέτοιες συμπεριφορές εριστικές και πιστεύω ότι δεν προσφέρουν τίποτα στο διάλογο, ισα ισα δημιουργούν αρνητικο κλιμα. Αφηστε τον κοσμο να γραφει οπως και οτι θελει.
δεν είναι οτι δεν έχω σεβασμό στον ανορθόγραφο.έχω σεβασμό και με το παραπάνω,και κάνω μια κίνηση να τον βοηθήσω να μάθει να γράφει,έστω και τα απλά.η ορθογραφία είναι κάτι που μαθαίνεται,χωρίς ιδιαίτερο κόπο και δεν καταλαβαίνω καθόλου γιατί το ωμέγα να αντικαθιστάται από ντάμπλεγιου.ηρεμήστε,δε σας είπαμε να γράφετε και στο πολυτονικό.δεν είναι θέμα ''γκράμαρ νάζις'',είναι απλώς οτι η σκέψη βοηθά την γλώσσα και η γλώσσα βοηθά την έκφραση και δια της γλώσσας καταλαβαίνουμε νοήματα και εικόνες και μιλώντας και γράφοντας σωστά,μπορεί να μην παράγουμε πολιτισμό αλλά τουλάχιστον δεν δηλώνουμε παραίτηση από τον ήδη κληρονομηθέντα.αφήστε το άλλο,αν δεν κάνουμε κάτι να σώσουμε τη γλώσσα μας θα χαθούμε και εμείς και αντί να λέμε οτι μας ενὠνει η γλώσσα μας θα βρεθούμε να λέμε οτι μας ενώνει το ελληνικο αίμα και ντη εν εηενώ μας ενώνει μόνο ο πολιτισμός μας δηλαδή η γλώσσα και η ιστορία μας.επίσης δεν έχω καταλάβει πώς δεν έχετε αντιληφθεί πόσο πολύ πιο ενδιαφέρον θα ήταν το τρόλλινγκ στα ελληνικά.αλλά εκεί θα χρειάζονταν δυνατοί παίχτες και αυτό είναι κάτι που θα έκανε τα σημερινά τρολς κάπως αμήχανα.περαστικά,μουβ ον εντ γκετ όβερ ιτ.
@AmandaΦορ Γκοντ'ς σεηκ!ΥΓ. Όλοι ξέρουμε τα δεοξυριβονουκλεοτίδια και τις βάσεις επίσης.έχουμε κάνει όλοι βιολογία.μερσί μποκού.ΥΓ2. Το τρολ δε γεννήθηκε για μας τ'αγράμματα,γεννήθηκε για τους γκρικλισαδες.ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ.
Με κάλυψαν όσοι σού απάντησαν, αλλά θα ήθελα να προσθέσω ότι η ψηφοφορία αφορούσε το αλφάβητο κι όχι την ορθογραφία ή το συντακτικό ή τη γραμματική- παρ'όλο που είναι προτιμητέα τα κείμενα με σαφήνεια και ξεκάθαρη αντιστοιχία σημαινομένων-σημαινόντων, δεν αποκλείστηκε κάποιος εξαιτίας της έλλειψης αυτών των χαρακτηριστικών.Όμως αυτή η προσδοκία ευνοϊκής αντιμετώπισης αλλά και υποχρεωτικής ανοχής που προβάλλεις με το ύφος σου είναι η πιο τραγελαφική- εξαρχής αναγνωρίζεις ότι μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση σε ελληνικό πληκτρολόγιο (οπότε δε θα έπρεπε να μπεις καν στον κόπο να σχολιάσεις, αφού δεν τίθεται θέμα αποκλεισμού κάποιου λόγω εξωγενούς παράγοντα πέραν των δυνάμεών του), όμως κάθεσαι και μιλάς για "απαγορευση" για "αδικαιολογητο αποκλεισμό απόψεων με πρόφαση (!) τα greeklish η την ορθογραφία" για "μικρότητες" και "συμπεριφορές εριστικές και πιστεύω ότι δεν προσφέρουν τίποτα στο διάλογο, ισα ισα δημιουργούν αρνητικο κλιμα"... και άλλες θεωρίες συνωμοσίας.Μετά βάζεις τον παράγοντα της τελείως υποκειμενικής αξιολόγησης κάθε κειμένου: "Kανονικα δεν θα έπρεπε" (σύμφωνα με ποιους κανόνες και πρέπει?) "να δίνετε καθόλου σημασία σε τέτοια πράγματα εάν το περιεχόμενο του κειμένου έχει κάτι να προσφέρει. Πολλές φορες επίσης σημαίνει πολλά για αυτόν που το γράφει και θέλει να μετάδοση την άποψη του χωρίς να έχει τους υπολοιπους να κλαίνε για τι γραμματοσειρά η γιατί τους πήρε 15 sec παραπάνω να το διαβάσουν (στην τελική , skip it)". Δεν έγινε η ψηφοφορία λοιπόν για ορθογραφία, σαφήνεια ή γραμματοσειρά (!) - όμως αν ο αποστολέας θέλει όχι μόνο να εκφραστεί και να βγάλει κάτι από μέσα του, αλλά και να μεταδώσει το περιεχόμενο των λεγομένων του, καλά θα κάνει να σεβαστεί αυτόν στον οποίον απευθύνεται και να τον διευκολύνει με τη διατύπωση. Κι όχι, αν γράψεις σε άλλο αλφάβητο, δεν κατατάσσεσαι ανάμεσα στους ποιητές ή το ανούσια "κωδικοποιημένο" μήνυμά σου στα άξια περισσότερης προσοχής και χρόνου- κι αν ο παραλήπτης το προσπεράσει, ποιό το νόημα?Κι επειδή κάποιοι θα γράφουν έτσι, με μηδενικό σεβασμό στον αποδέκτη, το πήραμε χαμπάρι και χωρίς να τους "απαγορεύουμε να εκφραστούν"(!) τους αποκλείουμε από τη δική μας κουβέντα (η οποία, ακόμη κι αν δε γίνεται σε blog με θέμα τη φιλολογία, γίνεται στη νεοελληνική γλώσσα- όπως πολύ όμορφα είπε κι η despoinisSophia, μπορεί να μην παράγουμε πολιτισμό αλλά τουλάχιστον δεν δηλώνουμε παραίτηση από τον ήδη κληρονομηθέντα). Αφήνουμε τον κόσμο να γράφει ό,τι θέλει (εξάλλου η παρρησία είναι λέξη ελληνική- κι όχι εκ Παρισίων parisia), αλλά αποφασίσαμε να μην αποδεχόμαστε ως αναγνώστες αυτόν τον λανθασμένο τρόπο σημειογραφίας (και χωρίς κανένα επιχείρημα, σε αντίθεση με τα τόσα που σού παραθέσαμε- ειρήσθω εν παρόδω, αναφέρω από μόνη μου πως το Διεθνές Φωνητικό Αλφάβητο δεν έχει καμμία σχέση με τα greeklish που χρησιμοποιούνται, αλλά και καμμία χρησιμότητα αν θες ο άλλος να καταλάβει έστω και μία λέξη αβίαστα) -αναλαμβάνοντας δράση με μία ψηφοφορία, όχι "κλαίγοντας" στα σχόλια όπως εσύ. Οπότε "χάνουμε" τέτοιους αναγνώστες που δε θέλουν να επικοινωνήσουν με σεβασμό, και (να σ'το πω στην αγγλική για να με καταλάβεις) problem solved :)
#12 πολυ σωστη η απαντηση σου, μα αλλο τοσο φταιει και η μαμα του και ολες αυτες οι γκομενιτσες που 30 χρονια του εστρωναν δαφνες για να αναπαυθει... μη ψαρωνετε λεμε