Οι Joy Division για αρχάριους

Οι Joy Division για αρχάριους Facebook Twitter
15

Σήμερα η Κατερίνα Μ. επιλέγει 10 των Joy Division. 

(Προσθέστε ελεύθερα, στα σχόλια)

Οι Joy Division για αρχάριους Facebook Twitter

10) Komakino

 


 

 


9) New dawn fades

 

 

 

 


8) Ceremony

 

 

 

 


7) Isolation

 

 

 

 


6) Transmission

 

 

 

 


5) She's lost control

 

 

 

 


4) Dead souls

 

 

 

 


3) Love will tear us apart

 


 

 


2) Disorder

 


 

 


1) A means to an end

 

15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
Πρώτα απ όλα κόψατε την παρομοίωση με συγκεκριμένο πρόσωπο, θα έχετε τους λόγους σας, το ξεπερνώ… Μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι το θέμα δεν έχει να κάνει με το αν είσαι ξερόλας η όχι, η αν είμαι εγώ ξερόλας, η γενικά ποιος είναι ο ξερόλας. Μην περιορίζεις αυτά που σου λέω σε μια διαμάχη περί ξερολισμου. Αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω είναι πως είσαι κομμάτι μιας δημοσιογραφικής κατηγορίας που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μεταμοντέρνα καθώς δεν αρκείσαι απλά να κάνεις την δουλειά σου αναλύοντας συγκεκριμένες θεματολογίες, αλλά ασχολείσαι με τα πάντα, από την Πανια μέχρι τους joy division, από την απόλυτα ευτελή καθημερινότητα και τους celebrities μέχρι τους νόμους για το μεταναστευτικό και την πολιτική, θέματα σοβαρότερα και κρισιμότερα από το τι έκανε ο κάθε σταρ. Το αποτέλεσμα όλου αυτού είναι να ταυτίζονται τα σοβαρά με τα μη σοβαρά, με τα πρώτα να υποβαθμίζονται σε μεγάλο βαθμό. Εκεί αποσκοπούσε και η ταύτιση σου με συγκεκριμένη κατηγορία δημοσιογράφων που μετατρέπουν τα κρίσιμα ζητήματα σε ζητήματα lifestyle.
Δεν νομίζω να υπάρχει καμία υπερβολή καθώς είναι δεδομένο πως ασκείς ένα είδος γραφής που είναι κάτι σαν μάστιγα και ίσως το μοναδικό πρόβλημα με την ύπαρξη των blogs αλλά και αρθρογράφων στα free press που είναι σαφέστατα επηρεασμένοι από την γραφή των blogs. Διάφοροι τύποι, όπως εσύ καλή ώρα, ξεπετάγονται και γράφουν για θέματα που τις περισσότερες φορές δεν κατέχουν, αλλά λόγο του κλασσικού ρόλου του ειδήμονα, η αυτού που γνωρίζει, ο οποίος κακός έχει περάσει στο ευρύ κοινό, διαμορφώνουν οπτικές από το πουθενά. Λες κ άμα έχεις μια στήλη αυτόματα παίρνεις το χρίσμα του γνώστη που μπορεί να σχολιάζει τα πάντα. Να μου πεις, «εγώ απλά γράφω κ όποιος θέλει με διαβάζει, αν αποπροσανατολίζεται, κακό του κεφαλιού του», συμφωνώ μ αυτό και νομίζω πως ο καθένας πια πρέπει να έχει την απαραίτητη κρίση ώστε να αντιλαμβάνεται τι του σερβίρεται η τι εκπροσωπεί ο κάθε αρθρογράφος. Το θέμα βέβαια είναι πως το παραπάνω δεν μου απαγορεύει να εκφράσω την δυσαρέσκεια μου με το είδος γραφής και δημοσιογραφίας που ασκείς. Είσαι ένα μεταμοντέρνο κράμα που ανακατεύει την ημιμάθεια με το περίσσιο θράσος προσπαθώντας να είναι και κουλ αλλά και σοβαρός, ακαδημαϊκός αλλά και του δρόμου. Νομίζω πως καταλαβαίνεις πόση ψευτιά υπάρχει σ όλο αυτό. Σχετικά με τους joy division, ακόμα κ αν η επιλογή είναι της φαν, εσύ είσαι αυτός που το ανάρτησε οπότε υποθέτω πως μια ταύτιση υπάρχει, άρα το επιχείρημα σου είναι άκυρο. Τέλος, να σου πω πως δεν κρίνω ποτέ επιφανειακά και δεν επιλεγώ να σχολιάσω κάποιον που δεν γνωρίζω, εκτός και αν νομίζω πως ο κρινόμενος, εκπροσωπεί μια κατάσταση που έχει πραγματική σημασία να αναδειχτεί.
