Οι δέκα πιο εκνευριστικές ατάκες της Gwyneth Paltrow σχετικά με το φαγητό

Οι δέκα πιο εκνευριστικές ατάκες της Gwyneth Paltrow σχετικά με το φαγητό Facebook Twitter
26

Το 2011 η Gwyneth Paltrow έβγαλε το πρώτο της βιβλίο με συνταγές, το "My Father's Daughter". Εκεί, ντυμένη με τα ριγέ των Hamptons, μας εξήγησε ότι αν και λεπτή, κάτω από τα αυστηρότατα όρια του Χόλιγουντ, είναι μια κλασική Αμερικανίδα που αγαπάει τις μπριζόλες, τις τηγανιτές πατάτες και το κόκκινο κρασί. Το βιβλίο έγινε μπεστ σέλερ.

Το 2013 έβγαλε το δεύτερο βιβλίο της με συνταγές. Αυτή τη φορά, μας εξήγησε ότι μια μέρα έπαθε μια ζαλάδα και νόμιζε ότι έπαθε εγκεφαλικό. Πήγε στο γιατρό, ο οποίος της έκανε «εξετάσεις» οι οποίες έδειξαν ότι έχει «ήπιες αλλεργίες» σε γαλακτοκομικά, στη γλουτένη, στο λίπος, στον καφέ, στη ζάχαρη, στο άσπρο ρύζι, στο αλκοόλ, στα αβγά, στα οστρακοειδή, στα ψάρια που κολυμπάνε στα βαθιά νερά (!), στις πατάτες, στις ντομάτες, στις πιπεριές, στις μελιτζάνες, στη σόγια, στο κρέας, και πραγματικά, δεν τα βγάζω από το μυαλό μου.

Κάποιος γιατρός – του οποίου το όνομα θα θέλαμε - απέτυχε στο να διαγνώσει μια κρίση πανικού και όρισε μια δίαιτα που είναι τόσο δύσκολη και τόσο ακριβή, που μόνο οι πλούσιες αυτής της γης μπορούν να τηρήσουν. Η διατροφή της σύγχρονης Μαρίας Αντουανέτας σύμφωνα με υπολογισμούς απαιτεί 300 δολάρια καθημερινά, άρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να νιώσεις ακόμη πιο ξεχωριστός, μέσα σε ένα σύμπαν ξεχωριστών που έχουν συνηθίσει στο ασυνήθιστο.

Η κωλοτούμπα της Γκούινεθ (τώρα τρώω κόκκινο κρέας, τώρα δεν τρώω!) θα ήταν διασκεδαστική, αν δεν μαθαίναμε ότι και το δεύτερο βιβλίο έγινε μπεστ σέλερ. Πόσοι γιατροί πρέπει να πουν ότι το παν στη διατροφή είναι η ισορροπία; Πόσοι είναι πρόθυμοι να πιστέψουν ότι οι μελιτζάνες είναι κακές, επειδή «φυτρώνουν στη σκιά» (και πάλι, δεν το βγάζω από το μυαλό μου), αλλά κυρίως επειδή έτσι πιστεύουν ότι μοιάζουν με τη Γκούινεθ;

 

Υπάρχει δηλαδή άνθρωπος που διαβάζει τις παρακάτω δηλώσεις και δεν αναρωτιέται για το πόσο αδιαπέραστο είναι το τείχος που χωρίζει τους έχοντες από τους μη έχοντες, δηλαδή όλους τους υπόλοιπους;

Οι δέκα πιο εκνευριστικές ατάκες της Gwyneth Paltrow σχετικά με το φαγητό Facebook Twitter

1. «[Στην Αγγλία] κάνουμε υπέροχα δείπνα όπου όλοι μιλάνε για πολιτική, ιστορία, τέχνη και λογοτεχνία – όλα αυτά αλατισμένα με πραγματικά καλό χιούμορ. Αλλά στην Αμερική, ήμουν σε ένα πάρτι και μια κοπέλα με κοίταξε και είπε «ω, Θεέ μου! Juicy είναι το τζιν που φοράς;» και σκέφτηκα, δεν γίνεται να μείνω εδώ, πρέπει να γυρίσω στην Ευρώπη».

2. «Προτιμώ να καπνίσω κρακ παρά να φάω τυρί από κονσέρβα».

3. «[Τα παιδιά μου] λατρεύουν ένα stir-fry με μαύρο ρύζι, αλλά λατρεύουν και την κόκα κόλα της εβδομάδας».

4. «Μόνο να έχω τα παιδιά μου στον ήλιο κάθε μέρα, να πηγαίνουν για κολύμπι, να μαζεύουν αβοκάντο...»

5. «Ο πατέρας της γιαγιάς μου ήταν αγρότης που μεγάλωνε κοτόπουλα, οπότε έχω την κοτόσουπα στο αίμα μου».

6. «Δεν τρώω κόκκινο κρέας, αλλά μερικές φορές ο άντρας χρειάζεται μια μπριζόλα».

7. «Βασικά δε μπορούμε να ζήσουμε χωρίς Vegenaise – η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου».

8. «Όποιος με ξέρει ξέρει πόσο λατρεύω τα λαχανάκια Βρυξελλών, ειδικά όταν είναι τραγανά. Ένα βράδυ σε ένα από τα εστιατόρια του David Chang (ο σεφ των Momofuku), ήρθαν τραγανά λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον και sriracha. Αυτή είναι η δική μου εκδοχή, χωρίς το μπέικον».

9. «Κάποτε έστειλα κουλουράκια με αεροπορικό κούριερ από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες για τον μάνατζερ μου, ο οποίος έκανε το πρόγραμμα και πέθαινε για ένα κουλουράκι!»

Και η κορωνίδα του ανθρώπου που δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή πάνω σε ετούτη εδώ τη γη:

10. «Για πολύ καιρό [αφού είχα διαβάσει για την σύγχρονη μέθοδο κτηνοτροφίας] δεν έτρωγα πτηνά ή κρέας. Πιστεύω ακράδαντα στο ότι τα ζώα πρέπει να μεγαλώνουν σωστά και στη διατροφή με ζώα που τρώνε γρασίδι, καλής ράτσας, βιολογικά, ελεύθερης βοσκής – ή, ακόμη καλύτερα, να τρώμε κυνήγι από τα δάση, όπως το όρισε η φύση».

Ίσως να γινόταν, αν δεν ξόδευες την ενέργεια που χρειάζεται ένα χωριό στο Πακιστάν για να στείλεις αεροπορικώς άζυμα κουλουράκια από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες.

Bonus: συνταγή από το βιβλίο

Σαλάτα μαρούλι

  • Ένα μαρούλι
  • Ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Μισό αγγούρι από την Αγγλία, ξεφλουδισμένο, σε κύβους
  • 2/3 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες

Dressing

  • 2 κουταλιές ταχίνι
  • Μισή σκελίδα σκόρδο
  • Μισό φλιτζάνι γιαούρτι (κατά προτίμηση πρόβειο ή κατσικίσιο) ή Vegenaise
  • ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές χυμός λεμόνι
  • Χοντρό αλάτι θαλάσσης
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Χρειάζεστε και οδηγίες;

Γεύση
26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ασε που δεν καταλαβα τι κανεις το μαρουλι. το βαζεις ολοκληρο; το κοβεις; αν το κοβεις πως το κοβεις; με το χερι η με μαχαιρι? αν με μαχαιρι απο τι μεταλο; δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα οσο τα παρουσιαζετε και πρεπει να δειξουμε τη δεουσα σοβαροτητα