Πρώτο μικρό βήμα από το Κογκρέσο για το χτύπημα στη Συρία

Πρώτο μικρό βήμα από το Κογκρέσο για το χτύπημα στη Συρία Facebook Twitter
1

 Το πρώτο βήμα για το πράσινο φως στον Ομπάμα προκειμένου να διατάξει στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, έκαναν οι ηγέτες της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, καταλήγοντας σε κοινή συμφωνία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, το σχέδιο θέτει όριο 60 ημερών για στρατιωτική δράση στη Συρία, με δυνατότητα χρονικής επιμήκυνσης μόνο για 30 ημέρες υπό προϋποθέσεις. Περιλαμβάνει ακόμη μια διάταξη που απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας.

Το σχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί από την επιτροπή εντός της ημέρας. Εάν εγκριθεί, θα πρέπει να αποσταλεί στην Γερουσία για ψηφοφορία στις 9 Σεπτεμβρίου.

Από την άλλη πλευρά, ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι μια στρατιωτική επέμβαση των αμερικανών χωρίς την έγκριση του, θα είναι παράνομη. Οπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, η χρήση βίας είναι νόμιμη μόνο σε περίπτωση άμυνας ή με την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας. «Θα πρέπει να αναλογιστούμε τις συνέπειες που θα είχε μια τιμωρητική ενέργεια στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να αποφευχθεί η περαιτέρω αιματοχυσία και να διευκολυνθεί η εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση», πρόσθεσε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τον δικτάτορα Φράνκο και τον βασιλιά Λεοπόλδο μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγάλματα που Εξαφανίστηκαν

Διεθνή / Από τον δικτάτορα Φράνκο και τον βασιλιά Λεοπόλδο μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγάλματα που εξαφανίστηκαν

Από αμφιλεγόμενα έργα τέχνης μέχρι ιστορικά πρόσωπα και… κλεμμένα αρκουδάκια, αυτά είναι τα αγάλματα που απομακρύνθηκαν, γκρεμίστηκαν ή εξαφανίστηκαν, αποκαλύπτοντας τι πραγματικά τιμά η κοινωνία μας
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνή / Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνείς οργανώσεις προειδοποιούν ότι η εξάπλωση της ασθένειας, εάν δεν ελεγχθεί, μπορεί να επιδεινώσει παρόμοια ξεσπάσματα σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο για εβδομάδες ή και μήνες
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν δεν υπάρξει εκεχειρία στην Ουκρανία, προειδοποιεί ο Τραμπ

Διεθνή / Ο Πούτιν αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν δεν υπάρξει εκεχειρία στην Ουκρανία, προειδοποιεί ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα επιδιώξει τριμερή σύνοδο κορυφής με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εφόσον η συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αλάσκα εξελιχθεί θετικά
LIFO NEWSROOM