ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΕΧΩ ΣΥΖΥΓΟ ...ΑΡΑ ΥΠΑΡΖΩ!!!

ΕΧΩ ΣΥΖΥΓΟ ...ΑΡΑ ΥΠΑΡΖΩ!!! Facebook Twitter
16
 Πάντα πίστευα πως η μάνα μου ήταν εκείνη που δεν ικανοποιούταν ποτέ και με τίποτα από όσα κάνω..από τα 25 και μετά άρχισα να καταλαβαίνω πως η κοινωνία και ο περίγυρος προκαλεί τέτοια συναισθήματα στη δόλια μάνα αλλά και σε μένα.
     Στα 18 πρέπει να είσαι καλή μαθήτρια,να περάσεις σε καλή σχολή,αλλιώς αρχίζει η αμφισβήτηση των νοητικών ικανοτήτων σου..."δεν τα παίρνει μωρέ τα γράμματα..με το ζόρι;;;",Στα 23 πρέπει να πάρεις το πτυχίο αλλιώς αρχίζουν οι μπιχτές τύπου; "ααα τα παράτησε..έμπλεξε μωρέ εκεί που πήγε". Στα 25 πρέπει να βρεις εργασία ..μα πόσο να σε συντηρήσουν πια και οι γονέις σου; Αφαίμαξη  τους κάνεις τόσα χρόνια..Κι αφού λοιπόν έχεις βρει και δουλειά,έχεις και τα πτυχία σου,έχειςκαι την ομορφάδα σου,λες "επιτέλους άγγιξα την τελειότητα!!"
Αμ δε!!!!Εαν δεν έχεις βρει σύζυγο όλα όσα έχεις καταφέρει αναιρούνται : τί τις θες τις σπουδές αμα δεν έχεις παντρευτεί; Τι να την κάνεις την καριέρα άμα δεν έχεις άντρα; Είσαι ένα τίποτα..
    Κι αρχίζουν μετά οι παντρεμένες φίλες σου να θέλουν να σε νουθετήσουν "μα είσαι 30+ πόσο θα περιμένεις; "Και δεν σε ρωτάει κανείς απλά αν είσαι καλά...Τα χεις βρει με τον εαυτό σου; Η ζωή σου σε γεμίζει; Αγαπάς; Αγαπιέσαι; Γελάς; Ζεις;
    Ναι ρε παιδιά ζω κι ας μην έχω μάρσιπο και μπιμπερό.Ζω κι ας μην έχω να μαγειρέψω απο ανάγκη κι όχι απο χόμπυ! Ζω κι ας μη με ξυπνάνε από τις 6 το πρωί με κλάματα. Ζω κι ας περνάω τη μέρα μου καλλωπίζοντας τα μουτράκια μου , τα νυχάκια μου, το κορμί μου, τα μαλλάκια μου. Ζω κι ασ μη θηλάζω..Είμαι ευτυχισμένη με τα ξενύχτια μου και με την ατελείωτη αναζήτηση του πρίγκιπά μου!!
      Δεν χρειάζεται να βρω σύζυγο για να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν. Από πότε η ευτυχία και η ολοκλήρωση μιας γυναίκας βασίζεται σε έναν άντρα; 
Άλλωστε αγαπητές μου..δεν έχω δει καμία ελεύθερη γυναίκα να γκρινιάζει γιατί Σάββατο βράδι είναι στον Ρέμο και δεν είναι στο διαμέρισμα στην Κυψέλη να αλλάζει πάνες..μην μπερδεύεστε και μην αφήνετε να σας μπερδέψουν!!
    Σαφώς και θα θέλαμε κάποια στιγμή που εμείς θα ξέρουμε πως είναι η σωστή να κάνουμε οικογένεια.Κι αυτό τότε θα είναι πραγματική ευλογία γιατί θα έχουμε χορτάσει την εργένικη ζωή και θα αφοσιωθούμε ολοκληρωτικά και ευλαβικά στο καινούριο κεφάλαιο της ζωής μας. Απλά και ωραία.Χωρίς τυμπανοκρουσίες και επιδείξεις ισχύος..
    Δεν έχουμε γεννηθεί όλοι για το ίδιο πράγμα...
 
Άλλοι κάνουν ζωούλες, άλλοι ζωές και άλλοι ζωάρες..
16

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Να ξέρεις πάντως ότι υπάρχουν και παντρεμένες με παιδί που μια χαρά βγαίνουν τα Σάββατα με τις φίλες τους και τα σπάνε στα ροκάδικα μέχρι πρωίας...δεν είναι όλα άσπρο η μάυρο...
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι πρεπει να στιγματιστει μια κατάσταση για να δηλώσει κάποιος οτι δεν του ταιριάζει...Δεν ειναι η οικογενειακή ζωη κλάματα, ξενύχτια και υποχρεωτικό μαγείρεμα.Αν δεν σου αρέσει ειναι δικαίωμα σου να μην την επιλέξεις αλλα όσοι την επιλέγουν δε σημαίνει και οτι υποφέρουν.
Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι γονείς απολαμβάνουν την οικογενειακή ζωή. Είναι όμως επίσης γεγονός πως 9 στους 10 γονείς προκαλούν μεγάλη βαρεμάρα (ειδικά οι τους γυναικείου φύλου) σε όποιον βρεθεί γύρω τους. Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τα παιδάκια τους, τα σόγια τους και τους αντρούληδες τους. Κοινώς δεν έχουν τίποτα ενδιαφέρον να συζητήσουν μαζί σου. Αυτοί δε θεωρούν πως κατέχουν την απόλυτη ευτυχία και σχολιάζουν με αρνητικό τρόπο την ζωή των ανύπανδρων σαν την αρθρογράφο που μπορεί να έχουν θέσει άλλες προτεραιότητες στη ζωή τους.
Αταξινομητε, θα διαφώνησω μαζι σου. Οι σύγχρονοι γονείς δεν ειναι ετσι. Εχουν πραγματα που τους ενδιαφέρουν και πέρα απο τα παιδια τους και δε οι μητέρες. Σαφώς και ειναι το παιδι τους το α και το ω, αλλα πίστεψε με ασχολούνται και πέρα απο αυτα. Τώρα αν έπεσες σε περίπτωση ανθρώπου που σχολίαζε τη ζωη ενός ανυπαντρου αρνητικά, τότε μάλλον κατα βάθος τη ζηλευε!!
Κάθε πράγμα στο καιρο του, λέω εγω. Τι να τη κανεις την οικογένεια εάν έχεις ´´απωθημενους ουρανούς´´?! Και οι εμπειρίες χρειάζονται και να ζήσουμε όπως θέλουμε ειναι απαραίτητο και όταν νιώσουμε έτοιμοι κάνουμε οικογένεια. Και ας λένε οι αλλοι οτι θέλουν. Κανεις δε υποχρεώνεται να δίνει αναφορά για τη ζωη του σε κανέναν.
Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο. Η ζωή είναι μικρή για να μην κάνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να κάνουν οικογένεια φυαικά. Υπάρχουν όμως και αυτοί που θέλουν να μείνουν μόνοι τους με περιστασιακούς ερωτικούς συντρόφους ή χωρίς, αυτοί που θέλουν να είναι με τον σύντροφο τους χωρίς να κάνουν παιδιά και γενικά οι επιλογές και οι συνδιασμοί είναι πολλοί... Τα καλούπια τα ξέρουμε όλοι. Υπάρχει μια συγκεκριμένη ηλικία για όλα και αν ας πούμε δεν εχεις παντρευτεί και δεν έχεις κάνει οικογένεια επειδή δεν εχεις βρει τον κατάλληλο σύντροφο, επειδή είσαι gay ή επειδή απλά δεν θέλεις, ακόμα και 10 πτυχία να έχεις και να αισθάνεσαι ευτυχισμένος, η κοινωνία σε θεωρεί αποτυχημένο! Πρόκειται για μια ιδιότυπη κληρονομική - παραδοσιακή απολυταρχική άγραφη κουλτούρα που υποστηρίζεται από παρερμηνείες του "φυσικού" κόσμου, της αρχέγονης τάξης πραγμάτων και φυσικά της θρησκείας... Δεν θα μπω στην διαδικασία να αναλύσω όλα αυτά ένα προς ένα, πάνω κάτω όλοι τα καταλαβαίνουμε. Αυτό που θα τονίσω είναι ότι έχουμε 2 επιλογές. Είτε να πάμε με το ρεύμα είτε να πάμε κόντρα. Τυχεροί στη σημερινή εποχή είναι αυτοί που οι επιθυμίες τους συμφωνούν με τις κοινωνικές "προσδοκίες". Οι υπόλοιποι? Βγείτε από τη θέση του θύματος, συγχωρήστε αυτούς που σας εναντιώνονται και θυμηθείτε ότι η ευτυχία είναι προσωπική υπόθεση!!Κανείς δεν θα σου δείξει το δρόμο. Μόνος σου τον βρίσκεις.
Κάτω από το lifestyle υπάρχουν τρεις πικρές αλήθειες:1) αργά ή γρήγορα, είναι πάρα πολύ πιθανό να θες παιδί. Είναι το προϊόν 1 δισεκατομμυρίου χρόνων εξέλιξης, αν δεν το θες είσαι σχετικά σπάνια εξαίρεση και πάλι συντρέχει κάποιος βιολογικός λόγος. Κατά κανόνα δε μπορείς να αποφύγεις να το θες για τον ίδιο λόγο που δε μπορείς να αποφύγεις να θες να φας κάτι κάθε λίγες ώρες.2) μετά τα 35 είναι απείρως πιο δύσκολο τόσο να κάνεις παιδί, όσο και να βρεις κάποιον που θα παίρνει από 4 στα 10 και πάνω προκειμένου να στο κάνει. Γιατί να το κάνει με εσένα και όχι με μια 25αρα-30αρα (give or take) που και πιο κάβλα είναι και πιο εύκολο και λιγότερες υστερίες θα βγάλει στην ανατροφή του.3) από μια ηλικία και μετά, η φάτσα σου δεν είναι τέτοια που μπορείς μεν να ζεις "φοιτητική" ζωή, αλλά στους γύρω σου θα φαίνεσαι γελοία. Το "είσαι όσο νιώθεις" δε μπορεί να σε κάνει παραπάνω από 4-5 χρόνια νεότερη.
Έχεις μια πολύ εσφαλμένη αντίληψη της ζωής. Ο άνθρωπος με τον πολιτισμό του έχει ξεφύγει πολύ από τις νόρμες και τις "βιολογικές υποχρεώσεις" που περιγράφεις. Όλα αυτά τα οποία λες είναι αβάσιμα και κακεντρεχή. Ο καθε ένας επιλέγει τι ζωή θα κάνει και δεν θα πρέπει να δίνει δεκάρα για το τι πιστεύουν οι άλλοι γύρω του αν αυτός/ή είναι ευτυχισμένος/η... Σπάσε τα καλούπια και ζήσε ελεύθερα!
πω πω είσαι όσα δεν θέλω να γίνω! όπως είπε και η κοπελιά στο αρθρο δεν έχουμε γεννηθεί όλοι για τα ίδια πράγματα. ένα απλό παράδειγμα? ο Παπανικολάου και η γυναίκα του είχαν αποφασίσει από κοινού να μην κάνουν παιδιά για να μπορούν να κάνουν τα πειράματα τους για το τεστ ΠΑΠ πάνω στη γυναίκα.. και έτσι σήμερα μπορείς εσύ άφοβα να γεννοβολάς για να νιώθεις ανώτερη. όπως είπες κι εσύ όμως άλλο το τι νιώθεις και άλλο το τι είσαι.
