Απεργία την Πρωτομαγιά

Σήμερα στο ‘Α, μπα’: εκλεκτός καλεσμένος, ο Curly Sue

Σήμερα στο ‘Α, μπα’: εκλεκτός καλεσμένος, ο Curly Sue Facebook Twitter
28

Σκέφτηκα να ταράξω τα νερά της καθημερινής στήλης. Από δω και πέρα, αραιά και που, θα εμφανίζονται καλεσμένοι που θα απαντούν στη θέση μου, όλοι διαλεγμένοι για την ιδιαιτερότητά τους. Ξεκινάμε με τον Curly Sue γιατί α) φαντάστηκα ότι θα ήθελε και β) ήξερα ότι θα κρατούσε ψηλά τη λαμπάδα του 'Α, μπα'. Curly, καλώς ήρθες!

________________
1.


γειά σου α μπα
σε διαβάζω τους τελευταίους μήνες και μου αρέσει πολύ η στήλη σου (και οι απαντήσεις σου εννοείται)
Η ερώτησή μου είναι η εξής: Τί σημαίνει η φράση «επιλέγουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν»;
και αναρωτιέμαι για τους παρακάτω λόγους:


α) υπάρχουν καλοί και κακοί πολιτικοί; ικανοί και ανίκανοι; διεφθαρμένοι και αδιάφθοροι; (γιατί αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν και καλοί, ικανοί και αδιάφθοροι, πώς καταφέρνουν να γίνουν γνωστοί στον κόσμο και να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις μιας προεκλογικής εκστρατείας σε ένα διεφθαρμένο σύστημα χωρίς να διαφθαρούν; )- άρα έχουμε πραγματική επιλογή;


β) δεν υπάρχουν περιστατικά που νοθεύεται το εκλογικό αποτέλεσμα σε χώρες που υπάρχει "δημοκρατία"; (και αναφέρομαι στα περιστατικά που έτυχε να δημοσιοποιηθούν, γιατί είμαι σίγουρη ότι θα υπάρχουν και πολλά άλλα που δεν θα ακούστηκαν ποτέ).


γ) δεν υπάρχουν περιπτώσεις πολιτικών που αθέτησαν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις; Και αν ο κόσμος φταίει που ψηφίζει κάποιον που είχε πει ψέματα στο παρελθόν, αυτό σημαίνει ότι ο ψεύτης δεν έχει μερίδιο ευθύνης που ψεύδεται;


δ) δεν είναι λογικό και προφανές ότι δεν δημοσιοποιούνται τα πάντα σχετικά με τις διεθνείς σχέσεις και συνεπάγεται ότι η εκάστοτε πολιτική σκηνή μιας χώρας επηρεάζεται από παράγοντες που δεν είναι αντιληπτοί στον μέσο πολίτη;


ε) προσωπικά ακόμα δεν έχω καταλάβει αν τα ποσοστά κάθε κόμματος στις εκλογές προκύπτουν σύμφωνα με το μέγεθος του εκλογικού σώματος ή με τον αριθμό των ατόμων που προσέρχονται στις κάλπες (και τέλος τί γίνεται με τα άκυρα και τα λευκά).


Το θέμα είναι τεράστιο γενικά και όπως φαίνεται από την ερώτηση δεν είμαι ειδκή. Με αφορμή όμως αυτό που γίνεται τα τελευταία (και τα παλαιότερα) χρόνια στη χώρα μας προβληματίζομαι και θα ήθελα να έβλεπα την άποψή σου.
(ελπίζω η ερώτηση να μην είναι πολύ μεγάλη για να δημοσιευτεί)- προβληματισμένη


