Πρωθυπουργός - "ταξιτζής" στη Νορβηγία

Πρωθυπουργός - "ταξιτζής" στη Νορβηγία Facebook Twitter
11

Έναν πρωτότυπο τρόπο να μάθει τι πραγματικά πιστεύουν οι πολίτες για την πολιτική κατάσταση στη χώρα τους, βρήκε ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ. Έβαλε γυαλιά ηλίου και στολή οδηγού ταξί, και ξεχύθηκε στο Όσλο για να μιλήσει από κοντά με τους ψηφοφόρους.

Το «Taxi Stoltenberg» ήταν εξοπλισμένο με κρυφές κάμερες που κατέγραφαν τις συνομιλίες του πρωθυπουργού, συνομιλίες που θα... αξιοποιηθούν, στην προεκλογική του εκστρατεία, εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Με την σκέψη ότι τα ταξί είναι από τα ελάχιστα μέρη όπου οι άνθρωποι εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους, ο Νορβηγός πρωθυπουργός, έγινε «ταξιτζής» για ένα απόγευμα και η συζήτηση με τους επιβάτες στρεφόταν –τις περισσότερες φορές- γύρω από την πολιτική.

Πάντως οι πιο πολλοί πελάτες φάνηκε να συνειδητοποιούν γρήγορα πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τον οδηγό. «Από αυτή την οπτική γωνία μοιάζετε με τον Στόλτενμπεργκ» του είπε ένας επιβάτης.  Ο πρωθυπουργός αποκάλυπτε την ταυτότητά του μόνο όταν τον αναγνώριζαν και κανένας πελάτης δεν πλήρωσε για τη διαδρομή.

Το ενδιαφέρον στο πείραμα Στόλτενμπεργκ είναι πως ο πρωθυπουργός δεν έλαβε και πολύ καλές κριτικές για τις ικανότητές του στην οδηγήση. Σε μία κούρσα μάλιστα, σταμάτησε πολύ απότομα όταν κατά λάθος πάτησε το φρένο νομίζοντας ότι είναι ο συμπλέκτης. Δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι είχε να οδηγήσει οκτώ χρόνια!

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ είναι δημοφιλής στη Νορβηγία, ωστόσο οι δημοσκοπήσεις εν όψει της αναμέτρησης του Σεπτεμβρίου εμφανίζουν το κόμμα του να υπολείπεται της αντιπολίτευσης.

Η εμπειρία του πρωθυπουργού ως οδηγού ταξί θα χρησιμοποιηθεί ως σποτάκι στην προεκλογική του εκστρατεία, ενώ σχετικό βίντεο έχει ήδη κοινοποιηθεί στη σελίδα του στο facebook (www.facebook.com/jensstoltenberg?fref=ts)

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία αυξάνει επιρροή στο Σαχέλ: Drone, όπλα και η διαβόητη SADAT σε συνεργασία με τις αφρικανικές κυβερνήσεις

Διεθνή / Η Τουρκία στο Σαχέλ: Drones, μισθοφόροι και η νέα γεωπολιτική σκακιέρα της Αφρικής

Από το 2022, η Τουρκία έχει ενισχύσει τις σχέσεις της με χώρες του Σαχέλ μέσω πωλήσεων drones, στρατιωτικού εξοπλισμού και συνεργασίας με ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Οι επιπτώσεις της πολιτικής του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ στα εμβόλια: Τι αλλάζει στην πρόσβαση και την κάλυψη

Διεθνή / Οι επιπτώσεις της πολιτικής του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ στα εμβόλια - Τι αλλάζει

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, αναθεωρεί τις οδηγίες για εμβόλια COVID, γρίπης, HPV και άλλα - Επηρεάζεται η πρόσβαση, η ασφάλιση και η εμπιστοσύνη στο εμβολιαστικό σύστημα;
LIFO NEWSROOM
Σύγκρουση στα σύνορα Ταϊλάνδης–Καμπότζης: Επιστρέφουν τα φαντάσματα της αποικιοκρατίας

Διεθνή / Σύγκρουση στα σύνορα Ταϊλάνδης–Καμπότζης: Επιστρέφουν τα φαντάσματα της αποικιοκρατίας

Η κλιμάκωση μιας παλιάς διαφοράς για τη συνοριακή γραμμή φέρνει αεροπορικές επιδρομές, διπλωματικό χάος και ερωτήματα για την πολιτική σταθερότητα των δύο χωρών
LIFO NEWSROOM