Όλη η αλήθεια για τα παιδιά που ζητιανεύουν στους δρόμους

Όλη η αλήθεια για τα παιδιά που ζητιανεύουν στους δρόμους Facebook Twitter
15

Όποιος έχει δει την ταινία J.A.C.E. θα είναι υποψιασμένος για τα κυκλώματα ενηλίκων που υποχρεώνουν παιδιά να ζητιανεύουν νυχθημερόν.

Πρόκειται για πράγματα που όλοι υποπτευόμαστε, πρόσφατα όμως ένα βρετανικό ντοκιμαντέρ της εκπομπής του BBC Panorama έδειξε πώς γίνονται όλα. 

Το είδα από εδώ, χάρη στον The Man Who Sold the World:

O ρεπόρτερ του BBC Τζον Σουίνι εντοπίζει και διερευνά τις συμμορίες που διαχειρίζονται τις «στρατιές» ανήλικων παιδιών, αναγκάζοντάς τα να ζητιανεύουν, ενώ οι κεφαλές των συμμοριών κατοικούν σε πολυτελέστατες βίλες της Ρουμανίας.

 

 


 

 

Αυτά στη Βρετανία. Στην Ελλάδα πιστεύει κανείς ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά;

 

 

 

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

6 σχόλια
Ο ρεπόρτερ δε μας λέει κάτι καινούργιο. Αλλά είναι εύκολο να το καταγράψεις. Το δύσκολο είναι να το ξεριζώσεις. Οι αρχές δεν είναι ότι το ψάχνουν ακόμα, αλλά δεν είναι μόνο ζήτημα αστυνομικό ή νομικό για να ξεμπερδεύεις μαζί του. Πάντως, αυτό που έχω καταλάβει εγώ και από την παρατήρηση εδώ στην Ελλάδα και από το ντοκυμαντέρ, είναι πως υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι λειτουργίας των κυκλωμάτων αυτών. Αν δείτε και εδώ στην Ελλάδα οι της Ρουμανίας κάνουν το ίδιο, πάντα γυναίκες με παιδιά, τα παιδιά σπάνια είναι μόνα και πάντα είναι καθαρά. Δηλαδή υπάρχει από πίσω ένα σπίτι και τα "φροντίζει". Δεν πρέπει να υπάρχει δίκτυο που παίρνει ή αγοράζει τα παιδιά από οικογένειες και τα στέλνει στη ζητιανιά, μάλλον συμμετέχουν ολόκληρες οι οικογένειες σε αυτό ενεργά. Δεν ξέρω μπορεί να είμαι και τελείως οφφ, αλλά αυτή την εντύπωση έχω.
Toolio 24.8.2013 | 14:32 Απλά αυτό που κατάλαβα εγώ είναι πως αυτοί όντως έχουν τα παιδιά, τα δικά τους μαζί και δεν παίρνουν άλλα. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός της παιδικής εκμετάλλευσης κτλ. Δεν πουλάει κάποιος γονιός το παιδί του στο κύκλωμα αυτό,ούτε τα αποσπούν βίαια από τις οικογένειές τους, όπως γίνεται σε άλλα. Βλέπεις ότι τα σπίτι που μένουν οι ευρύχωρα και καθαρά, δεν τα στοιβάζουν σε κάποιο τρίτο υπόγειο κτλ. Οι τύπισσες έχουν τα παιδιά μέσα στο κρύο και στους δρόμους, παρόλα αυτά τις βλέπεις χαρούμενες, άνετες και κουλ!Αυτός ο τρόπος λειτουργίας, αν ισχύει, μου φαίνεται ότι δίνει ένα "πλεονέκτημα" στις ομάδες αυτές, γιατί δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις για διάφορα κακουργήματα, παρά μόνο για αυτά που λες και έτσι τη γλυτώνουν κάθε τρεις και λίγο και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μου φαίνεται σαφώς πιο εξελιγμένο αυτό το σύστημα εκμετάλλευσης και πιο "προστατευμένο".
> ενώ οι κεφαλές των συμμοριών κατοικούν σε πολυτελέστατες βίλες της Ρουμανίας.Δεν έχω δει ακόμα το ντοκυμαντέρ, αλλά υποψιάζομαι ότι οι λεγόμενες «πολυτελέστατες βίλες» δεν είναι παρά τα palatele ţigăneşti, το ρουμανικό αντίστοιχο της αρχαιοελληνικής πολυκατοικίας του Αιγάλεω. (Ψάξτε στο youtube).
@ein Steppenwolf 24.8.2013 | 11:48Πράγματι, τα περισσότερα «luxury homes» είναι «gypsy villas», «γύφτικα παλάτια». Δείτε: [29′29″](http://youtu.be/YNOlt4fG7Pg?t=29m29s), [48′04″](http://youtu.be/YNOlt4fG7Pg?t=48m04s).@Toolio 24.8.2013 | 13:54> δεν ειναι διαμερισμα σε πολυκατοικιαΕίπα κάτι τέτοιο; Evνοώ ότι δεν πρόκειται γι’ αυτό που συνήθως εννοούμε όταν λέμε «πολυτελέστατες βίλες».
χαχαχαχαχαχαχα!!!! πως φαινεται οτι δεν εχεις παει ποτε Αγγλια!! 20 pounds ειναι 20 αγγλικες λιρες δηλαδη:1 British pound =1.18825971 EurosΚανε μονη σου το λογαριασμο! Ομως δυστυχως ο καθε ασχετος ειναι ετοιμος να κατηγορησει τον αλλο χωρις να εχει ιδεα κ να του την πει κιολας! Αλλα στην Ελλαδα ζουμε...