Με κινητοποιήσεις στα σχολεία ξεκινά η σχολική χρονιά

Με κινητοποιήσεις στα σχολεία ξεκινά η σχολική χρονιά Facebook Twitter
9

Με κινητοποιήσεις θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, καθώς οι καθηγητές υιοθέτησαν μέσω των ΕΛΜΕ την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργίες και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία.

Αυτό που δεν έχει αποφασιστεί, κάτι που θα γίνει τη Δευτέρα, είναι η μορφή αυτών των κινητοποιήσεων ενώ την ίδια ώρα-σύμφωνα με το ΑΜΠΕ-ερωτηματικά δημιουργούνται και ως προς το εύρος της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία αφού σε πολλές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ συμμετείχαν λίγοι εκπαιδευτικοί.

Πάντως τη Δευτέρα θα αποφασιστεί, εάν οι καθηγητές θα προχωρήσουν σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες (πρόταση της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ - τρεις έδρες στο δ.σ.), απεργία διαρκείας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ - δύο έδρες), 48ωρη απεργία, 12-13 Σεπτεμβρίου (πρόταση των παρατάξεων που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΚΚΕ - τρεις και δύο έδρες αντίστοιχα) ή δύο 48ωρες απεργίες, 18-19 και 25-26 Σεπτεμβρίου (ΠΑΣΟΚ - μία έδρα).

Στο πλευρό των καθηγητών που αντιδρούν στη διαθεσιμότητα, έχουν συνταχθεί οι δάσκαλοι αλλά και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποσωληνώθηκε και αναρρώνει η 14χρονη από την Κεφαλονιά: Ζήτησε να αγκαλιάσει γιατρούς και νοσηλευτές

Ελλάδα / Αποσωληνώθηκε και αναρρώνει η 14χρονη από την Κεφαλονιά: Ζήτησε να αγκαλιάσει γιατρούς και νοσηλευτές

Εντεροϊός είχε προκαλέσει παράλυση στην έφηβη που είχε διακομισθεί εσπευσμένα αρχικά στο Καραμανδάνειο και κατόπιν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου από την Κεφαλονιά
LIFO NEWSROOM
Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Πολιτισμός / Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Στον Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειάς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εργοταξιακού εξοπλισμού στον προαύλιο χώρο, ενώ στο Κάστρο Βολισσού, ζημιές σημειώθηκαν στις υποδομές ανάδειξης 
LIFO NEWSROOM