Δεκτά αυτά που πιστεύεις με τόσο ΑΠΟΛΥΤΗ πεποίθηση όλα αυτά για μένα ("δεν κρίνεις ποτέ επιφανειακά"). Όπως μπορείς να έχεις τη γνώμη σου και να την εκφράζεις ακόμα και για πράγματα που δεν ξέρεις τόσο καλά (εμένα, αυτό το ποστ, κλπ), εκφράζω κι εγώ τη γνώμη μου για πολλά θέματα.Ποτέ δεν κρύβω το ότι πρόκειται για προσωπική γνώμη και όχι για πανανθρώπινη αλήθεια.Λες: "Σχετικά με τους joy division, ακόμα κ αν η επιλογή είναι της φαν, εσύ είσαι αυτός που το ανάρτησε οπότε υποθέτω πως μια ταύτιση υπάρχει, άρα το επιχείρημα σου είναι άκυρο. "Και μετά λες εμένα ξερόλα; Απ' ό,τι φαίνεται εσύ τα ξέρεις όλα - κι ας τα ξέρεις τελείως λάθος. Όταν έκανα το Τοπ10 μου των Smiths (ένα συγκρότημα για το οποίο πράγματι είμαι ειδήμων) κάποιος στα σχόλια μου πρότεινε να κάνω κάθε εβδομάδα διαφορετικούς καλλιτέχνες, του απάντησα: "Πολύ Ωραία Ιδέα! Θα ζητάω από άλλους - μη νομίσετε πως περνάω τον εαυτό μου για τόσο ειδικό που θα μου έβγαινε κάτι τέτοιο κάθε εβδομάδα :)"[λινκ: http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/40973?comment=735485#735485 ]Από τότε, ό,τι μου στείλει κάποιος το ανεβάζω - εμπιστεύομαι τους αναγνώστες, αλλά εξάλλου γι' αυτό υπάρχουν τα σχόλια, για να συζητηθεί η μουσική του κάθε συγκροτήματος, να προστεθούν κι άλλα τραγούδια κλπ. Το ότι είχες το θράσος να γράψεις τις λανθασμένες εικασίες σου *ειδικά* σε ένα ποστ το οποίο υπάρχει επειδή παραδέχτηκα πως δεν είμαι ειδικός!, το ότι με διαβάζεις τελείως βιαστικά και παρ' όλα αυτά γράφεις σα να είσαι ο Θεός που κατέχει την απόλυτη γνώση (στην αρχή θεωρώντας ότι οι επιλογές των Joy Division είναι δικές μου, μετά λέγοντας ότι αφού τις ανέβασα είναι σα να είναι δικές μου) - όλα αυτά είναι μάλλον ειρωνικά για κάποιον που αρέσκεται στο να κατηγορεί τους άλλους ως *ξερόλες*. Ήξερα πως δεν κατέχω τη δισκογραφία των περισσότερων συγκροτημάτων και δεν ήθελα να υποκριθώ ή να το παίξω κάποιος. Καμιά φορά βοηθάει η αυτογνωσία περισσότερο απ' την εύκολη καταγγελία.Καλή συνέχεια.
Αισθάνομαι σαν γύρισα στο πατρικό μου, να άνοιξα τις κούτες με τα παλια παιχνιδια -δε θυμομουν οτι ηταν χαλασμενα η μνημη τα ειχε γυαλιστερα και φρέσκα - και να ξεκινησα να παιζω ξανα. Αλοιμονο ομως τιποτα δεν είναι ιδιο οπως τότε
Θέλεις να μας πεις δηλαδή ότι μεταξύ της ενασχόλησης σου με θέματα όπως αν είχε δίκιο η Αννιτα Πανια στις συμβουλές τις προς την Καραγιάννη και των φωτογραφιών από celebrities που τους βγήκαν ξινές, ακούς και joy division, έτσι γιατί είσαι πιο εσωστρεφής να πούμε κ κατά βάθος ενδιαφέρεσαι για τα υπαρξιακά ζητήματα. Πραγματικά, αναρωτιέσαι τι είδους δημοσιογραφία, η τέλος πάντων τι είδους γραφή είναι αυτή που ασκείς? Αντιλαμβανεσαι ότι ο μοναδικός λόγος που γράφεις είναι γιατί χαρακτηριζεσαι από μια κυνική βλακεία που εκφράζεται μέσω της εξομοίωσης άσχετων θεματολογιών? Είσαι σε θέση να καταλάβεις ότι το μοναδικό που έχεις είναι θράσος και τόνους ασυνειδησίας ώστε να αντέχεις το βρίσιμο? Κατά την γνώμη σου προφανώς όλα αυτά έχουν νόημα αν καταφέρεις να έχεις ένα καθημερινό βήμα να ικανοποιείς τον μαραζωμένο ναρκισσισμό σου. Θα επιθυμούσα μια απάντηση...
O υπότιτλος του ποστ είναι "10 τραγούδια που προτείνει μία μεγάλη φαν των Joy Division σ' αυτούς που θέλουν να αρχίσουν να τους ακούνε"και η πρώτη φράση του κειμένου είναι με bold και μεγάλα γράμματα:"Σήμερα η Κατερίνα Μ. επιλέγει 10 των Joy Division." Πέρα απ' την απόπειρα ψυχολόγησής μου και τις διάφορες υπερβολές που γράφεις, θα επιθυμούσες μια απάντηση για το αν το παίζω ότι ακούω Joy Division;Κι εγώ θα επιθυμούσα μια απάντηση για το αν διαβάζεις ποτέ τα ποστ ή αν κρίνεις πάντα τόσο επιφανειακά και βιαστικά.