Wall Street Journal: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της COSCO

Wall Street Journal: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της COSCO Facebook Twitter
2

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Cosco  Wei Jiafu, λίγο μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα και τη διάθεση για νέες συμφωνίες η οποία διαφάνηκε από τις δηλώσεις του.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης κρατικής ναυτιλιακής εταιρείας της Κίνας σε μια εποχή κατά την οποία η ναυαρχίδα, China Cosco Holdings Ltd, αγωνίζεται να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Η εφημερίδα γράφει ότι ο βραχίονας του Κομμουνιστικού Κόμματος που ελέγχει θέματα προσωπικού και υψηλού επιπέδου συναντήσεις, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο Wei Jiafu, θα αφήσει αμέσως την εταιρεία, μετά από 15 χρόνια θητείας. Στη θέση του τοποθετήθηκε ήδη ο 60χρονος Μα Ζέχουα.

Ο 63χρονος Τζιαφού πλησιάζει, όπως φαίνεται, προς το τέλος της καριέρας του αφού έχει υπερβεί κατά 3 χρόνια το όριο συνταξιοδότησης των κρατικών στελεχών στην Κίνα, που είναι τα 60 χρόνια.  

Οι αναλυτές αναφέρουν, σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι η αποχώρησή του Wei δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις για τη στρατηγική της ναυτιλιακής εταιρείας.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SAVANNAH GUTHRIE ΑΠΑΓΩΓΗ NANCY GUTHRIE

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε το σωστό» - Το νέο μήνυμα προς τους απαγωγείς της μητέρας της

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που πήραν τη μαμά μας. Και απλώς ήθελα να βγω και να πω ότι ελπίζουμε ακόμη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια
THE LIFO TEAM
Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Διεθνή / Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, το 13% των κρατουμένων είναι ηλικιωμένοι, πολλοί από τους οποίους διαπράττουν μικροαδικήματα για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή πίσω από τα κάγκελα.
THE LIFO TEAM