Γερμανία: Δήμος βάζει πρόσφυγες να εργάζονται ως αχθοφόροι με 1,5 ευρώ την ώρα

Γερμανία: Δήμος βάζει πρόσφυγες να εργάζονται ως αχθοφόροι με 1,5 ευρώ την ώρα Facebook Twitter
63

Ως αχθοφόροι εργάζονται στο σιδηροδρομικό σταθμό του Σουηβικού Γκμουντ με 1,5 ευρώ την ώρα οι πρόσφυγες που έχουν αιτηθεί άσυλο στη Γερμανία.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι πρόσφυγες προέρχονται κυρίως από την Αφρική, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν και διαμένουν προς το παρόν σε καταφύγιο προσφύγων στην πόλη. Σύμφωνα με το Δήμο εργάζονται εθελοντικά, χωρίς η εργασία τους να συνδέεται με την τύχη της αίτησής τους για άσυλο.

Οι πρόσφυγες είναι υποχρεωμένοι να φορούν κόκκινη μπλούζα με την ένδειξη "Service" ενώ η αμοιβή τους από τους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους είναι, σύμφωνα με την γερμανική νομοθεσία, η ανώτατη που μπορεί να λάβει ένας πρόσφυγας του οποίου εκκρεμεί η αίτηση χορήγησης ασύλου.

Οι αρχές της πόλης βρήκαν αυτό τον τρόπο για να ξεπεράσουν το πρόβλημα που προέκυψε στο σταθμό, όταν λόγω επισκευών έπρεπε οι επιβάτες να μεταφέρουν οι ίδιοι τις αποσκευές τους. Βεβαίως, αυτή η «έμπνευση» με τους πρόσφυγες έχει προκαλέσει αντιδράσεις, κυρώς στο Facebook, από πολίτες που αναρωτιούνται «πόσο εθελοντικό είναι να εργάζεται κάποιος επί ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο». Η τοπική εφημερίδα Gmünder Tagespot πάντως επαίνεσε την πρωτοβουλία.

63

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FIFA ΤΖΙΑΝΙ ΙΝΦΑΝΤΙΝΟ

Διεθνή / Η FIFA πλήρωσε τους φόρους του Ινφαντίνο – Η αθέατη συμφωνία και το πλέγμα των προνομίων

Οι New York Times αποκαλύπτουν φορολογική παροχή με εκτιμώμενο κόστος 4 εκατ. δολαρίων, δαπάνες στέγασης και προνόμια για τον πρόεδρο της ομοσπονδίας και πρόσωπα του περιβάλλοντός του - Τι υποστηρίζει η FIFA
THE LIFO TEAM
Η νέα εποχή του πολέμου: Ένα αμερικανικό ελικόπτερο εννέα τόνων απέναντι σε ένα drone

Διεθνή / Η νέα εποχή του πολέμου: Ένα αμερικανικό ελικόπτερο εννέα τόνων απέναντι σε ένα drone

Ο αμερικανικός στρατός δοκιμάζει στη Γερμανία τα Apache σε αποστολές αναχαίτισης drones - Η δοκιμασία για τα πανίσχυρα ελικόπτερα και τα όριά τους απέναντι σε μικρότερους, φθηνότερους και ολοένα ταχύτερους στόχους
THE LIFO TEAM