Σεισμός

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: guest, ο Άρης Δημοκίδης

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: guest, ο Άρης Δημοκίδης Facebook Twitter
20

Σήμερα στη θέση μου απαντάει ένας ακόμη εκλεκτός καλεσμένος, ο Άρης Δημοκίδης. Αύριο θα απαντήσω εγώ στις ίδιες ερωτήσεις.

 

 

________________
1.

Αγαπητή α μπα,
Για να μην φλυαρώ, τι δώρο θα μου πάρεις στα γενέθλια μου;- Autocorrect


Δεν θα πω τι θα σου έπαιρνα εγώ , αφού έτσι κι αλλιώς ρωτάς την Α,μπα, οπότε θα σου πω τι θα πρότεινα εγώ: Να σου κάνει το τραπέζι. Μαγειρεύει υπέροχα (υπάρχει πολύωρη αναμονή αλλά αξίζει) και κάνει ένα σωρό ωραία πράγματα. Για τα γενέθλιά σου λοιπόν, λέω να σου μαγειρέψει τις περίφημες μπριζόλες της με μελιτζανοσαλάτα.

________________
2.

Αγαπητή Α μπα,
είμαστε φίλοι (μάλλον όχι μόνο) , καναμε σεξ και μόλις τελειώσαμε άρχισε να μου μιλάει για την πρώην του που τον παράτησε ... Μήπως έπρεπε να τον χτυπήσω στο κεφάλι να τον αφήσω σέκο να τελειώνουμε? -Χάλια τα νεύρα μου

 

Να προσθέσω ότι νομίζω πως έπρεπε να τον χτυπήσεις στο κεφάλι, απαλά όμως, σαν "πατ πατ" και να του πεις κάποια ατάκα που θα τον ρεζίλευε πολύ. Για παράδειγμα: "Μήπως σε παράτησε επειδή μετά το σεξ της κλαψούριζες για την πρώην σου;"

________________
3.

Καλησπέρα Α, μπα
γνωρίζεις στις σκηνές ταινιών που γίνεται χρήση ναρκωτικών ποια διαδικασία ακολουθούν? Υπάρχει περίπτωση να αφήνεται στην ευχέρεια του εκάστοτε ηθοποιού αν θα κάνει πραγματική χρήση? Σε μερικές ταινίες η ερμηνεία του ηθοποιού με κάνει να πιστεύω ότι όντως έχει κάνει πραγματική χρήση (Pulp Fiction ο John Travolta, Fear and Loathing in Las Vegas και οι δυο τους, Requiem for a Dream, Trainspotting κ.α.). Ok, οι περισσότεροι είναι σπουδαίοι ηθοποιοί αλλά να με κορόιδεψε έτσι ο Travolta?- Tsikou

Υπάρχουν φήμες για πραγματική χρήση ναρκωτικών σε ταινίες, όπως είναι το Kids του Larry Clark ή το Pineapple Express (οι πρωταγωνιστές του φιλμ Σεθ Ρόγκεν και Τζέιμς Φράνκο κάνουν χόρτο και στην πραγματική τους ζωή οπότε δεν αποκλείεται οι σκηνές να ήταν τελείως αληθινές), ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι στις περισσότερες ταινίες του Κέβιν Σμιθ (ειδικά σ' όσες παίζουν ο Silent Bob και ο άλλος) τα τσιγάρα είχαν κανονική μαριχουάνα.


Μόνο για ένα φιλμ όμως μπορούμε να είμαστε σίγουροι, για το Easy Rider (Ξένοιαστος Καβαλάρης) του 1969. Ο σκηνοθέτης του Πίτερ Φόντα σχετικά πρόσφατα είπε σε συνέντευξη ότι στις σκηνές που ο ίδιος, ο Ντένις Χόπερ και ο Τζακ Νίκολσον κάπνιζαν μαριχουάνα, την κάπνιζαν στ' αλήθεια.


Είπε όμως ότι δεν έκαναν στ' αλήθεια LSD στην περίφημη σκηνή με το acid-trip τους – κυρίως γιατί δεν θα μπορούσαν με τίποτα να γυρίσουν την ταινία τόσο τριπαρισμένοι. Όσο για την κοκαϊνη, ήταν ζάχαρη άχνη. ("Man, that stuff burned!" δήλωσε σχετικά.)


