ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

Οι δέκα πιο εκνευριστικές ατάκες της Gwyneth Paltrow σχετικά με το φαγητό

Οι δέκα πιο εκνευριστικές ατάκες της Gwyneth Paltrow σχετικά με το φαγητό Facebook Twitter
26

Το 2011 η Gwyneth Paltrow έβγαλε το πρώτο της βιβλίο με συνταγές, το "My Father's Daughter". Εκεί, ντυμένη με τα ριγέ των Hamptons, μας εξήγησε ότι αν και λεπτή, κάτω από τα αυστηρότατα όρια του Χόλιγουντ, είναι μια κλασική Αμερικανίδα που αγαπάει τις μπριζόλες, τις τηγανιτές πατάτες και το κόκκινο κρασί. Το βιβλίο έγινε μπεστ σέλερ.

Το 2013 έβγαλε το δεύτερο βιβλίο της με συνταγές. Αυτή τη φορά, μας εξήγησε ότι μια μέρα έπαθε μια ζαλάδα και νόμιζε ότι έπαθε εγκεφαλικό. Πήγε στο γιατρό, ο οποίος της έκανε «εξετάσεις» οι οποίες έδειξαν ότι έχει «ήπιες αλλεργίες» σε γαλακτοκομικά, στη γλουτένη, στο λίπος, στον καφέ, στη ζάχαρη, στο άσπρο ρύζι, στο αλκοόλ, στα αβγά, στα οστρακοειδή, στα ψάρια που κολυμπάνε στα βαθιά νερά (!), στις πατάτες, στις ντομάτες, στις πιπεριές, στις μελιτζάνες, στη σόγια, στο κρέας, και πραγματικά, δεν τα βγάζω από το μυαλό μου.

Κάποιος γιατρός – του οποίου το όνομα θα θέλαμε - απέτυχε στο να διαγνώσει μια κρίση πανικού και όρισε μια δίαιτα που είναι τόσο δύσκολη και τόσο ακριβή, που μόνο οι πλούσιες αυτής της γης μπορούν να τηρήσουν. Η διατροφή της σύγχρονης Μαρίας Αντουανέτας σύμφωνα με υπολογισμούς απαιτεί 300 δολάρια καθημερινά, άρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να νιώσεις ακόμη πιο ξεχωριστός, μέσα σε ένα σύμπαν ξεχωριστών που έχουν συνηθίσει στο ασυνήθιστο.

Η κωλοτούμπα της Γκούινεθ (τώρα τρώω κόκκινο κρέας, τώρα δεν τρώω!) θα ήταν διασκεδαστική, αν δεν μαθαίναμε ότι και το δεύτερο βιβλίο έγινε μπεστ σέλερ. Πόσοι γιατροί πρέπει να πουν ότι το παν στη διατροφή είναι η ισορροπία; Πόσοι είναι πρόθυμοι να πιστέψουν ότι οι μελιτζάνες είναι κακές, επειδή «φυτρώνουν στη σκιά» (και πάλι, δεν το βγάζω από το μυαλό μου), αλλά κυρίως επειδή έτσι πιστεύουν ότι μοιάζουν με τη Γκούινεθ;

 

Υπάρχει δηλαδή άνθρωπος που διαβάζει τις παρακάτω δηλώσεις και δεν αναρωτιέται για το πόσο αδιαπέραστο είναι το τείχος που χωρίζει τους έχοντες από τους μη έχοντες, δηλαδή όλους τους υπόλοιπους;

Οι δέκα πιο εκνευριστικές ατάκες της Gwyneth Paltrow σχετικά με το φαγητό Facebook Twitter

1. «[Στην Αγγλία] κάνουμε υπέροχα δείπνα όπου όλοι μιλάνε για πολιτική, ιστορία, τέχνη και λογοτεχνία – όλα αυτά αλατισμένα με πραγματικά καλό χιούμορ. Αλλά στην Αμερική, ήμουν σε ένα πάρτι και μια κοπέλα με κοίταξε και είπε «ω, Θεέ μου! Juicy είναι το τζιν που φοράς;» και σκέφτηκα, δεν γίνεται να μείνω εδώ, πρέπει να γυρίσω στην Ευρώπη».

2. «Προτιμώ να καπνίσω κρακ παρά να φάω τυρί από κονσέρβα».

3. «[Τα παιδιά μου] λατρεύουν ένα stir-fry με μαύρο ρύζι, αλλά λατρεύουν και την κόκα κόλα της εβδομάδας».

4. «Μόνο να έχω τα παιδιά μου στον ήλιο κάθε μέρα, να πηγαίνουν για κολύμπι, να μαζεύουν αβοκάντο...»

5. «Ο πατέρας της γιαγιάς μου ήταν αγρότης που μεγάλωνε κοτόπουλα, οπότε έχω την κοτόσουπα στο αίμα μου».

6. «Δεν τρώω κόκκινο κρέας, αλλά μερικές φορές ο άντρας χρειάζεται μια μπριζόλα».

7. «Βασικά δε μπορούμε να ζήσουμε χωρίς Vegenaise – η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου».

8. «Όποιος με ξέρει ξέρει πόσο λατρεύω τα λαχανάκια Βρυξελλών, ειδικά όταν είναι τραγανά. Ένα βράδυ σε ένα από τα εστιατόρια του David Chang (ο σεφ των Momofuku), ήρθαν τραγανά λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον και sriracha. Αυτή είναι η δική μου εκδοχή, χωρίς το μπέικον».

9. «Κάποτε έστειλα κουλουράκια με αεροπορικό κούριερ από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες για τον μάνατζερ μου, ο οποίος έκανε το πρόγραμμα και πέθαινε για ένα κουλουράκι!»

Και η κορωνίδα του ανθρώπου που δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή πάνω σε ετούτη εδώ τη γη:

10. «Για πολύ καιρό [αφού είχα διαβάσει για την σύγχρονη μέθοδο κτηνοτροφίας] δεν έτρωγα πτηνά ή κρέας. Πιστεύω ακράδαντα στο ότι τα ζώα πρέπει να μεγαλώνουν σωστά και στη διατροφή με ζώα που τρώνε γρασίδι, καλής ράτσας, βιολογικά, ελεύθερης βοσκής – ή, ακόμη καλύτερα, να τρώμε κυνήγι από τα δάση, όπως το όρισε η φύση».

Ίσως να γινόταν, αν δεν ξόδευες την ενέργεια που χρειάζεται ένα χωριό στο Πακιστάν για να στείλεις αεροπορικώς άζυμα κουλουράκια από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες.

Bonus: συνταγή από το βιβλίο

Σαλάτα μαρούλι

  • Ένα μαρούλι
  • Ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Μισό αγγούρι από την Αγγλία, ξεφλουδισμένο, σε κύβους
  • 2/3 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες

Dressing

  • 2 κουταλιές ταχίνι
  • Μισή σκελίδα σκόρδο
  • Μισό φλιτζάνι γιαούρτι (κατά προτίμηση πρόβειο ή κατσικίσιο) ή Vegenaise
  • ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές χυμός λεμόνι
  • Χοντρό αλάτι θαλάσσης
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Χρειάζεστε και οδηγίες;

Γεύση
26

ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT

σχόλια

1 σχόλια
Ασε που δεν καταλαβα τι κανεις το μαρουλι. το βαζεις ολοκληρο; το κοβεις; αν το κοβεις πως το κοβεις; με το χερι η με μαχαιρι? αν με μαχαιρι απο τι μεταλο; δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα οσο τα παρουσιαζετε και πρεπει να δειξουμε τη δεουσα σοβαροτητα