"Μικρή, γυμνή γαμιόλα μου..."

"Μικρή, γυμνή γαμιόλα μου..." Facebook Twitter
63

"Μικρή, γυμνή γαμιόλα μου..." Facebook Twitter

 

Κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες ένα μικρό βιβλίο με τις ερωτικές κυρίως επιστολές του κορυφαίου συγγραφέα του 20ου αιώνα Τζέημς Τζόυς προς την ισόβια σύντροφό του και μητέρα των παιδιών του Νόρα Μπάρνακλ.

 

Όσοι ξέρουν τον συγγραφέα από τους "Δουβλινέζους" ή το "Πορτρέτο του συγγραφέα σε νεαρή ηλικία" ίσως εκπλαγούν από το ύφος του, όσοι όμως έχουν διαβάσει τον "Οδυσσέα" (το πιο σημαντικό έργο του), θα ξαναβρούν εδώ όλα τα στοιχεία της ορμητικής του φύσης: το λυρισμό, το χιούμορ, τις εκρήξεις οργής και ζήλειας, τη συντριβή, τους όρκους λατρείας και την αχαλίνωτη βωμολοχία.

 

Διαβάστε πρώτοι μια μικρή επιλογή. Μετάφραση: Κατερίνα Σχινά

"Μικρή, γυμνή γαμιόλα μου..." Facebook Twitter
"Μικρή, γυμνή γαμιόλα μου..." Facebook Twitter


"Μικρή, γυμνή γαμιόλα μου..." Facebook Twitter


"Μικρή, γυμνή γαμιόλα μου..." Facebook Twitter


"Μικρή, γυμνή γαμιόλα μου..." Facebook Twitter

63

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Πιο ''50 shades of grey''..Να τα διαβασει καθε ελληνιδα νοικοκυρα να λυσουμε το θεμα της υπογεννητικοτητας. Περα απο την πλακα ομως,νομιζω οτι τα γραμματα ειχαν εναν αποδεκτη,καναν την οποια δουλεια τους και τελειωσε εκει ο κυκλος τους. Δεν βλεπω τον λογο να εκδοθουν. Φυσικα εχουν βγει στην δημοσιοτητα ερωτικα γραμματα κ αλλων,αλλα ειχαν ενα καποιο ρομαντισμο ,μια λυρικοτητα,μια λογοτεχνικη αξια πες,εδω νομιζω καπου λειτουργει κουτσομολιστικα η ολη φαση. Διαβαζω και αρλεκιν δεν με πειραζει
δηλαδή όταν μιλάει για τα γεννητικά όργανα με το όνομά τους και τις διαδικασίες και τις κινήσεις γίνεται άρλεκιν. όταν "έχουν κάποιο ρομαντισμό" και λένε τα ζουμπούλια ασφόδελους και τα σπερδούκλια υάκινθους, τότε αξίζει να εκδοθούν.