Στο σημερινό ‘Α, μπα’ : φοβία του ίντερνετ

Στο σημερινό ‘Α, μπα’ : φοβία του ίντερνετ Facebook Twitter
15

________________
1.


Αγαπητή, θέλω την αρχιτεκτονική σου άποψη. Θέλω να βάψω ένα δωμάτιο στο οποίο υπάρχουν αρκετές ξύλινες επιφάνειες (βαμμένες καφέ). Έχω σκεφτεί δύο χρώματα το τυρκουάζ και το πράσινο (προς βεραμάν). Ποιο προτείνεις; Επίσης θέλω να ζωγραφίσω σε ένα τοίχο κάτι αφηρημένο. Εχω σκεφτεί κάτι, αλλά θα ήθελα να μου προτείνεις κάποιο σάιτ για έμπνευση (και για σχέδια και για διασκόμηση).- Γκάου-ντι


Τα χρώματα που διάλεξες πιστεύω ότι θα ταιριάζουν, αλλά αν δεν δω το χρώμα του ξύλου και τα συγκεκριμένα χρώματα μέσα στο συγκεκριμένο χώρο δε μπορώ να σου πω τη γνώμη μου. Αν δεν είσαι πραγματικά καλή στη ζωγραφική, αν δεν ξέρεις να ζωγραφίζεις πάνω σε τοίχους, μην το κάνεις. Δεν έχεις κανέναν φίλο καλλιτέχνη; Όλοι έχουν. Δε βάζεις κανένα στένσιλ – ή, ακόμη καλύτερα, δεν αφήνεις τον τοίχο ήσυχο;


Τώρα, αν θέλεις την αρχιτεκτονική μου άποψη, στείλε καλύτερα φωτογραφία με το δωμάτιο.


________________
2.


Άμπα μου γλυκιά,

ξέρω ότι είναι δύσκολο σαν επάγγελμα αλλά έχω πάρει την απόφαση να ασχοληθώ με την δημοσιογραφία. Είμαι φοιτήτρια σε άλλο τμήμα αλλά θα ήθελα να αρθρογραφώ σε κάποιον ιστότοπο ή διαδικτιακό περιοδικό οτιδήποτε τελοσπάντων. Διατηρώ ένα μπλόγκ παράλληλα, κάνω και ραδιοφωνική εκπομπή σε ένα σταθμό (τα αναφέρω σαν προϋπηρεσία) αλλά το blog το θεωρώ κάτι διαφορετικό. Μπορείς να μου προτείνεις κάποιο διαδικτιακο τόπο που μπορώ να αρθρογραφώ;; Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων. Φιλάκια <3-Shivaree

Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς ρωτάς. Αν ξέρω καλά σάιτ; Ή αν ξέρω ποιος θα μπορούσε να ενδιαφέρεται να σου πει να γράφεις στο σάιτ του;

Η διαδικασία είναι η εξής: πρώτα, γράφεις, γράφεις συνέχεια, όχι για να σε διαβάσουν, αλλά για να γίνεις καλή στο γράψιμο. Δεν σταματάς ποτέ.

Παράλληλα, διαβάζεις, διαβάζεις συνέχεια, για να συνειδητοποιείς καθημερινά πόσο άσχημα γράφεις.
Όσο πιο πολύ το συνειδητοποιείς και ντρέπεσαι για τις άθλιες επιδόσεις σου, τόσο πιο πολύ επιμένεις να γράφεις.

Μετά βρίσκεις πού θα μπορούσες να προσφέρεις, με ποιο περιβάλλον ταιριάζεις, και τους γίνεσαι στενός κορσές. Αυτό είναι δική σου δουλειά, δε θα σου πει άλλος πού ταιριάζεις και με ποιους τα βρίσκεις. Αν δεν ξέρεις και πρέπει να ρωτήσεις σημαίνει ότι δεν έχεις γράψει και δεν έχεις διαβάσει αρκετά.

Πριν κάνεις όμως οτιδήποτε, σταμάτα να λες «ιστότοπος» και «διαδικτυακό περιοδικό». Ακούγεσαι 55 χρονών με φοβία του ίντερνετ.


________________
3.


Αγαπητη Αμπα, μου κρατας συντροφια σε μια παραξενη και δυσκολη φαση της ζωης μου. Η ερωτηση μου ειναι η εξης, μετα απο 4 χρονια δουλειας σε NGO σε διαφορα μερη του κοσμου με υποσιτισμο , πολεμο και επιδημιες (μια δουλεια και ζωη που με εκανε τρισευτυχισμενη), πρεπει για επαγγελματικους και ακαδημαικους λογους να επιστρεψω στην Ελλαδα για τουλαχιστον 3 χρονια. Εχω πανικοβληθει και δεν ξερω πως θα τα καταφερω να προσαρμοστω ξανα? Πρακτικοι λογοι για τον πανικο δεν υπαρχουν, δουλεια θα εχω, φιλους και οικογενεια επισης. Αλλα η αλλαγη με τρομαζει πολυ , κυριως γιατι ξερω ποσο ευτυχισμενη ημουν τα προηγουμενα χρονια.Εκτιμω πολυ τη γνωμη σου και γι αυτο σε ρωταω. Σ ευχαριστω πολυ.- lenore


Η δυνατότητα προσαρμογής είναι στοιχείο των ευφυών ανθρώπων, κι επειδή φαίνεσαι ευφυής, μην πανικοβάλλεσαι. Μια μέρα τη φορά.


