Σήμερα στο Α μπα, μια πολύ καλή φουρνιά ερωτήσεων

Σήμερα στο Α μπα, μια πολύ καλή φουρνιά ερωτήσεων Facebook Twitter
15

________________
1.


Does the rain in Spain really stay in the plain?- Eliza Doolittle


Μη με τιμωρείτε με τέτοιες ερωτήσεις.


________________
2.


έχω να ανακοινώσω ότι έχω κατάθλιψη. στιγμές στιγμές το ξεχνάω και νομίζω ότι όλα είναι οκ. Αλλά σιγά! Κατάθλιψη λέμε !!! το παραδέχομαι.- έχει σημασία?


Γίνεται να έχεις κατάθλιψη και να το ξεχνάς στιγμές στιγμές;


Δεν είναι ρητορική ερώτηση. Γίνεται;

________________
3.

Αγαπητή, Α, μπα,
Σχετικά με αυτό που σχολίασες στις 20/6 περί προσωπικής ευθύνης και συνεπειών:
Ακόμα κι αν κάποιος έχει φερθεί με ανάλγητο τρόπο στους οικείους του (οικογενειακά, γκομενικά κ.ο.κ.)..ως πότε θα λαμβάνει (θα πληρώνει ή θα εισπράττει) τα επίχειρα των πράξεών του; Η συγχώρεση και η κατανόηση έχουν αντικατασταθεί από την ακαμψία και την εμπάθεια. Η ενσυναίσθηση (empathy) είναι σε χειμερία νάρκη (χειμερή ανάρκη, όπως άκουγα παλιά!). Οκ, κάναμε λάθος. Φταίμε. Οι άλλοι γιατί τα παίρνουν τόσο στο κρανίο;
Απλώς αναρωτιέμαι γιατί πάντα θα ΠΡΕΠΕΙ να έχουμε ως δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι μας την ευθύνη και τις συνέπειες. Συγγνώμη, ξέρω ότι μιλώ τώρα σαν τον Μοντεχρήστο του Αρκά.
Επίσης διαπίστωσα ότι, εάν υποπέσουν σε ατοπήματα ολκής (εννοώ σε σχέσεις, σε παρέες κλπ. ) είτε γιατροί είτε εργοστασιάρχες, τότε κανείς δεν τους επιπλήττει. Εκεί εμφανίζεται η ... κατανόηση.
Κι όσον αφορά τους ψυχολόγους και τους ψυχιάτρους στη χώρα μας, οι περισσότεροι φυτεύουν όψιμους σπόρους σε χωράφι με... αγρανάπαυση, για να λάβουν την επιδότηση... ουκ ολίγοι εξ αυτών νιαουρίζουν για το σπουδαίο έργο που ασκούν .
Τέλος...
(...)Ξέρεις, Α, μπα; Είσαι ύψιστη και σούπερ ευθύβολη. Πάντα...!
Fata Morgana

Η συγχώρεση δεν είναι υποχρεωτική. Μόνο το Μεγάλο Πνεύμα συγχωρεί τους πάντες, κι αυτό χρειάστηκε να το βγάλουμε από το μυαλό μας. Ο άνθρωπος κάλλιστα μπορεί και να σε ξεγράψει. Δεν υπάρχει κανένας νόμος που λέει ότι ο άλλος πρέπει να μπει στη θέση σου. Μπορεί να προτιμάει να ξυστεί με σπασμένα γυαλιά, ή να κάνει μάσκα προσώπου, αντί να δει τα πράγματα από την πλευρά σου. Εξαρτάται από το τι έκανες.


Αν πιστεύεις ότι έχεις μετανοήσει, έχεις ζητήσει συγνώμη, έχεις προσπαθήσει να διορθώσεις ό,τι διορθώνεται, έχεις καταλάβει πώς επηρέασε η πράξη σου τον άλλον και προσπαθείς πραγματικά να μην το ξανακάνεις, και η άλλη πλευρά χρησιμοποιεί την μετάνοιά σου ως όπλο, τότε φυσικά και η άλλη πλευρά θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεων της.


