Γερμανός δημοσιογράφος της FAZ: Αυτή η ερώτηση εκνεύρισε τον Αλ. Τσίπρα και διέκοψε την συνέντευξη

Γερμανός δημοσιογράφος της FAZ: Αυτή η ερώτηση εκνεύρισε τον Αλ. Τσίπρα και διέκοψε την συνέντευξη Facebook Twitter
31

Στην αντεπίθεση περνά ο Γερμανός δημοσιογράφος της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», Μίκαελ Μάρτινς, για τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, στην Κουμουνδούρου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο συνέντευξης που επρόκειτο να του παραχωρήσει.

Η συνέντευξη είχε εγκριθεί από το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πρόκειται για μία ευρείας κυκλοφορίας και μεγάλου κύρους γερμανική εφημερίδα, ωστόσο η επαφή των δύο ανδρών ήταν επεισοδιακή και είχε ως αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να αντιδράσει, να διακόψει την κουβέντα και να πει στον δημοσιογράφο ότι η συνέντευξη «θα γίνει σε μια άλλη ζωή».

Μάλιστα, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ διέρρεαν πως η όλη κατάσταση παρέπεμπε σε «γαλάζια μονταζιέρα».

Μετά τις διαρροές από την Κουμουνδούρου, το δημοσίευμα της «Αυγής»,αλλά και την επιστολή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ προς τον διευθυντή της εφημερίδας στην οποία γίνεται λόγος για αναπαραγωγή φημών και ρεπορτάζ που δεν έχει διασταυρωθεί και για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και «κιτρινισμό», ο Μίκαελ Μάρτινς επανήλθε στο ζήτημα, δίνοντας τη δική του εκδοχή για το περιστατικό.

Και προαναγγέλλει πως στο κυριακάτικο φύλλο της «Frankfurter Allgemeine Zeitung» θα ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα, ζητώντας παράλληλα γραπτή απάντηση του κ. Τσίπρα προκειμένου να συμπεριληφθεί στο ρεπορτάζ.

Συγκεκριμένα λοιπόν, σε επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα και την υπεύθυνη του γραφείου Τύπου, ο δημοσιογράφος υπαινίσσεται παρέμβαση από την Κουμουνδούρου στο ρεπορτάζ και τις πηγές του, επιστρέφει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον επιθετικό προσδιορισμό του «ανήθικου» και αποκαλύπτει ποια είναι η ερώτηση που φέρεται να εξόργισε τον κ. Τσίπρα.

Όπως αναφέρει το newpost.gr, στην επιστολή του ο Γερμανός δημοσιογράφος ισχυρίζεται πως η υπεύθυνη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα μετά την συνέντευξη επικοινώνησε με δημοσιογράφους από την «Καθημερινή» και τον ίδιο και ρωτούσε εάν είχε συναντήσει τον Αλέξη Παπαχελά και οποιονδήποτε δημοσιογράφο της ελληνικής εφημερίδας προκειμένου να προετοιμάσει τις ερωτήσεις του για τη συνέντευξη και αναρωτιέται αν κάτι τέτοιο θεωρείται φυσιολογικό για την υπεύθυνη Τύπου τουαρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Όλες οι ερωτήσεις που απηύθυνε στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει στην επιστολή του, βασίζονταν σε δημοσιεύματα της «Αυγής» και ομιλίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και όχι σε φήμες και δηλώσεις τρίτων, όπως τον κατηγόρησε η Κουμουνδούρου.

Και ισχυρίζεται πως η επίμαχη ερώτηση που εξόργισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντάς τον να διακόψει την συνέντευξη αφορούσε δήλωση του από την προεκλογική του ομιλία στην Ομόνοια το 2012 όπου έλεγε: «Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπέστειλαν την ελληνική σημαία και την παρέδωσαν στην Άγκελα Μέρκελ».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, αρχικά ο κ. Τσίπρας του απάντησε ότι «δεν θυμάται» αν το είπε για να ισχυριστεί στη συνέχεια ότι ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια, σημειώνει στην επιστολή του, διέκοψε τη συνέντευξη κατηγορώντας τον για «άρρωστες προθέσεις» και «έλλειψη ευγένειας».

«Αν ο κ. Τσίπρας ερχόμενος αντιμέτωπος με τα δικά του λόγια με χαρακτηρίζει ''ανήθικο'' τότε αυτό λέει περισσότερα για εκείνον παρά για εμένα», καταλήγει ο Γερμανός δημοσιογράφος.

ΠΗΓΗ: The Insider

σ.σ.: ΑΝ τα πράγματα είναι έτσι όπως τα περιγράφει ο Γερμανός δημοσιογράφος, το παρακάτω βίντεο φαίνεται να τον δικαιώνει. Η επίμαχη φράση του Αλέξη Τσίπρα ακούγεται στο 3'14''

 

+ Για την ιστορία: η πλήρης απάντηση του Γερμανού δημοσιογράφου στον Τσίπρα (και στην υπεύθυνη τύπου του)

31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM