Η ΕΛΑΣ προειδοποιεί για επικίνδυνο ιό που «κλειδώνει» τον υπολογιστή

Η ΕΛΑΣ προειδοποιεί για επικίνδυνο ιό που «κλειδώνει» τον υπολογιστή Facebook Twitter
17

Την προσοχή των χρηστών του ίντερνετ συνιστά η ΕΛΑΣ για έναν επικίνδυνο ιό που έχει εμφανιστεί εδώ και καιρό στο ίντερνετ, αλλά πλέον παρουσιάζει έξαρση. Ο ιός «Ransomware» μπλοκάρει τον υπολογιστή και εμφανίζει μήνυμα που γράφει ότι ο υπολογιστής «κλειδώθηκε» από την αστυνομία, λόγω παράνομης δραστηριότητας. Για να ξεκλειδώσει τον υπολογιστή απαιτεί την καταβολή «προστίμου» 100 ευρώ το οποίο ο χρήστης πρέπει να καταβάλλει με κάρτα πληρωμής.

 

Η ΕΛΑΣ προειδοποιεί για επικίνδυνο ιό που «κλειδώνει» τον υπολογιστή Facebook Twitter

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνιστά σε όποιον πέσει θύμα αυτής της απάτης να κλείσει τον υπολογιστή και να συμβουλευτεί τεχνικό.

Τech & Science
17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΚΤΗΡΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΠΗΛΙΑ ΠΑΓΟΥ

Τech & Science / Βρήκαν ανθεκτικό σε αντιβιοτικά βακτήριο σε αρχαία σπηλιά πάγου στη Ρουμανία - Είναι απειλή ή βοήθεια;

Τα βακτήρια έχουν εξελιχθεί ώστε να προσαρμόζονται ακόμη και στις πιο ακραίες συνθήκες της Γης, από καύσωνες έως θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν
THE LIFO TEAM
IPHONE FBI LOCKDOWN MODE

Τech & Science / «Lockdown mode»: Η λειτουργία του iPhone για ύψιστη ασφάλεια που μπλόκαρε την πρόσβαση στο FBI

Η Apple περιγράφει το Lockdown Mode ως ένα «προαιρετικό, ακραίο» εργαλείο προστασίας που έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει «εξαιρετικά σπάνιες και ιδιαίτερα εξελιγμένες κυβερνοεπιθέσεις»
THE LIFO TEAM