«Αν πετάξεις μπίρα στη Μαβίλη ή σκύλο θα χτυπήσεις ή τον Ψαριανό»

«Αν πετάξεις μπίρα στη Μαβίλη ή σκύλο θα χτυπήσεις ή τον Ψαριανό» Facebook Twitter
18

Άρθρο της εφημερίδας «Αυγή» με τίτλο «Όχι γιαούρτια στη ΔΗΜΑΡ», το οποίο προτρέπει τους πολίτες να μην βρίζουν και πετάνε αντικείμενα στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ και στους βουλευτές της για να μην τους επιτρέπουν να παρουσιάζονται ως θύματα, εκνεύρισε τον Γρηγόρη Ψαριανό, καθώς είχε ιδιαίτερες αναφορές στο πρόσωπο του. Ο συντάκτης Γ. Ανανδρανιστάκης, με αφορμή περιστατικό που γράφτηκε ότι έγινε στην πλ. Μαβίλη αναφέρει στο άρθρο: "Όχι γιαούρτια στα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ., όχι βρισιές στον Κουβέλη, όχι ιπτάμενες μπύρες στον Ψαριανό στη Μαβίλη, αν και το τρίτο δεν είναι τόσο σοβαρό, αφού αν πετάξεις μπύρα στη Μαβίλη, ή σκύλο θα χτυπήσεις ή τον Ψαριανό".

Την «συμβουλή» επαναλαμβάνει στο τέλος του άρθρου: "Και προς Θεού, μην πετάτε μπύρες στον Ψαριανό! Διότι το να πετάς μπύρες στον Ψαριανό, είναι σαν να πετάς σουβλιστά αγριογούρουνα στον Οβελίξ."

Η απάντηση του Ψαριανού: "Ακόμη κι ο σταλινικός Ριζοσπάστης με αντιμετώπισε κανονικά..."

 

«Αν πετάξεις μπίρα στη Μαβίλη ή σκύλο θα χτυπήσεις ή τον Ψαριανό» Facebook Twitter

Ο Γρηγόρης Ψαριανός σε συνέντευξη του στο nocomments απαντά στην «Αυγή», λέγοντας:   "Λυπάμαι πάρα πολύ για το κατάντημα της εφημερίδας. Θα τρίζουν τα οστεοφυλάκια των ανθρώπων και των αγωνιστών της Αριστεράς που αγωνίστηκαν για την εφημερίδα, που την γέννησαν και που έδωσαν την ζωή τους για το έργο της και την αισθητική της. Ντρέπομαι για λογαριασμό τους. Οποιεσδήποτε πολιτικές διαφορές, πολεμικές και διαφωνίες είναι κατανοητές.

Αλλά εδώ πρόκειται για θέματα ήθους, εντιμότητας και αισθητικής και των συντακτών της. Ακόμη και ο Σταλινικός Ριζοσπάστης με αντιμετώπισε κανονικά όσες φορές διαφώνησε μαζί μου. Είναι εκπεσμός για την εφημερίδα και θα τρίζουν τα κόκαλα των ιδρυτών της".

«Αν πετάξεις μπίρα στη Μαβίλη ή σκύλο θα χτυπήσεις ή τον Ψαριανό» Facebook Twitter

Αυτό είναι το άρθρο της «Αυγής»:

Όχι γιαούρτια στη ΔΗΜ.ΑΡ.

Ανανδρανιστάκης Γ.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 05/10/2012

Όχι γιαούρτια στα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ., όχι βρισιές στον Κουβέλη, όχι ιπτάμενες μπύρες στον Ψαριανό στη Μαβίλη, αν και το τρίτο δεν είναι τόσο σοβαρό, αφού αν πετάξεις μπύρα στη Μαβίλη, ή σκύλο θα χτυπήσεις ή τον Ψαριανό. Γενικώς όχι ενέργειες που δίνουν στα καθεστωτικά ΜΜΕ την ευκαιρία να προβάλουν την πεφιλημένη τους ΔΗΜ.ΑΡ. ως το αντίθετο από αυτό που πραγματικά είναι: Τους εμφανίζουν ως θύματα, ενώ είναι θύτες, ως διωκόμενους, ενώ είναι διώκτες, ως υπεύθυνους αριστερούς που δρουν ανιδιοτελώς, ενώ στην πλειοψηφία τους είναι κυνικοί καριερίστες που έχουνε πέσει σαν ακρίδες στη λεία της εξουσίας. Έχουν μασήσει ήδη θέσεις σε γενικές γραμματείες, στην ΕΡΤ, στις ΔΕΚΟ, στον ΟΠΑΠ και τώρα ετοιμάζονται να επιπέσουν σε υπουργικούς θώκους. Δεν χρειάζονται μπινελίκια, χρειάζεται αφόρητη πολιτική, επαναλαμβάνω: πολιτική, πίεση στους βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ., για να μην ψηφίσουν τα μέτρα. Γιατί το μόνο ζήτημα ζωής ή θανάτου είναι τα μέτρα, όλα τ’ άλλα έπονται.

Πρέπει να λέμε ότι, χωρίς τη συμμετοχή της ΔΗΜ.ΑΡ., οι σαπισμένοι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ δεν θα είχαν τολμήσει να σχηματίσουν κυβέρνηση, αλλά και να έκαναν κυβέρνηση, δεν θα τολμούσαν να ψηφίσουν τέτοια μέτρα. Να λέμε ότι αν ψηφίσουν τα μέτρα μαζί με τον Βενιζέλο, τον προστάτη των μεγαλοφοροφυγάδων, θα γίνουν κι αυτοί σαν τον Βενιζέλο, δηλαδή προστάτες των μεγαλοφοροφυγάδων. Να λέμε πως ό,τι κι αν τσαμπουνάνε για την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τη δόση των 31,5 δισ., αν ψηφίσουν τα μέτρα, θα έχουν ξεκάνει με τα χεράκια τους τους ταπεινούς και τους καταφρονεμένους. Ότι ο πρόεδρος Κουβέλης, όσο κι αν τον υμνολογούν οι διαπλεκόμενοι προστάτες του, θα γραφτεί στα μαύρα κατάστιχα ως ο αριστερός που έκοψε τα επιδόματα των νεφροπαθών κι αυτή θα είναι μοίρα χειρότερη από εκείνη που επεφύλαξε η Ιστορία στον Τσιριμώκο. Χειρότερη κι από τη μοίρα που θα επιφυλάξει στον Καρατζαφέρη. Η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι ο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης Σαμαρά κι αν σπάσει, η αλυσίδα θα θρυμματιστεί αυθωρεί.

Και προς Θεού, μην πετάτε μπύρες στον Ψαριανό! Διότι το να πετάς μπύρες στον Ψαριανό, είναι σαν να πετάς σουβλιστά αγριογούρουνα στον Οβελίξ."

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM