Μη με λες μαλάκα, προτιμώ το ρομαντικός αντιορθολογιστής.

Μη με λες μαλάκα, προτιμώ το ρομαντικός αντιορθολογιστής. Facebook Twitter
8

 

Τι κοινό έχουν οι ερωτευμένοι, οι φανατικοί οπαδοί  των Ramones, οι ολυμπιακάρες, οι χρυσαυγίτες αλλά και όσοι βρίσκονται στην ακριβώς αντίθετη άκρη του φάσματος που αυτοί εκπροσωπούν;

Είναι άπαντες και άπασες ρομαντικοί αντιορθολογιστές.

Όταν αποκλίνεις από το μέτρο, ή τον ορθό λόγο καλύτερα, και εξιδανικεύεις, για παράδειγμα, τους έλληνες, τότε απορρίπτεις,   χωρίς να το παίρνεις πρέφα,  τον πραγματικό λαό, ο οποίος είναι λίγο πιο χυδαίος και «ματιασμένος»  από αυτό που με πάθος υποστηρίζεις.

Η εξιδανίκευση του ελληνικού έθνους είναι μια ρομαντική και αντιορθολογική θεώρηση του κόσμου.

Πόσο μαλάκας ή μάλλον ρομαντικός αντιορθολογιστής πρέπει να είσαι για να πιστεύεις πως όλοι οι έλληνες είναι όμορφοι, καλόκαρδοι, έχουν ECDL, δεν κατουρούν ποτέ το καπάκι της τουαλέτας, ούτε  κολλάνε  τσίχλες στην κάτω επιφάνεια των τραπεζιών, σε αντίθεση, βέβαια, με τους τούρκους οι οποίοι κάνουν καθ' εξιν, όλα όσα προείπα αλλά και κορνάρουν στους δρόμους;

Π Ο Λ Υ!

Φίλε εθνικιστή, είμαι στην ευχάριστη θέση να σου πω πως δεν υπάρχει μια απόλυτη και αφηρημένη έννοια του έθνους. Η δική σου περί έθνους αντίληψη,  μπορεί να είναι παράγωγο κάποιων που εξυπηρετούνται από αυτή τη θρησκευτική  υποταγή, όπως βέβαια, και η δικιά μου μπορεί να είναι μια από τα ίδια, οπότε ας το δούμε λίγο πιο έξυπνα για να βολευτούμε όλοι.

Χρειαζόμαστε όλοι ένα καλό μάθημα Τοπολογίας, δεν θα καταλάβουμε τίποτα  αλλά πιστέψτε με είναι σπουδαίο να βλέπεις πως από το μηδέν και με την χρήση της λογικής μπορείς να οικοδομήσεις έναν κόσμο που θα τον διέπει η λογική.

Τέλος πάντων,   ο εθνικιστής είναι ρομαντικός αντιορθολογιστής, το ίδιο βέβαια ισχύει και για εσένα που εξιδανικεύεις όλους τους πρόσφυγες, τον Μαζωνάκη, τα Κουφονήσια αλλά και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Αγαπώντας κάτι τυφλά,  στην πραγματικότητα δεν  το αγαπάς αλλά το απορρίπτεις.

Όχι ρε μαλάκα ο Μαζωνάκης δεν είναι θεός, άντε και γαμήσου! Ούτε ο Ντε Νίρο κάποιο ιερό τέρας, ξεκόλλα ειδωλολάτρη.

Πώς να σε πάρω σοβαρά όταν έχεις για όλα απαντήσεις;

Είπαμε πως είναι ρομαντικό να αγαπάς την πατρίδα σου, τον Στέφανο, τα  μπισκότα soft kings  αλλά πρόσεξε, αν επιθυμείς να σεβαστούμε αυτή σου την απόκλιση από τον ορθολογισμό πρέπει και εσύ να είσαι έτοιμος να δεχθείς  την απόκλιση των ημών.

Είσαι έτοιμος να ακούσεις κάποιον να μιλάει  για το μεγαλείο  της Ελασσόνας ή  του Γιώργου Λιάγκα χωρίς να του αστράψεις χαστούκι;

Ήμαρτον.

Δέξου πως μπορείς να αγαπάς κάτι το οποίο δεν είναι τέλειο. Μπορείς να αγαπάς πράγματα τα οποία έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Γίνε λίγο πιο αντικειμενικός με τα γούστα σου, δεν θα πάθεις τίποτα.

Θα μου πεις, βέβαια, πως εσύ είσαι μίλια μπροστά και αντιπροσωπεύεις κάτι καλύτερο, έχεις διαβάσει εσύ και ξέρεις, σιγά μην βάλεις νερό στο κρασί σου!

Όχι, δεν έχεις διαβάσει αλλά ακόμα και να το έχεις κάνει πρέπει να έχεις μάθει να συνθέτεις με ορθολογικό τρόπο αυτά που έμαθες. Εδώ κολλάει η Τοπολογία.

Στα έπρηξα με την Τοπολογία!

Ας γίνω λίγο πιο διαλλακτικός.  

Ας δεχτώ πως αν όλοι υιοθετήσουμε τα δικά σου στερεότυπα θα γίνει ο κόσμος καλύτερος;

Fine, αφού έχεις τόσο γαμάτο κριτήριο και λατρεύεις τον Σούμπερτ, ας δεχτώ πως υπερέχεις εμού.

Εκτός, λοιπόν,  από τα μουσικά σου γούστα λέω να ακολουθήσω και τα καταναλωτικά, πολιτικά αλλά και σεξουαλικά.

Θα καταλήξουμε σε ένα κόσμο όπου  όλοι θα ακούνε όπερες, θα τρώνε μπισκότα soft kings και θα κάνουν παρκούρ  στις ταράτσες της Κυψέλης.

Γαμώ, ε;

Το θέμα είναι όμως πως μέχρι να συγκλίνουμε όλοι στο δικό σου ιδανικό, θα έχουν θυσιαστεί άνθρωποι  που είχαν αντίστοιχα αντιορθολογικές εμμονές με τις δικές σου.

Τι θέλω να πω;

 

Λέω πως o ρομαντισμός  οδηγεί  σε κάτι πολύ συγκεκριμένο, τη βία.

Και μη μου πεις χαλάλι ή βία αν είναι στο τέλος να γίνει το δικό σου  γιατί θα φας μπουνιά παλιό μαλάκα!





8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
όσο εύστοχο και επικό ήταν το κείμενο σου (αν και διαφωνώ σε ορισμένα σημεία), τόσο επικά απαράδεκτα ήταν τα σχόλια σου. Φάνηκε σαν κίνηση απελπισίας, φάνηκες σαν...ρομαντικός αντιορθολογιστής. Κρίμα.Υ.Γ εξακολουθείς να είσαι ο καλυτερότερος και ευφυέστατος του yousendit (γκουχ)
φίλε zoetic, δεν σε γνωρίζω προσωπικά, πως θα μπορούσα άλλωστε!η ικανότητα σου να προσεγγίζεις κάθε βαθύ φιλοσοφικό νόημα, είναιπαροιμιώδης.ερμηνεύεις αλληγορικά και παιχνιδιάρικα τα πάντα.να σε έχει καλά ο θεός παιδί μου.