Στο σημερινό Α μπα: γυμνισμός και ορθογραφία

Στο σημερινό Α μπα: γυμνισμός και ορθογραφία Facebook Twitter
27

________________
1.


"Γιατί ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει να χρησιμοποιεί το πολύς σαν επίθετο και το κοτσάρει παντού σαν επίρρημα;
Πολλή δουλειά (σωστό) αντί για πολύ δουλειά (λάθος). Πολλή επιρροή της Όπρα (αφορμή ερ.4, 20/5/13) ή επηρεάζει πολύ η Όπρα αντί για πολύ επιρροή; Τα έμαθα λάθος στο σχολείο; Βλέπω τόσο καλογραμμένα κείμενα και αυτό μου χτυπάει άσχημα στο μάτι! "-Γραμματικόκα..λος

Όποιος ενδιαφέρεται να εξασκηθεί, μπορεί να το κάνει εδώ

 

________________
2.


"Βρε μπας και γίνεται επανάσταση από τον καναπέ και το fb;
( Όχι, έτσι; )"

Δεν ξέρουμε ακριβώς τη μορφή της επανάστασης στον 21ο αιώνα, αλλά από όσα έχουν γίνει ως σήμερα, το fb – το ίντερνετ, βασικά - έχει βοηθήσει και υποστηρίξει την παραδοσιακή μορφή.


Δε μπορούμε να ξέρουμε βέβαια, αλλά νομίζω ότι αυτοί που τώρα περιορίζονται στα επαναστατικά σχόλια του τουίτερ και του fb είναι αυτοί που δεν θα συμμετείχαν με την παρουσία τους στις επαναστάσεις του παρελθόντος.


Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα δε νομίζω ότι μια επανάσταση σαν αυτή που ονειρεύονται οι νέο-επαναστάτες θα άλλαζε αυτά που λένε ότι εχθρεύονται, γιατί το καθεστώς που θέλουν να ανατρέψουν είναι ο ίδιος τους ο εαυτός.

________________
3.


Γειά σου Λένα μου!!! Ο ψυχίατρος που με παρακολουθεί 2 χρόνια (& ενω εγώ νόμιζα ότι βελτιώνομαι), μου πρότεινε αντικαταθλιπτικά (με αποτέλεσμα να νοιώθω χάλια για αυτό). Σκέφτηκα λοιπόν, να δώσω περιθώριο για την απόφαση του αν θα τα πάρω ή θα το παλέψω μόνη μου, μέχρι την απάντησή σου. Έχουν προκύψει κάποια θέματα επαγγελματικά (αρνητικά) και προσωπικά (ευχάριστα) που μου προκάλεσαν ταραχή, άγχος και κατάθλιψη. Τώρα το πόσο λογικό ακούγεται ότι με επηρεάζει αρνητικά η θετική έκβαση των προσωπικών μου, μου κάνει εντύπωση! Αν και δεν σου λέω πολλά, θα ήθελα την γνώμη σου στην λήψη μιας απόφασης που σίγουρα θα πάρω ΜΟΝΗ ΜΟΥ!!! Χάπια (ντροπή) η Έντονη προσπάθεια (κούραση);;;- Alex Cipr

Αν υπήρχαν χάπια που αλλάζουν τους χαρακτήρες, θα τα μοίραζαν με τις εφημερίδες.


Κανένα χάπι δε θα αλλάξει το γεγονός ότι είσαι αυτή που είσαι. Ο γιατρός σου συστήνει αντικαταθλιπτικά για να μειωθεί το άγχος και η κατάθλιψη, ώστε να καθαρίσει κάπως η θολούρα στο μυαλό σου και ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ.
Πάντα με το δικό σου μυαλό, μέσα στις δικές σου δυνατότητες.


Αλλιώς, συνέχισε να περπατάς με σπασμένο πόδι, και να περιμένεις ότι θα το γιατρέψεις με τη δύναμη του μυαλού σου.

Τα χάπια είναι οι πατερίτσες.

