Μουλάς Ομάρ: "δεν θα μονοπωλήσουμε την εξουσία" αλλά "απατηλό έργο οι εκλογές του 2014"

Μουλάς Ομάρ: "δεν θα μονοπωλήσουμε την εξουσία" αλλά "απατηλό έργο οι εκλογές του 2014" Facebook Twitter
2

Ο αρχηγός των αφγανών Ταλιμπάν, Μουλάς Ομάρ, σε ομιλία του με αφορμή την επέτειο της Εΐντ είπε  ότι οι Ταλιμπάν θα προσπαθήσουν να βρουν κοινό τόπο με τον αφγανικό λαό για κυβέρνηση συνεργασίας «βασισμένη στις ισλαμικές αρχές». Είπε μάλιστα πως οι μαχητές του δεν επιδιώκουν να καταλάβουν μονοπωλιακά την εξουσία στη χώρα μετά την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων το 2014.

Έσπευσε βεβαίως να υπενθυμίσει και την αποστροφή του για κάθε μορφή εκλογών (στην χώρα έχουν προγραμματιστεί εκλογές για το 2014 και θεωρούνται βασικό κριτήριο για την πρόοδο του Αφγανιστάν, 13 χρόνια μετά την ανατροπή της εξουσίας των Ταλιμπάν).  «Όσο για το απατηλό έργο το οποίο ονομάζεται εκλογές του 2014, οι ευσεβείς μας άνθρωποι ούτε θα κουράσουν εαυτόν, ούτε θα συμμετέχουν. Στην πραγματικότητα, οι εκλογές αυτές θα λάβουν χώρα στην Ουάσιγκτον, συμμετοχή σε τέτοιες εκλογές είναι μόνο χάσιμο χρόνου», είπε στην ομιλία του.

Να υπενθυμίσουμε πως  ο Μουλάς Ομάρ, επικεφαλής των ισλαμιστών Ταλιμπάν, βρίσκεται στην παρανομία από το 2001, καταζητούμενος με αμοιβή 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Πιστεύεται ότι ζει στο Πακιστάν, ωστόσο από την εισβολή του 2001 των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, δεν έχει πραγματοποιήσει καμία δημόσια εμφάνιση.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