Αν λες «έκανα λάθος, το ξέρω. Τώρα συγχώρεσέ με να πάμε παρακάτω» (που αυτό λες), χειροτερεύεις ακόμη περισσότερο τη θέση σου.


Η συγχώρεση και η ενσυναίσθηση δεν είναι αντανακλαστικό, είναι επίπονες διαδικασίες. Για να μπει στον κόπο κάποιος έστω και να σκεφτεί να σε συγχωρήσει, θέλει να δει μετάνοια. Το «έκανα λάθος, ως πότε θα μου το χτυπάς;» δεν είναι μετάνοια, είναι κωλοπαιδισμός.

________________
4.

Αγαπητή Α, μπα! για τους άλλους είναι ένας χοντρός, καραφλός φαφλατάς! για έμενα είναι ένας τρυφερός, όμορφος, ντόμπρος και ερωτεύσιμος άντρας! τι δεν καταλαβαίνουν; -κουνουπίδι


Ε, οι άλλοι ας μην τα φτιάξουν μαζί του.

________________
5.


γιατί μας αρέσει να τραγουδάμε;- παραφωνη
Καταπληκτική ερώτηση, δεν το είχα σκεφτεί ποτέ.


Ρώτησα κι έμαθα τα εξής:


Το τραγούδι βοηθάει στην έκλυση ενδορφινών. Με το τραγούδι μπορούμε να εκφράσουμε συναισθήματα και να αποσυμπιεστούμε συναισθηματικά κι έτσι λειτουργεί ως αγχολυτικό. Με το τραγούδι ενεργοποιούνται μυς και παίρνουμε βαθιές ανάσες, οπότε αισθανόμαστε καλύτερα και τελικά, είναι ολοκλήρωση μιας ανθρώπινης ικανότητας, όπως το να τρέχεις όσο πιο γρήγορα μπορείς.


________________
6.


είναι τρελός. Το πιο απλό που μπορώ να σου πω για να τον καταλάβεις και να μη σου γράφω σεντόνια.
Καταλαβαίνω γιατί έχει τόσες εμμονές, ψυχολογικά, παράλογες συμπεριφορές. Δεν με έχει αγγίξει επιθετικά ποτέ αν κ πολλές φορές φοβάμαι ότι όπου να ναι μου ρχετε. Τσακωνόμαστε και μου στέλνει άπειρα μηνύματα με διαφορους τρόπους βριζοντας με κτλ και εγώ παρόλαυτα και παρόλο που έχω προσπαθήσει ουκ ολίγες φορές μέσα στα τελευταία 2 χρόνια που τον ξέρω να ξεκόψω συνεχίζω την επαφή όλων των ειδών. Μου λέει ότι θα τον παντρευτώ κ θα μείνω έγκυος χωρίς να το καταλάβω. Καμμιά φορά Α μπα, φοβάμαι το εσωτερικό μου τέρας που κινεί τις συμπεριφορές μου στα ερωτικά μου. Στις απειλές του είμαι συνέχεια στο όριο να τρομάξω και να γελάσω και παρολαυτά μένω σαυτήν την αρρώστια. Έχοντας χάσει 2 χρόνια και 4 μήνες από τη ζωή μου. Την ερωτική τουλάχιστον. Θέλω συνταγή βοήθειας που να μπορέσω να πειθαρχήσω και να αποκοπώ πραγματικά, αν μπορεις να μου πεις και τι στο καλό μου συμβαίνει και είμαι γαντζώμενη σαυτήν την κατάσταση, ή τι φαντάζεσαι ότι μου συμβαίνει, θα 'μουν ευγνώμων. Σε φιλώ και σε παραδέχομαι!- α.


Γιατί ρωτάς εμένα, καλό μου κορίτσι; Γιατί δεν βλέπεις ότι χρειάζεσαι πραγματική βοήθεια για να βοηθήσεις τον εαυτό σου;


Υπάρχουν απαντήσεις-τυφλοσούρτες, και για αυτόν, και για σένα. Μπορεί να έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση και να νομίζεις ότι αυτό σου αξίζει, να νομίζεις ότι όλοι οι άντρες έτσι είναι, μπορεί να ντρέπεσαι να το παραδεχτείς (σε αυτούς που ξέρουν), μπορεί να λες στον εαυτό σου ότι τον αγαπάς, ότι θα αλλάξει, ότι θα τον αλλάξεις.

