Μουλάς Ομάρ: "δεν θα μονοπωλήσουμε την εξουσία" αλλά "απατηλό έργο οι εκλογές του 2014"

Μουλάς Ομάρ: "δεν θα μονοπωλήσουμε την εξουσία" αλλά "απατηλό έργο οι εκλογές του 2014" Facebook Twitter
2

Ο αρχηγός των αφγανών Ταλιμπάν, Μουλάς Ομάρ, σε ομιλία του με αφορμή την επέτειο της Εΐντ είπε  ότι οι Ταλιμπάν θα προσπαθήσουν να βρουν κοινό τόπο με τον αφγανικό λαό για κυβέρνηση συνεργασίας «βασισμένη στις ισλαμικές αρχές». Είπε μάλιστα πως οι μαχητές του δεν επιδιώκουν να καταλάβουν μονοπωλιακά την εξουσία στη χώρα μετά την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων το 2014.

Έσπευσε βεβαίως να υπενθυμίσει και την αποστροφή του για κάθε μορφή εκλογών (στην χώρα έχουν προγραμματιστεί εκλογές για το 2014 και θεωρούνται βασικό κριτήριο για την πρόοδο του Αφγανιστάν, 13 χρόνια μετά την ανατροπή της εξουσίας των Ταλιμπάν).  «Όσο για το απατηλό έργο το οποίο ονομάζεται εκλογές του 2014, οι ευσεβείς μας άνθρωποι ούτε θα κουράσουν εαυτόν, ούτε θα συμμετέχουν. Στην πραγματικότητα, οι εκλογές αυτές θα λάβουν χώρα στην Ουάσιγκτον, συμμετοχή σε τέτοιες εκλογές είναι μόνο χάσιμο χρόνου», είπε στην ομιλία του.

Να υπενθυμίσουμε πως  ο Μουλάς Ομάρ, επικεφαλής των ισλαμιστών Ταλιμπάν, βρίσκεται στην παρανομία από το 2001, καταζητούμενος με αμοιβή 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Πιστεύεται ότι ζει στο Πακιστάν, ωστόσο από την εισβολή του 2001 των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, δεν έχει πραγματοποιήσει καμία δημόσια εμφάνιση.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SHEIN ΕΡΕΥΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά επίσημη έρευνα κατά της Shein - Τα τρία ζητήματα που θα εξεταστούν

Σε περίπτωση επιβεβαίωσης παραβάσεων, οι Βρυξέλλες μπορούν να επιβάλουν προσωρινά μέτρα, να αποδεχτούν δεσμευτικές υποσχέσεις από την εταιρεία ή να εκδώσουν απόφαση μη συμμόρφωσης που μπορεί να οδηγήσει σε βαριά πρόστιμα
THE LIFO TEAM
Τέιλορ Σουίφτ: 21χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε μία από τις συναυλίες της στη Βιέννη

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: Για τρομοκρατία κατηγορείται ο 21χρονος που σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε συναυλία της

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, διαδίδοντας προπαγανδιστικό υλικό μέσω διαδικτυακών μηνυμάτων και βίντεο
THE LIFO TEAM