________________
4.


Αγαπητή αμπά, γιατί σε κάποια ελληνικά σίριαλ (μη σου πω στα περισσότερα) όλες οι γυναίκες είναι ντυμένες στην τρίχα, στοκαρισμένες με μακιγιάζ, τα μαλλιά τους φτιαγμένα από κομμωτήριο και φοράνε δωδεκάποντα μες στο σπίτι τους; (παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό: η πολυκατοικία. επίσης:κλεμμένα όνειρα. και:βασιλιάδες) Ας φτιάξουν επιτέλους και μια σειρά λίγο πιο ρεαλιστική. Θα μου πεις, γιατί, όλα τ'άλλα στην τηλεόραση είναι σόι; Όχι. Ή το ντύσιμο είναι το μόνο πρόβλημα στην τηλεόραση; Όχι και πάλι. Αλλά το έχω παράπονο και το εξέφρασα.- un-realistria


Δεν είναι πρόβλημα το ότι λείπει ο ρεαλισμός από την τηλεόραση, πρόβλημα είναι όταν προωθεί φτηνές χυδαιότητες για φαντασιώσεις.


________________
5.


Αγαπητή Α, μπα;

ραντεβού στα γουναράδικα; -foxy lady

Καλή προσπάθεια, αλλά δε θα μείνει όπως το «μαζί τα φάγαμε».

________________
6.


Εκτός από τη φέτα, τα ντολμαδάκια και τα γεμιστά, σου λείπει κάτι από την Ελλάδα εκεί που είσαι;-

Μελιτζάνα


Δε μου λείπει ούτε η φέτα, ούτε τα ντολμαδάκια, ούτε τα γεμιστά, όλα μπορώ να τα βρω εδώ που είμαι. Ανήθελα, και μπακλαβά θα έβρισκα. Από φαγητό όχι μόνο δε μου λείπει τίποτα αλλά έχω και πολλές, πάρα πολλές επιπλέον επιλογές. Από την Ελλάδα μόνο άνθρωποι μου λείπουν.

________________
7.

Α, μπα! Πού θα βρούμε την συνταγή???- Μου άνοιξες την όρεξη


________________
8.


Αγαπητή Α,μπα,

Θέλω να σε ρωτήσω ποια είναι η αγαπημένη σου συνταγή. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις μία, αλλά αν σκεφτόσουν τι καλό και νόστιμο να φτιάξεις, τι θα διάλεγες;- Πειναλέων


Μακαρόνια με κιμά. Αν θέλετε αυτή τη συνταγή, να σας την πω.


________________
9.


22.7.2013 | 10:03 Αγαπητή Α μπα, πες μου τι θα γίνει στο μέλλον
Πολλά ταλέντα, αλλά μάντης δεν είμαι

Ερώτηση 3. Έχεις ακούσει καθόλου τη δουλειά σχετικά νέων Ελλήνων καλλιτεχνών όπως Μποφίλιου, Μπαλάφας, Χαρούλης, Μαραβέγιας κτλ??Πώς σου φαίνονται?- μουσικόβιος

 

Πάντα μου άρεσε η στήλη σου και θαύμαζα τον τρόπο που χειριζόσουν τις απαντήσεις σου σε κάθε λογιών ερωτήσεις. Μετά απ΄την απάντηση που έδωσες στην παραπάνω ερώτηση η στήλη σου είναι γιά μένα πλέον και αντικείμενο λατρείας.


Όχι άλλο πιά στη δικτατορία των ψευτοκουλτουριάρηδων. Όχι άλλο κάρβουνο.
Καλές διακοπές σου εύχομαι να έχεις Λένα.- Aris

Άρις, ευχαριστώ. Μακάρι να ζούσαμε στη δικτατορία των ψευτοκουλτουριάρηδων, θα βρίσκαμε και φτηνές πασμίνες. Δυστυχώς αυτοί που δίνουν τον τόνο είναι τα αγράμματα νεοναζί μπουζουκόβια ντουρντουβάκια.

________________
10.


πιστεύεις ότι το να σκεφτόμαστε υπερβολικά πολύ κάποια πράγματα
ή καταστάσεις μπορεί να αναστείλουν την δράση μας, και γενικότερα
την ενεργή ζωή; και ναι, πότε καταλαβαίνεις οτι κοντεύεις να το
κάψεις που σκέφτεσαι τόσο και πώς χαλαρώνεις;

υ.γ. δεν ξέρω αν πήγε στην στήλη σου! αλλά θα ήθελα να ακουσω και
τις αποψεις των άλλων αμπιτικών. Λου

Ε ναι, φυσικά και η πολλή σκέψη αναστείλει τη δράση. Μερικές φορές δεν είναι η δράση το ζητούμενο αλλά μόνο η σκέψη, γιατί αν γίνεται σωστά η σκέψη θα οδηγήσει κάποια άλλη στιγμή στη σωστή δράση.


Μόνο που υπάρχει περίπτωση να σκέφτεσαι βλακείες και να μην οδηγείσαι πουθενά, οπότε αντί να σκέφτεσαι μόνο, ρώτα και κανέναν άλλον, ειδικά αυτούς που ξέρεις ότι θα διαφωνήσουν με την πορεία της σκέψης σου, και προσπάθησε να καταλάβεις γιατί διαφωνούν.


Για να χαλαρώσεις βάζεις ένα τζιν τόνικ.

________________
11.


Θα ξαναγυρίσεις να ζήσεις/ζήσετε Ελλάδα μόνιμα (εννοώ οικειοθελώς, όχι να σε πετάξουνε έξω γιατί έληξε η άδεια παραμονής); Ή μόνο για τα γηρατειά όπως κάνουν πολλοί μετανάστες;


Για την ώρα δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια. Εννοώ για το πρώτο σκέλος, γιατί εννοείται ότι στα σχέδιά μου περιλαμβάνονται και τα γηρατειά.

 

________________
12.

Τι θα γίνει, θα απαντήσεις σοβαρά τώρα?- Tsikou

 

Οι μεγαλύτερες αλήθειες λέγονται ως αστεία.

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
@6 Συγχίζομαι όταν ακούω τέτοιες αηδίες. Για πολλούς/πολλές Ελλάδα ίσον το περιεχόμενο ενός τάπερ της μάνας τους. Ανθρωποι μας λείπουν, όχι πολλοί και όχι πάντα οι προφανείς. Αντάλλλαξα με χαρά τα γιουβαρλάκια με Kuraku στο Little Tokyo, ή σούπες στο Maida Vale ή λουκανικάρες στο Zeughuskeller.
Δυστυχώς ναι, σε κάποιες φάσεις μέχρι και κάθε βδομάδα, τα τελευταία 15 χρόνια. Αυτό, εκτός της απομάκρυνσης από τα σουντζουκάκια, δημιουργεί εξτρα πρόβλημα σε όσους φοβούνται τα αεροπλάνα. Ευτυχώς η μάνα μου εκτός από το ταπερ μου έχει δώσει και μια εικόνα της Παναγιάς της Αιθεροβαμονούσας και με φυλάει.
Τάπερ της μαμάς, ε; Ώστε όταν έλεγες ότι "αντάλλαξες με χαρά τα γιουβαρλάκια" με όλα αυτά τα καταπληκτικά, κυριολεκτούσες.Οι εντυπώσεις των Ιαπώνων με ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως.
#1 Αν το βάψεις σκούρα πρασινωπό το τοίχο και θέλεις να ζωγραφίσεις κάτι αφηρημένο , κάνε αυτό με μολύβι και μετά με μαύρο ακρυλικό"http://us.123rf.com/400wm/400/400/visualsvixen/visualsvixen0806/visualsvixen080600072/3220318-conceptual-illustration-of-the-tree-of-life-one-color.jpg"Έχει μεγάλη πέραση.
ντουρντουβακια ε? επισης, υπαρχουν και τα 'κουπουκια' .Επισης, ο μπουνταλας, ο αμπνταλης, ο αβανακης (αβανακς), κι αλλα που 'αστοησα' γιατι εχω καιρο να τα ακουσω! if you know what I mean...;)
#10.Οι σκεψεις σου ειναι χημικα σηματακια που κανουν τυχαιες βολτες απ το ενα σημειο του εγκεφαλου σου στο αλλο.Στο δρομο βρισκουν αλλα που κανουν τη δικη τους βολτα και μερικες φορες πιανουν την κουβεντα.Οχι παντα.Θα καταλαβεις οτι το παρακανες μονο αν ξυπνησεις ενα πρωι και δεν ξερεις ποια ειναι η οδοντοβουρτσα σου.Μη ρωτας κανεναν για τιποτα.Δεν μπορουν να τα βγαλουν περα ουτε με τα δικα τους ερωτηματικα.Τωρα αυτο με την 'ενεργη ζωη' μαλλον το εγραψες για να μου σπασεις τα νευρα.Δεν υπαρχει τιποτα που να συγκρινεται με την αεργη απολαυση.Στανταρ αυτο.
ε μα σου στελνουν και βλακειες, πως να δημιουργησεις με τετοιο υλικο;και αφου το φερε η κουβεντα για υλικα και δημιουργια, αν δεν γραψεις ολοκληρη την συνταγη για τα μακαρονια με κιμα πες τουλαχιστον τι ειδος κιμα χρησιμοποιειςκαλο σ/κ!