 

______________
4.


"Αγαπητή,
είμαι σε μία πόλη που δεν μου αρέσει γιατί στην Ελλάδα τα πράγματα είναι όπως είναι και γιατί ερωτεύτηκα έναν τύπο υπέροχο αλλά εντελώς ακατάλληλο (αυτό μάλλον το κάνω συστηματικά). Η ερώτηση μετά από 3 μήνες που ψάχνω δουλειά εδώ και δεν βρίσκω είναι μένω ή φεύγω; "-είμαι κότα;

Μην μετακομίσεις εξαιτίας των γκομενικών σου.

______________
5.


σου αρέσει η εκπομπή του jimmy kimmel? (τι ωραία που είναι να σε διαβάζουμε!)- are you stupid


Μου αρέσει ναι, αλλά δεν είναι από αυτές που βλέπω με συνέπεια, μόνο κατά τύχη. Έχει κάτι το εξυπναδίστικο η φάτσα που με απωθεί κάπως. Σαν μαθητής εσώκλειστων αρρένων.

________________
6.

Διαβάζω στα ψιλά ότι η φαρμακευτική εταιρεία Barewa νόθευε παιδικό σιρόπι με ψυκτικό υγρό με αποτέλεσμα να οδηγήσουν στο θάνατο τουλάχιστον 80 παιδιά στη Νιγηρία. Στο Μπαγκλαντές είχαν πάνω από 1100 νεκρούς πρόσφατα από κατάρρευση κτηρίου και μετά είχαν και θανατηφόρο τυφώνα. Κτλ κτλ. Όμως με την είδηση με τους δυο τσετσένους που έβαλα μια βόμβα σε μια πόλη των ΗΠΑ και σκοτώθηκαν 3 (ΤΡΕΙΣ!) άνθρωποι, που και σε τροχαίο σκοτώνονται πιο πολλοί, μας είχαν πρήξει βδομάδες. Γιατί; Είναι, όπως έγραφε κι ο Πιτσιρίκος στο μπλογκ του, ότι δεν είναι οι Μπαγκλαντέζοι και Νιγηριανοί τόσο ξανθοί κι όμορφοι με ροδαλά μαγουλάκια σαν τους βορειοαμερικανούς για να μας νοιάζουν; Προσπαθούν να περνάνε αντιτρομοκρατικούς (και καλά) νόμους συνέχεια και μόνο αν μας πείσουν ότι "κινδυνεύουμε" τόοοοσο πολύ από την "τρομοκρατία" τα καταφέρνουν παγκοσμίως; Τι;- 1984 G.O.

Το νέο της Βοστώνης έκανε μπαμ σε όλη τη γη λόγω της σπανιότητάς του.


Έτσι λειτουργούν οι ειδήσεις.


Κι εσύ έχεις συνηθίσει το ότι η πλειοψηφία της γης υποφέρει, έχει σταματήσει να είναι νέο. Το ασυνήθιστο είναι να πλήττονται οι δυνατοί. Δεν λέω ότι είναι σωστό: λέω ότι έτσι λειτουργούν οι ειδήσεις.


Οι επιθέσεις σε δυτικές πόλεις είναι σημαντική είδηση όχι επειδή πεθαίνουν πολλοί ή λίγοι, αλλά επειδή για μερικές μέρες οι δυτικοί φοβόμαστε ότι τα σύνορα με τα εκατομμύρια των εχθρικών προς τον τρόπο ζωής μας ανθρώπων δεν είναι τόσο ισχυρά όσο νομίζουμε.


Ειδικότερα το θέμα της Βοστώνης ήταν ιδιαίτερο επειδή τα δύο αδέρφια ήταν ενσωματωμένα στην κοινωνία. Το σοκ πολλαπλασιάστηκε επειδή οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι η Δύση είναι ανώτερη από τη βαθιά, θρησκευόμενη Ανατολή, κι ότι όποιος δει την Δύση από κοντά, δεν είναι δυνατόν να μην πειστεί. Οι Αμερικανοί δεν είναι οι μόνοι δυτικοί που το πιστεύουν αυτό.

________________
7.


"αγαπητή,
χρειάζομαι τα φώτα σου.
Μετακόμισα για τους γνωστούς λόγους εξωτερικό, σε μια απο τις ζηλευτές μητροπόλεις. Βρήκα και καλή δουλειά σε πολυεθνική, λόφτ κτλ.. γράφτηκα και γυμναστήριο, παω και μουσεία, γκιγκς, με πιάνεις δε κάθομαι να κλαιω τη μοιρα μου τύπου στο σταθμό του μονάχου. Εχω και 2 φίλους εδώ και ολα καλά. Πάμε στο πρόβλημα¨Είμαι εδώ ένα χρόνο και δε μπορώ να στραβώσω γκέρλ. Έχει φυσικά γκέρλ του γκέρλ, αλλά ή ειναι ανήλικα όλα είναι βίγκαν (και εγώ τη δαγκώνω τη μπριζόλα, το γυρίζω το μπέργκερ), επίσης πίνω και καπνίζω και είμαι πάνω απο 30. Άλλο πρόβλημα, το πολύ να σε δεί κάποια 2 αντε 3 φορές μέσα στην εδβομάδα αλλιως γίνεσαι πιεστική. Οι φίλοι μου λένε να το γυρίσω μιας και έχω πέραση στα αγόρια επίσης. Εγώ δε το χω, με τη καμία ομως. Όλοι είναι στα κουτάκια τους και δεν έχουν χρόνο να αφιερώσουν να γνωρίσουν καλύτερα έναν άνθρωπο. Έχεις καμιά φίλη να μου γνωρίσεις? Λονδρας δεκτά και περίχωρα.( και μη μου πεις για ονλαιν, δε το χω, εδώ αυτό κάνουν και τα είδα τα χαΐρια του) "-dating dinosaur

Κοίτα, δε μπορεί σε κοτζάμ Λονδίνο να μην υπάρχει γκερλ του γκερλ στα μέτρα σου, αποκλείεται. Σίγουρα υπάρχει σκηνή και δεν την έχεις βρει. Όποια ξέρει ας μας πει στα σχόλια. Αν ντρέπεται μπορεί να στείλει ως ερώτηση στο α μπα κι εγώ θα το βάλω την επόμενη μέρα κι όλας.

________________
8.


Α, μπα τι γνώμη έχεις για το γυμνισμό, μιας και έρχεται καλοκαιρι;!- ε; ε;

Είμαι αντίθετη για αισθητικούς λόγους. Ελάχιστοι άνθρωποι είναι ωραίοι χωρίς ρούχα. Αν είσαστε από αυτούς τους ελάχιστους όμως, σας παρακαλώ να κυκλοφορείτε Χειμώνα-Καλοκαίρι με μπικίνι.

 

________________
9.


"Αγαπητή Α μπα,
τι γίνεται αν για 5 μέρες παίρνεις ληγμένη αντιβίωση για την ουρολοίμωξη;"- N.

Αν σου πέρασε η ουρολοίμωξη, δεν ήταν από τα χάπια.

________________
10.


Έχω προσέξει ότι "παίζει" συχνά tattoo με σταυρό για κάποιον/α που προσπαθεί να είναι "εναλλακτικός". Το έχεις προσέξει; Τι σημαίνει; Είναι ένα χριστιανικό σύμβολο που το βάζουν μόνιμα στο σώμα ως ειρωνεία, είναι ίσως κάτι άλλο που δεν μου ΄ρχεται, τι είναι;

Είναι μέλη της Κατίδειας φιλοσοφικής σχολής.

________________
11.

Καλά όλα τ' άλλα, αλλά βασιλεία (κληρονομική εξουσία από πατέρα σε γιο, όσο βλάκας και να είναι αυτός ο τελευταίος) πώς είναι δυνατόν να υπάρχει ακόμη, και μάλιστα και σε "πολιτισμένες" χώρες;! Τουλάχιστον οι υπόλοιποι πολιτικοί, γιοι, ανιψιοί, κτλ άλλων πολιτικών, το καμουφλάρουνε λίγο.

 

Πραγματικά, κι εμένα μου κάνει τεράστια εντύπωση. Είναι εξωφρενικό πόσο πολύ ο άνθρωπος θέλει να ακουμπάει σε σύμβολα, θρύλους και αστραφτερά στολίδια για να αισθάνεται ότι ανήκει κάπου.

________________
12.

Λογικά δεν θα πέφτουν κάποιες τρίχες από τα χέρια ενός σεφ ενός καλού εστιατορίου ή νεκρά κύτταρα από τα χέρια του, ενώ ετοιμάζει ένα πιάτο; Οκ, πλένουν τα χέρια τους συνέχεια και φαντάζομαι δεν υπάρχουν ελαστικά γάντια τόσο λεπτά, αλλά δεν είναι σιχαμένο να τρως ένα φαί που ένας άγνωστος (και κάποιοι σεφ είναι τόοοσο τριχωτοί) πιλατεύει με τα χέρια του;! Σε ταπεινά εστιατόρια και σουβλατζίδικα εμένα μου έχει τύχει να βρω τρίχες, μια φορά δε, βρήκα κομμάτι από ένα σφουγγάρι στο φαϊ μου! Μήπως θα έπρεπε να κάνουν αποτρίχωση στα χέρια όπως κάνουν ούτως ή άλλως πολλές γυναίκες για λόγους ομορφιάς;-

Όλοι εσείς που σιχαίνεστε, απορώ αν σας περνάει ποτέ από το μυαλό ότι σας σιχαίνονται εξίσου οι υπόλοιποι. Ξέρετε, δεν σας ξέρω, αλλά κι εσείς έχετε τρίχες και μαλλιά και σάλια, και δεν θα περίμενα σε ουρά για να σκουπιστώ με τις πετσέτες σας, και προτιμώ τα σεντόνια ξενοδοχείου από τα δικά σας. Επίσης, έχω δει «σιχασιάρα» που έκανε μπάνιο τρεις φορές τη μέρα αλλά μαγείρευε με στάσιμο νερό.

Αυτά. Τώρα, όταν βρίσκεις ξένα σώματα σε πιάτο που έχεις παραγγείλει, διαμαρτύρεσαι και δεν πληρώνεις.

