Και ποιος δεν θέλει να δει σέξι γυναίκες να χορεύουν;

Και ποιος δεν θέλει να δει σέξι γυναίκες να χορεύουν; Facebook Twitter
19

Το πιο δυνατό πράγμα που είδα τελευταία. 

 

Γυρισμένο μπροστά σε αληθινούς περαστικούς και πελάτες, μπροστά απ' τις βιτρίνες των οίκων ανοχής στην Red Light District του Άμστερνταμ. 

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Το βίντεο γυρίστηκε απο την διαφημιστική εταιρεία Duval Guillaume για λογαριασμό της Διεθνους Οργάνωσης Stop The Traffik με στόχο την ευαισθητικοποιηση του κοινου για το εμπόριο ανθρώπων. Η καμπάνια λανσαριστηκε στο YouTube τον Απρίλιο του 2012 και δημιούργησε μεγάλη αίσθηση. Διάβασα πως το σποτ δεν γυρίστηκε καν στο Red Light District.Τα κορίτσια δεν ειναι ιεροδουλες και οι θεατές με τα σβησμενα πρόσωπα και την απορία στο πρόσωπο δεν ειναι τυχαιοι περαστικοί.Ειναι γυρισμένη κανονικά σαν ενα διαφημιστικό της Κοκα -Κόλα που ειναι και πελάτες της διαφημιστικής εταιρείας.Η γοητεία της παραπλάνησης για ενα καλο σκοπό .
μεγάλες κουβέντες ανοίγεις αγαπητέ με την φράση "για ένα καλό σκοπό"... επειδή είμστε αυοί που είμαστε, να ξεκαθαρίσω κι εγώ ότι δεν γουστάρω το τράφικινγκ - είμαι όμως κάπως πιο σκεπτικός όπως και ο 'νοών νοείτω'
Πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες σου badhairyear αλλά ...η γοητεία της αποπλάνησης για έναν καλό σκοπό;;;... Ποιός είναι άραγε ο σκοπός αυτός;Εκτός ότι το συγκεκριμένο σποτ μετά από λίγο το ξεχνάς. Αναρωτηθήκατε τι μένει στους περισσότερους θεατές και τι κρατάει η υποσυνείδητη μνήμη;;; Τα αδηφάγα γενετήσια σεξουαλικά ένστικτα επικρατούν για τα καλά.Ως διαφημιστικό μήνυμα κατά του Trafficking το θεωρώ πλήρως αποτυχημένο.Θα περίμενα ένα αντίστοιχο σποτάκι το οποίο όμως να δημιουργεί πραγματική απέχθεια και προβληματισμό προβάλλοντας σοκαρίστηκες-ΑΛΗΘΙΝΕΣ εικόνες αυτής της τραγικής πραγματικότητας που λέγεται Trafficking. Είσαι κατά του Trafficking (συγκεκριμένα κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των γυναικών) και που παρουσιάζεις την "καθ΄ όλα νόμιμη" περιοχή Red Light District, έστω εικονικά, με θελκτικές όμορφες και καλλίγραμμες γυναίκες να χορεύουν στις βιτρίνες επί ενάμιση λεπτό;...! ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ;;;;Και όπως λέει και ο τίτλος του άρθρου: «Και ποιος δεν θέλει να δει σέξι γυναίκες να χορεύουν;».Σ.Σ.: Για να αστειευτώ και λιγάκι, θυμήθηκα εκείνη την προφητική ταινία του 1988 “The Live” ("Ζουν Ανάμεσά μας"), με έναν τύπο που βρίσκει κάποια γυαλιά ηλίου και φορώντας τα του αποκαλύπτονται οι εξωγήινοι και τα υποσυνείδητα-πραγματικά μηνύματα των διαφημίσεων. Νομίζω πως αρκετοί την έχουμε παρακολουθήσει και την θυμόμαστε.Φαντάζομαι πως αν ήταν ανάμεσα στους περαστικούς του σποτ, ίσως αυτό που θα διάβαζε στο φωτεινό μήνυμα θα κάτι πολύ διαφορετικό...Απόσπασμα από την ταινία:http://www.youtube.com/watch?v=inZUDMGJsKoΧμμμ...;;; Φανταστείτε το ως παρωδία του συγκεκριμένου-αρχικού σποτ και τότε σας λέω αν θα ήταν πετυχημένο και ξεκάθαρο το μήνυμα ή όχι!
Ωραίο το μήνυμα.Όταν όμως λέει "sadly, they end up here" εννοεί "there". To here σημαίνει εδώ στα Red Lights, όπου τα πάντα είναι ελεγχόμενα από τον δήμο (ενοίκιο, άδεια), την αστυνομία (trafficking, νταβατζήδες, ασφάλεια των γυναικών), το υγειονομικό (με μυστικούς ελέγχους και έλεγχο τήρησης των πρωτοκόλλων υγιεινής), το ΣΔΟΕ. Αν και πολλοί σοκάρονται από τα κόκκινα κουτιά, στην πραγματικότητα οι συνθήκες εκεί είναι (όσο μπορεί κανείς να το πει για την πορνεία) ανθρώπινες. Σε βαθμό, που μπορεί να συμβεί και αυτή η διαμαρτυρία χωρίς επιπτώσεις.Αν και το μήνυμα είναι ωμό, φανερώνει ταυτόχρονα και έναν πολιτισμό στο αρχαιότερο επάγγελμα.
Εγώ πάλι γιατί νομίζω πως το μήνυμα είναι ατελές και όχι τόσο αθώο και αγνών προθέσεων όσο θέλουμε να το βλέπουμε; Μήπως αυτό που εννοούν είναι: "Σταματήστε (ΤΟ ΛΑΘΡΑΙΟ) Traffiking και προτιμείστε το ΝΟΜΙΜΟ-ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ!";;; (Την... νόμιμη πορνεία)... Μου φαίνεται αρκετά υποκριτικό να γίνεται αυτό σε μία περιοχή που διαφημίζει τον σεξοτουρισμό (εκτός από τις τουλίπες και τους μπάφους)...Μη πέσετε να με φάτε τώρα. Απλώς μία παρατήρηση εξέφρασα.Σ.Σ.: Να τονίσω πως είμαι κατά του trafficking (εμπορίας ανθρώπων) κάθε μορφής.
Υπονοείς την απαγόρευση της πορνείας εδώ? Γιατί αν είναι έτσι μάλλον δεν έχεις καταλάβει τη χρησιμότητά της και το γεγονός ότι εκτονώνει κάποια μερίδα της κοινωνίας. Η πορνεία είναι λειτούργημα.
Δεν υπάρχει νόμιμο και παράνομο trafficing, υπάρχει trafficing και υπάρχει και πορνεία. Η νόμιμη πορνεία δεν είναι μόνο θέμα φορολογίας, πάει πακέτο με πολλά προνόμια και για αυτές/ούς που εκδίδονται αλλά και γι'αυτούς πληρώνουν.
Γεια σου Showtime'sOver!Δεν υπονόησα κάτι περί απαγόρευσης της πορνείας στην χώρα μας. Ίσως δεν κατάλαβες καλά. Συμφωνώ πως η πορνεία αποτελεί και λειτούργημα, αναλόγως τις περιστάσεις πάντα. Μη τα κάνουμε όλα ίσωμα και σωστά ανέφερες την εκτόνωση μίας μικρής μερίδας της κοινωνίας. Είναι μεγάλη κουβέντα όμως αυτό το θέμα του λειτουργήματος και δεν μας ευνοεί και τόσο το μέσο για να το αναλύσουμε. Πάντως