Αγαπητή Α μπα, μήπως τον αγαπάω επειδή με αγαπάει;

Αγαπητή Α μπα, μήπως τον αγαπάω επειδή με αγαπάει; Facebook Twitter
11

________________
1.


Αγαπητή Λένα, μερικές ερωτήσεις που θα ήθελα να απαντήσεις με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ

1)Σού αρέσει η σαντιγύ;
2)Σού λείπει ο ήλιος της Ελλάδας;
3)Αγχώνεσαι για το μέλλον;
4)Πονάς για το παρελθόν σου;

Ευχαριστώ.

 

1) Ναι
2) Όχι
3) Ναι
4) Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση


________________
2.


Χώρισα μετά από σχεδόν δύο χρόνια σχέσης που πίστευα πως πήγαινε καλά. Ο λόγος? Μου πρότεινε ο $%^&&##^%^%# να γίνουμε swingers με την κολλητή μου και τον φίλο της. Ούτε ήξερα τι είναι αυτό και μου εξήγησε: Να πάει ένα βράδυ με την κολλητή μου και να πάω ένα βράδυ με τον φίλο της. Μου κόπηκε η ανάσα. Αφού του είπα να τα μαζέψει και να φύγει από το σπίτι μου, άρχισε να λέει πως στην Αγγλία όταν σπούδαζε το είχε ξανακάνει, μετά είπε οκ αφου δε θες κανένα πρόβλημα και στο τέλος μου έβαλε και τις φωνές.


Εφυγε και δε θέλω να τον ξαναδω. Ρε συ Αμπα, εγω εχω μείνει πίσω η αυτά ειναι ανωμαλίες?- Αννίτα


Ούτε έχεις μείνει πίσω, ούτε είναι ανωμαλίες. Μόνο εσύ αποφασίζεις τι θα κάνεις με το σώμα σου.

________________
3.

....πως θα καταλάβω αν αγαπάω κάποιον μόνο και μόνο επειδή με αγαπάει ?- ducky_duck


Και μόνο που χρειάζεται να ρωτήσεις...


________________
4.


Γιατί η κοινωνία (κυρίως) αγνοεί αυτούς που υποφέρουν από την "Λευκή Αρκούδα" (ΙΨΔ), ενώ δίνει (σχεδόν) όλη της την σημασία σε αυτούς που υποφέρουν από τον "Μαύρο Σκύλο" (κατάθλιψη) ;- Συννοσηρότητα

Γιατί το ενδιαφέρον για την ΙΨΔ είναι πιο πρόσφατο. Όμως, «Η ΙΨΔ τα τελευταία 5 έτη έχει ερευνηθεί τόσο εκτεταμένα όσο καμιά άλλη νευρωτική διαταραχή».



________________
5.


Με αγάπη σε όλους

Ελύτης

Αναρωτιέμαι μερικές φορές: είμαι εγώ που σκέφτομαι καθημερινά πως η ζωή μου είναι μία; Όλοι οι υπόλοιποι το ξεχνούν; Ή πιστεύουν πως θα έχουν κι άλλες, πολλές ζωές, για να κερδίσουν τον χρόνο που σπαταλούν;

Μούτρα. Νʼ αντικρίζεις τη ζωή με μούτρα. Τη μέρα, την κάθε σου μέρα. Να περιμένεις την Παρασκευή που θα φέρει το Σάββατο και την Κυριακή για να ζήσεις. Κι ύστερα να μη φτάνει ούτε κι αυτό, να χρειάζεται να περιμένεις τις διακοπές. Και μετά ούτε κι αυτές να είναι αρκετές. Να περιμένεις μεγάλες στιγμές. Να μην τις επιδιώκεις, να τις περιμένεις.

Κι ύστερα να λες πως είσαι άτυχος και πως η ζωή ήταν άδικη μαζί σου.

Και να μη βλέπεις πως ακριβώς δίπλα σου συμβαίνουν αληθινές δυστυχίες που η ζωή κλήρωσε σε άλλους ανθρώπους. Σʼ εκείνους που δεν το βάζουν κάτω και αγωνίζονται. Και να μην μαθαίνεις από το μάθημά τους. Και να μη νιώθεις καμία φορά ευλογημένος που μπορείς να χαίρεσαι τρία πράγματα στη ζωή σου, την καλή υγεία, δυο φίλους, μια αγάπη, μια δουλειά, μια δραστηριότητα που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι δημιουργείς, ότι έχει λόγο η ύπαρξή σου.

Να κλαίγεσαι που δεν έχεις πολλά. Που κι αν τα είχες, θα ήθελες περισσότερα. Να πιστεύεις ότι τα ξέρεις όλα και να μην ακούς. Να μαζεύεις λύπες και απελπισίες, να ξυπνάς κάθε μέρα ακόμη πιο βαρύς. Λες και ο χρόνος σου είναι απεριόριστος.

Κάθε μέρα προσπαθώ να μπω στη θέση σου. Κάθε μέρα αποτυγχάνω. Γιατί αγαπάω εκείνους που αγαπούν τη ζωή. Και που η λύπη τους είναι η δύναμή τους. Που κοιτάζουν με μάτια άδολα και αθώα, ακόμα κι αν πέρασε ο χρόνος αδυσώπητος από πάνω τους. Που γνωρίζουν ότι δεν τα ξέρουν όλα, γιατί δεν μαθαίνονται όλα.

Που στύβουν το λίγο και βγάζουν το πολύ. Για τους εαυτούς τους και για όσους αγαπούν. Και δεν κουράζονται να αναζητούν την ομορφιά στην κάθε μέρα, στα χαμόγελα των ανθρώπων, στα χάδια των ζώων, σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία.- xrisa

 



________________
6.


Αγαπητή Α,μπα,
Δεν ξέρω αν το έχεις ήδη απαντήσει, αλλά το όνομα της στήλης σου είναι παραλλαγή/παραφθορά από αυτό;
http://en.wikipedia.org/wiki/Dear_Abby - curious cat


Πρόκειται περί ηχητικής σύμπτωσης. Το όνομά μου έχει προκύψει υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

________________
7.

Είναι τόσο κακό που θέλω να γυρίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου (δεν είναι πράγματι καθόλου ιδιαίτερη, όμως ανέκαθεν ήθελα να το κάνω), ειδικά τώρα, που είμαι παντελώς σίγουρη ότι έχω βρει και το μυρμηγκάκι μου (συντοπίτης); Μπλανς


Μπράβο, κατάφερες να εκβιάσεις την ερώτηση στην απάντηση.


________________
8.


πως συνέρχεσαι από μια περίοδο λύσσας, ασφυξίας, απελπισίας; η επιθυμία για περισσότερη λύσσα έχει περάσει, μου φαίνεται όμως δύσκολο να είναι όλα νορμάλ-είμαι_η


Τώρα θέλεις απάντηση ή χρησμό; Γιατί αν θέλεις χρησμό, θέλω θυσίες.


________________
9.

Αγαπημένη, αποφάσισα ν απευθυνθώ σ εσένα, ως τρίτη και αντικειμενική. Είμαι μητέρα μιας 4χρόνης κόρης .Δεν θα έλεγα ότι είμαι η τέλεια μητέρα, ούτε καν, απλά μ αρέσει η επικοινωνία και τα όρια στα παιδιά για μια ομαλή σχέση. ¨Ε τσι από μικρή ηλικία όποτε ένιωθα ότι η συμπεριφορά της κόρης μου ξεφεύγει (υπερβολικές αντιδράσεις ,άσχημη συμπεριφορά σε άλλα παιδάκια, σε μας ,γενικά συμπεριφορά που προσπαθούσε να υπερβεί τα όρια) ήμουν αυστηρή, και κάθετη μαζί της και νιώθω μέσα στην παιδικότητα και στα φυσιολογικά ξεσπάσματα έχει μια φυσιολογική συμπεριφορά 4χρόνου. Ας μπω κ στο θέμα μας ,ένα από τα ζευγάρια που κάνουμε παρέα, πολύ αγαπητά μας παιδιά για 20 περίπου χρόνια, έχουν τελείως διαφορετική συμπεριφορά στα δικά τους παιδιά, πρώτα μεταξύ τους οι γονείς έχουν άλλη πολιτική, η μαμά ελαστική, της συζήτησης κ ο μπαμπάς στο άλλο άκρο, απότομος. Αυτή είναι η δική τους διαπαιδαγώγηση κ εγώ φυσικά δεν έχω δικαίωμα να επέμβω μέχρι που έχει επίπτωση στην κόρη μου. Το παιδί ενώ αγαπάει τα παιδάκια πολύ έχει αρχίσει κ τα φοβάται κ απομακρύνεται λόγω βίαιης συμπεριφοράς απέναντι της λεκτικής κ το κλασικό ξύλο. Εντάξει παιδιά είναι, συμβαίνουν αυτά, απλά η μητέρα τους προσπαθεί με την συζήτηση να τους εξηγήσει το λάθος τους. Φυσικά αυτή η τακτική δεν πιάνει στα 5χρονα και το τελευταίο εξάμηνο εντάθηκε το φαινόμενο και σε κάποιες φάσεις πήρα θέση εγώ (τα μάλωσα ) Το αποτέλεσμα η μητέρα να ψυχρανθεί μαζί μου, ενώ είμαστε χρόνια φίλες, έχει ξεκόψει την παραπάνω επαφή με την οικογένεια μου και αυτό με προβληματίζει αρκετά γιατί τους αγαπάω πολύ ως οικογένεια, νιώθω ότι λόγω οικειότητας μπορούσα να μιλήσω έτσι στα παιδιά και όμως η οικογένεια απομακρύνθηκε από εμάς. Εγώ τι πρέπει να κάνω ;να προσπαθήσω επαφή και να κάνω πως δεν βλέπω τις φυσιολογικές κατά τ άλλα παιδικές αψυμαχίες ή να το εκ λάβω ως μήνυμα έτσι είμαστε κ σε όποιον αρέσουμε;όποτε προσπάθησα να θέσω το ζήτημα, η μητέρα άλλαξε κουβέντα.!για πες μου την γνώμη σου; σε φιλώ 3Α


Ω, δύσκολη υπόθεση. Είναι πέρα από τις εμπειρίες μου, αλλά θα το επιχειρήσω.
Ιεραρχικά πιστεύω ότι το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να προστατέψεις το παιδί σου. Το δεύτερο, να μιλήσεις στη μαμά και όχι στα παιδιά.
Το ότι το προσπάθησες να συζητήσεις το θέμα μαζί της και αυτή αλλάζει κουβέντα μπορεί να σημαίνει πολλά, αλλά εγώ θα κάνω μια τρελή υπόθεση για το τι σημαίνει: ότι ξέρει το πρόβλημα αλλά βρίσκεται σε διαφωνία με τον άντρα της. Οπότε, αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που υπάρχει μέσα στην οικογένεια, προτιμάει να κάνει αυτό που της είναι πιο εύκολο, το οποίο είναι να αποφύγει εσένα.
Δεν έδωσα λύση, ε; Δεν ξέρω αν υπάρχει.


________________
10.

Πώς ψάχνει κανείς για δουλειά στις Η.Π.Α.? Χωρίς να θέλω να γίνω αδιάκριτος, εσείς το κυνηγήσατε ή απλά σας βρήκε;- Βούρτσα


Δεν είμαι η κατάλληλη για να απαντήσω. Το πιο εύκολο είναι μέσω σπουδών αρχικά. Βίζα εργασίας βρίσκεις μέσω εργοδότη, κάτι που είναι νομίζω δύσκολο από μακριά.


________________
11.


Αγαπητή Α,μπα, σε ανακάλυψα τυχαία πριν αρκετούς μήνες και κόλλησα. Επειδή μου αρέσουν οι απαντήσεις σου περί ψυχολογίας, γιατί πολλές φορές κάποια τραγούδια-μελωδίες μιλάνε τόσο πολύ στην ψυχή μας χωρίς απαραίτητα να συνδέονται με κάποια ανάμνηση ή σκέψη; ή μήπως τελικά συνδέονται και δεν το ξέρουμε;- where is my mind..


Οι συγχορδίες προκαλούν συναισθήματα, άμεσα και συγκεκριμένα. Αυτό είναι το μεγαλείο της μουσικής.


________________
12.

Mιλάμε για απόσταση Θεσσαλονίκη Αθηνα.η μοναδικη επαφη που υπαρχει ειναι μεσω facebook πλεον,ουτε καν ενα sms. μου μιλαέι καμια φορα σα να ειμαι κολλητος του.ή πολύ πολυ αποτομα.θελει λεει cyber sex αλλα του το κοβω.τις τελευταιες 5φορες που πηγα να τον συναντησω ξαφνικα ειτε δε μπορουσε ειτε κατι τυχαινε.
Και όταν αποφασισω να χαθω μου στελνει παντα μηνυμα λες και το μυριζεται.
Χοντρος φαλακρος παντρεμενος με 5παιδια; ανασφαλής; ηλιθια εγω που ακομα του μιλάω:; δεν ξερω!!
πες μου την γνωμη σου αμπα!!!- Μιμή


Πραγματικά χρειάζεται η γνώμη μου;

Ρε παδιά, αναρωτιέστε για διάφορους χωρίς να σας ξεκουφαίνουν οι εκατό συναγερμοί που βαράνε, και μετά λέτε ότι έχετε τον μαλακομαγνήτη.


11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
#3 Οταν αγαπας καποιον δεν μπαινεις στο τρυπακι ν αναρωτηθεις αν οντως τον αγαπας, το ξερεις. #12 Γιατι να το δεχεσαι οταν σου μιλανε αποτομα? Αυτο και μονο αρκει να κοψεις επαφη
#3 Το ίδιο σκέφτηκα και εγώ, απλά "το ξέρεις".Πλέον όμως είμαι αρκετά μπερδεμένη να το ξέρω, πόσο μάλλον να καταλάβω αν το νιώθω.Είπα να πάρω και 2η γνώμη. :)
νουμερο 9 η ταπεινή μου γνώμη είναι η εξής: Δεν διαπαιδαγωγούμε ποτε τα παιδιά των άλλων, όση οικειότητα και να έχουμε με τους γονείς τους. Αλλά φυσικά δεν αφήνουμε και τα ξένα παιδιά να κακοποιούν τα δικά μας. Έπρεπε να τα μαλώσει η ίδια η μητέρα τους. Για αυτό φυσικά η συζήτηση θα ήταν η καλύτερη λύση. Εγώ προσωπικά θα της ζητούσα συγγνώμη που φώναξα στα παιδιά της, αλλά θα της εξηγούσα οτι δεν γίνεται να συνεχίσουν να χτυπάνε τα δικά μου παιδιά. Αν δεν κάνει κάτι θα εβγαινα μαζί της μόνο χωρίς τα παιδιά πια. Γιατί η φιλία με τη μαμα είναι σημαντική, αλλά όχι τοσο ωστε να αφήνεις κάποιον να κάνει bullying στα παιδιά σου. Η ακόμα καλύτερα μπορείς να μάθεις στα παιδιά σου πως να διαχειρίζονται την κατασταση και να μην επεμβαινεις τόσο. Γιατί αυτό αυριο μεθαυριο μπορεί να γίνει και στο σχολείο τους που δε θα είσαι παρούσα να ''μαλώσεις'' το αλλο παιδάκι. Και μια τελευταία σκέψη: Τα παιδιά σας μπορεί να μη συμπαθιούνται. Το οτι είστε εσείς φίλες δε σημαίνει απαραιτήτως οτι πρέπει να κάνουν παρέα και τα παιδιά σας..
#2 αναρωτιέσαι αν εσύ είσαι η παράταιρη, οι επιθυμίες και τα θέλω σου δεν είχαν γίνει σαφείς, αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι λίγος πειραματισμός δεν βλάπτει και έτσι σιγά-σιγά το τείχος πέφτει.δεν αναφέρομαι σε εσένα, εσύ χώρισες
Αγαπημένη α-μπαταπεινή μου γνώμη πως, αν και δήλωσες άσχετη στο 9, εντόπισες την καρδιά του προβλήματος. Είχα παρακολουθήσει κάποτε μια σχολή γονέων (θα έπρεπε να περνούν όλοι υποχρεωτικά από τέτοιες) και η κοινωνική λειτουργός είχε πει το εξής: οι δυο γονείς πρέπει να εφαρμόζουν την ίδια παιδαγωγική στα παιδιά τους, να έχουν κοινό σύστημα αξιών και αρχών, αλλιώς τα παιδιά μπερδεύονται και δημιουργούνται δυσλειτουργίες στην οικογένεια. Με διαπέρασε αυτή, η μάλλον απλή συμβουλή, γιατί ήμουν ήδη παθούσα και ξαφνικά συνειδητοποίησα τι συνέβαινε.
Τελικα, το ιδιο κανει. Μην ανησυχειτε, γονεις, τα παιδια σας θα μαθουν να σας αγνοουν, οτι κι αν κανετε. Ολες οι συμβουλες σε γονεις εχουν ενα στοχο μονο, να κανουν τους γονεις πιο ηρεμους, πιο αποδοτικους. Δεν δινονται για το καλο των παιδιων, πλην εμμεσως.
"αναρωτιέστε για διάφορους χωρίς να σας ξεκουφαίνουν οι εκατό συναγερμοί που βαράνε, και μετά λέτε ότι έχετε τον μαλακομαγνήτη" Πόσο μεγάλη αλήθεια ρε α,μπά...