Να απαγορευτεί δια νόμου η ευχή ''Καλό Χειμώνα!'' όταν δεν είναι χειμώνας

Να απαγορευτεί δια νόμου η ευχή ''Καλό Χειμώνα!'' όταν δεν είναι χειμώνας Facebook Twitter
27

Να απαγορευτεί δια νόμου η ευχή ''Καλό Χειμώνα!'' όταν δεν είναι χειμώνας Facebook Twitter

  

Η (μεταξύ αστείου και σοβαρού) καμπάνια μου συνεχίζεται και φέτος!

Δεν μιλάω γι' αυτούς που πραγματικά αγαπούν τον χειμώνα και το λένε για καλό. Ξέρετε πολύ καλά για ποιους μιλάω: Γι' αυτούς που με το που τελειώνουν οι δικές τους διακοπές, φωνάζουν αυτάρεσκα σ' όλους "Άντε και Καλό Χειμώνα!". Μπορεί να είναι 17 Αυγούστου. Μπορεί να είναι 1 Σεπτεμβρίου. Κι όμως, θέλουν να χαλάσουν τη διάθεση όλων, πιθανότατα επειδή χάλασε η δική τους.

Όταν δούλευα σε γραφείο το είχα καθημερινά, εκεί, απ' τα μέσα Αυγούστου. Οι ντελιβεράδες, ο θυρωρός, οι πελάτες στο τηλέφωνο, οι συνάδελφοι. Πολλές φορές συνόδευαν την ευχή-κατάρα με αποκαρδιωτικές σάλτσες του στυλ "Άντε, σε 350 μέρες πάλι", και "Και τώρα, τα κεφάλια μέσα!", "Και τώρα... Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του".

Για να ξορκίσουν το κακό, για να μοιραστούν με άλλους την αυτολύπησή τους, για να με τραβήξουν στη μοιρολατρική τους διάθεση: με ψυχοπλάκωναν. Με έκαναν να νιώθω ότι ο χειμώνας ήρθε και δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτό. Η μαυρίλα με σκέπαζε - όλα είχαν τελειώσει. Κι ας είχε 35 βαθμούς εκεί έξω!

Να απαγορευτεί δια νόμου η ευχή ''Καλό Χειμώνα!'' όταν δεν είναι χειμώνας Facebook Twitter
Να απαγορευτεί δια νόμου η ευχή ''Καλό Χειμώνα!'' όταν δεν είναι χειμώνας Facebook Twitter

Φτάνει Πια!

Ας το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή. Κάθε εποχή είναι καλή - όμως κάθε πράγμα στον καιρό του.

Ο χειμώνας δεν ξεκινά με το που θα τελειώσουμε εμείς τις διακοπές μας. Ο χειμώνας ξεκινά κάθε χρόνο την πρώτη Δεκεμβρίου. Στη χειρότερη περίπτωση αν υολογίσουμε τα ηλιοστάσια κλπ, ο χειμώνας ξεκινά στις 22 Δεκεμβρίου. ΟΧΙ στις 25 Αυγούστου ή στις 10 Σεπτεμβρίου.

Αντί για το μίζερο, μοιρολατρικό και χαιρέκακο "Καλό Χειμώνα!" μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, αν πρέπει οπωσδήποτε, άλλες ωραιότατες ευχές:

Καλή Σεζόν!

ή

Καλό Φθινόπωρο!

ή (το αγαπημένο μου κι ας άφησα τα θρανία πριν 15 χρόνια)

Καλή Σχολική Χρονιά!

Να απαγορευτεί δια νόμου η ευχή ''Καλό Χειμώνα!'' όταν δεν είναι χειμώνας Facebook Twitter
  

:)

27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
To καλοκαίρι αν δεν έχεις λεφτά να πας διακοπές και να διασκεδάζεις είναι ό,τι χειρότερο. Καταλαβαίνω απόλυτα τη λογική του κ Δημοκίδη αλλά προσωπικά χαίρομαι πολύ όταν φτάνει ο Σεπτέμβρης και μου λένε "καλό χειμώνα". Άσε που τα χειρότερα συμβάντα στη ζωή μου έχουν συμβεί καλοκαίρι...
προσωπικά σιχαίνομαι το καλή βδομάδα κάθε Δευτέρα πιό πολύ, άσε το καλό μήνα..... και το απολύτως χειρότερο, όταν πέφτουν και τα δυο μαζί.... Καλή βδομάδα και καλό μήνα !!!!!
Όταν κάποιος μας εύχεται καλό χειμώνα ανεξαρτήτου ημερομηνίας, μπορούμε να του πούμε επίσης ας πούμε, αντί να στραβομουτσουνιάζουμε και να κάνουμε ολόκληρη φασαρία επειδή έξω είναι ακόμα καλοκαίρι. Καλό χειμώνα μας είπε δεν μας έβρισε την μάνα!! Χαιρέκακος και γρουσούζης είναι αυτός που κάνει ολόκληρο καβγά επειδή του είπανε καλό χειμώνα κι όχι ο άλλος που του το είπε.
Μακαρι παιδια το σημαντικο των προβληματων μας να ειναι γιατι μας ειπε ο αλλος καλο χειμωνα.Για εμενα θα πρεπει πραγματικα να θελεις να πειραχτεις για να σε ενοχλησει μια τετοια φραση. Αμα εσυ νιωθεις καλοκαιρι και Νοεμβρης να εχει παει γιατι να σε πειραξει τι λεει ο αλλος? Κανε αυτο που θες και ο αλλος ας κανει αυτο που θελει, end of story...