Νέα έρευνα: Eκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ

Νέα έρευνα: Eκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ Facebook Twitter
22

 

Νέα έρευνα: Eκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ Facebook Twitter

Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας αλλά και έξοδο της ΔΗΜΑΡ από τη Βουλή καταγράφει δημοσκόπηση της  VPRC για το tvxs.gr.

Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι το ΚΚΕ φαίνεται να ανεβαίνει και να παίρνει ποσοστό μεγαλύτερο του ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΔΗΜΑΡ φαίνεται να πληρώνει ακριβά την αποχώρηση της από την κυβέρνηση.

Στην πρόθεση ψήφου και την εκτίμηση εκλογικής επιρροής, σύμφωνα με την έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28,5%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 28%. Η Χ.Α. λαμβάνει 14,5%, το ΚΚΕ με 7,5%, το ΠΑΣΟΚ 7% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,5%. Η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 2,5%, μένοντας εκτός Βουλής. Το ποσοστό των υπόλοιπων κομμάτων που εντάσσονται στην κατηγορία «άλλο κόμμα» φτάνει το 6,5%. Από την πτώση της ΔΗΜΑΡ φαίνεται να ευνοείται η Ν.Δ.

 

Νέα έρευνα: Eκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ Facebook Twitter

Από τα υπόλοιπα ευρήματα της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας δημοσκόπησης ξεχωρίζουν η παρακολούθηση της διαδικτυακής ΕΡΤ από ένα πολύ σημαντικό αριθμό πολιτών (1.650.000 εκτιμάται με την αναγωγή στον πληθυσμό) καθώς και η πεποίθηση της μεγάλης πλειοψηφίας των ερωτηθέντων ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές και επομένως η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία. Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι μόλις το 9% δηλώνει ικανοποιημένο από την σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Διχασμένη είναι η άποψη των πολιτών για το αν ο Ε. Βενιζέλος έκανε σωστά ή λάθος να στηρίξει την κυβέρνηση(39% σωστά, 39% λάθος). Με την απόφαση Κουβέλη να αποχωρήσει διαφωνούν οι περισσότεροι(44% λάθος, 35% σωστά), άποψη που φαίνεται να πληρώνει η ΔΗΜΑΡ στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η γνώμη για το κλείσιμο της ΕΡΤ, το οποίο συνεχίζει να βρίσκει αντίθετη την μεγάλη πλειοψηφία(58% έναντι 30%) ενώ μόνο οι ψηφοφόροι της ΝΔ την εγκρίνουν κατά πλειοψηφία, αλλά με ένα αξιοσημείωτα υψηλό ποσοστό(32%) να διαφωνεί. (Oι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται απολύτως διχασμένοι). 

Tα ποσοστά των μικρών κομμάτων:

22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