Ενδιαφέρον τρίβια που έμαθα: πάρα πολύ σπάνια εισπνέουν χημικά -ακόμα και νικοτίνη- οι ηθοποιοί στις ταινίες ή τις σειρές που καπνίζονται πολλά τσιγάρα. Στο Mad Men που όλοι καπνίζουν όλοι την ώρα, δεν πρόκειται για τσιγάρα νικοτίνης αλλά για φυτικά τσιγάρα.

ΥΓ. Είναι ο Τραβόλτα στη γραμμή και ζητάει να βγει στον αέρα, - δηλώνει σφοδρα ενοχλημένος με τις μπηχτές σου.

________________
4.

Ολοκλήρωσα επιτυχώς :-) αυτό  και θέλω (ελπίζω) να συνεχίσω.
Να συνεχίσω με αυτό  που αποτελεί την φυσική του συνέχεια, αλλά είναι στο επίπεδο 2, ή με αυτό  το οποίο είναι στο επίπεδο 1;- Weiterlernen

Μπράβο που ολοκλήρωσες επιτυχώς το Using Mathematics :) Είμαι λίγο αναποφάσιστος κι εγώ.


Η αρχική μου παρόρμηση ήταν το να κάνεις τη φυσική του συνέχεια που είναι στο επίπεδο δύο (Εxploring Mathematics). Να στοχεύσεις δηλαδή ψηλά, να ανέβεις πίστα, να πιστέψεις στον εαυτό σου κλπ.
Μετά όμως, διαβάζοντας το τι ακριβώς είναι, μου φαίνεται ότι θα είναι για πράγματα που ήδη έμαθες, μία απ' τα ίδια δηλαδή στο πιο δύσκολο.


Υποστηρίζω να κάνεις λοιπόν το Introducing Statistics, γιατί θα είναι κάτι διαφορετικό και θα σε πλουτίσει με διαφορετικές γνώσεις απ' το Exploring Mathematics.

________________
5.

Ρε συ αμπα αν και στην αρχή δεν μου άρεσες και πολύ τώρα σε έχω συμπαθήσει αν και δεν σε ξέρω.Η ερώτηση μου δεν είναι και τόσο ερώτηση αλλά κάτι σαν παράκληση.Επειδή μετά από πολύ καιρό βρήκα επιτέλους την ευκαιρία να ασχοληθώ με βιβλία και μουσική και επειδή δεν βρίσκω και τίποτα που να μου τραβά το ενδιαφέρον σε παρακαλώ κάνε και εσύ και όποιος άλλος θέλει ένα top 10 με τα αγαπημένα σου βιβλία και τραγούδια.- φοιτήτρια σε παρακμή

Πάρε λοιπόν:

Τραγούδια:

10. La Isla Bonita – Madonna
9. Moonlight Shadow – Mike Oldfield
8. You Got It – Roy Orbison
7. There is a light that never goes out – The Smiths
6. Domino Dancing – Pet Shop Boys
5. O Μάρκος – Λένα Πλάτωνος
4. Total Eclipse of the Heart – Bonnie Tyler
3. Ο Μικρός Μονομάχος - Σαββόπουλος
2. Twist in My Sobriety – Tanita Tikaram
1. Cemetry Gates – The Smiths

Ταινίες:


10. Sliver – του Φίλιπ Νόις
9. Δαμάζοντας τα Κύματα – του Λαρς Φον Τρίερ
8. Goonies – του Ρίτσαρντ Ντόνερ

7. To Όνειρο του Σκύλου – του Άγγελου Φραντζή
6. South Park The Movie: Bigger Longer and Uncut – των Trey Parker & Matt Stone
5. 2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος – του Στάνλεϊ Κιούμπρικ
4. Manhattan Murder Mystery – του Woody Allen
3. Mullholland Drive – του David Lynch
2. Lost Highway – του David Lynch
1. It Couldn't Happen Here – του Jack Bond

ΒΙΒΛΙΑ:


10. Σάββατο Βράδυ στην Άκρη της Πόλης – Σώτη Τριανταφύλλου
9. Ο Φύλακας στη Σίκαλη – J.D. Salinger
8. Αντίο Παλιέ Κόσμε – Στάθης Τσαγκαρουσιάνος
7. Microserfs – Douglas Coupland
6. Η Θεραπεία του Σοπενάουερ – Ίρβιν Γιάλομ
5. Ο Θησαυρός της Βαγίας – Ζωρζ Σαρή
4. Τα Ημερολόγια του Andy Warhol
3. Όλη η σειρά βιβλίων με τη ζωή του ΑΝΤΡΙΑΝ ΜΟΛ, από την Σου Τάουνσεντ
2. Το Εκκρεμές του Φουκώ – Ουμπέρτο Έκο
1. Glamorama – Bret Easton Ellis

________________
6.

Πες μου σε παρακαλώ μια καλή, οχι χυδαία, αλλα αρκετα αποστομωτικη
(αν γινεται) απαντηση στην παρατηρηση 'ΠΑΧΥΝΕΣ????' ειδικα οταν
γινεται κατ'επαναληψη και από το ιδιο άτομο, και συνοδεύεται από
την απαραιτητη ξινίλα στη μουρη. Οκ, το ξερω οτι δεν ειμαι η
Τουιγκι. Δεν με ενοχλει που εχω 5-6 παραπανισια κιλα, αλλά γιατι το
μονο πραγμα που μου ερχεται στο μυαλο οταν ακουω τη συγκεκριμενη
φραση προς το ατομο μου ειναι πατοκορφο βρισιμο και μια μπουνια
στη μουρη?
Integrin


Η μόνη καλή κατά τη γνώμη μου απαντηση είναι να της πεις αυτά που είπες και σε εμάς. Να της πεις δηλαδή ότι "μου το ρωτάς αυτό όλη την ώρα και νιώθω άβολα – το βρίσκω κάπως αγενές, και δεν είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνω γιατί το κάνεις ξανά και ξανά".


Ειλικρίνεια: αποστομώνει ανθρώπους απ' το 300 π.Χ.

________________
7.

α,μπα μονο εγω νομιζω οτι ο λενος χρηστιδης εχει επηρρεαστει απ τον burroughs; φυσικα και δε το λεω ως κατι μεμπτο, απλα βρηκα τρομερες ομοιοτητες μεταξυ του μονολογκ και των αγριων παιδιων. ελλειψη σημειων στιξης, cut up τεχνικη, ακρατος σουρεαλισμος, lsd κλπ. η γνωμη σου;- beatnik

Δεν το είχα σκεφτεί για τον Burroughs, αλλά τώρα που το λες το Μόνολογκ θυμίζει λίγο αυτόματη γραφή. Το Μόνολογκ με ρούφηξε. Συνέχεια εύχομαι να έγραφε πιο πολύ ο Λένος Χρηστίδης. Πόσο υπέροχο το Bororo. Πόσο φανταστικό το μεγάλο διήγημα 'Ο Τυχερός Αριθμός Του Δόκτορος Μπου'. Πόσο καθρέφτης της κοινωνίας και αστείο το Λοστρέ.


Το πιο πρόφατο βιβλίο του βγήκε το 2008 – και το προηγούμενο το 2003. Αναρωτιέμαι. Τι κάνει στην καθημερινή του ζωή ο Λένος Χριστίδης δηλαδή; Γιατί δεν στρώνεται να γράφει βιβλία όλη μέρα; Πώς τα βγάζει πέρα; Δεν νοιάζεται καθόλου για τους φανατικούς θαυμαστές του;

________________
8.

αγαπημένη Α-μπα, πιστεύεις ότι εάν κάποιος παρατηρήσει και αποδεχθεί ένα ελάττωμά του, μπορεί να το θεραπεύσει κιόλας; δηλαδή για παράδειγμα ας πούμε ότι είμαι επιπόλαιη και εγωκεντρική και παρατηρώ και μόνη μου την αντίστοιχη συμπεριφορά μου. πώς μπορώ να σταματήσω να είμαι, με εξάσκηση, π.χ. να μην απαντάω ελαφρά τη καρδία ή να μη διακόπτω τον άλλον όταν μιλάει ή τελικά είναι άδικος κόπος; γιατί κατά βάθος το ελάττωμα και η τάση πάντα θα υπάρχει, όχι;- επιπόλαιη

Καθώς τις διάβαζα τις ερωτήσεις ένιωθα σα να διάβαζα τις ερωτήσεις που μου έπεσαν σε διαγωνισμα ή στις Πανελλήνιες.

