ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

O Ομπάμα αποφάσισε

Facebook Twitter
3

Δεν νομίζω να υπάρχει μεγαλύτερος θαυμαστής του Ομπάμα στην Ελλάδα από μένα - και έχω γράψει πολλές φορές για το πόσο εξαιρετικός και πρωτοπόρος ηγέτης είναι. 

Με τον πόλεμο στη Συρία όμως -όπως γράφει και η Telegraph- αποδεικνύεται ερασιτέχνης. Ή κλωτσοσκούφι των συμβούλων του.

Πριν λίγες ώρες έκανε μια τεράστια (σε αριθμό λέξεων) δήλωση, ότι η χώρα του "απέδειξε ότι ο Ασάντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα" άλλα όλοι πρέπει να το πιστέψουμε στα σίγουρα, επειδή το είπε η χώρα του. Και ζήτησε απ' το Κονγκρέσο να εγκρίνει την επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία. 

Μου θυμίζει κάποιον που έχοντας αποφασίσει να κάνει κάτι (δυσαρεστώντας άλλους) επινοούσε προβλήματα, για να νοιώθει ότι δικαιούται να επέμβει ριζικά - για να κατευνάσει τις τύψεις του.  Και ξέρω αρκετούς τέτοιους, προσωπικά.

Ό,τι και να γίνει, οι ΗΠΑ θέλουν να επέμβουν. Έψαχναν δικαιολογία εδώ και καιρό - και τώρα την έχουν, κι ας μην έχουμε πειστεί ακόμα όλοι για το ποιος έριξε τα χημικά.  

Ένα μόνο πράγμα, θετικό, έχω να πω για τον Ομπάμα. Σε αντίθεση με τους προκατόχους του, αυτό που ζητάει τώρα είναι έγκριση από το Κονγκρέσο. Θέλει να υπάρξει διακομματική συμφωνία (και οι αντίπαλοί του δηλαδή να συμφωνήσουν με την πολιτική του) και λέει πως μόνο και αν οι αντίπαλοί του αλλά και οι δικοί του δεχτούν. Ήθελε πάντα τη συναίνεση - έτσι και τώρα. Όμως ενώ μας έπρηζε με τη διπλωματία και τη παγκόσμια συναίνεση και συνεννόηση τώρα απλώς περιμένει το ΟΚ για να επιτεθεί, χωρίς καν να σιγουρευτεί ποιος φταίει.  

Πράγμα το λιγότερο απογοητευτικό. 

3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

3 σχόλια
Δηλαδη ο Ασαντ δεν χρησιμοποιησε χημικα οπλα τελικα; Μια εβδομαδα τωρα τα μμε μας εχουν φαει με την προσφατη θηριωδια του Ασαντ!!! Δεν πρεπει κανεις να επεμβει στην γενοκτονια που διαδραματιζεται; Απο οτι βλεπω ως τωρα ο ΟΗΕ και η ΕΕ δεν εχουν κανει καποια ενεργεια...
Άρη, ο Ομπάμα στα περισσότερα πράγματα ήταν απογοητευτικός.Και δε μιλάω όσον αφορά τα δικά μας - δεν είχα ποτέ την ψευδαίσθηση ότι θα ενδιαφερόταν για εμάς, γιατί να το κάνει άλλωστε;Το μόνο ελαφρυντικό που του βρίσκω είναι ότι έπεσε σε μια εποχή που οι Ρεπουμπλικανοί έχουν χάσει κάθε ίχνος λογικής σε όλα σχεδόν τα θέματα και ενώ προσπαθεί να βρει μια μέση λύση εκείνοι απλά θέλουν να μπλοκάρουν κάθε του πρωτοβουλία/κίνηση.Αλλά αυτό είναι και το μεγαλύτερό του λάθος. Προσπαθεί να επικοινωνήσει με άτομα που μιλάνε για "forcible rape", προσπαθούν να αφανίσουν τη δυνατότητα των γυναικών να κάνουν έκτρωση και βασίζουν τα πλάνα τους για την οικονομική πολιτική στη βοήθεια του Θεού. Καταλαβαίνω πως η δύναμη που έχει δεν είναι απόλυτη - υπάρχει το Κογκρέσο, το Supreme Court κτλ - αλλά Με εξαίρεση κάποια πράγματα (κυρίως κοινωνικά θέματα με παράπλευρες προεκτάσεις στην οικονομία) δεν έχει αποδειχθεί τόσο "liberal" όσο παρουσιαζόταν και έλεγε πως είναι.Πήγε στα 5-6 χρόνια που είναι στο Λευκό Οίκο από το "Yes, we can" στο "I don't know, can we?".