«Θα πηγαίνουμε να παντρευόμαστε και να βαφτίζουμε σε εκκλησίες γειτονικών νομών», λένε νεαρά ζευγάρια στο LamiaReport, μετά την απόφαση του Μητροπολίτη να μην γίνονται πλέον γάμος και βάφτιση μαζί.
Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Φθιώτιδα η απόφαση του Μητροπολίτη Νικολάου να μην επιτρέπει από την 1η Ιανουαρίου να γίνονται ταυτόχρονα γάμος και βάφτιση μαζί.
«Θα πηγαίνουμε να παντρευόμαστε και να βαφτίζουμε σε εκκλησίες γειτονικών νομών. Δεν είναι δυνατόν άλλα να ισχύουν στις εκκλησίες της Φθιώτιδας και άλλα σε άλλους νομούς σε όλη τη χώρα ή θα πηγαίνουμε μόνο στο δημαρχείο. Ζητάμε να το ξανασκεφτεί και να πάρει πίσω την απόφαση, γιατί και ο κόσμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα διπλά έξοδα και οι εκκλησίες της Φθιώτιδας θα χάσουν, αφού ο κόσμος θα αναζητήσει λύσεις σε άλλες γειτονικές περιοχές!», σχολίασαν στο LamiaReport, πολλοί αναγνώστες.
Αυτό όμως που προκάλεσε τις μεγαλύτερες αντιδράσεις ήταν η οικονομική προσέγγιση του θέματος, που έγινε από τον Μητροπολίτη, σε δηλώσεις που έκανε στο τοπικό κανάλι Star:
«Δεν μπορεί τα ζευγάρια να δίνουν για στολισμούς και διασκέδαση των καλεσμένων χιλιάδες ευρώ και στην εκκλησία να αφήνουν 20 και 30 ευρώ.» δηλώνει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Νικόλαος, ο οποίος χαρακτηρίζει τα διπλά μυστήρια ως μόδα, που ξεκίνησε από τη showbiz.
Οι επίμαχες δηλώσεις του Μητροπολίτη που μονοπωλούν τις τελευταίες ημέρες τις συζητήσεις στην τοπική κοινωνία:
Ελλάδα /
«Τέλος το γάμος-βάφτιση μαζί. Να κόψετε από διασκέδαση και στολισμούς!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Οικογένεια Μαζωνάκη: Νέα επιστολή - «Δεν εμπλέκεται η Βάσω στον εγκλεισμό του»

Γιώργος Μαζωνάκης: «Η Βάσω είναι ηθική αυτουργός, και οι δύο αδελφές του απειλούσαν τους γιατρούς»

Γυναικοκτονία στον Βόλο: Ο 13χρονος γαντζώθηκε στο λαιμό του πατέρα του για να σώσει τη μητέρα του

Παξοί: Ανήμερα των γενεθλίων της κηδεύεται η 4χρονη Αμέλια που έχασε τη ζωή της σε πισίνα

Ευρώπη: Επτά πόλεις που θεωρούνται κρυμμένοι θησαυροί
