Οι 10 τηλεοπτικές σειρές που προτείνω να δείτε. Από τον Άρη Ηλιόπουλο

Οι 10 τηλεοπτικές σειρές που προτείνω να δείτε. Από τον Άρη Ηλιόπουλο Facebook Twitter
36

 

Αμερικάνικες σειρές υπάρχουν πολλές και για όλα τα γούστα. Γι'αυτό λοιπόν, επέλεξα 10 κορυφαίες σειρές που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε!

 

10. New Girl

 

Οι 10 τηλεοπτικές σειρές που προτείνω να δείτε. Από τον Άρη Ηλιόπουλο Facebook Twitter

Η Jess μία πολύ γλυκιά αλλά περίεργη καθηγήτρια δημοτικού πιάνει τον σύντροφο της με άλλη γυναίκα, και έτσι χρειάζεται ένα νέο μέρος για να μείνει. Μετακομίζει γι'αυτό το λόγο σε ένα διαμέρισμα με τρεις ελεύθερους άντρες. Τον Nick, έναν μπάρμαν, ο οποίος παράτησε την νομική, και έχει προβλήματα με την ψυχραιμία του. Τον Schmidt, έναν αστραφτερό νάρκισσο επιχειρηματία ο οποίος πιστεύει ότι είναι ακριβώς αυτό που ψάχνουν οι γυναίκες. Και τέλος τον Winston έναν πρώην αθλητή ο οποίος δεν ξέρει τι να κάνει με την ζωή του. 

Όταν λοιπόν δημιουργείται αυτή η εκρηκτική και αταίριαστη φαινομενικά τετράδα, δεν μπορεί παρά να δημιουργούνται συνεχώς ευτράπελες καταστάσεις. Μεγάλο μπόνους της σειράς είναι η πολύ γλυκιά και ταλαντούχα Zooey Deschanel.

9. Fringe

 

Οι 10 τηλεοπτικές σειρές που προτείνω να δείτε. Από τον Άρη Ηλιόπουλο Facebook Twitter

H Olivia Dunham μία πράκτορας του FBI, μετατίθεται στο τμήμα Παράδοξων Περιστατικών του FBI, όπου αναγκάζεται να συνεργαστεί με τον Walter Bishop, έναν εκκεντρικό επιστήμονα με ακραίες μεθόδους, και τον γιο του για την εξιχνίαση περίεργων φόνων και ανεξήγητων φαινομένων. Παράλληλα σύμπαντα, προηγμένη τεχνολογία και ρεσιτάλ ερμηνείας από τον John Noble (Walter Bishop) δημιουργούν μία σειρά επιστημονικής φαντασίας που αξίζει να δείτε.

8. Supernatural

 

Οι 10 τηλεοπτικές σειρές που προτείνω να δείτε. Από τον Άρη Ηλιόπουλο Facebook Twitter

Μία σειρά περιπέτειας και τρόμου, που πλαισιώνεται όμως από κωμικές ή/και δραματικές σκηνές. Δύο αδέρφια, ο Dean και ο Sam Winchester, ακολουθούν τα χνάρια του πατέρα τους κυνηγώντας υπερφυσικά πλάσματα. Τα δύο αδέρφια έρχονται αντιμέτωπα με Άγγελους, Δαίμονες και κάθε λογής τέρας στην προσπάθεια τους να σώσουν τον κόσμο. Με ενδιαφέρουσα πλοκή, που διακόπτεται πολλές φορές από αυτοτελή επεισόδια, η σειρά αυτή είναι μία πολύ καλή επιλογή.

7. How I Met Your Mother

 

Οι 10 τηλεοπτικές σειρές που προτείνω να δείτε. Από τον Άρη Ηλιόπουλο Facebook Twitter

Σε αυτή την σειρά, ο Ted διηγείται στα παιδιά του πως γνώρισε την μητέρα τους. Κάθε επεισόδιο είναι και μία τρελή ιστορία που έχει ζήσει με την παρέα του. Αρχικά έχουμε τον Ted, τον αθεράπευτα ρομαντικό αρχιτέκτονα που ψάχνει να βρει την γυναίκα της ζωής του. Μαζί του ο κολλητός του από το πανεπιστήμιο, Marshall και η γυναίκα του, επίσης φίλη του από το πανεπιστήμιο Lily. O ένας δικηγόρος, και η άλλη παιδαγωγός, ένα ζευγάρι που αγαπιέται τρελά, αλλά... είναι για δέσιμο. Η παρέα ολοκληρώνεται από την Robin, μία επίδοξη δημοσιογράφο, και τον ανεπανάληπτο Barney Stinson, που ειδικεύεται στις γυναίκες.

Λαμπρό σημείο της σειράς και που την σώζει σε κάποια από τα σκαμπανεβάσματα της είναι ο φανταστικός Neil Patrick Harris (Barney Stinson), τον οποίο αποκλείεται να βαρεθείτε.

6. Prison Break

 

Οι 10 τηλεοπτικές σειρές που προτείνω να δείτε. Από τον Άρη Ηλιόπουλο Facebook Twitter

Εξαιτίας μιας πολιτικής συνωμοσίας ένας αθώος άντρας, ο Lincoln Burrows, πρόκειται να υποστεί την θανατική ποινή. Μόνη του ελπίδα, ο αδερφός του, Michael Scofield, ο οποίος καταδικάζεται επίτηδες σε ποινή στην ίδια φυλακή, ώστε να δραπετεύσουν μαζί. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Michael έχει πάνω στο σώμα του με τη μορφή τατουάζ τα αρχικά σχέδια της φυλακής και άλλα στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να πραγματοποιήσει την απόδραση. 

Μία φοβερή σειρά γεμάτη σασπένς και δράση.

5. The Following

 

Οι 10 τηλεοπτικές σειρές που προτείνω να δείτε. Από τον Άρη Ηλιόπουλο Facebook Twitter

Πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Kevin Bacon που και στα 55 του, συνεχίζει να αποδεικνύει τις υποκριτικές του ικανότητες. Ο Kevin Bacon,  Ryan Hardy, πρώην πράκτορας του FBI, επιστρέφει στην ενεργό δράση για να συλλάβει -για δεύτερη φορά- τον κατά συρροή δολοφόνο Joe Carroll. Ο δεύτερος, δολοφόνος με χαρισματικό μυαλό και εμμονή με τον Edgar Allan Poe, επικοινωνεί με άλλους ψυχωτικούς δολοφόνους, δημιουργώντας μία ομάδα πιστών ακολούθων.

4. Breaking Bad

 

Οι 10 τηλεοπτικές σειρές που προτείνω να δείτε. Από τον Άρη Ηλιόπουλο Facebook Twitter

Το Breaking Bad περιστρέφεται γύρω από τον Walter White, ένα δάσκαλο χημείας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο οποίος αντιμετωπίζει πολλά οικογενειακά προβλήματα. Όταν ο Walter διαγιγνώσκεται με τελικό καρκίνο πνευμόνων, καταρρέει και αποφασίζει να προσανατολιστεί στον κόσμο του εγκλήματος, με το να παράγει και να πουλάει μεθαμφεταμίνη με τον πρώην μαθητή του Jesse Pinkman με την επιθυμία να εξασφαλίσει το οικονομικό μέλλον της οικογενείας του.

Αυτό που κάνει την σειρά να ξεχωρίζει είναι η μοναδική ερμηνεία του Bryan Cranston (Walter White) ο οποίος μετατρέπεται σταδιακά από έναν ήρεμο και σεμνό καθηγητή χημείας σε έναν σκληροπυρηνικό εγκληματία.

 

 

3. Dexter

  

Οι 10 τηλεοπτικές σειρές που προτείνω να δείτε. Από τον Άρη Ηλιόπουλο Facebook Twitter

Η σειρά εκτυλίσσεται γύρω από τον Dexter Morgan, ο οποίος το πρωί εργάζεται σαν ειδικός διασποράς αίματος στα αιματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας του Μαϊάμι και τα βράδια μετατρέπεται σε ψυχοπαθή δολοφόνο που σκοτώνει όσους πιστεύει ότι ξέφυγαν από τη δικαιοσύνη. Ο πρωταγωνιστής μας, δολοφονεί έχοντας ως βάση τον "Κώδικα του Χάρι", ένα σύνολο ηθικών κανόνων και διαδικασιών, επινοημένων από τον θετό του πατέρα Harry Morgan (αστυνομικό του Μαϊάμι) για να βεβαιωθεί ότι ο Ντέξτερ δεν θα συλληφθεί και για να διασφαλίσει ότι θα δολοφονεί μόνο άλλους δολοφόνους.

Μία διεστραμμένα ευφυής σειρά που συνοψίζεται σε 6 λέξεις «Ο αγαπημένος serial killer της Αμερικής».

 

 

2. The Walking Dead

 

Οι 10 τηλεοπτικές σειρές που προτείνω να δείτε. Από τον Άρη Ηλιόπουλο Facebook Twitter

Ο πρωταγωνιστής, Rick Grimes, είναι ένας βοηθός σερίφη ο οποίος βρίσκεται σε κώμα για πολλούς μήνες αφού πυροβολήθηκε στο καθήκον. Μόλις ξυπνάει ανακαλύπτει ότι ο κόσμος έχει κυριευθεί από ζόμπι και οδεύει προς αναζήτηση της οικογένειας του. Όταν βρίσκει την οικογένεια του, ενώνονται με μία μικρή ομάδα επιζώντων τους οποίους ο Rick προσπαθεί να κρατήσει ασφαλείς.
Πρόκειται για μία απίστευτη σειρά που διαψεύδει πανηγυρικά όσους πίστευαν ότι οι ταινίες/σειρές με ζόμπι είναι πια τελειωμένες.

1. Game Of Thrones

 

Οι 10 τηλεοπτικές σειρές που προτείνω να δείτε. Από τον Άρη Ηλιόπουλο Facebook Twitter

Επτά αριστοκρατικές οικογένειες αγωνίζονται για τον έλεγχο της μυθικής γης του Westeros και τον θρόνο του Βασιλιά. Η σειρά αρχίζει με τον Eddard Stark να αφήνει την έδρα του Οίκου του για να γίνει το Χέρι του Βασιλιά. Αυτή όμως η επιλογή του θα έχει τραγικά αποτελέσματα στις ζωές όλων, καθώς μια αλυσιδωτή αντίδραση θα διχάσει το Westeros που θα δοκιμαστεί σε καιρό πολέμου. Εκτός από αυτά οι White Walkers, θρυλικά πλάσματα του Βορρά, ξυπνάνε από τον λήθαργο, ενώ στην Ανατολή η ανάσα του Δράκου αναζωπυρώνεται.

Μία σειρά στην οποία πρωταγωνιστούν γοητευτικοί άντρες, πανέμορφες γυναίκες και η οποία είναι γεμάτη πολιτικές σκευωρίες, σεξουαλικές σκηνές, ωμή βία και ανατροπές οι οποίες θα καθηλώσουν τον θεατή.

36

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΕΚΑΔΑ ΠΟΘΥ ΠΡΩΤΕΙΝΩ...1.BREAKING BAD2.THE WIRE3.THE SOPRANOS4.THE SHIELD5.LOST6.CALIFORNICATION7.TWIN PEAKS8.DEXTER9.GAME OF THRONES10.SIX FEET UNDERHOMELAND,,HOUSE OF CARDS ΘΕΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΛΛΑ ΔΕΙΝΩ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΙΚΕς SEASONS.
το breaking bad επρεπε να ειναι πρωτο. διαφωνω γενικα με τη λιστα και με τη σειρα καταταξης αλλα καμια αντιρριση.ΠΑΡΑΚΑΛΩ μπορει να μου καποιος πως μπορω να φτιαξω μια λιστα στο imdb? θελω να φτιαξω μια σειρα απο λιστες με ταινιες,σειρες ,ανα χρονολογια κ.α. που προτεινω εγω ,που την παρακολουθηση τους μονο επαγγελμα δεν την εχω κανει.πως μπορω να φτιαξω ξερει κανεις?
Πιό generic λίστα πεθαίνεις. Συγχαρητήρια κύριε Άρη.Εγώ από αυτές που έχω δει προτείνω: The Wire, Firefly, LOSTΑποφύγετε τις σειρές που αναγράφονται στην λίστα (εκτός από Game of thrones και breaking bad)
Εγώ θα προτείνω μια πολλά υποσχόμενη καινούρια σειρά, το Under The Dome. Το σενάριο υπογράφουν οι Steven Spielberg και Stephen King. Έχουν βγει δύο επεισόδια προς το παρόν. Επίσης το Scandal έχει καλές ανατροπές και είναι σχετικό με πολιτικές θεωρίες συνωμοσίας (εχουν βγει δύο σεζόν μέχρι τώρα).
Τοπ τεν χωρίς σειρά προτίμησης. Εκτός από το 24 που είναι νούμερο 1 και δε σηκώνω αντίρρηση) :)24HomelandBreaking BadHow I Met Your MotherGame Of ThronesFamily GuyDexterWalking DeadSix Feet UnderThe ShieldBonus το Nip/Tuck...
The Newsroom (http://www.imdb.com/title/tt1870479/?ref_=sr_1): Το παρασκήνιο των ειδήσεων ενός μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού στην Αμερική.... Εξετάζει πολλά κακώς κείμενα της πολιτικής και των media με αναφορά σε πραγματικά γεγονότα. Εξαιρετικός ο Jeff Bridges και η Emily Mortimer. Homeland (http://www.imdb.com/title/tt1796960/?ref_=sr_1): Δραματική σειρά με θέμα τη τρομοκρατία και τις αντίστοιχες πολιτικές και όχι μόνο, διαστάσεις, φαντάζομαι οι περισσότεροι το έχετε ακούσει... Με τρομερές ερμηνείες από Damian Lewis και Claire Danes, Borgen (Politics / Drama - http://www.imdb.com/title/tt1526318/?ref_=sr_1): Εξαιρετική πολιτική δραματική σειρά από τη Δανία, με μια από τις καλύτερες ηθοποιούς που έχω δει ποτέ σε τηλεοπτική σειρά, τη Sidse Babett Knudsen, πολύ καλό σενάριο και γενικότερο casting. Προβάλλεται σε πολλές χώρες παγκοσμίως, με ιδιαίτερη επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ήταν μία από τις πρώτες σε τηλεθέαση σειρές που πρόβαλε το BBC, παρόλο που είχε υποτιτλους....Orphan Black (Sci-Fi http://www.imdb.com/title/tt2234222/): Και μόνο για τα πολλά πρόσωπα που παίζει η πρωταγωνίστρια με τρομερές εναλλαγές και εκπληκτική ερμηνεία, αξίζει...Εξαιρετικό.Forbrydelsen 1-2-3 (Δανία) / The Killing (Αμερικανική version): Εγκληματολογικές/Αστυνομικές σειρές όπου κάθε season παρουσιάζει την πορεία προς την εξιχνίαση μίας μόνο υπόθεσης. Οι σειρά από τη Δανία είναι καλύτερη κατά τη γνώμη μου, αλλά και αυτή από Αμερική είναι αρκετά καλή. The Bridge (Bron/Broen) από Δανία/Σουηδία με την αντίστοιχη σειρά "The Bridge" που θα προβληθεί φέτος στην Αμερική: Επίσης αστυνομική/εγκληματολογική σειρά, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις 2 χωρών σε συνεργασία προσπαθούν να εξιχνιάσουν μια υπόθεση όπου το πτώμα βρίσκεται ακριβώς πάνω στη γραμμή των συνόρων των δύο κρατών (Δανία / Σουηδία και Αμερική/Μεξικό).και για κάτι πιο ελαφρύ βασισμένο στη ζωή μιας πολύ διάσημης ψυχολόγου (κυρίως μεγάλων αθλητών και ατόμων της showbiz) στην Αμερική: Necessary Roughness http://www.imdb.com/title/tt1657505/?ref_=sr_1: Έχει καλή ισορροπία μεταξύ σοβαρών και πιο κωμικών στιγμών και είναι πρωτότυπο concept, εξίσου ενδιαφέρον και για γυναίκες τηλεθεάτριες και για άντρες.
Διαφωνώ για Fringe (αντιγραφή των Χ-Files που ήταν η καλύτερη σειρά ever)και για Supernatural (βαρετό).Ο Dexter είναι ο αγαπημένος μου αλλά για κάτι διαφορετικό δείτε Magic City. Τώρα ξεκίνησε η δεύτερη σαιζόν.Παραλήψεις της λίστας: Sherlock, The Borgias, Person of Interest, Luther, House of Cards, Mad Men, Hell on Wheels. Για όσους ξέρουν αγγλικά καλά (υπάρχουν μόνο αγγλικοί υπότιτλοι) προτείνω Mad Dogs (απερίγραπτοι τύποι) και Black Mirror (πολύ προχωρημένη σειρά).
Breaking Bad: Η καλυτερη σειρα εβερ bitches!Game Of Thrones: Τρομερη παραγωγη, αργη λιγο αλλα καταπληκτική....House MD : Τα λογια ειναι περιττα για τον πιο μισανθρωπο γιατρο....Elementary: Πολυ καλη σειρα που γινεται ολο και καλυτερη προς το τελος της 1ης σαιζον.Prison Break: η 1η σαιζον κορυφαια αλλα οι επομενες εντελως χαλια...
@ TsoplikaΤο The Wire είναι τρομερή σειρά και υπάρχει πολύς κόσμος που δεν την ξέρει. Είναι κάτι σαν το Arrested Development που πολύ πιο μετά έγινε δημοφιλής και εκτιμήθηκε από το κοινό. Σίγουρα μέσα στην τριάδα με τις καλύτερες σειρές που έχω δει ποτέ!
Λείπουν σειρές όπως το House of Cards, Arrested Development και επειδή είδα ότι στην λίστα περιλαμβάνεται το Prison Break που είναι και παλιά σειρά (η οποία πάντως μου άρεσε) θα μπορούσε άνετα να μπει το The Wire ή The Sopranos. Kαι το Sons of Anarchy που είναι;! Για την πρώτη τετράδα συμφωνω.