εσύ έχεις εσφαλμένη αντίληψη της ζωής. Εγώ έχω δει γυναίκες στα 35-45 να κάνουν εντελώς αδιανόητα πράγματα προκειμένου να αποκτήσουν παιδί. Ενέσεις των 1500 ευρώ με ορμόνες που μπορεί να σε σκοτώσουν. Επιστροφή στον τύπο που είχες παρατήσει στην Α' Γυμνασίου και παρέμεινε κολλημένος μαζί σου. Εννιά μήνες ακινησία λόγω επιπλοκών. Καθημερινό κλάμα σε κάθε (μη) ενδιαφερόμενο για την υπογονιμότητα. Αγορά μωρού από Βουλγαρία, όταν όλα τα άλλα αποτύχουν.Όπως είπα δε μπορείς να πας κόντρα στο ένστικτο της αναπαραγωγής περισσότερο απ' όσο μπορείς να πας κόντρα στο ένστικτο της πείνας. Δεν είναι *επιλογή*. Εξάλλου στις ξένες χώρες (και της δυτικής Ευρώπης) οι άνθρωποι γίνονται γονείς σε μεγαλύτερο ποσοστό από την Ελλάδα και σε μικρότερες ηλικίες. Είναι κάτι υγιές και διασκεδαστικό και πάρα πολύ πολιτισμένο. Εσφαλμένη (και δείγμα ότι είσαι αντίστοιχο ιθαγενών που ζαλίστηκαν με χάντρες και καθρεφτάκια) είναι η τάση των ελληνόπαιδων να προσπαθούν να παραμείνουν για πάντα παιδιά. Γιατί άμα κάνεις παιδί, το μόνο απολύτως σίγουρο έιναι ότι μεγάλωσες. Και αυτό είναι που στ' αλήθεια (νομίζετε ότι) αποφεύγετε. Επιστρέφοντας στο θέμα μας, το αληθινό όριο είναι τα 35 (give or take). Μετά από αυτό μαραίνεσαι. Τα 30 είναι απλά το όριο στο οποίο μπορείς να κάνεις με άνεση τα κουμάντα σου μέχρι τα 35. Η μάνα της sender δεν είναι υστερικιά. Απλά έχει γίνει 35 πολύ παλιά και τα ξέρει.
Με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να παραλληλιστεί η πείνα με την αναπαραγωγή. Αν δεν φας θα πεθάνεις. Αν δεν αναπαραχθείς, το μόνο που μπορεί να σου συμβεί, ΑΝ ήθελες να αναπαραχθείς, είναι να στενοχωρηθείς. (Όσο για τα γονίδια, δεν είναι ανθρώπινα όντα και ως εκ τούτου δεν μπορούν να τους αποδίδονται χαρακτηριστικά που αποδίδονται σε ανθρώπινες προσωπικότητες, π.χ. εγωισμός) Η ανάγκη για τροφή μόνο με την ανάγκη για σεξ μπορεί να παραλληλιστεί, αλλά και πάλι όχι απόλυτα, για προφανείς λόγους. Σε κάθε περίπτωση, το μόνο *σίγουρο* ζητούμενο και κίνητρο του σεξουαλικού ενστίκτου είναι η ηδονή. Γι'αυτό και το να αποκαλείται "ένστικτο της αναπαραγωγής" συσκοτίζει την ουσία του. Οι φορές που θες να κάνεις σεξ είναι απείρως περισσότερες των παιδιών που θες να αποκτήσεις, αν θες. Θα απαντούσα και στα υπόλοιπα επιχειρημάτα σου με κάποια δικά μου (και μάλλον θα με βρίσεις που το λέω ενώ δεν έχω σκοπό να τα πω), αλλά μου φαίνεται ότι σε θυμώνει το θέμα και ιδιοσυγκρασιακά δεν το'χω με την τσιτωμένη αντιπαράθεση αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος. Αν πάντως θυμώνεις από φόβο ότι μπορεί μια γυναίκα να μ*λακιστεί αντί να υπακούσει στο (υποτιθέμενο κατ'εμέ - το χτύπημα του δεν ερχόταν πάντα στα 30-35, όπως γίνεται συνήθως σήμερα, και είναι λίγο περίεργο να μετατοπίζεται χρονικά όσο προοδεύει η επιστήμη) βιολογικό της ρολόι, δεν έχει νόημα γιατί δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να την αποτρέψεις. Δεν κάνεις κάτι σήμερα χωρίς να το θες, επειδή *μπορεί* να το θελήσεις αύριο - πόσω μάλλον παιδί. Οπότε...Just my two cents.
και κάτι ακόμα: δε μπορείς να συγκρίνεις τον Παπανικολάου και τη γυναίκα του (που είχαν ένα σκοπό ζωής) με εσένα που βασικά θες να ψωλαρμενίζεις στα μπαράκια σαν εικοσάχρονη μέχρι που να γελάει όλος ο κόσμος. Ναι, είναι απολύτως σεβαστή η ώριμη επιλογή να μην κάνεις παιδί. Αλλά καμία από αυτές που θέλουν να γλεντάνε δεν είναι ικανή για ώριμες επιλογές. Δηλαδή και μόνο που λες με τέτοια βεβαιότητα "δε θέλω να γίνω όλα αυτά" δίνω 99.999% πιθανότητα να παρασυρθείς από το βιολογικό σου ρολόι και να κάνεις απίστευτα χοντρές μαλακίες (δες προηγούμενο σχόλιο), αντί τουλάχιστον να παραδεχτείς ότι το τρένο έφυγε. Όπως αντίστοιχα τώρα παρασύρεσαι από έναν τρόπο ζωής που ουσιαστικά είναι προϊόν διαφημίσεων.
κατ αρχας ποιος σου είπε ότι δεν έχω κάνει μέχρι τώρα παιδί επειδή ψωλαρμενίζω! σήμερα δουλεύω, συντηρώ το δικό μου σπίτι, κάνω εθελοντική εργασία, έχω μια φυσιολογική σχέση που μια μέρα θα οδηγήσει σε γάμο και παιδί, έχω κάνει σπουδές 10 χρόνων, εχω ζησει εξω και είμαι μια 35αρα περήφανη για την ανεξαρτησία της σε μια εποχη που όλοι κρέμονται από γονεις. απλα δεν θεωρώ ότι όταν κάνω παιδι θα είναι το επίτευμα της ζωης μου. εχω πολλά άλλα να επιδείξω. απλά...
Πόσο δίκιο έχεις!!!!!!!!!!να κάνεις όλα και στην ώρα που αυτοί ορίζουν και γιατί;;;;γιατί το θέλει η κοινωνία....γιατί έτσι είναι ευχαριστημένη η κοινωνία.....και εσύ;;;;ρώτησε κανείς πώς είσαι εσύ;;;τι σε κάνει χαρούμενη και τι ευτυχισμένη;;;;
Συμβιβασμός με της αντιλήψεις των μετριοτήτων της κοινωνίας ονομάζεται αυτό. Συνήθως γίνεται για το φαίνεσθαι και ποτέ δεν οδηγεί σε ευτυχία όταν γίνεται για επιφανειακούς λόγους.
Α εγώ δεν έχω δουλειά και έτσι κανείς δε μου λέει τίποτα! Μόνο κάτι ακραίοι, αλλά αφού πολλαπλασιάστηκαν οι απολύσεις, βγάζουν σε διαθεσιμότητα δημόσιους υπαλλήλους, αυξήσανε τη φορολογία στους παντρεμένους και το παιδί το θεωρούν τεκμήριο διαβίωσης, κόπηκε και από αυτούς ο βήχας.