Ένας στους 4 ασιάτες παραδέχεται ότι έχει βιάσει

Ένας στους 4 ασιάτες παραδέχεται ότι έχει βιάσει Facebook Twitter
8

Ένας στους τέσσερις ασιάτες παραδέχεται ότι έχει βιάσει  με πιο κοινό κίνητρο την αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που πραγματοποιήθηκε σε 6 χώρες της Ασίας.

«Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες», αναφέρει η έρευνα, διαπιστώνοντας ακόμη ότι το 72% - 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν ποτέ τις συνέπειες του νόμου.

Η έκθεση με τίτλο «Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;», βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Υψηλό είναι και το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων, καθώς όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%. Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της.

Στην έρευνα έγινε και μια προσπάθεια να ερευνηθεί το θέμα βιασμού των ανδρών. Το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουινέα σε 8%.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτ. : EPA

Διεθνή / Από τις ΗΠΑ, η «ιντιφάντα» των φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης εξαπλώνεται σε πανεπιστήμια στην Ευρώπη

Καταλήψεις σε πανεπιστήμια σε Ολλανδία, Βέλγιο και Ισπανία - Να σταματήσει ο αντισημιτισμός που χρεώνει τη βία στη Γάζα στους Εβραίους Ολλανδούς ζήτησε ο Μαρκ Ρούτε
NEWSROOM