Σταυρίδης: "Να πάνε να γαμ...." και "αν οι Ελληνες είχαν μέτρια νοημοσύνη"...

Σταυρίδης: "Να πάνε να γαμ...." και "αν οι Ελληνες είχαν μέτρια νοημοσύνη"... Facebook Twitter
44

Άθλια και απαράδεκτα μίλησε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε νορβηγική εφημερίδα ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης.

Η συνέντευξη, που έγινε λίγο πριν από την αποπομπή του Σταυρίδη, σόκαρε μέχρι και νορβηγίδα δημοσιογράφο, αφού ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να χαρακτηρίσει τους Έλληνες «ηλίθιους» και να τους στείλει «να πάνε να γαμηθούνε» επειδή αντιστέκονται στις ιδιωτικοποιήσεις.

Σύμφωνα με το "the press project", που δημοσιεύει απόσπασματα της συνέντευξης, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Bergens Tidente" , ο Στέλιος Σταυρίδης «ονειρεύεται μια Ελλάδα που θα είχε Νορβηγούς αντί για Έλληνες».

"Να πάνε να γαμηθούνε"

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τις αντιδράσεις των πολιτών που θέλουν το Ελληνικό να γίνει πάρκο, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, ο Σ. Σταυρίδης είπε : "Κάνουν απλώς κήρυγμα. Λένε μόνο όχι, όχι, όχι! Άντε γαμηθείτε (fuck you). Πες μου πώς θα γίνει. Συγγνώμη έτσι έχει η κατάσταση. Μη μου λες γιατί δεν μπορεί να γίνει, αυτό είναι κοινή λογική. Πες μου πώς θα γίνει, πώς θα το κάνουμε πραγματικότητα".

Αν οι Έλληνες είχαν μέτρια νοημοσύνη...

 

Στη συνέχεια έσπευσε να βγάλει τους Έλληνες ηλίθιους λέγοντας πως: "Αν οι Έλληνες είχαν έστω μέτρια νοημοσύνη, ο Πειραιάς θα ήταν μεγαλύτερο λιμάνι κι απ' το Αμβούργο, εδώ και 10 χρόνια. Μακάρι να ζούσα στη Νορβηγία. Ή μακάρι να είχα γύρω μου Νορβηγούς και να ζω στην Ελλάδα".

«Ευλογία Θεού» οι ιδιωτικοποιήσεις

 

Μετά τις «κομψές» εκφράσεις, ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ έκανε και ...μαθήματα θρησκευτικών σε μια προσπάθεια να εξιδανικεύσει στο έπακρο τις ιδιωτικοποιήσεις:  «Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ευλογία του Θεού! Επειδή φέρνουν επενδύσεις, δημιουργούν θέσεις εργασίας, δημιουργούν πλούτο. Ποιος άλλος βγαίνει να το πει αυτό, πως είναι ευλογία; Έχετε ακούσει κανέναν πολιτικό να το λέει αυτό στην Ελλάδα; Πολλοί λίγοι, τρεις, τέσσερις, πέντε. Ίσως ο πρωθυπουργός και άλλοι 3. Αλλά είναι γεγονός!»

Και μαθήματα ...ζωής

 

Τέλος, έδωσε και μερικά μαθήματα οικονομίας και ...ζωής, λέγοντας στην δημοσιογράφο: «Αυτοί είναι οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς, κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν. Αν αρχίσεις και κλαψουρίζεις ότι κάποιος εκμεταλλεύεται τη δυστυχία σου, είναι δική σου ευθύνη να γυρίσεις τα πράματα. C 'est la vie (σ.σ: έτσι είναι η ζωή), είναι θέμα νοοτροπίας»

                                                                                                            (Πηγή: www.thepressproject.gr)

44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM