Απεργία την Πρωτομαγιά

Η άλλη όψη του νομίσματος: Ένας δημόσιος υπάλληλος που πραγματικά αξίζει έπαινο

Facebook Twitter
7

 

 

 

Παρ' ό,τι πιστεύω ότι πρέπει σε κάποια στιγμή να γίνει η άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων (κι απ' ό,τι φαίνεται η συντριπτική πλειοψηφία συμφωνεί μαζί μου) το καλό να λέγεται. 

Ως απάντηση στο χτεσινό ποστ Δημόσιος υπάλληλος για έπαινο... (!), όπου αναγνώστης τα είχε πάρει με την εφορία, ο Χρήστος μου έστειλε μια ωραία είδηση που αξίζει να διαδοθεί. 

Είναι από μπλογκ των σιδηροδρομικών, που λίγο τα παραλέει (βλέποντας μόνο τα καλά των εργαζομένων και των συνδικαλιστών τους) - όμως, ας είναι. 

Το γεγονός είναι πραγματικά αξιέπαινο ακόμα κι αν είναι μεμονωμένο ή εξαίρεση:

 

 

-----------

 

 

 Αυτοί είναι οι σιδηροδρομικοί!!!! (90.000 Ε κόστος , επισκευάστηκε με μόλις 260 Ε !)

 
 
Κάτω είναι η εύφημος μνεία που δόθηκε σε συνάδελφο μας  από την Διοίκηση του ΟΣΕ γιατί με πενιχρά μέσα και με κόστος μόλις 260 Ε , απεκατέστησε βλάβη της τηλεδιοίκησης η επισκευή της οποίας  από την μητρική  εταιρεία (εργολάβος ) θα ξεπερνούσε  τα 90.000 Ε !!!!
 
 


Αυτούς τους εργαζόμενους συκοφάντησαν τα εγχώρια παπαγαλάκια , μερίδα τέτοιων συναδέλφων βρέθηκε κυνηγημένη και μεταταγμένη σε νοσοκομεία και μουσεία, αποψιλώνοντας όλη την υποστηρικτική δομή του ΟΣΕ αφήνοντας τεράστια κενά σε καίριες υπηρεσίες.

Αυτά είναι τα χρήματα που γλιτώνει το Ελληνικό Δημόσιο και με ανάλογα ποσά θα επιβαρυνθεί αν επικρατήσει η άκρατη λογική των ιδιωτικοποιήσεων στο όνομα της δήθεν εξυγίανσης και ανάπτυξης.
90.000 Ε κόστος , επισκευάστηκε με μόλις 260 Ε !
 
 Την ίδια ώρα που αντίστοιχες βλάβες θα μπορούσαν άμεσα να επισκευάζονται από τα συνεργεία του ΟΣΕ όπως συνέβαινε εδώ και χρόνια , αναμένουμε εγκρίσεις διαγωνισμών και αναθέσεις ακόμη και για τα πλέον καθημερινά .

Συγχαρητήρια στον συνάδελφο , του οποίου το όνομα αφήνουμε να φανεί γιατί μας έκανε περήφανους σήμερα.

Αυτά να τα βλέπουν και κυρίως να τα δημοσιεύουν και στον εγχώριο τύπο .

 

 

 

-----

 

 

*Δείτε επίσης: Δημόσιος υπάλληλος που δεν είναι για έπαινο...  

 

 

 

7

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

6 σχόλια
Φανταστείτε μόνο τι ΣΠΑΤΑΛΕΣ γινοται τόσα χρόνια στον ΟΣΕ με δημόσιο χρήμα!! Πόσες μίζες θαχουν δοθεί για να παίρνουν συντήρηση συγκεκριμένες εταιρίες!! Πούλα τον Χατζηδάκη να τελειώνουμε!!
Κι εγώ που νόμιζα ότι με ολόκληρη στρατιά υπαλλήλων η βλάβη θα έπρεπε να διορθωθεί αμέσως, χωρίς κόστος και -κυρίως- χωρίς να θριαμβολογούν που κάποιος έκανε σωστά τη δουλειά του!
Οχι δεν θα δουμε το δεντρο και θα ξεχασουμε το δασος γιατι περι αυτου προκειται χωρις να υπαρχει αμφισβητηση του εν λογω κερδους, τα 90.000 ειναι κατι ψιλα στα εκατομυρια συντηρησης του ΟΣΕ. Μακαρι να ηταν ολα ιδιωτικα γιατι στο δημοσιο δουλευω και ξερω απο πρωτο χερι οτι σε ολες τις υπηρεσιες ενα γραφειο που χρειαζεται 5 ατομα εχει 10. Και καποιο αλλο βεβαια εχει εναν που βγαζει οσο μπορει τη δουλεια των υπολοποιπων τεμπεληδων. Δεν θα σταθω λοιπον στον εναν εργατικο που κανει τα αδυνατα δυνατα αλλα στους 10 τεμπεληδες που θα βγαλουν και γλωσσα επικαλουμενοι την εργασια του ενος. Οταν συναδελφοι λενε πω πω μας κοψαν και αλλα λεφτα τους λεω γιατι αξιζεις για παραπανω? Αν ειχες μια επιχειρηση και ο υπαλληλος δουλευε οπως εσυ θα τον κρατουσες; Και τοτε αλλαζουν θεμα αμεσως.Ακομη και ο πιο εργατικος ΔΥ θα κανει απλα μεχρι εκει που ειναι το τυπικο. ΣΠΑΝΙΑ θα μπει στη διαδικασια να πει χμμμ αυτο το κανουμε ετσι αν το καναμε γιουβετσι μαλλον θα ηταν καλυτερα. Αλλα αν σκεφτει ετσι μαλλον θα πρεπει να ειναι ειτε πιο γρηγορος ειτε να εχει περισσοτερη δουλεια οποτε αστο καλυτερα. Η κλασικη ατακα "γιατι θα παρω περισσοτερα; " Αμα τα πεις αυτα σε ΔΥ εχουνε ετοιμες τις απαντησεις να σε κολλησουν στο τοιχο οπως εγω δεν κλεβω την εφορια οπως εσυ ή οι ταδε στις ΔΕΚΟ παιρνουν περισσοτερα και καθονται κλπ κλπ. Απο το ποσο τεμπεληδες ειναι φαινεται και οταν λεω οτι θα φυγω απο το Δημοσιο για τον ιδιωτικο τομεα με κοιτανε και λενε τις λες ρε θα αφησεις το σιγουρο;
Όπου αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τη ζημιά στην ελληνική οικονομία την έκαναν οι συμφωνίες του δημοσίου με τις μητρικές (89.760 ευρώ υπερτιμολόγηση στην περίπτωση αυτή) και όχι η κακοδιαχείριση των οικιακών οικονομικών.Μεταξύ μας, πάντως, αν ήμουν αυτός ο υπάλληλος τώρα θα προετοιμαζόμουν για απόλυση με κάποια στημένη αφορμή.
Οκ κερδισαν πανω απο 89.000€. Γιατι δεν δινουν σαν εχτρα μπονους στον ανθρωπο ενα ποσο της ταξης των 10.000€; Παλι τρελο κερδος θα εχουν και θα εχουν πλεον κινητρα να πανε ολοι να φτιαξουν την επομενη βλαβη. Που να ειναι ο Πασχος να τα διαβασει αυτα να κατακεραυνωσει τον υπαλληλο σαν τεμπελη και για το χαμενο κερδος, πως θα γινουμε φιλελευθεροι;
Είτε στο δημόσιο είτε σε εταιρία εαν δεν κατάφερνε να το επισκευάσει, η εταιρία πιθανότατα θα αύξανε το κόστος της επισκευής προφασιζόμενη πως επιδεινώθηκε η βλάβη λόγω της παρέμβασης και ο άνθρωπος θα πήγαινε σπίτι του στην καλύτερη περίπτωση.Τελικά αξίζει να δείχνεις ΥΠΕΡΒΑΛΟΝΤΑ ζήλο όταν υπάρχει πειθαρχική ποινή ή απόλυση στον ιδιωτικό τομέα σε περίπτωση που στραβώσει κάτι?