Και σε κάποιες που μου φαίνονταν εύκολες η που ήξερα ότι θα βρω κάτι να πω, ένιωθα σα να είχε πέσει ένα θέμα που το ήξερα, που το είχα διαβάσει!

Στη συγκεκριμένη έπεσε θέμα εκτός SOS, μη σου πω και εκτός ύλης.
Υποθέτω ότι αν γίνεται με εξάσκηση θα το είχες ήδη πετύχει. Το ίδιο και αν γίνεται με προσπάθεια. Μήπως δεν προσπαθείς αρκετά; Αν δεις ότι δεν τα καταφέρνεις σκέψου μήπως είναι βαθύτερα τα αίτια της επιπολαιότητας, ότι η επιπολαιότητά σου είναι ίσως αμυντικός μηχανισμός για κάτι άλλο, που κρατάς κρυμμένο μέσα σου. Κάποιος πιο ειδικός θα σε βοηθούσε περισσότερο από μένα, φυσικά. :)

________________
9.

Είχαμε σχέση για δύο χρόνια,τα πράγματα (φαίνονταν) μια χαρά ώσπου ξαφνικά μια μέρα με αφορμή τα οικονομικά φεύγει,με χωρίζει και πάει να μείνει σε άλλη μακρινή πόλη όπου μένουν οι γονείς του. Μετά από καιρό μαθαίνω ότι επέστρεψε στη πόλη όπου μένω (υποτίθεται πως δεν είχε χρήματα ούτε γι'αυτό) και έκανε βόλτες με την πρώην του κολλητού του. Όταν το σκέφτομαι δε με πειράζει, έτσι κι αλλιώς έχω έναν υπέροχο σύντροφο τώρα και κατανοώ ότι έχω κάνει βλακείες και ότι βλάκες και δειλοί υπάρχουν παντού. Τώρα τελευταία όμως βλέπω εφιάλτες σχετικούς με το γεγονός και όταν ξυπνάω αισθάνομαι άσχημα που υπήρξα τόσο χαζή. Πώς σταματούν οι εφιάλτες;- rouge

Υποθέτω ότι όταν αποδεχτείς πραγματικά ότι συνέβη ό,τι συνέβη. Λες ότι όταν το σκέφτεσαι δεν σε πειράζει, όμως σε πειράζει και αυτό δεν σου βγαίνει εκείνη τη στιγμή. Το απωθείς και σου βγαίνει υποσυνείδητα στον ύπνο σου.
Καλύτερα να βιώσεις συνειδητά τα συναισθήματα που σου γεννά το ότι διέλυσε τη σχέση σας για αμφιλεγόμενο λόγο κι ότι γύρισε και κάνει σαχλαμάρες. Οργή; Απλή τσατίλα; Απογοήτευση με τον εαυτό σου; Όποιο συναίσθημα κι αν σου βγει, ακόμα και υπερβολικό ή άδικο, βίωσέ το, αποδέξου το και μην προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν σε πείραξε. (Έχεις κάθε λόγο για να σε πειράξει.)

________________
10.

Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι με τη φράση "μπορώ να κάνω τα πάντα για σένα", εννοούν "σε θέλω και γι' αυτό είμαι ικανός/ικανή να κάνω οτιδήποτε για να σε αποκτήσω" και όχι "σ' αγαπώ και γι' αυτό θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να είσαι ευτυχισμένος/ευτυχισμένη";-Astronaut

Αυτή είναι μια εύστοχη δήλωση, παρά μία ερώτηση.
(Είναι νομίζω η έξαψη της αρχής.)

________________
11.

Περίμενες ότι το Royal Baby θα είναι αγόρι; Εγώ περίμενα κορίτσι και μάλιστα να πάρει το όνομα της προγιαγιάς.- δενγραφωγκρικλις

Δεν ξέρω κι εγώ τι περίμενα.

________________
12.

Θεωρω ακομψο (αν οχι δειγμα τεραστιας γαιδουριας) να ανεβαζεις φωτογραφιες απο το φαγητο που τρως, η απο το ποτο που πινεις, στα κοινωνικα δικτυα.

Δεν αναφερομαι στους food bloggers η στους κριτικους εστιατοριων η σε οποιοδηποτε επαγγελματια της εστιασης, αλλα σε ολους εμας τους υπολοιπους.

Οι καιροι ειναι δυσκολοι και δεν ξερεις απο ποτε ο αλλος εχει να φαει η απο ποτε εχει να βγει εξω, δεν χρειαζεται να βλεπει τα αποφαγια σου στο τραπεζι της χασαποταβερνας και απο κατω τα like του ελεους.

Το θεωρω το ιδιο γαιδουρινο με το να τρως στον δρομο, περπατωντας, κρατωντας την κουρου και προσπερνωντας καποιον αστεγο.

Ειμαι στους εξαιρετικα τυχερους του πλανητη που δεν μου εχει λειψει το φαι και η διασκεδαση, αλλα δεν ειναι λογος αυτος να το διαφημιζω αλλωστε σιγουρα ειμαι περισσοτερα "απ οτι τρωω".

Ασε που ολο αυτο μου κανει για την θλιβερη μετασταση του καρκινωματος της βλαχογκλαμουριας των 00's στον καιρο πλεον της κρισης.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης: πως μπορω να αντιμετωπισω αυτο το φαινομενο στον κυκλο μου, με ευγενικο και αποτελεσματικο τροπο; Any ideas?- Alex

Τα λες πολύ ωραία, αν και δεν νομίζω ότι είναι δα και τίποτα εγκληματίες όσοι ανεβάζουν τα (απο)φάγια τους στο Instagram.


Όσο για το πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτό το φαινόμενο στον κύκλο σου με ευγενικό και αποτελεσματικό τρόπο: Πες τους αυτά που μας είπες. Χωρίς εντάσεις εξήγησε ότι στην εποχή μας είναι λίγο προκλητικό όταν ο κόσμος δεν έχει να φάει εσείς να βάζετε τους αστακούς στο Instagram. Πες τους ότι ξέρεις πως ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι αυτοί δεν το κάνουν για επίδειξη ούτε ότι είναι γαϊδούρια και αναίσθητοι.


Και πες τους ότι κάνεις τη συζήτηση επειδή είσαι σίγουρος/η ότι δεν το είχαν σκεφτεί έτσι, ότι δηλαδή στους απέξω -όχι σε σένα, σε άλλους- μπορεί να φαίνεται άκομψο αυτό που κάνουν. Παίξτο ότι θες να τους ανοίξεις τα μάτια για να μην τους κακολογήσουν οι άλλοι.


Εσύ κάνε τη συζήτηση και άστους να το σκεφτούν μόνοι τους. Φύτρωσε το σπόρο στο μυαλό τους και περίμενε στη γωνία, τρίβοντας τα χέρια σου με πανούργα ικανοποίηση... ;-)

Αύριο θα παρουσιαστούν οι ίδιες ερωτήσεις, με απαντήσεις της Α, μπα!

20

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

15 σχόλια
#7 χωρις να εχω διαβασει αλλα βιβλια του ωστε να εχω μια πιο ολοκληρωμενη αποψη, το 'Bororo' μου φανηκε εντελως ανουσιο.. τουλαχιστον αυτο μου εχει μεινει ως εικονα.
12.Δεν έχεις άδικο σ αυτό που λες.Το έχω σκεφτεί κι εγώ.Από την άλλη,είναι δικαίωμα του καθενός να ανεβάζει ότι θέλει.Αν σε ενοχλεί τόσο πολύ,ο μόνος τρόπος να το αντιμετωπίσεις είναι η διαγραφή του "φίλου".Όπου και να πάμε,κουβαλάμε τον εαυτό μας.Στο σπίτι μας,στην δουλειά μας,στο Facebook,κτλ,κτλ.Κάποιοι(και είναι πολλοί),νιώθουν την τεράστια ανάγκη να έχουν 5000 "φίλους",να ενημερώσουν το σύμπαν ότι σήμερα έφαγαν γεμιστά,πήγαν στην τουαλέτα,και περιμένουν πως και πως τα σχόλια και τα like,στις φωτογραφίες από την παραλία.Καλά εκεί,αν διαβάσεις τα σχόλια θα πιστέψεις ότι ζεις στον πλανήτη που είναι γεμάτος θεές και γοργόνες!Αυτός είναι ο κόσμος μας.Ψεύτικος..
#12Ανάλογα, θα πρέπει να μην τρώμε στο δρόμο και όταν προσπερνάμε κάποιον που κάνει δίαιτα; Που ξεκινάει και που τελειώνει αυτό; Μήπως είναι όλο θέμα προοπτικής; Προτιμότερο δεν είναι να βοηθάμε όποτε και όπως μπορούμε (και να λέμε κι ένα ευχαριστώ που είμαστε σε θέση να το κάνουμε), παρά να νιώθουμε ενοχικά για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, όποια και αν ειναι αυτή;
4: Αν είναι υποχρεωτικά και τα δύο courses εγώ θα πήγαινα για την εμβάθυνση του θέματος όσο τα έχεις φρέσκα, διαφορετικά όταν θα επανέλθεις σε αυτό το μάθημα σε 6 μήνες - 1 χρόνο, θα έχεις πολλά να ξαναδιαβάσεις γιατί θα τα έχεις ήδη ξεχάσει.Αν δεν είναι υποχρεωτικά, η στατιστική έχει πολύ ενδιαφέρον και μαθαίνεις και νέα πράγματα όπως λέει και ο Άρης.
#12 Δηλαδή όταν πάω κάπου έξω να φάω πρέπει επίσης να προσέχω τι θα παραγγείλω για να μη δουν οι διπλανοί ότι πήρα κάτι πιο ακριβό;Αντίστοιχα, ίσως κάποιος στο διπλανό τραπέζι να είναι σφιχτά οικονομικά και να πάρει σαλατούλα, ομελετούλα και ένα κρεατάκι για να χορτάσει. Στο δικό μου τραπέζι, που ίσως να ζορίζομαι οικονομικά αλλά βρε αδερφέ σήμερα γουστάρω να το ρίξω έξω, είναι προκλητικό να παραγγείλω αστακομακαρονάδα, που θα με βλέπει και live να ρουφάω το μακαρόνι μου;Θεωρώ, πως σίγουρα δεν πρέπει να προκαλούμε. Ομως, το ανέβασμα του φαγητού που τρώει κάποιος και που ανεβάζει σε fb κτλ,είναι το λιγότερο που θα έπρεπε να απασχολεί έναν άνεργο.Εκτός, και αν είναι τόσο σοβαρή η οικονομική του κατάσταση σε σημείο ανέχειας, που δεν θα ήταν σε θέση να τον πειράζει μιας και δεν θα έχει πρόσβαση στο ίντερνετ!Alex, μήπως οι φίλοι σου ανεβάζουν φωτογραφίες που ενοχλούν κυρίως εσένα;
#10. Έχεις δίκιο με το "έξαψη" Άρη...ο τύπος που το βροντοφώναζε στο κινητό του στη στάση του λεωφορείου, ήταν κατακόκκινος!Μια χαρά τα πήγες με τις απαντήσεις σου! (ο σκηνοθέτης πάντως της ταινίας είναι ο Hopper, όχι ο Fonda και σίγουρα όλοι οι συμμετέχοντες ήταν "κομμάτια"...)
12: Ποτέ δεν θα ανέβαζα φωτογραφίες από το φαγητό μου σε κοινωνικό δίκτυο εκτός και αν ήταν προσωπική μου δημιουργία και ήμουν περήφανος για την μαγειρική μου.Έχοντας πει αυτό πρώτα, να σχολιάσω ότι μου φαίνεται χαζό τι απασχολεί τους ανθρώπους στην εποχή μας. Το να ποστάρει κάποιος το φαγητό του στο ίντερνετ δεν έχει καμία διαφορά από το να ποστάρει τι ταινία είδε ή ποιο βιβλίο διάβασε ή τελικά με ποιους φίλους του βγήκε...Να μην ποστάρουμε και αυτά μπας και κανένας που μπορεί να διαβάσει είναι ανάδελφος, αγράμματος, μονάχιστερ που δεν μπορεί να βρει σύντροφο να πάει σινεμά; Ήμαρτον πια με το πολίτικαλ κορέκτ, ήμαρτον.Εφόσον δεν είναι προσβλητικό, μπορούν οι φίλοι σου να ποστάρουν ότι τους καπνίσει, αυτός είναι ο σκοπός των δικτύων αυτών. Αν δεν σου αρέσει άλλαξε φίλους.