Μπορεί να κάνεις το τραγικό λάθος να συγχέεις τον έλεγχο με την αγάπη, τη βία με το πάθος, να μην καταλαβαίνεις τη διαφορά μεταξύ δύναμης και κακοποίησης. Μπορεί αυτή η αδρεναλίνη να σε ανεβάζει. Μπορεί όλα αυτά μαζί. Και μπορεί επίσης να τον παντρευτείς και να κάνεις παιδιά μαζί του χωρίς να το καταλάβεις, και να μπεις σε μια Κόλαση που δε θα έχει έξοδο.


Είσαι θύμα βίας. Πες το πολλές φορές στον εαυτό σου να το καταλάβει. Δεν μπορείς να ελέγξεις αυτό που συμβαίνει, μην έχεις αυταπάτες ότι ξέρεις τι κάνεις. Δεν ζεις καμία συναρπαστική ιστορία αγάπης, δεν είσαι πρωταγωνίστρια ταινίας, δεν είσαι σημαντική επειδή κάποιος σε απειλεί. Είσαι θύμα βίας. Είναι τόσο στενόχωρο, τραγικό και σκοτεινό όσο ακούγεται, χωρίς καμία απολύτως αίγλη, και όσο συνεχίζεται, τόσο θα αλλοιώνεται ο χαρακτήρας σου.


Μην περιμένεις να σου σπάσει κανένα σαγόνι για να ξυπνήσεις. Μπορεί μέχρι να σου το σπάσει να το θεωρείς φυσιολογικό.


Κοίτα: είναι πολύ πέρα από τις δυνατότητες μου να πω αυτά που πρέπει. Για μένα είναι ίντερνετ, για σένα είναι η ζωή σου. Πρέπει να ασχοληθείς με τον εαυτό σου με βοήθεια ειδικού για να σπάσεις το μηχανισμό μέσα σου. Αυτό σίγουρα – αλλά τώρα, ΣΗΜΕΡΑ, πες τι συμβαίνει στους γονείς σου, στους φίλους σου, σε όποιον εμπιστεύεσαι, γιατί χρειάζεσαι βοήθεια άμεσα. Πες μόνο τα γεγονότα, χωρίς τις ερμηνείες. Οι ερμηνείες σου είναι σίγουρα λάθος.

________________
7.

αμπίνι, τον ξέρεις τον αστικό μύθο (για την ακρίβεια παίζει μόνο η μαμά μου να τον ξέρει) που κυκλοφορεί ότι οι γέροι πεθαίνουν άνοιξη ή φθινόπωρο;- τάδε έφη


Ανυπομονώ να μάθω την αιτιολογία.

________________
8.


δουλεύω σε μια μικρή εταιρία, στην οποία είμαστε καμιά δεκαριά άτομα, εκ των οποίων όλα δουλεύουν αρκετές έως πολλές ώρες τη μέρα (τεκμηριωμένα), και ένας αποδεδειγμένα τα ξύνει ανελέητα, αχόρταγα, αρειμανίως, χωρίς οίκτο βρε αδερφέ! Συναισθάνεσαι! Η ερώτησή μου είναι αυτονόητη: Πως μπορεί να εξισορροπηθεί η κατάσταση για το καλό όλης της ομάδας; Και μη με πεις καρφί, χαφιέ, σπιούνο κ.λπ, γιατί δεν το διαδίδω δεξιά - αριστερά. Ούτε να μου πεις ένα ξερό "δουλειά σου", γιατί την κάνω :p Και μη μου πεις, ότι όταν τον βλέπω να ξύνεται τα ξύνω και εγώ, σε έχω για πολύ καλύτερα από αυτό! Νομίζω καβατζώθηκα από πλευράς κραξίματος...σε ακούω! :D-Swedish Chef


Μόνο εσύ έχεις καταλάβει ότι υπάρχει κάποιος που ξύνεται;

________________
9.

Α, μπά??
Κυκλοφορεί μια θεωρία εκεί έξω σε γυναίκες κάθε ηλικίας...
'Οτι αφού οι άνδρες είναι ψιλο-χοντροανώριμοι και δε ξέρουν τι θέλουν, οι γυναίκες μπορούν να τους πείσουν με διάφορα κόλπα- νάζια και το πάντα αποτελεσματικό φτύσιμο- "είμαι μοιραία γυναίκα και δε γουστάρω δεσμεύσεις", ότι όσο κι αν δηλώνει ευθαρσώς ότι ΔΕ ΘΕΛΕΙ μαζί της ΘΑ ΚΑΝΕΙ σχέση. Πως θα μπορούσε αλλιώς αφού είναι γαμάτη?!
Όλ' αυτά, σε συνδιασμό με το.."βρε κορίτσι μου, παίξτον κ συ λίγο, κάνε ότι δεν είσαι για σχέση, πως αλλιώς θα τον ΤΥΛΙΞΕΙΣ?" με κάνουν να απελπίζομαι απ΄τη μία που δεν το χω καθόλου με την υποκριτική κι απ' την άλλη να αναρωτιέμαι πως γίνεται να αλλάξεις γνώμη σε εναν άνθρωπο που για οποιοδήποτε λόγο δε θέλει σχέση, ή τελος πάντων δε θέλει σχέση μαζί σου, ότι είσαι υπεργαμάτη και καλά θα κάνει να το ξανασκεφτεί?!!!
Η ερώτησή μου είναι μήπως να αρχίσω να τη βλέπω αλλιώς κι εγώ ή να εξακολουθήσω να ελπίζω ότι θα βρεθεί ένας άνθρωπος στο δρόμο μου που να θέλει απ' την αρχή τα ίδια πράγματα με εμένα?- αγγούρι


Μην ελπίζεις απλώς, να είναι το ελάχιστο που απαιτείς.


Οι θεωρίες για το τι θέλουν οι άντρες και τι θέλουν οι γυναίκες έχουν τόση βάση όσο τα ζώδια. Τα «τεχνάσματα» είναι πάντα εκ των υστέρων ερμηνείες ιστοριών που δεν εξηγούνται καθόλου έτσι.


Παράδειγμα


Κουτσομπολιό που κυκλοφορεί σε παρέα:


Γυναίκα τυλίγει κελεπούρι, άντρα με λεφτά και εξουσία, ενώ είναι αγράμματη, Κατίνα και άσχημη, αλλά τα κατάφερε επειδή δεν έδινε το «λουλούδι» της κι αυτός, ενώ ήταν γυρισμένος και με εμπειρίες, ψάρωσε. Συμπέρασμα: αν κάνεις τη δύσκολη, θα ρίξεις και τον πιο δύσκολο.


Πραγματικότητα:


Γυναίκα του μέσου όρου γνώρισε άντρα του μέσου όρου, ο οποίος επειδή ήταν λίγο τεμπέλης και λίγο βλακέντιος, του είχε καρφωθεί από τα εφηβικά του χρόνια ότι ο σωστός άντρας παντρεύεται μέχρι τα 40. Παντρεύτηκε την πρώτη που γνώρισε όταν σύμφωνα με τις Γραφές «ήρθε η ώρα να παντρευτεί». Επιπλέον ατού αυτής ήταν ότι ήταν συναρπαστική όσο μια ταπετσαρία, γιατί αυτή είναι η βάση ενός σωστού γάμου: η απόλυτη μιζέρια. Δεν παντρεύεσαι για να περάσεις καλά. Στο μέλλον, αν ένας από τους δύο θέλει να περάσει καλά για λίγο, θα βρει εραστή/ερωμένη.


Πριν την παντρευτούν εννοείται πώς είχαν βγάλει πολλές φορές τα μάτια τους, αλλά η γυναίκα είχε κυκλοφορήσει ότι «τον είχε του χεριού της». Βέβαια, αυτό το κυκλοφόρησε μετά τον αρραβώνα.


Και τώρα επειδή μολύνθηκα από τον μικροαστισμό που μόλις αναπαρήγαγα, πάω να ξεπλύνω τα μάτια μου με τζιν τόνικ.

________________
10.

Αγαπητή Α μπα; καταρχήν εύγε για τη στήλη σου κι έπειτα, θέλω να διαβάσω αρκετά βιβλία φέτος το καλοκαίρι. Μου λες τη λίστα με τα 10 αγαπημένα βιβλία σου;
Χωρίς περιορισμούς (άλλα μη βάλεις Μαφάλντα πχ... ).
Ευχαριστώ!
Έλενα


Ευχαριστώ! Τι έχει η Μαφάλντα;


Έχω κάνει παρόμοιο ποστ, οπότε θα σου προτείνω δέκα ελαφριά αλλά όχι απολύτως ελαφριά βιβλία για τις καλοκαιρινές διακοπές:

Ένας ξαφνικός θάνατος – Ρόουλινγκ


Το στρίψιμο της βίδας – Χένρι Τζέιμς


Στα παρασκήνια του μουσείου – Κέιτ Άτκινσον


Ο κόσμος της κυρίας Όλιβ – Ελίζαμπεθ Στράουτ


Αιχμηρά αντικείμενα -Τζίλιαν Φλιν


Σενάριο γάμου – Τζέφρι Ευγενίδης


Το παιδί του ξένου – Άλαν Χόλινγκχερστ


Μια κινητή γιορτή, -Χέμινγουαίη (κάθε φορά το βρίσκω αλλιώς γραμμένο αυτό το όνομα)


Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας – Χάντερ Τόμσον


Τοπ Καπί – Έρικ Άμπλερ

________________
11.


Είμαι 34 δουλεύω από τα 18 περίπου και τα τελευταία 8 στο εξωτερικό στο ίδιο επάγγελμα το οποίο είναι πολύ εξειδικευμένο και από το οποίο προσπαθώ να ξεφύγω εδώ και 3-4 χρόνια χωρίς αποτέλεσμα.. Ότι προσπάθειες που έκανα δεν δούλεψαν..
Τελευταία αποφασίστηκε να μας αλλάξουν χώρα μεταφερόμαστε , στερώντας μου έτσι όποια ευκαιρία είχα να απεμπλακώ με τον τρόπο που θα ήθελα εγώ δηλαδή με ομαλότητα...
Δεν πάω ρε γαμώτο δεν το μπορώ αυτό , δεν μπορώ να μου στερούν το δικαίωμα να ελέγχω τη ζωή μου για να βγάζουν πιο πολλά λεφτά αυτοί .. Μου πήρε δυο εβδομάδες να αποφασίσω αλλά δεν το αλλάζω δεν πάω!!!!.
Από την άλλη ξέρω ότι δεν είναι εποχή για μαγκιές τέτοιου είδους αφού από το μισθό μου βοηθάω όσο μπορώ περίπου τέσσερα άτομα λόγω κρίσης στην Ελλάδα...
Πόσο καθίκι θα ήμουν αν έλεγα ξέρετε κάτι ... Δεν γουστάρω να μεταναστεύσω ξανά είμαι ήδη μετανάστης κουράστηκα πια θέλω να μείνω εδώ που είμαι τώρα , εδώ που αγωνίστηκα να φτιάξω μια ζωή όπως την φανταζόμουνα.... Είμαι ανώριμος και απερίσκεπτος που απέρριψα το να συνεχίσω στην ίδια δουλειά και σε άλλη χώρα μόνο και μόνο για να έχω ένα μισθό?
Πρέπει να τα κάνουμε όλα με γνώμονα τα λεφτά και τη καριέρα?
Εδώ που είμαι τώρα παρόμοια δουλειά δεν ξαναβρίσκω κλείνει το μαγαζί...
Οι τύψεις και οι ενοχές μου την πέφτουν κανονικά να μην μιλήσω για το αγχωτικό αβέβαιο μέλλον..
Είμαι σε αδιέξοδο έστω και αν πήρα την απόφαση ..

Υ/Γ Πρώτη φορά σου γράφω μου αρέσει η προσπάθεια σου καμιά φορά με ξυπνάει και μου δίνει τροφή για ερωτήσεις και να αμφισβητώ τις βεβαιότητες μου , συνέχισε.,,,- Ανωριμοτητα.