Η ερώτηση είναι όντως πολύ μεγάλη, αλλά δημοσιεύτηκε παρ' όλα αυτά. Τα πλοκάμια του διαβρωμένου πολιτικού συστήματος δεν κατάφεραν να υπονομεύσουν το προϊόν του ειρμού σου, απ' ό, τι φαίνεται. Η φράση "επιλέγουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν" ανταποκρίνεται επακριβώς τόσο στο θεωρητικό όσο και στο πρακτικό σκέλος της έννοιας της λαϊκής κυριαρχίας και του αντιπροσωπευτικού συστήματος. Η πολιτική σκηνή της χώρας είναι ο ηθικός και αισθητικός καθρέφτης του εκλογικού σώματος, και η αρχή αυτή δεν θα μπορούσε να επαληθευτεί πιο πειστικά στο πλαίσιο της δικής μας, τουλάχιστον, χώρας. Μην ερμηνεύεις το ρήμα "αξίζω" με όρους αντιποίνων, σα να έχεις να κάνεις με κάποιο αθώο ζωάκι που η μοίρα του υπαγορεύεται από τα καπρίτσια των φυσικών φαινομένων, γιατί θα οδηγείσαι πάντα σε φιλοσοφικούς συνειρμούς υπαρξιακής φύσεως, που ελάχιστη σχέση έχουν με την απτή πολιτική. Ως εκλογικό σώμα έχουμε βούληση, ως όντα με βούληση κάνουμε επιλογές, και οι επιλογές έχουν κόστος.


α) Οι έννοιες του καλού και του κακού είναι σχετικές γενικά, πόσω μάλλον στην πολιτική, που αποτελεί κράμα εκατοντάδων διαφορετικών πεποιθήσεων και συμφερόντων. Το μόνο αντικειμενικό γνώρισμα ενός πολιτικού είναι η ικανότητα. Προτού όμως αναρωτηθείς ποιο είναι το σωστό marketing plan του ικανού πολιτικού για να αποκτήσει λαϊκό έρεισμα, σκέψου πόσες προσπάθειες έκανες εσύ για να εντοπίσεις έναν τέτοιο πολιτικό. Είναι λίγο μοιρολατρικό να περιμένεις την ιδεατή σου επιλογή να έρθει να σε συναντήσει.


β) Δεν υπάρχει περιστατικό αν δεν υπάρχει απόδειξη για την ύπαρξή του. Υποθετικές κουβέντες συνωμοσιολογίας μπορούμε να κάνουμε άπειρες, αλλά κάτι μου λέει ότι θα καταλήξουμε στο περιεχόμενο των ενέσεων που έκανε η Βουγιουκλάκη για να παραμείνει νέα.


γ) Ο κατ' εξακολούθηση ψεύτης είναι κατ' εξακολούθηση ψεύτης. Το να περάσουμε όμως μια αιωνιότητα επαναδιατυπώνοντας αυτή τη διαπίστωση δε νομίζω ότι προσφέρει κάτι ούτε στον ψεύτη ούτε στον φιλαλήθη. Ο ψεύτης θα παραμείνει ψεύτης και ο φιλαλήθης θα παραμείνει φιλαλήθης. Το θέμα όμως είναι ότι η επανάληψη του ψέματος αφαιρεί από τον αποδέκτη του την ιδιότητα του θύματος. Η σχέση απρόσκοπτης συνήθειας που διαμορφώνεται ανάμεσα σε πομπό και δέκτη, καθιστά τον δεύτερο είτε συνεργό είτε εξαιρετικά βλαμμένο.


δ) Ναι οκ, και τι έχεις να προτείνεις γι' αυτό; Να σου κοινοποιείται κάθε απόρρητο έγγραφο στο εξής, για να το εγκρίνεις προτού επηρεάσει την πολιτική σκηνή;


ε) Τα ποσοστά των παρατάξεων είναι αποτέλεσμα ψήφων και οι ψήφοι είναι αποτέλεσμα της διαδικασίας στις κάλπες. Όσοι έμειναν σπίτι τους το πολύ πολύ να συμμετείχαν σε κάποιο γκάλοπ απορρυπαντικού.

________________
2.


Σε ευχαριστώ πολύ για το veep Α,μπα..υπέρτατο!!- θιθθυ

Η Α, μπα σου λέει παρακαλώ, κι εγώ σου εύχομαι καλή σταδιοδρομία στη νέα σου καριέρα ως couch potato.


________________
3.

Τελικά αυτά τα τέσσερα που δεν ξέρουμε που πάνε, που πάνε τελικά;- ΑλλούΓι'Αλλού


Πάνε σε συναυλία του Πλούταρχου, πράγμα καθόλου παράλογο, αν σκεφτείς ότι ούτε τα ίδια δεν ξέρουν πού πάνε.

________________
4.

Προχθές είχα γενέθλια. Κανόνισα να βγούμε να το γιορτάσουμε με λίγους φίλους και την κοπέλα μου. Περνούσαμε πολύ καλά, λίγο το ποτό λίγο που είχα χρόνια να γιορτάσω γενέθλια. Όλα πήγαιναν τέλεια. 2 ώρες αφού μαζευτήκαμε όλοι και ήδη το ποτό είχε κάνει τη δουλειά του η κοπέλα μου επίμονα μου έλεγε πως βαριέται και θέλει να φύγουμε. Ε δεν ήθελα να παρατήσω τους φίλους μου που εγώ είχα καλέσει να με τιμήσουν και να σηκωθώ να φύγω, με αποτέλεσμα να γίνει ένας τρομερός καυγάς. Είμαι μοναχοπαίδι και έριξε το φταίξιμο στο ότι είμαι κακομαθημένη και θέλω να γίνεται το δικό μου. Γενικώς είμαι πολύ συγκαταβατική και μου αρέσει όσο τίποτα να περιποιούμαι τους αγαπημένους μου. Με έβαλε σε σκέψεις η συμπεριφορά αυτή. Έμοιαζε απλώς να ήθελε να χαλάσει την ωραία ατμόσφαιρα, να τραβήξει την προσοχή όλων με άσχημο τρόπο. Α μπα, κάνω πάλι τα ίδια λάθη. Ξεχνώ να βάλω τα όριά μου, θεωρώντας δεδομένη την ευγένεια και το τακτ. Είμαι παράλογη που ένιωσα πως δε με υπολογίζει, πως θέλει απλά να κάνει το δικό της? Ένιωσα πως δε με σεβάστηκε. Δεν υποχρέωσα κανέναν να έρθει και θα ήταν πολύ πιο ώριμο αν απλώς μου έλεγε "ξέρεις δεν περνάω καλά, προτιμώ να φύγω και θα τα πούμε σπίτι".-ροπή

Ροπή μου, έχεις μια ροπή στις αγενείς γκόμενες και την αυτολύπηση. Ας τα πάρουμε ένα- ένα όμως. Η διατήρηση σωστών ισορροπιών ανάμεσα στην παρέα και τον/ τη σύντροφο είναι εξ ορισμού μια δύσκολη αποστολή. Όλοι διεκδικούν ένα κομμάτι μας με λύσσα, η οποία μάλιστα αυξάνεται, όταν συνειδητοποιούν ότι έχουν και ανταγωνισμό. Στις πολιτισμένες διαπροσωπικές σχέσεις (ως πολιτισμένες ορίζω εκείνες στις οποίες δεν πέφτει άγριο ξυλίκι και πιστολίδι στο τέλος ενός καυγά) ο καθένας φροντίζει να θέτει τα όριά του και να διατυπώνει τις ανάγκες του, όπως κι αν έχουν, με διακριτικό τρόπο. Η χρόνια τήρηση του αμοιβαίου σεβασμού δικαιολογεί με τον καιρό και ορισμένες υπερβάσεις ή υποχωρήσεις από και προς κάθε πλευρά. Θέλω να σου πω, δηλαδή, ότι με τους κατάλληλους χειρισμούς ακόμα και τα χατίρια υπέρ του ενός ή του άλλου μπορούν να απορροφηθούν με πολύ ανώδυνο τρόπο. Η κοπέλα σου, όμως, δε φαίνεται να πολυυπολογίζει τυπικές ή άτυπες συνθήκες λεπτότητας και ισότιμης επικοινωνίας. Βαρέθηκε στα γενέθλιά σου, και όχι μόνο δε δίστασε να εκφράσει την επιθυμία της να φύγει, αλλά μάλιστα, δε ντράπηκε να σου πει κι ευθέως ότι βαρέθηκε. Διπλή καφρίλα, αν θες τη γνώμη μου. Ας έλεγε ότι αδιαθέτησε ο μονόκερώς της- θα ήταν πιο ευγενικό. Εν πάση περιπτώσει, το θέμα δεν είναι κατά πόσο η συμπεριφορά της ήταν σωστή. Προφανώς, ήταν απαράδεκτη από κάθε άποψη. Το προβληματικό κομμάτι της ιστορίας είναι ότι η σκηνή αυτή διαδραματίστηκε επειδή εσύ έχεις δώσει το αντίστοιχο δικαίωμα με πράξεις ή παραλείψεις σου. Κόψ' της λίγο τον αέρα- συγκαταβατικά φερόμαστε σε επικίνδυνους ψυχασθενείς- όχι στη γκόμενά μας. Στις σχέσεις κυρίως διεκδικούμε.

Υ.Γ Απόβαλε please αυτό το σύνδρομο του καλού παιδιού που όλο αγαπάει και όλο η αγάπη του το πληγώνει. Τα άσπρα πούπουλα που βλέπεις το πρωί δεν είναι από τα φτερά σου, από το μαξιλάρι θα είναι.

________________
5.


"Είναι μέλη της Κατίδειας φιλοσοφικής σχολής"

 

Τι σημαίνει αυτό;- me

Πρόκειται για τη φιλοσοφική σχολή που ίδρυσε ο Γιώργος Κατίδης, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής που μας έκανε πριν λίγο καιρό εθνικά υπερήφανους με τη δράση του υπέρ του ανθρωπισμού. Η σχολή έχει δεκάδες παραρτήματα ανά την Ελλάδα και έχει να καμαρώνει ότι οι απόφοιτοί της γνωρίζουν να μετράνε τουλάχιστον μέχρι το 16 και να λένε την μισή αλφάβητο με ρεψίματα.

________________
6.


Μου είπαν για κάτι φύλλα κιτρολεμονιάς αποξηραμένα που είναι πολύ νόστιμα και σκέφτηκα κοκτέιλ, συνδυασμό με τζιν. Εγκρίνεις; Σκέψου κανένα όνομα να το λανσάρουμε (αν δεν υπάρχει).- τζίνιους

Συγγνώμη, δεν κατάλαβα πού είναι το αλκοόλ σε όλο αυτό. Γιατί δεν πίνεις απλώς βότκα ;

________________
7.

Αγαπημένη Α, μπα γιατί οι Ιταλοί (ρωτάω επειδή τους αγαπώ) συνεχίζουν να υποστιρίζουν τον πορνόγερο τον Μπερλουσκόνι και θα τον ψήφιζε η πλειοψηφία με βάση τα στατιστικά; Εντάξει σχετικό κι αυτό, άλλα είχα ρωτήσει και μου είπαν οτι τον θαυμάζουν. Και όχι μόνο επειδή δεν γουστάρουν τον τεχνοκράτη τον Μόντι (παρεπιπτόντος ο σκύλος μιας φίλης μου ακούει στο ίδο όνομα) αλλα είναι και 'ρομαντικός' τραγουδιστής.- trinity

Όταν λες ότι αγαπάς τους Ιταλούς, εννοείς ότι τους αγαπάς όπως αγαπάς τα λαμπραντόρ, για το λαμπερό τους τρίχωμα και την τρυφερή τους φατσούλα ; Θεωρείς ότι αποτελούν ένα ομοιογενές σύνολο που μπορεί να υπαχθεί κατά κάποιο καθολικό τρόπο στην αρέσκειά σου; Και τελικά, πιστεύεις ότι όλο το παραπάνω αποτελεί δόκιμο επιχείρημα υπέρ των Ιταλών ως ανθρώπων; Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για τη δημοφιλία του Μπερλουσκόνι, ίσως φταίει που και οι Ιταλοί μας αγαπάνε όπως τους αγαπάς κι εσύ, και όλη αυτή η αγάπη δημιούργησε μια καρμική γέφυρα στη μοίρα των χωρών μας.

Υ.Γ "Παρεπιπτόντος" είναι το όνομα του σκύλου ;

________________
8.


ρε συ αμπα και εγώ μαζί σου ότι γενικά ισχύει συνήθως το he's just not so into you ή καπως έτσι, αλλά καμμιά φορά οι άνθρωποι δεν είναι ανέτοιμοι, απροετοίμαστοι, φοβισμένοι; μερικές φορές τα πράγματα δε θέλουν απλά το χρόνο τους;- on time

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, και πρέπει επιτέλους να το καταλάβεις. Νομίζεις ότι ζεις σε κάποιο ασυνεχές χρονικό πεδίο, όπου οι συγκυρίες και οι εποχές πάνε μπρος- πίσω ανάλογα με τις ανάγκες και τις προσδοκίες σου; Η ζωή μας είναι αυτό που ζούμε τώρα, και όχι αυτό που θα μπορούσαμε να ζήσουμε κάποτε, αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά και οι άνθρωποι ωριμότεροι. Θα ήταν τέλειο να συνέπιπτε το timing των ανθρώπων υπό τις ευλογίες των συναισθημάτων τους, αλλά δυστυχώς το πράγμα δεν λειτουργεί έτσι. Στο τέλος της ημέρας, βέβαια, είναι στο χέρι σου να ακολουθήσεις τον ρου της ζωής σου ή να νοικιάσεις λίγο απ' το χρόνο σου σε κάποιον ανέτοιμο, για να σ' τον δεσμεύσει μέχρι να αισθανθεί έτοιμος. Να ξέρεις όμως, ότι ούτε τον χρόνο σου θα πάρεις πίσω, ούτε έτοιμος θα νιώσει εγκαίρως, ούτε φυσικά θα σου αποδώσει το νοίκι.


________________
9.


πως βελτιωνεις τον εαυτο σου/εξελισσεσαι/θετεις στοχους και προσπαθεις να τους πραγματοποιεις-χωρις να παθαινεις ψυχωση?
αναμεσα στην αδρανεια και την τελειομανια προφανως υπαρχει πολυς χωρος αλλα εγω για καποιο λογο πιανω μονο τα δυο ακρα.
γενικα εχεις καμμια ιδεα πως θα μπορουσα να ξεπερασω την (πολυ διαδεδομενη στο συνολο του ανθρωπινου πληθυσμου ειμαι σιγουρη) διπολικοτητα στη σκεψη μου?- cathy

Cathy μου, δεν πρέπει να αφήνεις την κινηματογραφική νοοτροπία και αισθητική της σύγχρονης εποχής να σε cathyλώνουν σ' αυτό το υστερικό μοτίβο σκέψης και δράσης. Κατά τη γνώμη μου, η ποπ κουλτούρα και κυρίως τα υποπροϊόντα αυτής έχουν για κάποιο λόγο παγιώσει την αντίληψη ότι το μέτρο ισοδυναμεί με το μέτριο, για να μας ωθήσουν σε εμπορικά και διανοητικά άκρα, ασφαλώς επικερδέστερα της επιχειρηματικά βαρετής μεσότητας. Βέβαια, παίζει πάντα το ενδεχόμενο να έχεις τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου, ώστε να αδυνατείς να τον φανταστείς να κάνει κάτι στους ρυθμούς που το κάνουν κι άλλοι, με αποτέλεσμα να τον οδηγείς διαζευτικά είτε στο ζενίθ του ανταγωνισμού είτε στην απόλυτη απραξία. Σε κάθε περίπτωση, χαλάρωσε λίγο και πάρε τον εαυτό σου περισσότερο στην πλάκα. Η επιτυχία έρχεται όταν παύουμε να πιστεύουμε ότι χρωστάμε κάτι στον εαυτό μας και στην ανθρωπότητα.


________________
10.


Αρρώστια ΄Α μπα...
Διαβαζα αυτό και σκέφτηκα οτι θα είχε ενδιαφέρον να διαλέξεις 12 ερωτήσεις για ενα ολόκληρο επεισοδιο Ά μπα..
Όπως και να εχει στελνω τα φιλια μου και τους αγωνιστικούς μου χαρετισμούς-idefix.-

Έλα τώρα που θα κάτσω να διαβάσω την κλαπαρχιδιά με τον πίθηκο.


________________
11.


Λενάκι ένα χρόνο φάσωμα με 2 φορές σέξ,φτάνω στο σημείο να πω οτι αφού δεν θέλουμε τα ίδια (γιατί εγώ θέλω κάτι παραπαω) να το διακόψουμε γιατί είμαστε στην ίδια παρέα..και φίλοι.. και όλα συνεχιζονται όπως πριν συμβούν όλα αυτά..έλα όμως που μια μέρα με βλέπει με κάτι φίλους και δεν μου λέει ούτε μία καληνύχτα!? λές να ενοχλήθηκε γιατί έχασε το δεδομένο?? -κοντεύω τα 30


Ναι, ήταν τόσο συγκλονιστικό το σεξ που πρόσφερες δυο ολόκληρες φορές μέσα σ' ένα χρόνο, που έπαθε μουνόπλακα όταν σκέφτηκε το ενδεχόμενο να το χάσει την επόμενη σεζόν. Και οκ, καληνύχτα μπορεί να μη σου είπε επειδή σε συνάντησε πρωί.


________________
12.

Αγαπητή Α,μπα
Τι κάνει τους ανθρώπους να μιλάνε πολύ??- soultanos

Η εσφαλμένη εντύπωση ότι αυτά που λένε ενδιαφέρουν τους ακροατές τους. Αν συναντήσουν αντίδραση, θεωρούν ότι το topic που εισήγαγαν είναι τόσο σημαντικό που ξεσήκωσε ζωηρό διάλογο. Αν συναντήσουν ανοχή, θεωρούν ότι συναινείς σιωπηρά στη λογοδιάρροιά τους και πως τους δίνεις το ελεύθερο να συνεχίσουν ακατάπαυστα. Αν συναντήσουν την άκρη του μαχαιριού σου, λογικά το βουλώνουν. Δοκίμασέ το και πες μας.


28

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Ζήτω ο Curly!!! Μου άρεσες πολύ ρε φίλε! Ειδικά κ μόνο που διάβασες, επεξεργάστηκες, απάντησες στην #1, αξίζεις κ έναν κ δύο γύρους χειροκροτημάτων!!! πολύ πετυχημένη επιλογή ο Curly, Α μπα, δεν περίμενα τπτ λιγότερο!!! φιλιά κ σους δυο σας!
καλώς την Curly Sue! πάντα πίστευα ότι για την α, μπα έγραφαν παραπάνω από ένα πρόσωπα! επιτέλους, πολύ καλή ιδέα, αν η κάθε μία "ταυτότητα" έχει και ξεχωριστό ύφος, ακόμα καλύτερα! καλή αρχή!
Ρε συ Α, μπα τι ήταν αυτό σημερα; Ξενέρωσα!! Μια χαρά ήταν οι απαντήσεις του Curly Sue αλλά ποιός είναι αυτός; Και γιατί να μας νοιάζει η γνώμη του; Όταν θέλεις μια συμβουλή δεν βγαίνεις στο δρόμο να ρωτήσεις τον περαστικό, τηλεφωνείς σε μια φίλη σου που εκτιμάς και παραδέχεσαι την οπτική της. Η επιτυχία της στήλης είναι οτι απαντάς εσύ, που έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη μας, όχι οτι απαντιούνται οι ερωτήσεις γενικά!
Καλεσμένος είπες Α,μπα,όχι οικοδεσπότης! Μάρεσε η ιδέα σου αλλά όχι η συγκεκριμένη εφαρμογή της! Μια εναλλακτική που μου τράβηξε το ενδιαφέρον ήταν αυτή του Prince Myshkin. Εγώ προτείνω οι καλεσμένοι να εκφράζουν την γνώμη τους σε μία η όσες απαντήσεις σου διαφωνούν. Να συμμετέχουν και όχι να διαμορφώνουν εξολοκλήρου τη στήλη. Τέλος, ενδιαφέρων και ο Καρλισούς.
σχετικά με την ερώτηση 1 - καταρχήν να ευχαριστήσω που δημοσιεύτηκε γιατί ήταν πολύ μεγάλησχετικά με το υποερώτημα (ε) αυτό που ρωτάω είναι αν ξέρει κάποιος πώς μετατρέπεται ο αριθμός ψήφων σε ποσοστά παρατάξεων (δηλ αν ξέρει κάποιος τί λέει ο νόμος)
ευχαριστώ για την πληροφορία ( το ξέρω ότι θα μπορουσα να την βρω και την απάντηση την ξέρω) το νόημα ήταν ότι η σχέση ψήφων ποσοστών δεν είναι αναλογική και αυτό έχει κάποιες συνέπειες... το θέμα της πολιτικής κατάστασης μιας χώρας προφανώς και είναι τεράστιο και ούτε εγώ είμαι η αρμόδια να το λύσω ούτε η στήλη αυτη το κατάλληλο μέρος να λυθεί. Προφανώς το τσιτάτο "έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν" τα συνοψίζει όλα εγώ έχω να προσθέσω και το άλλο "στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα"
ευχαριστώ για το link - ο νόμος αυτός εκφράζει τη λαϊκή βούληση ή έχει γραφτεί έτσι ώστε να εκφράζει καλύτερα τη βούληση του πλειοψηφούν κόμματος; ή μήπως αυτά είναι το ένα και το αυτό. Η αλήθεια είναι ότι ζηλεύω λίγο αυτούς που το έχουν ξεκαθαρίσει μέσα τους και ξέρουν ότι "έχουν τους πολιτικούς που τους αξίζουν", αλλά σίγουρα δεν κρατάω κακία γιατί "στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα"
είμαστε όμως ευπροσάρμοστος λαός, καλοδεχόμαστε τις αλλαγές ;)curly, πιο συχνά φωτοντελίρια σε παρακαλώ, οι καλοκαιρινές διακοπές δεν αποτελούν δικαιολογία!
Σκέφτηκα τους αναγνώστες που είχαν υποβάλλει τις σημερινές ερωτήσεις και περίμεναν (υπομονετικά) με ανάμεικτη χαρά και περιέργεια τι θα σοφιζόταν πάλι το κεφάλι της υπέροχης Α μπα, τι θα σχολίαζε και αντ΄ αυτού...δεν απάντησε η α μπα. Ποιες να ήταν άραγε οι αντιδράσεις τους;Καλές διακοπές Α μπα!
Curly μην το παιρνεις προσωπικά, εδώ η Α, μπα εχει φανατικό κοινό και σε τέτοιου είδους αλλαγές, νομίζω θα υπάρχουν γκρίνιες... Ίσως να πέσω κι έξω, αλλά βλέπω ήδη 3 σχόλια.Εμένα μου άρεσε η αλλαγή πάντως:-), και δη η #12:-).υ.γ. Α, μπα, νομιζω, θα προστατευες απο γκρινιες τον φιλοξενουμενο αν ειχες προετοιμασει λιγο το κοινό σου...
Ήρθε η αρχή του τέλους: η Α,Μπα βαρέθηκε και ξεκίνησε την κλωνοποίηση!ΥΓ: Το ξέρω ότι το περιμένατε ένα τέτοιο σχόλιο. Ωστόσο θα πρότεινα κάτι άλλο, ίσως πιο παιχνιδιάρικο: Αντί να ανακοινώνεται ποιος είναι ο "εκλεκτός καλεσμένος" κάθε φορά, να αφήνεται το μυστήριο να πλανάται, ώστε οι αναγνώστες να μην ξέρουν ποιος απαντά, κάτι σαν το The Stig στο Top Gear που πετυχημένα έπλεξε έναν μύθο μυστηρίου γύρω του.. ;)