ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Portraits Of Greece in Crisis

Portraits Of Greece in Crisis Facebook Twitter
25

[ Από την Άλκηστη Γεωργίου ]

 

Portraits Of Greece in Crisis Facebook Twitter

 

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Βάκρινος και η φοιτήτρια αρχιτεκτονικής Μαριάννα Καραλιόλιου κάνουν ντοκιμαντέρ για τους καθημερινούς ανθρώπους στην Ελλάδα της Κρίσης, και είναι οι άνθρωποι πίσω από το Portraits Of Greece in Crisis.

 

..

 

Διαβάζουμε στο site τους:

 

Το Portraits of Greece in Crisis είναι μια σειρά ανεξάρτητων και αυτοχρηματοδοτούμενων μίνι ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση.

 

Ένα εν εξελίξει project που δημιουργήθηκε για να καλύψει την ανάγκη μιας διαφορετικής αφήγησης της κρίσης, απέναντι στην πρωτοφανή προπαγάνδα των μεγάλων media.

 

Πορτραίτα ανθρώπων που μέσα από την καθημερινότητά τους περιγράφεται η ελληνική πραγματικότητα, πορτραίτα θεσμών που καταλύονται και εννοιών που διαστρεβλώνονται, μέσα σε μία κρίση οικονομική, πολιτική, πολιτισμική, ηθική και κοινωνική.

 

Το Portraits of Greece in Crisis, στην ουσία, αποτελεί ένα εγχείρημα κινηματογράφησης του πειράματος που εκτελείται στην Ελλάδα, μία καταγραφή του σήμερα η οποία αύριο θα αποτελεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο της κρίσης.

 

Σε αυτή την προσπάθεια θα αναζητήσουμε θεατές-συμπαραγωγούς προκειμένου να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πτυχές του φάσματος της κρίσης, μιας κρίσης που τελικά δεν είναι μόνο ελληνική.

 

Portraits Of Greece in Crisis Facebook Twitter

 

Οι ήρωες του Γιάννη και της Μαριάννας ζούνε ανάμεσα μας.

Δίπλα μας..

 

Η ιστορίες τους μπορεί να είναι άβολες ή και δυσάρεστες.

Ιστορίες που σίγουρα θα προτιμούσαμε να μην τις είχαμε ακούσει..

 

Κι όμως, αν ξεφύγουμε για λίγα λεπτά από τον δικό μας μικρόκοσμο, οι ιστορίες αυτές μπορούνε να μας ανοίξουνε τα μάτια..

 

 

Κιάλο Αμαντού -Ανήλικος μετανάστης στην Αθήνα

Portraits Of Greece in Crisis Facebook Twitter

 

Ο Κιαλό Αμαντού είναι 15 ετών, έχει έρθει από τη Γουινέα και βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και τρεις μήνες. Μένει σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη και ζει πουλώντας πράγματα που βρίσκει στα σκουπίδια.

Εκτός από την οικονομική εξαθλίωση, είναι αντιμέτωπος με τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας και τη φασίζουσα κρατική πολιτική: άνοδος του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, καθημερινές ρατσιστικές επιθέσεις, επιχείρηση "Ξένιος Δίας" της ελληνικής αστυνομίας, δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης...

 

 

Αγγελική - Τυφλή εργαζόμενη στην Ελλάδα

Portraits Of Greece in Crisis Facebook Twitter

 

Η Αγγελική είναι τυφλή εργαζόμενη σε δημόσιο νοσοκομείο. Ο μισθός της Αγγελικής, όπως και ο μισθός χιλιάδων εργαζόμενων ΑμεΑ στο δημόσιο, δεν εξαιρέθηκαν απ τις περικοπές. 

 

 

Μια χώρα γεμάτη χρυσάφι - Μια συνειρμική προσέγγιση της κρίσης

 

Ένας λαός έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπος με την κρίση.

 

Μέσα σ'αυτήν, οι Έλληνες συνεχίζουν να αναζητούν το "χρυσάφι", μόνο που τώρα το πουλούν και το αγοράζουν στα ενεχυροδανειστήρια της γειτονιάς τους.

Μπερδεμένοι κι οργισμένοι με όσα κατά καιρούς είχαν πιστέψει, κάποιοι ψάχνουν να βρουν άσυλο σε χρυσές αυγές και χαμένα όνειρα.

 

 

Ζωές στο σκοτάδι

Portraits Of Greece in Crisis Facebook Twitter

 

"H κόρη μου, άριστη μαθήτρια, κάθεται αγωνίζεται με το κερί να κάτσει να γράψει και να διαβάσει λες και είμαστε σε κρυφό σχολειό."

Ελλάδα, 2013.
Η ΔΕΗ αφήνει εκατοντάδες οικογένειες κάθε μέρα χωρίς ψυγείο, χωρίς κουζίνα, χωρίς φως.

 

 

Χρήστος -Φοιτητής στο Ε.Μ.Π.


Portraits Of Greece in Crisis Facebook Twitter

 

Ο Χρήστος είναι 23 χρόνων, σπουδάζει Αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π. και αυτή τη στιγμή είναι άνεργος.

Με την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και την προσπάθεια ιδιωτικοποίησής της, το ποσοστό της ανεργίας στους νέους να φτάνει το 50%, τις χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις και τη διαμόρφωση ενός εργασιακού καθεστώτος πλήρους ανασφάλειας και αβεβαιότητας, δικαιολογημένα αυτή η γενιά των νέων νιώθει να βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο.

 
                                              _____________________________________

**Facebook

***Twitter

Ελλάδα
25

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM