Φυλακή για τους Κινέζους που δεν επικοινωνούν με τους ηλικιωμένους γονείς τους

Φυλακή για τους Κινέζους που δεν επικοινωνούν με τους ηλικιωμένους γονείς τους Facebook Twitter
10

Με νομικές συνέπειες απειλούνται πλέον οι Κινέζοι που δεν επισκέπτονται τους ηλικιωμένους γονείς τους και δεν επικοινωνούν μαζί τους. Σύμφωνα με Νόμο για τα Δικαιώματα των Ηλικιωμένων ο οποίος τέθηκε σε ισχύ από σήμερα, τα ενήλικα παιδιά πρέπει να φροντίζουν τις πνευματικές ανάγκες των γονέων τους και μην τους εγκαταλείπουν ή τους αποφεύγουν.

Λόγω των έντονων ρυθμών που έχει επιφέρει στους πολίτες της αχανούς χώρας η ανάπτυξη, πολλοί νέοι Κινέζοι έχουν αφήσει παραμελημένους τους ηλικιωμένους γονείς τους ενώ λόγω της πολιτικής του ενός παιδιού ο αριθμός των ηλικιωμένων στην Κίνα αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2030.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, οι νέοι Κινέζοι θα πρέπει να επισκέπτονται και να τηλεφωνούν στους γονείς τους «συχνά», δεν προσδιορίζεται όμως ο αριθμός των επισκέψεων ή των τηλεφωνημάτων ανά κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την China Daily, ο νέος νόμος έχει ως στόχο «να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα των γονέων ηλικίας 60 ετών και άνω, καθώς και να μεταφέρει την κινεζική αρετή της ευσέβειας προς τους γονείς. Οι ηλικιωμένοι γονείς έχουν πλέον τη δυνατότητα να αναζητήσουν νομική προσφυγή για να απαγορεύσουν τις «διακρίσεις, την προσβολή,την κακομεταχείριση και την εγκατάλειψη» τους.

Στην Κίνα είναι ήδη υποχρεωτικό στους νέους να παρέχουν υλική στήριξη στους ηλικιωμένους γονείς τους, είναι όμως η πρώτη φορά που νομοθετείται και η υποχρεωτική ηθική στήριξη τους.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

Διεθνή / «Έκανα χιούμορ», λέει ο Έντι Ράμα αναφορικά με τις δηλώσεις του για τους Έλληνες

«Διαβεβαιώνω όλους όσοι ανησυχούν και αισθάνονται προσβεβλημένοι ότι δεν έχω ούτε την παραμικρή αμφιβολία πως ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης είναι Ελληνες φιλόσοφοι», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο Αλβανός πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
Ιράν:

Διεθνή / «Με χτύπησαν στο πρόσωπο με πλαστικές σφαίρες»: Μαρτυρίες Ιρανών στα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν

Στα χιονισμένα σύνορα του Ιράν με το Ιρακινό Κουρδιστάν, οι πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα, ενώ πίσω τους η καταστολή, ο φόβος και οι διαδηλώσεις συνεχίζονται
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΑΤΣΑΔΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ

Διεθνή / Γιατί η Μαρία Κορίνα Ματσάδο ήταν ανάξια για το Νόμπελ Ειρήνης

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αντώνης Καραμπατζός, σχολιάζει την είδηση και τον συμβολισμό της παράδοσης του μεταλλίου του Νόμπελ Ειρήνης στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