27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

16 σχόλια
#3 Τα λουλούδια του Bach τα έχεις ακουστά; αν όχι, πρέπει να τα ψάξεις! Αν έχεις ενδοιασμούς στο να πάρεις αντικαταθλιπτικά, ψάξε να βρεις εναλλακτικές θεραπείες. Βρες κάποιον γιατρό που να στηρίζει ομοιοπαθητικά φάρμακα.
Δεν είναι μια γενική συζήτηση για ψυχοφάρμακα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ένας ειδικός σύστησε στην ασθενή του αντικαταθλιπτικά (και όχι ψυχοφάρμακα), ο οποίος την παρακολουθεί δύο χρόνια, και η κοπέλα πιστεύει ότι αυτό είναι απόδειξη της αδυναμίας της. Αυτό είναι άλλη συζήτηση.
#3: Είναι αρκετά περίπλοκο θέμα και δεν νομίζω ότι κανείς μας, όσες θεωρητικές ή και πρακτικές γνώσεις να έχει στον τομέα (είτε ως επαγγελματίας, είτε ως πελάτης), να μπορεί να βγάλει συμπέρασμα. Σίγουρα τα αντικαταθλιπτικά χάπια, όσο εξελιγμένα και να είναι σε σχέση με το παρελθόν (υποθέτω μιλάμε για SSRI's) πάλι έχουν παρενέργειες. Δουλεύουν όμως και αποδεδειγμένα μάλιστα. Τα χρειάζονται όλοι όσοι πάσχουν από κατάθλιψη; Όχι. Θα έπρεπε να τα παίρνουν όλοι; Πάλι όχι. Θα έπρεπε να μην τα παίρνει κανένας; Πάλι όχι. Αν και η νόσος είναι μία, εντούτοις, κατάθλιψη από κατάθλιψη διαφέρει. Μπορεί να είναι παρόμοια τα συμπτώματα, αλλά είναι διαφορετικές οι αιτίες, και το προσωπικό βίωμα του καθενός.Από μόνη της η ψυχοθεραπεία έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να θεραπεύσει την κατάθλιψη (κυρίως μιλάω για την Γνωσιακή - Συμπεριφοριστική προσέγγιση). Δεν μπορεί όμως σε όλους. Επομένως, προτιμώ να εμπιστευτώ τον επαγγελματία ψυχίατρο ο οποίος σε παρακολουθεί για 2 χρόνια τώρα, παρά να κάνω του κεφαλιού μου. Εναλλακτικά, θα ζητούσα παραπομπή και θα το έψαχνα και με κάποιον άλλον.Όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες και τα αντικαταθλιπτικά δεν αποτελούν εξαίρεση. Από τα πιο light, όπως ναυτία, ζάλη, διαταραχές της libido, μέχρι αυτοκτονικό ιδεασμό και κακόηθες νευροληπτικό σύνδρομο (εξαιρετικά σπάνιο και για μακρόχρονη χορήγηση συνήθως με άλλα φάρμακα). Παρόλα αυτά, κανείς μα κανείς από εμάς δεν είναι σε θέση να κάνει την αξιολόγηση του ρίσκου του να τα πάρεις. Αυτά τα ξέρει καλύτερα ο ψυχίατρος που σε παρακολουθεί.
# 1Καλωσόρισες στον πραγματικό κόσμο. :) Δεν είσαι μόνη, αν σε παρηγορεί, αλλά και να εκνευρίζεσαι δεν ωφελεί. Τι να κάνουμε τώρα...# 4Μετακόμισες ήδη για κάποιον ακατάλληλο και χωρίς να έχεις βρει ήδη δουλειά εκεί; Και τώρα, μετά από τρεις μήνες, σκέφτεσαι να γυρίσεις πίσω; Η ζωή σου δεν είναι τραμπάλα, αφού μπήκες στο χορό εξάντλησε τα περιθώρια να βρεις κάτι εκεί που καλώς ή κακώς αποφάσισες να πας.
#6 1984 G.O. έχεις συνδέσει άσχετα πράγματα μεταξύ τους και έτσι έχει δημιουργηθεί μια παραπλανητική ερώτηση. Μπορώ να σου πω και άλλες περιπτώσεις τρομοκρατικών επιθέσεων που καθόλου δεν πέρασαν στα ψιλά, αλλά ήταν αρκετές ημέρες πρώτο θέμα. Την ίδια στιγμή μπορώ να θυμηθώ και άλλες περιπτώσεις πολύνεκρων δυστυχημάτων που επειδή αφορούσαν τους πολίτες μίας χώρας μόνο πέρασαν στα ψιλά. Αν συγκρίνεις διαφορετικά πράγματα, όπως δολοφονικές ενέργειες, σαν αυτή της φαρμακευτικής εταιρείας, με δυστυχήματα και τρομοκρατικές ενέργειες, θα καταλήγεις μόνιμα σε τέτοια συμπεράσματα. Ο λόγος είναι απλός. Στατιστικά είναι πολύ περισσότερα τα θύματα από τους πρώτους λόγους, παρά από τρομοκρατική ενέργεια. Αλλά η τρομοκρατική ενέργεια κάνει πολύ περισσότερο θόρυβο οπουδήποτε στον κόσμο.
