Άνδρας που έγινε γυναίκα παντρεύεται γυναίκα που έγινε άνδρας, στην Βρετανία

Άνδρας που έγινε γυναίκα παντρεύεται γυναίκα που έγινε άνδρας, στην Βρετανία Facebook Twitter
18

Δημοσιοποίησαν την ιστορία τους, για να αλλάξουν την ιστορία. Η 20χρονη Τζέιμι Ιγκλ, γεννήθηκε αγόρι. Ο 25χρονος Λούις Ντέιβις κορίτσι. Πρόκειται για ζευγάρι διαφυλικών Βρετανών που αποφάσισαν να παντρευτούν αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η εγχείρηση αλλαγής φύλου και των δύο.

Το αρραβωνιασμένο ζευγάρι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να δημοσιοποιήσει την σχέση τους, ούτε την πρόθεσή τους να αλλάξουν φύλο παρά τις ...δηλητηριώδεις αντιδράσεις των γύρω τους.

Οι νεαροί ζουν στο Bridgend της Ουαλίας. Μιλώντας στην Κέιτ Χίλπερν του Independent τόνισαν πως σε μια μικρή πόλη, έρχονται αντιμέτωποι κάθε μέρα με «κακεντρεχή σχόλια» και αυτό τους χαλύβδωσε για να αντιμετωπίσουν  τις φραστικές επιθέσεις που δέχονται τόσο στην καθημερινή τους ζωή, όσο και διαδικτυακά.

Η Τζέιμι εξομολογείται πως δεν μπορεί να βγει έξω από το σπίτι μόνη, επειδή συχνά την ακολουθούν και την προπηλακίζουν, ενώ εξηγεί πως η ίδια κατάσταση συμβαίνει και στο ίντερνετ, κάτι που την ανάγκασε να αρχίσει να παίρνει αντικαταθλιπτικά.

Ωστόσο αναφέρει: «είναι όπως  με τους γκέι, τους μαύρους και τις γυναίκες. Καμία από αυτές τις ομάδες δεν θα είχε σήμερα τα δικαιώματα που έχει αν δεν μάχονταν να αλλάξουν  τα στερεότυπα και τις αρνητικές αντιλήψεις των άλλων. Δημοσιοποιούμε την ιστορία μας, για να βοηθήσουμε λόγο να αλλάξει η ιστορία.

«Πολλοί άνθρωποι μου είπαν πως τους ενέπνευσα και πολλοί ακόμα μου ζήτησαν συμβουλές. Ανάμεσά τους και γονείς μικρών παιδιών» λέει η Τζέιμι.

Και τα δυο παιδιά, είναι σήμερα σπουδαστές και λένε πως δεν μπορούν να θυμηθούν πως ήταν η ζωή προτού αποφασίσουν ότι ήθελαν να ανήκουν στο αντίθετο φύλο.

«Δεν έχω λάθος κορμί. Έχω λάθος όργανα», εξηγεί η Τζέιμι και συνεχίζει: «Τα μισούσα στην εφηβεία και προσπάθησα να τα ξεφορτωθώ. Τώρα όμως με την εγχείρηση, αυτό θα γίνει –καλώς εχόντων των πραγμάτων- μέσα στους επόμενους 12 μήνες».

Το ζευγάρι δεν έχει περάσει χώρια ούτε μια μέρα από την στιγμή που γνωρίστηκαν, πριν από έναν χρόνο. Αρραβωνιάστηκαν τον Μάρτιο και αποφάσισαν  να μην κάνουν σεξ, προτού ολοκληρώσουν και οι δυο την διαδικασία των εγχειρήσεών τους.

Ο Λούις λέει: «Είναι δύσκολο να έχουμε σεξουαλικές σχέσεις γιατί δεν αισθανόμαστε ακόμα άνετα με τα σώματά μας».

«Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να «αποκαλυφθείς» στην οικογένειά σου και στους φίλους σου. Το ξέρω από τότε που ήμουν 3 χρόνων. Θυμάμαι πως φόραγα πάντα κοριτσίστικα ρούχα» λέει η Τζέιμι και εξομολογείται: «ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο μίλησα όταν έγινα 16 ήταν η αδελφή μου. Η οποία το πήρε πολύ καλά, αλλά πέρασε πολύς καιρός για να το δεχτεί η οικογένειά μου».

Το ζευγάρι εμφανίστηκε πρόσφατα στην πρωινή εκπομπή της βρετανικής τηλεόρασης «This Morning» με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σχετικά  με τη διαφυλικότητα. Μίλησαν για το πώς γνωρίστηκαν, την αντίδραση των οικογενειών τους όταν το έμαθαν, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν ως έφηβοι. Η Τζέιμι δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δυσκολευόταν να βρει παρέες ως έφηβος, καθώς την θεωρούσαν γκέι και συχνά βρισκόταν στο στόχαστρο των «νταήδων» του σχολείου.

                                                                                                             (Πηγή: independent , daily mail)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Greenpeace καταγγέλλει «εντατικοποίηση» εμπορίου πυρηνικών υλικών μεταξύ Γαλλίας - Ρωσίας εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Greenpeace καταγγέλλει «εντατικοποίηση» εμπορίου πυρηνικών υλικών μεταξύ Γαλλίας - Ρωσίας

«Δεν είναι παράνομο, αλλά είναι ανήθικο», δήλωσε η Πολίν Μπουαγιέ, αρμόδια για την πυρηνική ενέργεια και την ενεργειακή μετάβαση στο παράρτημα της Greenpeace στη Γαλλία
LIFO NEWSROOM
Το Ιράν λέει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για «ισότιμες και δίκαιες» συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα

Διεθνή / Το Ιράν λέει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για «ισότιμες και δίκαιες» συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα

«Η Τεχεράνη είναι πρόθυμη να ξεκινήσει ξανά τις συνομιλίες με την Ουάσινγκτον, αρκεί να αντιμετωπιστεί με "αξιοπρέπεια και σεβασμό"», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Το Ιράν ξεκινά τεχνητή σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Διεθνή / Το Ιράν ξεκίνησε σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Η σπορά νεφών περιλαμβάνει την έγχυση χημικών αλάτων, μέσα στα σύννεφα μέσω αεροσκαφών ή από γεννήτριες στο έδαφος. Έτσι ο υδρατμός μπορεί να συμπυκνωθεί ευκολότερα και να μετατραπεί σε βροχή
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Διεθνή / ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίζει σχέδιο που προβλέπει μεταβατική διοίκηση στη Γάζα και ανοίγει τον δρόμο, υπό προϋποθέσεις, για μελλοντική παλαιστινιακή κρατική υπόσταση
LIFO NEWSROOM
Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Διεθνή / Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Οι δηλώσεις της νέας πρωθυπουργού Σαναέ Τακαΐτσι για το ενδεχόμενο ιαπωνικής εμπλοκής σε μια πιθανή κινεζική επίθεση κατά της Ταϊβάν έχουν κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Διεθνή / Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων, οι οποίες επιβάλλουν «τέλη προστασίας», λεηλατούν και συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών
LIFO NEWSROOM
«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM