Υπερδιπλασιάζεται το πρόστιμο για ελεύθερη κατασκήνωση

Υπερδιπλασιάζεται το πρόστιμο για ελεύθερη κατασκήνωση Facebook Twitter
48

Υπερδιπλασιασμό του προστίμου για ελεύθερο κάμπινγκ προβλέπει το προσχέδιο του νέου νόμου για τον τουρισμό, καθώς από τα 147 ευρώ που ήταν το πρόστιμο ως τώρα, θα πάει στα 300 ευρώ. Στο σχέδιο νόμου «Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηµατικότητας, αναδιοργάνωση του Ελληνικού Οργανισµού Τουρισµού και λοιπές διατάξεις» που βρίσκεται σε επεξεργασία από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και δεν έχει ψηφιστεί ακόμη από την Ολομέλεια, αναφέρεται:

 «Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 12 του άρθρου 4 του ν. 2160/1993 που συµπληρώθηκε µε την παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 2741/1999 (Α΄199), τροποποιείται και αντικαθίσταται ως εξής: «Επιβολή προστίµου. Οι παραβάτες τιµωρούνται µε πρόστιµο ύψους τριακοσίων (300) ευρώ ανά άτοµο ή ανά κατασκηνωτικό ή ανά µεταφορικό µέσο, που επιβάλλεται από το βεβαιούν την παράβαση αστυνοµικό ή λιµενικό όργανο και εισπράττεται σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ) του ν. 2696/1999 (Α΄57). Σε ελέγχους από µεικτά συνεργεία την ποινή του προστίµου επιβάλλει το αστυνοµικό όργανο που παρίσταται κατά τον έλεγχο.»

48

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Σε ένα τέλειο κόσμο θα ήμουν υπέρ της ελεύθερης κατασκήνωσης παντού. Σε έναν far from τέλειο κόσμο θα ήμουν υπέρ της ελεύθερης κατασκήνωσης παντού αν οι συνειδητοποιημένοι κατασκηνωτές θα ήταν διατεθειμένοι να μαζέψουν τα σκουπίδια και τα κόπρανα όχι μόνον τα δικά τους αλλά και των ασυνείδητων κατασκηνωτών. Φοβάμαι ωστόσο πως σε αυτή την περίπτωση αντί για κατασκήνωση θα έκαναν ουσιαστικά κοινωνική εργασία!
Λαθος διαφωνω και εγω που μενω διπλα απο περιοχη ελευθερης κατασκηνωσης. Π.κ (=προ κρισης) ολα καλα ολα ωραια και δεν ενοχλουσαν κανεναν οι ανθρωποι και παρεουλα καναμε! Μ.κ ο καθε καραγκιοζης που δεν εχει λεφτα να παει αλλου ερχεται και το παιζει φυσιολατρης! Αποτελεσμα οταν φευγει να πρεπει εμεις να μαζευουμε τα χαρτια υγειας, τις σερβιετες και τα σκουπιδια που αφησε πισω του.