Δεν υπάρχει τίποτα πολίτικαλ κορέκτ στο #12, το διάβασα και σχεδόν θύμωσα!Και τώρα μου ήρθε και ένα άρθρο που διάβασα στη Lifo πριν λίγες μέρες σχετικά με την κατάθλιψη όταν περνάς πολλές ώρες στο fb οπότε αρχίζει και "δένει" η εικόνα...Εμένα με άγγιξε κυρίως ο παραλληλισμός με το "βλαχογκλαμουριας των 00's" γιατί φέτος το καλοκαίρι όντως το news feed μου ήταν λες και διάβαζες ΝΙΤΡΟ άρα διακρίνω μια δόση ρεαλισμού στην ερώτησή του.
To newsfeed του καθενός μας στο FB εξαρτάται αποκλειστικά από το ποιοι είναι οι φίλοι του. Αν οι φίλοι μου είναι βαθειά θρησκευόμενοι βυζαντινολόγοι λόγιοι, το newsfeed μου θα είναι σαν επίσκεψη στην Μητρόπολη. Αν οι φίλοι μου είναι μέταλλα, θα είναι θορυβώδες και απολαυστικό. Και τα λοιπά.....
@De La Net Καμία σχέση, το σχόλιο σου για το newsfeed είναι άκυρο , μάλλον είσαι πολύ μικρος στην ηλικία.Οι δικές μου επαφές στο fb είναι από συμμαθητές στο λύκειο που δεν το έβγαλαν ποτέ επειδή γίναν γονείς μέχρι άτομο που τελειώνει το μεταδιδακτορικό του. Επίσης πολύ δύσκολα συνδυάζονται οι φίλοι μου από το στρατό με τους φίλους μου απο το μεταπτυχιακό αλλά τι να κάνω; Μαζικά hide? Λίστες;Όπως και να έχει συμμερίζομαι την (μάταιη) "αγωνία" του Αλεξ για "ετικέτα" στα social media αλλά μέχρι εκεί. Ο κάθένας κάνει ότι καταλαβαίνει.
Μια άλλη διάσταση : Δυστυχώς πολλοί αποφάσισαν να έχουν πολλούς "φίλους στο fb" ... Κάποιοι το ειδαν και αριθμητικά! Αποτέλεσμα αυτου ειναι να έχουν "φίλους" ανθρώπους που δεν έχουν κοινά ή εστω εχουν λιγα.Ειδα σε ένα αίτημα φιλίας που ειχα - με το οποίο εξεπλάγην μπορώ να πω - ότι στους φίλους του συγκαταλέγονταν και οι υπάλληλοι του με τους οποίους ξερω οτι εχουν κοντρες και δεν τους χαρακτηρίζει και καμια αλληλοεκτιμηση... Αν αυτος ποστάρει διακοπές με σκαφος και σουπερ εξοχικο κλπ, ναι ο υπάλληλος θα αισθανθει ισως κάπως. Επίσης, φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι που επιδεικνύουν τις ζωές τους, αλλά δεν γίνεται να μας αφορουν .
@ByronWilliamsΜπα μωρέ, απλά μικροδείχνω λίγο. Να δούμε λίγο τα πράγματα λογικά: Φίλοι σου στο FB δεν είναι όλοι αυτοί - από όπου και να τους έχεις γνωρίσει; Των συγκεκριμένων φίλων σου τα post δεν βλέπεις στο newsfeed σου (μαζί με updates από σελίδες και group που έχεις κάνει εσύ like); Αυτά δεν είναι τα posts για τα οποία διαμαρτύρεσαι ότι σου θυμίζουν 90ς, ΝΙΤΡΟ κτλ κτλ; Το λογικό συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι οι φίλοι σου ή τέλος πάντων κάποιοι από τους φίλους σου - που προφανώς κυριαρχούν στο newsfeed στο FB σου - είναι ... περίμενε το ... χίπστερς ή/και ότι οι σελίδες που κάνεις like είναι χιπστεροσελίδες. Δεν είναι καθόλου κακό, αν σου αρέσει εσένα κανενός δεν του πέφτει λόγος. Το πρόβλημα φοβάμαι μην είναι μήπως είσαι και εσύ χίπστερ και δεν θέλεις να το παραδεχθείς ούτε στον εαυτό σου γιατί φυσικά το να είσαι χίπστερ την σήμερον ημέρα είναι πολύ mainstream. :-)