2004-2009: Ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε 865.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

2004-2009: Ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε 865.000 προσλήψεις στο Δημόσιο Facebook Twitter
33

 

Στοιχεία για τις προσλήψεις στο ελληνικό δημόσιο την περίοδο 2004-2009 δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα». Σύμφωνα με αυτό ο αριθμός τους αντιστοιχεί στο 129% του σημερινού υπηρετούντος προσωπικού. Την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή προσελήφθησαν στο Δημόσιο 865.000 άτομα, ενώ σήμερα σε όλο το Δημόσιο απασχολούνται 670.000.

Αναλυτικά:

  • Μόνιμοι και αορίστου χρόνου 167.230
  • Ορισμένου χρόνου-εποχικοί 330.515
  • Συμβασιούχοι έργου 161.383
  • Ωρομίσθιο προσωπικό 120.826
  • Αναπληρωτές καθηγητές 83.636
  • Θητεία 1.542
  • Σύνολο 865.132

Στην πλειονότητά τους οι προσλήψεις της περιόδου εκείνης δεν έγιναν μέσω ΑΣΕΠ. 6 στις 10 ήταν για για υπαλλήλους με σύμβαση έργου ή ορισμένου χρόνου, οι διαδικασίες για τις οποίες δεν υπάγονταν τότε στον έλεγχο της ανεξάρτητης Αρχής.

Mόνο δύο στις δέκα προσλήψεις αφορούσαν μόνιμο προσωπικό, για το οποίο οι φορείς ήταν υποχρεωμένοι να τηρούν διαφανείς διαδικασίες. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση καθιερώθηκε η προφορική συνέντευξη.

Παράλληλα, με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου κατέστη δυνατή η μονιμοποίηση 35.240 συμβασιούχων που απασχολούνταν στο Δημόσιο.

Είναι χαρακτηριστικό πως την πενταετία Καραμανλή προσλαμβάνονταν κατά μέσο όρο ετησίως περίπου 98.400 συμβασιούχοι, αριθμός υπερδιπλάσιος των σημερινών 45.600 απασχολουμένων ως συμβασιούχων.

33

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΗΕ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης από ΟΗΕ: «Η Ελλάδα είναι γεφυροποιός, όχι ταραχοποιός» - Τι είπε για τεχνητή νοημοσύνη, οικονομία, Κυπριακό

Ζήτησε προτεραιότητα στη θαλάσσια ασφάλεια καθώς και αυστηρή ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης ενώ έστειλε μηνύματα για Τουρκία και Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Πολιτική / Κυβερνητική πηγή για δηλώσεις Ερντογάν: «Να χαμηλώσει η ένταση που δεν ανεβάσαμε εμείς»

«Θα ήθελα να το πω μια φορά πολύ ξεκάθαρα: η Τουρκία δεν είναι εχθρός της Ελλάδας, είναι γείτονάς της, είναι σύμμαχός της υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ», δήλωσε νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ GUARDIAN ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης στον Guardian: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχτεί σχέδιο δανεισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα»

Ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει παράλληλα στο άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχτεί ρύθμιση που θα αναγνώριζε κυριότητα του Βρετανικού Μουσείου επί των Γλυπτών του Παρθενώνα
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Είδες βρε παιδί μου ανάπτυξη που είχε τότε ο τόπος!! Δεν προλάβαιναν να προσλμβάνουν προσωπικό, οργασμός εργασίας!!Με ένα πρόχειρο υπλογισμό βγάζω 473,98 άτομα την ημέρα -αφεντικό να το κάνουμε 474 να στρογυλλέψει;Π.Π. - Κάντο! κάντο!!)