Αγαπητέ dating dinosaur, Μπορείς να βρεις κοπέλα σε κάποιο μπαρ (why not?), αλλά στο Λονδίνο the sure way είναι τα house parties, έχεις το loft, έχεις τους φίλους, τι σε σταματάει; Επίσης μην μου λες για vegan κοπέλες, έχεις πάει Meatliquor ή Goodmans, να δεις τι παίζει;
#3η κατάθλιψη έχει σχέση και με τα επίπεδα της σεροτονίνης. Τα χάπια λοιπόν ρυθμίζουν ακριβώς αυτά. Όπως παίρνεις zantac για το στομάχι όταν πονάει, παίρνεις αντικαταθλιπτικά για την κατάθλιψη. Δεν γίνεται να την ξεπεράσεις με την δύναμη του μυαλού σου. Άκου τις συμβουλές της Α μπα. Έχω έρθει στην θέση σου και με βοήθησαν πολύ. Όταν ηρέμησα, ακολούθησα και την ψυχοθεραπεία μου και σήμερα είμαι απαλλαγμένη και από τα δύο. Το ότι νιώθεις όμως ότι το να πάρεις χάπια είναι ντροπή πρέπει να το συζητήσεις με τον ψυχίατρό σου.
ειναι παρακινδυνευμενη ανευθυνοτητα να δινουμε αβιαστα συμβουλες σε ιατρικα θεματα-ποσο μαλλον σε ψυχιατρικα.αφηστε το πραγματικα και μονο στους ειδικους και μην γενικευετε τοσο ευκολα ουτε να απλοποιειτε...ποσο μαλλον για την ψυχιατρικη που ειναι απο τις λιγοτερο ανεπτυγμενες ιατρικες ειδικοτητες ,με φαρμακα που προεκυψαν απο εμπειρικη χρηση και διαγνωση εκ των ωφελουντων...ειναι μια ειδικοτητα που πασχει ετσι κι αλλιως και ακομα και απο τους ειδικους λιγοι την κανουν καλα...γιατι ειναι απο τις λιγες ειδικοτητες που παιζει τοσο ρολο το επιπεδο προσωπικης ωριμανσης του θεραποντος...ας τους αφησουμε λοιπον ....τουλαχιστον οσους λιγους εχουν κατι να προσφερουν...
Προς Γραμματικόκα..λος Όπως δεν θα έλεγες "Το έμαθα ΣΩΣΤΟ στο σχολείο;", έτσι δεν λες και "Τα έμαθα ΛΑΘΟΣ στο σχολείο;" Πρέπει να χρησιμοποήσεις επίρρημα (δηλαδή, "σωστά" ή "λαθεμένα") αντί για ουσιαστικό (δηλαδή "σωστό" ή "λάθος").Αυτά για να βλέπουμε την καμπούρα μας και να μην βιαζόμαστε να κρίνουμε την ορθογραφία και γραμματική των άλλων (κυρίως επειδή στερέψαμε από άλλα επιχειρήματα).
Wow, από πότε η λέξη "σωστό" είναι ουσιαστικό; Σε αντίθεση με τη λέξη "λάθος", είναι επίθετο: σωστός, σωστή, σωστό. Αυτά για να βλέπουμε την καμπούρα μας, όπως λες. Άλλο θέμα είναι το ουσιαστικοποιημένο επίθετο "το σωστό".
Η έκφραση "το έμαθα λάθος" ΔΕΝ είναι λάθος. Το παράδειγμά σου (η σύγκριση) είναι ατυχές, διότι η πρώτη πρόταση περιέχει ένα επίθετο ("σωστό") ενώ στη δεύτερη, η λέξη "λάθος" χρησιμοποιείται ως επίρρημα. Δες τη χρήση Νο. 4 στο έγκριτο λεξικό της κοινής νεοελληνικής για περισσότερα παραδείγματα. Π.χ. "Πήγε σε λάθος διεύθυνση". http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=Λάθος&dq=
Με όλα αυτά τα λάθη, έκανα κι εγώ λάθος. Στο παράδειγμα "πήγε σε λάθος διεύθυνση" χρησιμοποιείται ως επίθετο. Στο παράδειγμα "κατάλαβες λάθος" χρησιμοποιείται ως επίρρημα (βλ. Νο.5 στο link). Έτσι χρησιμοποιείται και στο "το έμαθα λάθος". Η ελληνική γλώσσα είναι μάλλον πλουσιότερη από όσο νομίζεις. Αυτά, για να μη βιαζόμαστε να κρίνουμε τη γραμματική των άλλων, όπως λες.
8: Δεν πας σε παραλία γυμνιστών για αισθητικούς λόγους αλλά για να απολαύσεις λίγη επαφή με την φύση σε ένα χώρο με πιο χαλαρούς ενδυματολογικούς αλλά πιο αυστηρούς ηθικούς κανόνες. Το ημίγυμνο σώμα είναι πιο ερωτικό από το ολόγυμνο σε κάθε περίπτωση πιστεύω. Αφήνει χώρο στην φαντασία. Επίσης οι παραλίες γυμνιστών έχουν ένα απρόσμενο θετικό. Κανένας δεν παίζει ρακέτες. :-)