Αν για να πάρεις φοιτητικό πάσο πρέπει να δωρίσεις καναδυό όργανα, για να περάσεις το μάθημα τι;

Facebook Twitter
6

Τα παραπάνω βλέπεις αν πας να βγάλεις πάσο και αυτά είδε ο (όχι εγώ, άλλος) Άρης και μου έστειλε ένα screenshot της παραπάνω ιντερνετικής αίτησης!

*Προφανώς σου δίνεται η δυνατότητα, με την ευκαιρία, να γίνεις και δωρητής οργάνων, πράγμα καλό (τις αλλεργίες γιατί τις ρωτάνε δεν ξέρω). Βέβαια θα μπορούσαν να το πουν με κάποιον πιο κομψό τρόπο, να υπάρχει μια ενημέρωση, κάποιο λινκ, κάτι - κι όχι έτσι απότομα.

Τώρα που σας προετοίμασα όμως, ας σας πω ότι πριν από κάποιον καιρό έκανα αίτηση ονλάιν, κι έγινα δωρητής οργάνων και το συστήνω ανεπιφύλακτα. 

Λίγες μέρες μετά ήρθε η κάρτα δωρητή με το ταχυδρομείο και ενημέρωσα την οικογένειά μου. Ελπίζω πως θα ζήσω για πάντα (ή έστω μέχρι τα βαθιά γεράματα), αλλά σε κάθε περίπτωση -και παρ' ό,τι δεν έχω και σε μεγάλη εκτίμηση τα εσωτερικά μου όργανα- μακάρι αν ποτέ συνέβαινε κάτι να βοηθούσα άλλους ανθρώπους. 

Είναι κάτι για το οποίο είμαι παθιασμένος.

Αν δεν σας πείθω εγώ, ίσως σας πείσει το μελοδραματικό, αλλά πολύ δυνατό βιντεάκι παρακάτω: 

Οι ασθενείς γνωρίζουν τους δότες τους!


μετά το 1.50''

 

Στις 5 Ιουνίου 2011, τρεις ασθενείς από τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Προγονικών Αιμοποιητικών Κυττάρων (Μυελού των Οστών) του Νοσοκομείου του Ρίου γνώρισαν τους δότες, που τους έσωσαν τη ζωή τέσσερα χρόνια πριν. Οι δότες ήρθαν στην Πάτρα από τη Γερμανία για να τους συναντήσουν. 

---- 

[+]

Ξεκίνησα με την υπερβολική οικειότητα της αίτησης του πάσου (που έχει όντως πολύ πλάκα - και ακόμα αναρωτιέμαι για τις αλλεργίες σε σχέση με ένα φοιτητικό πάσο για το λεωφορείο!), αλλά θα καταλήξω μ' αυτό:

Θέλεις να γίνεις δωρητής οργάνων ή/και μυελού των οστών; Μάθε τη διαδικασία, κάνε την αίτηση και μπες στο Εθνικό Μητρώο Δωρητών.

Και όλα αυτά, online >> ΕΔΩ

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

4 σχόλια
Μην δηλωσετε οτι θελετε να γινεται δωρητες. Ενημερωστε τους συγγενεις σας για να το δηλωσουν αυτοι οταν θα εχουν ολα τελειωσει. Σε αυτην την χωρα που οι βουλευτες μετρανε τα πουλια τους μεσα στην βουλη δεν εμπιστευομαι τιποτα και κανεναν παρα μονο την οικογενεια μου. Δεν θα εκπλαγω εαν βρουνε κυκλωμα που βοηθαγε κοσμο να πεθανει για να πουλησουν οργανα. Ποιος θα τους ελεγξει;Εχω ενημερωσει τους κοντινους μου οτι θελω να παρουν οτι θεωρουν χρησιμο.
Βασικα δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα. Η αιτηση αυτη δεν ειναι για το παλιο πασο των ΜΜΜ που ολοι ξεραμε αλλα αντικαθιστα κ τη εκαστοτε φοιτητικη ταυτοτητα (τα τριπτυχα ή τις καρτελες ή οτιδηποτε ειχαμε αναλογα το ποια σχολη φοιτησουμε). Εχει λοιπον θεση τατυτοτητας κ σε αυτο το πλαισιο ζητανε πιθανες αλλεργιες κτλ ωστε αν ποτε βρεθεις σε καποια δυσκολη κατασταση πχ καποιο ατυχημα να μπορεσουν γρηγορα να εχουν καταλληλες πληροφοριες το ΕΚΑΒ ή οι γιατροι (δε ζηταγε μονο αλεγιες σε τροφιμα αλλα κ σε διαφορα φαρμακα) Οσον αφορα τη δωρεα οργανων υπηρχε λινκ που σε παρεπεμπε στον ΕΟΜ κ μαλιστα σε προετρεπε να το επισκεφτεις πρωτα. Επισης δεν ηταν υποχρεωτικό ή αν ηθελες μπορουσες να επιλεξεις να μην φαινεται στη ταυτοτητα
Είμαι το ίδιο παθιασμένη!Θεωρώ ασύλληπτο το να μπορείς να δώσεις ζωή και να μην το κάνεις!Απλά φρόντισα να μου κάνουν το ίδιο οι δικοί μου αν μου συμβεί κάτι.