Σκορδάς: «Μπορεί ο καταναλωτής με τα 500 ευρώ του μισθού του να θέλει να πάρει smartphone»

Σκορδάς: «Μπορεί ο καταναλωτής με τα 500 ευρώ του μισθού του να θέλει να πάρει smartphone» Facebook Twitter
35

Αντιδράσεις προκάλεσε μια αναφορά του υφυπουργού Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές. Όταν επισημάνθηκε στον υφυπουργό, ότι δεν είναι το θέμα αν οι καταναλωτές θα βρίσκουν ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές, αλλά ότι δεν έχουν χρήματα για αγορές, ο υφυπουργός είπε: «Θέλω να απαντήσω στο επιχείρημα ότι χρόνο έχουμε, χρήματα δεν έχουμε. Το 2011 πουλήθηκαν 1.300.000 τεμάχια έξυπνων τηλεφωνικών συσκευών, το 2012 οι πωλήσεις ανήλθαν σε 1.600.000 συσκευές και τα στοιχεία για το 2013 δείχνουν και πάλι άνοδο. Θέλω, δηλαδή, να πω, ποιος μπορεί να είναι εκείνος που θα υποδείξει στον καταναλωτή τι να ψωνίσει με τα 500 ευρώ του μισθού. Αν θα τα ξοδέψει για έξυπνο κινητό ή για πολιτισμό. Είναι δικαίωμα του να τα κάνει ότι θέλει».

Ο κ. Σκορδάς επέμεινε ότι το ωράριο πρέπει να βολεύει τον καταναλωτή και παρατήρησε ότι στη χώρα υπάρχει νοοτροπία εμποτισμένη από την ιδέα της ανελευθερίας και το μόνο που επιτρέπεται είναι η κλάψα και η μιζέρια. Προέβλεψε ταυτόχρονα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  ότι τα μεγαλύτερα καταστήματα, επειδή θα φοβηθούν την πτώση του τζίρου, θα μειώσουν τις τιμές τους για να είναι ανταγωνιστικοί σε σχέση με εκείνους που θα ανοίγουν τα καταστήματά τους τις Κυριακές.

Ο υφυπουργός επικαλέστηκε ακόμη και το κατά Μάρκον Ευαγγέλιο και τη ρήση του Ιησού ότι «το Σάββατο έγινε για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για το Σάββατο». Το δίλημμα είναι «μεταρρύθμιση ή ακινησία. Το μυστικό της επιτυχίας είναι να κρατάς τους πελάτες σου ευχαριστημένους. Σε αυτή τη χώρα δεν θα πετύχουμε με το φόβο και την ακινησία», δήλωσε ο υφυπουργός.

35

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πολιτική / Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα που στο μόνο που βοηθούν είναι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των πολυεθνικών σε βάρος των καταναλωτών
NEWSROOM
Επίθεση Ανδρουλάκη σε Κασσελάκη: Βολεύει να ευτελίζει την αντιπολίτευση

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Μήνυμα αποδοκιμασίας του 41% ζήτησε από τους ψηφοφόρους ο Ανδρουλάκης

«Εάν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό θα μπορέσει να ενοποιήσει το προοδευτικό μέτωπο» - «Βολεύει να ευτελίζει την αντιπολίτευση» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον Στέφανο Κασσελάκη
NEWSROOM