70η στον κόσμο σε ευτυχία η Ελλάδα - Ποια είναι στο Νο1

70η στον κόσμο σε ευτυχία η Ελλάδα - Ποια είναι στο Νο1 Facebook Twitter
41

Την 70η θέση μεταξύ 156 χωρών παγκοσμίως καταλαμβάνει η Ελλάδα στην κατάταξη της ευτυχίας, για την περίοδο 2010 - 2012. Αυτό καταγράφει η «Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας 2013» (World Happiness Report 2013), την οποία συνέταξε ο οργανισμός βιώσιμης ανάπτυξης SDSN (Sustainable Development Solutions Network) για λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών, ενόψει της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ σε δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η Ελλάδα, εμφανίζει τη δεύτερη παγκοσμίως μετά την Αίγυπτο, υποχώρηση του δείκτη ευτυχίας μεταξύ των περιόδων 2005 - 2007 (προ κρίσης) και 2010 - 2012 (κρίση). Χαρακτηριστικό είναι ότι πτώση σημείωσαν και άλλες χώρες που βρίσκονται  σε οικονομική κρίση, όπως η Ισπανία που είχε την έκτη μεγαλύτερη μείωση, η Ιταλία την όγδοη και η Πορτογαλία την 12η. Αυτές οι χώρες μαζί με την Ελλάδα είχαν τη μγαλύτερη μείωση ευτυχίας στην Ευρώπη. Από τις χώρες της ευρωζώνης, η Πορτογαλία βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο ευτυχίας από την Ελλάδα (85η).

Ο μέσος παγκόσμιος δείκτης ευτυχίας είναι 5,1 (με άριστα το 10) και η Ελλάδα με δείκτη 5,4 βρίσκεται ελαφρώς υψηλότερα από τον μέσο όρο.

Πιο ευτυχισμένη χώρα, η Δανία με βαθμολογία 7,7. Συγκριτικά με την Ελλάδα (70η θέση), από τις γειτονικές χώρες της πιο ευτυχισμένες είναι η Κύπρος (34η) και η Αλβανία (62η), ενώ πιο δυστυχισμένη η Τουρκία (77η).

Στις πρώτες μετά τη Δανία χώρες, είναι η Νορβηγία, η Ελβετία, η Ολλανδία και η Σουηδία.  

41

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM