Tην παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε ο Γ. Στουρνάρας

Tην παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε ο Γ. Στουρνάρας Facebook Twitter
8

UPDATE

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» η αιτία που ο Γ. Στουρνάρας ζήτησε νωρίτερα σήμερα την παραίτηση του Στέλιου Σταυρίδη είναι πως ο πρώην, πλέον, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ταξίδεψε με ιδιωτικό αεροσκάφος, που ανήκει στον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, μέτοχο στην εταιρεία που αγόρασε το 33% του ΟΠΑΠ.

Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο  Σταυρίδης παραδέχθηκε ότι, μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την οποία ολοκληρώθηκε το ντιλ για τον ΟΠΑΠ, ταξίδεψε με το αεροσκάφος του επιχειρηματία στην Κεφαλονιά, για τις διακοπές του.

Συγκεκριμένα αναφέρει:  «Είχα έρθει για μία ημέρα στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψω την πώληση και θα έφευγα την επομένη τα ξημερώματα με μια πτήση που είχε στις 5.20, δηλαδή θα ξυπνούσα στις 4 τα χαράματα. Ο κ. Μελισσανίδης όμως, ο οποίος πήγαινε στη Γαλλία, μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλονιά, όπου και έκανε ανεφοδιασμό και έτσι δεν ταλαιπωρήθηκα και γλίτωσα και μια μέρα».

Πάντως, σε δηλώσεις του  στο Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Εμίρης τόνισε πως το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δεν θα επηρεαστεί από την παραίτηση Σταυρίδη.

Η δήλωση του Στ. Σταυρίδη

«Ευχαριστώ θερμότατα την υπέροχη ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και εύχομαι από καρδιάς η κυβέρνηση, με την οποία επίσης συνεργάστηκα άψογα, να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων»

Δ. Παπαδημούλης: Να παγώσει η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ

«Δεν αρκεί να φύγει αμέσως ο Σταυρίδης.  Πρέπει να φύγουν αυτοί που τον διόρισαν και ευνοούν προνομιακές σχέσεις και συμβάσεις» έγραψε στο twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μάλιστα, ο Δ. Παπαδημούλης τονίζει πως «μετά την αποκάλυψη των προνομιακών σχέσεων με τον κ. Μελισσανίδη, η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ πρέπει να παγώσει και να εξεταστεί από μηδενική βάση».


Για άγνωστο –μέχρι τώρα- λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Στέλιου Σταυρίδη.

Η ανακοίνωση έγινε από το ίδιο το υπουργείο.

Αναφέρεται απλώς ότι ο κ. Στουρνάρας, ζήτησε την παραίτηση, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τουρκολιβυκό μνημόνιο στο τραπέζι του ΟΗΕ: Η Άγκυρα το υπερασπίζεται, η Αθήνα αποδομεί τους ισχυρισμούς της

Πολιτική / Το τουρκολιβυκό μνημόνιο στο τραπέζι του ΟΗΕ: Η Άγκυρα το υπερασπίζεται, η Αθήνα αποδομεί τους ισχυρισμούς της

Η Αθήνα απορρίπτει τη συμφωνία ως άκυρη και ανυπόστατη, η Άγκυρα υπερασπίζεται την ισχύ της - Στο επίκεντρο η επήρεια των νησιών και τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών
THE LIFO TEAM
ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Πολιτική / Όλγα Κεφαλογιάννη: Το Εφετείο Αθηνών απέρριψε το αίτημά της να έχει μόνον αυτή την επιμέλεια των παιδιών της

Το Εφετείο Αθηνών απέρριψε την έφεση της υπουργού Τουρισμού κατά της πρωτόδικης απόφασης για την επιμέλεια των δίδυμων παιδιών της με τον Μίνω Μάτσα
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΗΕ ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Πολιτική / Παρέμβαση Μητσοτάκη στον ΟΗΕ: «Παράνομη και αυθαίρετη συμφωνία το τουρκολιβυκό μνημόνιο»

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι Ελλάδα και Λιβύη έχουν αντικείμενες ακτές και, ως γειτονικές χώρες, μπορούν βάσει του Διεθνούς Δικαίου να προχωρήσουν σε συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών τους
THE LIFO TEAM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πολιτική / Χρυσοχοΐδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του πλαισίου για τις συγκεντρώσεις Κασιδιάρη

Επικαλείται νομική αδυναμία απαγόρευσης της εκδήλωσης Κασιδιάρη ο υπουργός – Υπερασπίζεται την απαγόρευση των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων για την «αποτροπή συγκρούσεων»
THE LIFO TEAM