ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Στους 278 οι νεκροί από τη σφαγή στην Αίγυπτο

Στους 278 οι νεκροί από τη σφαγή στην Αίγυπτο Facebook Twitter
2

Η αιματηρή καταστολή των διαδηλωτών στο Κάιρο που απαιτούσαν την αποκατάσταση του ανατραπέντος ισλαμιστή εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και τα επεισόδια βίας τα οποία ξέσπασαν σε όλη την Αίγυπτο σήμερα είχαν αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 278 άνθρωποι, στη μεγάλη πλειονότητά τους πολίτες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μοχάμεντ Φατάλαχ διευκρίνισε ότι 61 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πλατεία Ραμπάα αλ Ανταουίγια, όπου βρισκόταν το αρχηγείο των διαδηλωτών υπέρ του Μόρσι, και 21 στην πλατεία Νάχντα.

Νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως 43 αστυνομικοί σκοτώθηκαν στα σημερινά επεισόδια.

Οι οπαδοί του Μόρσι κάνουν λόγο για περισσότερους από 2.200 νεκρούς και 10.000 τραυματίες.

Στο μεταξύ, η προεδρία της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι κηρύσσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης διεμήνυσε ότι "απαγορεύονται πάραυτα" όλες οι καθιστικές διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα. "Ούτε σε πλατείες, ούτε και σε οποιονδήποτε άλλον δημόσιο χώρο θα επιτρέπονται καθιστικές διαμαρτυρίες" τόνισε.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της αιγυπτιακής κυβέρνησης Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας. "Δεν μπορώ να φέρω την ευθύνη ούτε για μια σταγόνα αίμα" δήλωσε.

Ο ΟΗΕ και η ΕΕ καταδίκασαν τη βία και ζήτησαν αυτοσυγκράτηση απ' όλες τις πλευρές.

2

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΥΨΟΣ 11 ΜΕΤΡΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΑΦΑΛΓΚΑΡ ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Διεθνή / Λονδίνο: Δούρειος Ίππος 11 μέτρων στήθηκε στην πλατεία Τραφάλγκαρ για την πρεμιέρα της Οδύσσειας

Η εντυπωσιακή κατασκευή τοποθετήθηκε πάνω σε βάση από άμμο, ανάμεσα στα χάλκινα λιοντάρια και τα σιντριβάνια της πλατείας, κάτω από τη Στήλη του Νέλσονα στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΟΜΙΛΙΑ

Διεθνή / Ο Τραμπ χρησιμοποίησε το τηλεοπτικό διάγγελμά του για να αμφισβητήσει ξανά την ήττα του στις εκλογές του 2020

Ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσίασε ισχυρισμούς περί ξένης παρέμβασης χωρίς το απαραίτητο πλαίσιο και χωρίς αποδείξεις ότι αλλοιώθηκαν ψήφοι ή ότι μεταβλήθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΒΑΓΙΑ ΝΕΣΤΟΡΑ

Διεθνή / Ρούμπιο για Βάγια Νέστορα: «Εκτελέστηκε επειδή η κόρη της τόλμησε να θέσει υποψηφιότητα για δημόσιο αξίωμα»

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στον θάνατο της Βάγιας Νέστορα στο πλαίσιο διεθνούς διάσκεψης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την πολιτική τρομοκρατία
THE LIFO TEAM