ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κόντρες Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ για τον προφυλακισμένο επί 30 μήνες Κώστα Σακκά

Κόντρες Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ για τον προφυλακισμένο επί 30 μήνες Κώστα Σακκά Facebook Twitter
32
Κόντρες Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ για τον προφυλακισμένο επί 30 μήνες Κώστα Σακκά Facebook Twitter

Συνέντευξη Τύπου για τον προφυλακισμένο επί 30 μήνες ως κατηγορούμενο για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς» έδωσε σήμερα το μεσημέρι η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για συνέχιση της προφυλάκισής του. Ο Σακκάς, που βρίσκεται ήδη στην 22η ημέρα απεργίας πείνας, θα μείνει στη φυλακή 36 μήνες, αν δεν ανατραπεί εν τω μεταξύ η απόφαση του Συμβουλίου.

Σε ανακοίνωσή του για την απεργία πείνας ο ίδιος ο Κ. Σακκάς που νοσηλεύεται και σύμφωνα με τους γιατρούς παρουσιάζει προβλήματα στην υγεία του, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Σήμερα, όντας υπόδικος δυόμισι χρόνια ουσιαστικά για απλή οπλοκατοχή (διακεκριμένη οπλοκατοχή διευκρινιστικά και μόνο σημαίνει πως τα όπλα που κατέχει κάποιος προορίζονται είτε για εμπόριο είτε για τροφοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, κάτι το οποίο ούτε προκύπτει ούτε το αποδέχομαι), οι κύριοι θεσμικά υπερασπιστές της δικαιοσύνης και του νόμου οι οποίοι κρατούν εμένα επειδή τον παραβίασα, αποφάσισαν να παραβλέψουν ακόμα και το Σύνταγμά τους - το οποίο ορίζει κάθε επόμενη της πρώτης προφυλάκισης ως μέγιστο όριο τους 12 μήνες -, αφού δεν τους αρκεί για να εξυπηρετήσουν την πολιτική τους ηγεσία και να με κρατήσουν ακόμα έξι μήνες όμηρο. [...] Οι νόμοι οι οποίοι ανέκαθεν εκφράζανε τη βούληση των ισχυρών, σήμερα δεν αρκούν για τους πολιτικούς εκπροσώπους του συστήματος μπροστά σ' αυτά που καλούνται να διεκπεραιώσουν υπηρετώντας το».

Για ευθεία και κυνική παραβίαση των κανόνων της Ποινικής Δικονομίας, κάνει λόγο η συνήγορός του Μαρίνα Νταλιάνη και σημειώνει ότι «αν τελικά συνεχιστεί η παράνομη κράτηση του πελάτη μου θα μιλάμε για έναν άνθρωπο που παρέμεινε για τρία χρόνια στη φυλακή, κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας και ενώ δεν θα έχει ως τότε υπάρξει καμία καταδικαστική απόφαση εις βάρος του».

Ο Σακκάς είχε συλληφθεί το Δεκέμβριο του 2010 έξω από μία αποθήκη, στην οποία φυλασσόταν οπλισμός, στη Νέα Σμύρνη. Παραδέχτηκε τη σχέση του με τον αναρχικό χώρο, αρνήθηκε όμως την ιδιότητα του μέλους της οργάνωσης ενώ και όσα μέλη των Πυρήνων παραδέχτηκαν τη συμμετοχή τους έχουν δηλώσει ότι ο Σακκάς δεν ήταν μέλος.

Για «άλλη μία περίπτωση δικαστικής αυθαιρεσίας που τη ζοφερή αυτή περίοδο απολαμβάνει όχι μόνο της ανοχής, αλλά και της εγκρίσεως τής παρά τo Σύνταγμα εφαρμοσμένης πολιτικής της κυβέρνησης», κάνει λόγο η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την αντίδραση της Ν.Δ. που καλεί τον κ. Τσίπρα « προτού θελήσει να "διαμαρτυρηθεί" επειδή ο ελληνικός λαός τον έχει εντάξει στο ένα από τα δύο άκρα, ας διαβάσει την ανακοίνωση της Νεολαίας του…»

32

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM
Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM