Φυλακή για τους Κινέζους που δεν επικοινωνούν με τους ηλικιωμένους γονείς τους

Φυλακή για τους Κινέζους που δεν επικοινωνούν με τους ηλικιωμένους γονείς τους Facebook Twitter
10

Με νομικές συνέπειες απειλούνται πλέον οι Κινέζοι που δεν επισκέπτονται τους ηλικιωμένους γονείς τους και δεν επικοινωνούν μαζί τους. Σύμφωνα με Νόμο για τα Δικαιώματα των Ηλικιωμένων ο οποίος τέθηκε σε ισχύ από σήμερα, τα ενήλικα παιδιά πρέπει να φροντίζουν τις πνευματικές ανάγκες των γονέων τους και μην τους εγκαταλείπουν ή τους αποφεύγουν.

Λόγω των έντονων ρυθμών που έχει επιφέρει στους πολίτες της αχανούς χώρας η ανάπτυξη, πολλοί νέοι Κινέζοι έχουν αφήσει παραμελημένους τους ηλικιωμένους γονείς τους ενώ λόγω της πολιτικής του ενός παιδιού ο αριθμός των ηλικιωμένων στην Κίνα αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2030.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, οι νέοι Κινέζοι θα πρέπει να επισκέπτονται και να τηλεφωνούν στους γονείς τους «συχνά», δεν προσδιορίζεται όμως ο αριθμός των επισκέψεων ή των τηλεφωνημάτων ανά κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την China Daily, ο νέος νόμος έχει ως στόχο «να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα των γονέων ηλικίας 60 ετών και άνω, καθώς και να μεταφέρει την κινεζική αρετή της ευσέβειας προς τους γονείς. Οι ηλικιωμένοι γονείς έχουν πλέον τη δυνατότητα να αναζητήσουν νομική προσφυγή για να απαγορεύσουν τις «διακρίσεις, την προσβολή,την κακομεταχείριση και την εγκατάλειψη» τους.

Στην Κίνα είναι ήδη υποχρεωτικό στους νέους να παρέχουν υλική στήριξη στους ηλικιωμένους γονείς τους, είναι όμως η πρώτη φορά που νομοθετείται και η υποχρεωτική ηθική στήριξη τους.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Σύγκρουση τρένων στην Ισπανία: Το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα περιπλέκει την προεκλογική εκστρατεία του Σάντσεθ

Το δυστύχημα στην επαρχία του Τολέδο, κόστισε τη ζωή σε 68 ανθρώπους και σημειώθηκε μόλις 9 μήνες μετά από ένα ακόμη πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ίδια γραμμή
THE LIFO TEAM
ΦΛΑΒΙΟ ΜΠΟΛΣΟΝΑΡΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ ΛΟΥΛΑ

Διεθνή / Η μυστική φυγή του Φλάβιο Μπολσονάρου: Η εξαφάνιση, τα ψεύτικα ίχνη και το ταξίδι προς το Μαϊάμι

«Δεν σκέφτηκα ποτέ να φύγω», δήλωνε τη Δευτέρα – Την Τετάρτη προσγειωνόταν στο Μαϊάμι, έχοντας περάσει από Αργεντινή και Ισημερινό, ενώ ερευνάται για ξέπλυμα χρήματος
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΦΩΤΙΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΑΜΑ

Διεθνή / Αλβανία: Πρόστιμα έως 5.500 ευρώ σε διαδηλωτές ακόμη κι αν δεν συμμετέχουν σε επεισόδια

Η κυβέρνηση Ράμα σκληραίνει τη στάση της απέναντι στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που συνεχίζονται εδώ και μήνες – Το ανώτατο πρόστιμο αντιστοιχεί σε σχεδόν έξι μηνιαίους μισθούς
THE LIFO TEAM
ΤΟΜΑΣ ΜΑΡΚΛ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Διεθνή / Τόμας Μαρκλ: Ένταλμα για έρευνα σε συσκευές μετά τις καταγγελίες για υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ αρνείται τις καταγγελίες, ενώ ο γιος του παρέδωσε στην αστυνομία των Φιλιππίνων τέσσερα κουτιά με ηλεκτρονικές συσκευές και άλλο υλικό
THE LIFO TEAM