Αγαπητή Α μπα, μήπως είμαι παρτάκιας;

Αγαπητή Α μπα, μήπως είμαι παρτάκιας; Facebook Twitter
9

________________
1.


Που μπορώ να βρω εναν gentleman;; Μιλάω για συμπεριφορά και δε με απασχολεί το πορτοφόλι. Έχεις κανέναν στο μανίκι σου ή να τραβηχτώ στα LA και τα Hollywood να παντρευτώ τον Noah (notebook) ή τον Jerry (ps I love you);;
("I am one bad relationship away from having 30 cats")-rt

Δηλαδή ο ιδανικός άντρας είναι αυτός που σου φουσκώνει το Εγώ σου. Αυτοί που λες δεν είναι τζέντλεμεν, είναι προκάτ σιροπιασμένοι χλεχλέδες από τους κουλοχέρηδες του Χόλιγουντ. Οι ζωντανοί άντρες έχουν παραξενιές, ιδιαιτερότητες, δημιουργούν τριβή.


Το DVD του Notebook θα έπρεπε να βρίσκεται μέσα σε κάθε βιβλίο του Κοέλιο. Το PS I love you, μαζί με τον Μπουκάι. Κι έτσι θα μπορούμε να πετάμε το πακετάκι στα σκουπίδια όλο μαζί.

________________
2.


από τι κρυβόμαστε και τι κερδίζουμε με κάθε μας απόφαση; φιλοσοφειν λίγο... πως βρίσκουμε την κατάλληλη συνταγή ισορροπίας;- μπερδεμένη


Με τον τρόπο που κάνεις την ερώτηση η απάντηση μπορεί να είναι μόνο χλιαρές γενικότητες, και οι χλιαρές γενικότητες δεν είναι φιλοσοφία.

________________
3.

καλησπέρα γλυκυτατη Α,μπα.πως τα πας?εγω ολο και καλυτερευω.ηθελα να σε ρωτήσω για την Αθηναις Νέγκα.είναι ραδιοφωνικη παραγωγος και λυνει θέματα σχεσεων.την συμβουλευομαι στα ερωτικα μου.την βρίσκεις σεξιστικη?και κατι ακομα...είναι τελικα ολα θέμα χειρισμών ή οχι?τα φιλια μου και την συμπάθεια μου-μπιτς πλιζ


Τι καταπληκτικό ονοματεπώνυμο! Χρειάστηκε να τη γκουγκλάρω, οπότε δεν ξέρω αν είναι σεξιστικές οι απαντήσεις της, έψαξα μήπως υπάρχει καμιά εκπομπή ονλάιν αλλά δε βρήκα.


Και βέβαια δεν είναι όλα θέμα χειρισμών, όπως δεν είναι και όλα θέμα τύχης, όπως και δεν είναι όλα στα χέρια των άλλων. Πώς γίνεται να ρωτάς τέτοια πράγματα ρε παιδί μου. Λες να υπάρχει μια απάντηση για τα «όλα;»


Υπάρχει! Είναι το 42.


________________
4.


Dear A-μπα,
μας χώρισε η απόσταση (έφυγα για δουλειά στο εξωτερικό). Το πήγαμε με τη λογική και είπαμε πρέπει να το αφήσουμε. Αυτός εμφανίζεται (διαδικτυακά πάντα) σαν να μην τρέχει τίποτα κι όποτε είμαι Ελλάδα θέλει να περνάμε τις μέρες μαζί. Εγώ δεν το αντέχω γιατί μετά φτου κι απ' την αρχή η ψυχολογία χωρισμού, αλλά τι να κάνω που δεν έχω τη δύναμη να αδιαφορήσω μιας και δεν προχώρησα ποτέ μετά από αυτόν; Σε 10 μέρες πάω Ελλάδα, το είχα πάρει απόφαση να μην τον δω. Αλλά τι να κάνω που εμφανίστηκε πάλι (και μάλιστα μ' έψαχνε μέρες) για να με ρωτήσει αν θέλω εισιτήριο για συναυλία; Πάνε αποφάσεις κι όλα! Τι να κάνω; Και δεν εννοώ με τη συναυλία, αλλά μαζί του!- παρασκεπτική


It ain't over till it's over. Και μην φτιάχνεις κάστρα μέσα στο μυαλό σου. Σε ψάχνει επειδή δεν έχει βρει ακόμη άλλη, το ίδιο κάνεις κι εσύ.


Αν κρατήσει επειδή σημαίνει κάτι παραπάνω, θα το καταλάβετε.


________________
5.


Δεν είναι πολύ γελοίο που μερικές κοπέλες περπατάνε στο δρόμο λες και είναι σε πασαρέλα επίδειξης μόδας; Δηλ ούτε τα γνωστά μοντέλα δεν περπατάνε έτσι αν δεν είναι για δουλειά! Καμιά φορά μου έρχεται κι εμένα να αρχίσω να περπατάω σα μοντέλο, και μάλιστα να παίρνω πόζες και τέτοια, όταν βλέπω κάποια να έρχεται προς την κατεύθυνσή μου, μπας και καταλάβει πόσο γελοίο είναι, αλλά είναι τόσο γελοίο που ούτε για πλάκα δεν μπορώ να το κάνω!


Πού μένεις;


________________
6.


α,μπίτσα γεια σου! ήμουν για ένα διάστημα εκτός ελλάδας και τον γνωρισα. ημουν στη χώρα του και ήμασταν μαζι και όλα τέλεια. Δεν μπορω να ξεχάσω. λέει ότι θέλει να είμαστε μαζί αλλά δεν γίνεται όντας σε διαφορετικές χώρες και θα ήταν ωραία να ήμασταν κοντά. εγώ τελειώνω τις σπουδές μου και φεύγω για το εξωτερικό. να πάω στην πολη του για να είμαστε μαζί; κανείς δεν εγγυάται αν και για πόσο θα είμαστε...ενω θέλω σαν τρελή προβληματίζομαι γιατί αυτός δεν έχει κάνει κάτι για να μου δείξει το πόσο πολύ το θέλει...είναι συγκρατημένος ή δε θέλει; να σημειώσω ότι ο διαφορετικός τρόπος έκφρασης συναισθημάτων είναι εμφανής. είναι Δανός. εσύ θα ακολουθούσες την καρδιά σου και ότι προκύψει; -koala


«Ακολουθώ την καρδιά μου και ό,τι προκύψει» είναι όταν τα παρατάς όλα στη μέση, παραιτείσαι, ξενοικιάζεις, παίρνεις την βαλίτσα σου και φεύγεις.


Εσύ έτσι κι αλλιώς τελειώνεις τις σπουδές σου και φεύγεις στο εξωτερικό, και πιστεύεις ότι είναι ρίσκο το να πας σε εκείνη την πόλη αντί σε άλλη;


Είσαι μεγάλος φλώρος, φιλενάδα.

 

________________

7.

Ήμουν στη σχολή με κάτι συμφοιτήτριές, όταν πέρασε ένα αγόρι και τότε μία τις αναφώνησε πως Ω! τι περίεργο, έχει κοπέλα. Αρχίσαν να γελάνε, η μία έλεγε πως δεν θα πήγαινε μαζί του ακόμη κι αν φορούσε σακούλα και κοροϊδεύανε. Μετά πέρασε τις τις, τις χαιρέτησε, δώστου πάλι κοροϊδία. Και με παίρνει τηλέφωνο και δεν του απαντάω, και χαχαχα πόσο γαμάτη είμαι!
Καθόμουν στην άκρη, τις έβλεπα να γελάνε, δεν φαντάζεσαι πόσο άβολα ένιωθα.
δηλαδή τι; Αυτές είναι super γαμάτες; Είναι γκόμενες;
ανέκαθεν μου την έσπαγε αυτό. Με ποιο δικαίωμα άνθρωπέ μου; από πού και ως πού;
Κάτι άλλο που με ενοχλεί είναι το εξής: έρχεται κάποιος σου λέει πως του αρέσεις, ίσως ότι είναι ερωτευμένος μαζί σου και τότε πρέπει να το πεις σε τις τις φίλες σου. Γιατί; Δεν είναι κάτι πολύ προσωπικό του; γιατί να κάτσεις να το πεις σε τις από τη στιγμή που δεν είναι αμοιβαία τα αισθήματα; Ανεβαίνουν οι μετοχές έτσι;
Γράφω, γράφω και ακόμα δεν σε έχω ρωτήσει κάτι ευθέως. Ίσως γιατί δεν έχω μια συγκεκριμένη ερώτηση. Ή μπορεί και να έχω.. θέλω τη γνώμη σου. θέλω να μου πεις αν υπάρχει τις τρόπος να πεις στον άλλον να σκάσει, να του δώσεις να καταλάβει ότι δεν φέρεται εντάξει, αλλά με ευγενικό τρόπο.
Και αν σκέφτεσαι να μου πείς να αλλάξω παρέες, θα σου πω ότι από τις τις κοπέλες που έχω συναναστραφεί, μόνο 3 έχω γνωρίσει που δε φέρονται έτσι, η μία είναι η κολλητή μου. :)

 

Να είσαι καλά, κι ελπίζω να μην σου την έσπασα με την ερώτηση μου. Φιλάκια –κλαίρη


Δεν είναι η δουλειά σου να λες δεξιά αριστερά σε ανθρώπους ότι δεν φέρονται εντάξει, ειδικά αν δεν σε έχουν ρωτήσει. Να είσαι σίγουρη ότι και η δική σου συμπεριφορά εκνευρίζει κάποιους άλλους, δεν είσαι υπεράνω κανενός. Ξέρεις, η ερώτηση που έκανες έχει στοιχεία κουτσομπολιού.


Με τους περισσότερους που θα γνωρίζεις δεν θα ταιριάζεις. Οπότε, κάνε παρέα με τις τρεις που ταιριάζεις.


________________
8.


Καλημέρα λατρημένη συνήθεια των 10μιση με 11 (εκείνη την ώρα υποβάλλονται οι απαντήσεις σου) Ο λόγος που στέλνω το μύνημα είναι για να κάνω κάποιες ερωτήσεις που πάντα είχα όσον αφορά κάποια εργασιά θέματα για τις Ηνωμένες Πολιτείες.Θα ήθελα να σε ρωτήσω το εξής:Καταρχάς θεωρώ τους εργαζόμενους αμερικάνους από αυτούς που απασχολούνται από τις περισσότερες ώρες στο κόσμο.Αντιλαμβάνομαι πως μια εργάσια στο 3οβάθμιο παραγωγικό τομέα μπορεί να απασχολεί ένα εργαζόμενο με χ αρμοδιότητες και καταρτισμένος με πτυχίο πανεπιστημίου απο 12 εως 14 ώρες την ημέρα.Μπορεί και παραπάνω. Αυτοί οι εργαζόμενοι γιατί όταν χάνουν την δουλεία τους τα χάνουν σχεδόν όλα? Ενημερωμένος κυρίως από τις ταινίες βλέπω πολλές φορές ότι όταν χάνει κάποιος το μισθό του χάνει κοινωνική ασφάλεια και περίθαλψη και πολλές φορές αντιμετωπίζει προβλήματα με το να διατηρεί την ίδια του την περιουσία! Ο Αμερικάνος εργαζόμενος επίσης παρόλο που μπορεί ο συγκεκριμένος να έχει καλές απολαβές συνήθως έχει μικρότερη αγοραστική δύναμη από αυτήν που του αναλογεί !Έχεις τόσες πολλές παρακρατήσεις από κοινωνική ασφάλιση και λοιπά πάγια? Τέλος για πόσο καιρό μπορεί να μείνει κάποιος άνεργος (δηλαδή μέχρι να μεταβεί στην επόμενη δουλεία) και να ζει σαν άνθρωπος από τα μερίσματα από τα οποία μπορεί να κράτησε? Η ερώτηση μου αφορά έναν καταρτισμένο εργαζόμενο χωρίς οικογένεια και με τις υποθετικά φυσιολογικές του ανάγκες να υπάρχουν(τροφή,εστίαση,αυτοκίνητο,δάνειο και άλλα λοιπά πάγια)
Σε ευχαριστώ πολύ και λυπάμαι αν σε κούρασα! Καλό καλοκαίρι να έχεις με υγεία!- Βασίλης

Ρε Βασίλη, ούτε ο Ομπάμα δε μπορεί να απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις με ακρίβεια. Τι θα πει «εργαζόμενος στον 3οβάθμιο παραγωγικό τομέα», σε ποια πολιτεία, με πόσα χρόνια προϋπηρεσίας; Μετά τι θα πει «να ζεις σαν άνθρωπος», τι θα πει «από τα μερίσματα που μπορεί και να κράτησες;» Αυτές οι ερωτήσεις δε σημαίνουν τίποτα.


Κάποιες ερωτήσεις είναι πολύπλοκες με πολύπλοκες απαντήσεις, κάποιες δεν είναι ερωτήσεις.


Από τα λίγα που καταλαβαίνω, (κι εγώ ακόμα μαθαίνω, πολύ λίγα ξέρω) μπορώ να σου πω ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΙΚΑ το εξής: σε ΠΟΛΥ χοντρές γραμμές, ο καθένας είναι μόνος του. Δε μπορείς να περιμένεις από το κράτος. Ασχολείσαι μόνος σου με το θέμα της ασφάλισης και το θέμα της σύνταξης. Χειρίζεσαι εσύ τα λεφτά σου και επενδύεις μόνος σου στο μέλλον σου, το αναθέτεις σε ιδιωτικές εταιρίες ή τράπεζες. Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύεις από χρεοκοπίες ιδιωτικών εταιριών, ή ότι μπορεί να καταστραφείς αν απολυθείς από μια καλή δουλειά.


Ακούγεται πολύ τρομαχτικό, και είναι.


(Όπως με πολύ σκληρό τρόπο μάθαμε όμως, και τα κράτη κάνουν κακές επενδύσεις, ή/και χρεοκοπούν).


ΠΟΛΥ χοντρικά. Γιατί υπάρχουν δουλειές για τις οποίες δεν ισχύουν αυτά. Και υπάρχουν δουλειές που σημαίνουν 14ωρα και δουλειές που είναι αυστηρά 8ωρα. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι η κοινωνία είναι πολύ εξελιγμένη και ιδιαίτερα πολύπλοκη. Είναι τεράστια χώρα, με μεγάλες αντιθέσεις, δεν απαντιούνται αυτές οι ερωτήσεις όπως στην Ελλάδα.


Τα θέματα αυτά είναι σε συνεχή διελκυστίνδα μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, ειδικά τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας με το Obamacare. Η κυρίως διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων είναι αν πρέπει να συμμετέχει το κράτος, πόσο, και με ποιο τρόπο (εντάξει, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πάρει την απόφαση τους: καθόλου, και με κανέναν τρόπο).


________________
9.

δε θελω να σε ρωτησω κατι. Μονο να σε ευχαριστησω! Μετα απο 30 χρονια συνυπαρξης με την αδερφη μου μας βοηθησες να βρουμε το πρωτο μας κοινο στοιχειο μετα το επιθετο μας..Διαβαζουμε Α,μπα και μας βοηθαει αυτο!! για την ακριβεια μου εγραψε "apla sugkratw ta perissotera apo auta pou grafei giati me voh8ane"-Γιώργος


Αφού μιλάτε, έχετε κι άλλα κοινά ρε παιδιά. Μη λέτε τέτοια γιατί με στενοχωρείτε.

________________
10.

Έχεις σκεφτεί ποτέ να κάνεις τη στήλη σου πιο διεθνή; Να γράφεις και για κανένα άλλο περιοδικό στο ΛΑ;- international


Για διεθνή καριέρα ήρθα εδώ, αλλά με πολεμούν τα κυκλώματα.


________________
11.


Αγαπητή Α-μπα, βλέπεις The Mentalist; Κι αν ναι, ποιος πιστεύεις είναι ο Red John;
Φιλιά-Τόνια


Βλέπω ενίοτε, αλλά μάλλον δε μου αρέσει πολύ, γιατί αδιαφορώ εντελώς για το ποιος είναι.


________________

12.

Γειά σου Α μπα. Λες να είμαι πολύ εγωίστρια με ανώριμη συμπεριφορά και παρτάκιας που θέλω οι φίλοι και οι συγγενείς μου να κόψουν κάθε επαφή με τον πρώην μου το οποίον γνώρισαν μέσω εμού με την δικαιολογία "ότι κι αν πάθατε μεταξύ σας εμένα δε μου έχει κάνει κάτι είναι καλό παιδί" ;- Regina Falange


Ναι, αλλά είσαι απολύτως δικαιολογημένη. Μερικές φορές βγαίνει ο κακός μας εαυτός, κι αυτό υγεία είναι. Μη ντρέπεσαι να το παραδεχτείς, όλοι καταλαβαίνουν. Αλλά μην επιμένεις, είναι λογικό να μη θέλουν να τα χαλάσουν μαζί του επειδή τα χάλασες εσύ. Τουλάχιστον όχι ακόμα.


Μην ανησυχείς, πολύ γρήγορα θα λήξει και η μεταξύ τους σχέση. Κι αν όχι, ποιος ξέρει, μπορεί αυτό να είναι η αρχή μιας υπέροχης φιλίας!

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
#1 Δεν πρέπει να υπάρχει πιο καμμένος χαρακτήρας από τον Noah sto Notebook... Βασικά σκέψου το κάπως έτσι: Βγάλε τον Ράιαν από το πλάνο, βάλε έναν τυχαίο συμμαθητή από το λύκειο, όχι πολύ ωραίο κατ' ανάγκη, που τελειώνει το πανεπιστήμιο και έχει ακόμα κορνιζαρισμένες φωτογραφίες της πρώην που είχε για δύο μήνες προ αμνημονεύτων χρόνων, πίνει μπύρα αντί για καφέ στις 11 το πρωί, ζει κλεισμένος σε ένα σπίτι που το έφτιαξε όπως του είπε η πρώην με ένα κλειδαμπαρωμένο δωμάτιο αφιερωμένο να την περιμένει, και κάθε μέρα τα ξημερώματα παίρνει ένα ποδήλατο και κόβει βόλτες μόνος σαν τον τρελό του χωριού, και έχει μια καλή κοπέλα για να περνάει η ώρα, η οποία είναι μια χαρά κορίτσι και τον θέλει -άγνωστο τι του βρήκε, αλλά αυτός της τρίβει στα μούτρα ότι είναι κολλημένος με την περιβόητη πρώην, χωρίς όμως να την αφήνει και στην ησυχία της (ακόμα πιο hardcore, σκέψου να είσαι ΑΥΤΗ η κοπέλα), και όλα αυτά για μια τύπισσα, η οποία δεν ξέρει πλέον ούτε πώς μοιάζει στη φάτσα, αν έβαλε 80 κιλά, αν έβαψε τα μαλλιά της πράσινα, αν ξημεροβραδιάζεται στον καναπέ και βλέπει τούρκικα σήριαλ, αν έγινε ακτιβίστρια στον τρίτο κόσμο, αν έχει κάνει 5 παιδιά, αν της την έδωσε και πήρε τα βουνά, εν ολίγοις αγνοείται παντελώς η τύχη της και πιθανότατα δεν θα την ξαναδεί ποτέ.Νομίζω ότι αν είχε κολλήσει τέτοιος άνθρωπος μαζί μου δεν θα κολακευόμουν, θα τρόμαζα.
P.S. Α,μπα εκπληκτικός ο συνδυασμός βιβλίου - ταινίας!!! Δεν έχω δει το PS I love you, αλλά για Κοέλιο - Notebook πόοοοοοοοοσο δίκιο!!! Χαχαχαχαχαχα!!!Για τον Γιάλομ αλήθεια τι γνώμη έχεις;
Ο Γιάλομ είναι ψυχίατρος. Να πει τη γνώμη της για ποιό πράγμα; Για το αν είναι καλός γιατρός; Και αν αναφέρεσαι στο συγγραφικό του έργο, πραγματικά, έχει σημασία;
Προφανώς στο συγγραφικό του έργο αναφέρομαι.Σημασία, αν εννοείς για την απονομή του Νόμπελ, μάλλον όχι. Έχεις δίκιο, ας μην ξαναμιλήσουμε ποτέ μεταξύ μας για συγγραφείς.
Χαχαχα ποσο δικιο! Ποτε δεν το ειχα δει απ αυτη την οπτικη γωνια.. Αλλα ξερεις τι? Πιστευω οτι ενας απο τους λογους που εχει τοση απηχηση ειναι γιατι στηριζεται στον ανθρωπινο εγωισμο, το να εχεις καποιον να σε θελει για μεγαλο διαστημα, να θυμαται το καθετι που του εχεις πει οτι σ αρεσει και να βαζει στοχο να το πραγματοποιησει για σενα..Το πιο ρεαλιστικο της ταινιας ειναι η σχεση με αυτη την κοπελα που περναει την ωρα του μαζι της!