Δεν πρέπει να κάνουμε τα πάντα με γνώμονα τα λεφτά και την καριέρα, ούτε κάνουμε τα πάντα για ένα μισθό, αλλά αυτό για το οποίο μάλλον κάνουμε τα πάντα, είναι η επιβίωση.


Υποψιάζομαι ότι έχεις μια εναλλακτική στο μυαλό σου.

________________
12.

Και ερωτώ: Του είπα πως αυτά τα μεσοβέζικα φιλικά και αναποφάσιστα μετά το χωρισμό δεν μου αρέσουν και να μην με ξαναπάρει. Παραδέχτηκα τα συναισθήματα μου και ευγενικά ζήτησα απόσταση. Εγώ το κράτησα, αυτός τι στο καλό θέλει και επικοινωνεί? (ουφ το έβγαλα από μέσα μου) Α-Μπα περιμένω να διαβάσεις την κρυστάλλινη σφαίρα σου, είσαι το στήριγμα μου!!!= Αγανακτισμένη!


Κυρίες και κύριοι, ορίστε ένα λαμπρό παράδειγμα του «θέτω τα όρια μου».


Μπράβο σου, ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.


Δεν ξέρω τι θα γίνει μετά, δεν είναι αυτό το σημαντικό παιδί μου! Σημασία έχει ότι σέβεσαι τον εαυτό σου.
(Πρόσεχε, γιατί τα σύνορα, μετά τις διαπραγματεύσεις, αμφισβητούνται εύκολα. Πρέπει να διατηρηθούν οι όροι για καιρό, μέχρι να το πάρει χαμπάρι. Αλλιώς δεν κάνεις τίποτα.)


15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
#2. Γίνεται να είσαι σε κατάθλιψη για μεγάλη περίοδο και να το καταλάβεις μόνο αφού την ξεπεράσεις. Δεν ξέρω αν μπορείς να έχεις κατάθλιψη και να "ξεχνιέσαι" που και που, αλλά η δύναμη της άρνησης είναι μεγάλη. Μπορεί να μην είναι τίποτα φυσιολογικό και να πείθεις τον εαυτό σου ότι όλα είναι οκ.
# 11 Αν έχεις πάρει μια τόσο δύσκολη και συνειδητοποιημένη απόφαση για τη ζωή σου, μην κάνεις πίσω! Κι όχι από τύψεις για άλλους. Μακάρι να είχα κι εγώ το θάρρος σου.Αλλά η Λένα έχει δίκιο σ'αυτό που έγραψε. Θα πρέπει να αντιμετωπίσεις με θάρρος και τις συνέπειες αυτής της απόφασης, κι αυτό ίσως να είναι πιο δύσκολο.Εύχομαι όλα να έρθουν όπως τα θες.
Ασχετο. (στο γράφω εδώ για να μη φάω τσάμπα ερώτηση)Έχεις πει την πιο γαμάτη ατάκα για εμπλοκές γκομενικής φύσεως:" δεν υπάρχει μόνο το θέλει ή δεν θέλει, υπάρχει και το πότε θέλει πότε δε θέλει και το θέλει αλλα δε σκάει κιόλας"Τόσο σοφό μες στην απλότητά του, αν το επαναλάβεις σαν μάντρα βλέπεις το κόσμο πιο καθαρά! Είναι η πρόταση κλειδί που απαντά σε όλα τα ερωτικά ερωτήματα που ξεκινούν με το γιατί αφού.
#8αν εισαι μαγκας και δεν θελεις ουτε να τον σπιουναρεις πισω απ την πλατη του, ουτε να ανεχτεις το κωλοβαρεμα εις βαρος ολων των αλλων, γιατι δεν τον πιανεις να τον ρωτησεις γιατι το κανει αυτο και δεν σκεφτεται τους συναδελφους που φορτωνονται την επιπλεον εργασια και τον εργοδοτη που τον πληρωνει για να καθεται?????η αλλιως για παντα να σιωπησεις????
Εγώ πάντως θα πρότεινα να ξεπεράσεις τα κολλήματα σου με την σπιουνιά να τον δώσεις στεγνά στην εργοδοσία. Γιατί δηλαδή ο κύριος να μην αποδίδει όσο οι υπόλοιποι και να επιβαρύνει εσένα και τους άλλους συναδέλφους του;Δεν θα τον έπιανα καθόλου για να του μιλήσω στην θέση σου, αυτό μπορεί να του δώσει την ευκαιρία να χτυπήσει πρώτος και να βάλει λόγια στον εργοδότη για εσένα πριν προλάβεις να κάνεις κάτι. Πάντως είναι δύσκολο ένας μάνατζερ που ξέρει την δουλειά του να μην ξέρει ότι ο συγκεκριμένος είναι βάρος στην ομάδα. Οπότε ή δεν είναι καλός στην δουλειά του ο μάνατζερ ή δεν τον νοιάζει γιατί τελικά η δουλειά βγαίνει και κανένας δεν διαμαρτύρεται ή είναι κουμπάρος του.
#12ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ κι απο εμενα!!αυτος μπορει να θελει1)σεξ οποτε λαχει χωρις να παιρνει λογαριασμο, χωρις να δινει λογαριασμοη2)δεκανικι για τις κρυες νυχτες που θα μεσολαβησουν μεχρι να σε αντικαταστησειη3) μια καλη φιλη εκει που εχασε μια συντροφο για να τον γιατροπορευει.η3) να σιγουρευτει οτι δεν θα αντικατασταθει πριν σιγουρευτει οτι δεν θα αλλαξει γνωμη (κοινως καβατζα)ΕΣΥ1) δεν κανεις τετοιες χαρες2) αν νομιζει οτι εισαι χαζη, ειναι γελασμενος3) δεν μπαινεις καθολου σε συζητησεις, αποφευγεις να σε βρισκειΒΑΣΤΑ ΓΕΡΑ, Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ!
Γιατί πρέπει κάποιος να είναι ο κακός; Μπορεί επίσης να είναι ακόμα ερωτευμένος, μπορεί να μετάνιωσε, να μην μπορεί να ξεπεράσει τη σχέση, και γενικώς μπορεί να θέλει ό,τι θέλει.Το θέμα δεν (πρέπει να) είναι τι θέλει ο άλλος. Μπορεί η "κακιά" της υπόθεσης να είναι η φίλη μας. Δικαίωμά της.Τα ξεκάθαρα όρια και κυρίως τα όρια που τηρούνται δείχνουν σεβασμό και του εαυτού μας και του άλλου.
μα οχι, δεν υπαρχει κανενας "κακος" στην ιστορια. υπαρχει ο τυπος που πολυ σωστα εξεφρασε την επιθυμια του χωρισμου και η φιλη που πολυ σωστα εξεφρασε την επιθυμια να μην σερνονται σε μεσοβεζικες καταστασεις.ποσο πιο σωστα και ξεκαθαρα ολα????δεν θα επρεπε να σεβαστει κι αυτος την επιθυμια της, οπως σεβαστηκε κι εκεινη την δικια του?αν οπως λες αλλαξε γνωμη, την ξαναθελει η οτιδηποτε αλλο,στοματακι εχει,ας το πει κι ας κρινει η φιλη αν εχει τα ιδια αισθηματα πλεον.το να την σερνει δια της πλαγιας οδου σε μια κατασταση φθορας που ξεκαθαρα του αρνηθηκε απο την αρχη, με συγχωρεις αλλα ουτε δικαιωμα του ειναι και λαμογιά μεγαλη ειναι.το καλη η κακια ας το κρινει οποιος τους ξερει καλα δια ζωσης. εμεις συζηταμε οσα μας μετεφερε.και το μονο που ζητησε η κοπελα ηταν να σεβαστει την αποφαση ΤΟΥ και την επιθυμια της για απομακρυνση. πιο δικιο, αγιαζεις!!!!!!
9 και 12!!! ΝΑΙ! ΝΑΙ ρε παιδια!!! επιτελους ας προτιμησει και καποιος την ειλικρινεια!!! Την ευθεια οδο!!!Η αληθεια, ΠΑΝΤΑ, αργα η γρηγορα, πολυ αργα η πολυ γρηγορα, αποκαλυπτεται!!! Και ολα διαλυονται. Δεν αξιζει το βασανο της υποκρισιας. Ουτε γι αυτον που υποκρινεται, ουτε γι αυτον που τρωει το ψεμα.