στην περίπτωση του... λειτουργήματος, τη συγκεκριμένη βραδιά διαμαρτυρίας οι κοπέλες δεν πρέπει να σταύρωσαν πελάτη... Ό,τι έβγαλαν θα ήταν μόνο από την κρατική-διαφημιστική επιχορήγηση... Πολύ σωστά το θέτεις πως δεν υπάρχει νόμιμο trafficking. Η έκφραση μου είναι μεταφορική. Γνωρίζεις πόσες γυναίκες θύματα trafficking "βαπτίστηκαν" ως ιερόδουλες με την ανοχή και τις ευλογίες του Ολλανδικού κράτους; Αυτό υπονόησα. Εκεί που γράφεις περί προνομίων ιεροδούλων και πελατών ομολογώ πως δεν το κατάλαβα.
Νοών στο δικό σου ποστ δε μου επιτρέπει την "Απάντηση στο σχόλιο", απαντάω εδώ! Κατάλαβα καλύτερα τι εννοούσες. Σίγουρα υπάρχει ανοχή, ειδικά σε τέτοια κυκλώματα, αλλά όχι, αφού με ρωτάς ΔΕΝ ΞΕΡΩ πόσες γυναίκες είναι θύματα τράφικινκ και πόσες πόρνες κατ'επιλογήν. Αυτό ακριβώς (όπως είπε κι ο τούλιο) θίγει το βίντεο, αφού σε αφήνει να αναρωτιέσαι για την κάθε κοπέλα του βίντεο. Σε αυτό που με ρωτάς, εννοούσα ότι η νόμιμη πορνεία θεωρητικά έχει πλεονεκτήματα όπως κανόνες τυπικής υγιεινής, ιατρικές εξετάσεις, καλύτερες συνθήκες για τις/τους εργαζόμενους/ες, προϋποθέσεις που θα πρέπει να έχει ένας οίκος ανοχής για να λειτουργεί κλπ.
Εισαι με τα καλα σου Showtime'sOver? Και ολοι οι υπολοιποι που υποστηριζετε την πορνεια ως λειτουργημα? Καμιά γυναικα δεν παιρνει την αποφαση να γινει πορνη κατω απο υγειης φυσιολογικες συνθηκες.. Οι πορνες εχουν υποοστει ψυχολογικο ή σωματικο βιασμο, συνηθως απο νεαρη ηλικια και απο ατομα μεσα στην οικογενεια (σπανιοτερα, απο ατομα εκτος).. Ειναι εξαθλιωμενοι ΄΄χαμενοι'' ανθρωποι, τους οποιους αντι να μαζευει και να υποστηριζει η κοινωνια, εκμεταλλευεται την καταντια τους... Εσυ στην κορη σου θα πεις: ειναι λειτουργημα??? Η αφορα τις κορες αλλων εκτος την δικη σου? Απο εκμεταλλευση της καταντιασς των αλλων, μια χαρα παμε.... Οσο αφορα την ''εκτονωση, κρατα λιγο τα ''ζωωδη'' ενστικτα σου.. Με ανθρωπους εχεις να κανεις..
Ναι και άντρες και γυναίκες επιλέγουν να εκδίδονται. Άλλοι για τα λεφτά, άλλοι γιατί τους φτιάχνει, άλλοι γι'άλλους λόγους. Υπάρχουν ντοκιμαντέρ με πόρνες που μιλάνε για τη δουλειά τους. Α, και το "με ανθρώπους έχεις να κάνεις" κάτω από ένα άρθρο που μιλάει για το ανθρώπινο ξεπούλημα από ανθρώπους, το βιασμό και την εξαπάτηση είναι το πιο άτοπο σχόλιο στα χρονικά.
Πανεξυπνος τροπος να προωθησουν το μηνυμα τους!!!Βεβαια μετα το τελος του χορευτικου αφου οι αντρες δουν το μηνυμα,ενω αρχικα νομιζουν οτι απλα κανουν ενα σοου προς τερψη των οφθαλμων τους,εχουν μεινει με ενα βλεμμα αναμεικτης αμηχανιας,αποριας και παγωμαρας...