Είσαι ξερόλας; Η 'Α, μπα' απαντάει

Είσαι ξερόλας; Η 'Α, μπα' απαντάει Facebook Twitter
4

________________

1.

"Επειδή καμιά φορά οι απαντήσεις είναι αφορμή για νέες ερωτήσεις..Σε απάντηση ερώτησης (ερ.3-8/9/2012) έχεις πει ότι:

 

Και η ζωή αυτού που εγκαταλείπει, πάντως, μερικές φορές δεν είναι εύκολη. Στην καλύτερη αναρωτιέται για καιρό αν έκανε το σωστό. Στη χειρότερη η αμφιβολία έρχεται απρόσκλητα σαν βαρετός συγγενής μέσα στη νύχτα και παγώνει το αίμα με τη σκέψη «τι θα είχε γίνει αν.»

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν στη χειρότερη εκδοχή, αν δεν θέλεις να αρχίσεις τα υπνωτικά?"- marka

Απαγορεύεις στο μυαλό σου να ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι, γιατί το «αν» δεν υπάρχει πλέον. Μπορεί το υποσυνείδητο να φλερτάρει με τον μαζοχισμό την ώρα που μισοκοιμάσαι για να σε πιάσει ἐξαπίνης, τότε πρέπει να ξυπνάς και να αυτοχαστουκίζεσαι και να ξαναλές από μέσα σου ότι ό,τι έγινε έγινε και undo στην πραγματική ζωή δεν υπάρχει.  Προσοχή, γιατί αυτή η κατάσταση έχει τη γοητεία της και μπορεί να κάθεσαι στο βάλτο για να εξηγείς γιατί δε σου πάνε καλά τα πράγματα. Η περίοδος πένθους έχει ημερομηνία τελετής λήξης.

 

________________

2.

"Αγαπητή Α,μπα, μήπως ξέρετε που είναι ο Κωστάκης Καραμανλής;

 

Ευχαριστώ"-Aναστασία

Την τελευταία φορά που είπαμε ένα γεια ήταν στο WOW.

________________

3.

Σου'χω στείλει ερώτηση που δημοσιεύτηκε πριν απο μερικές μέρες. Τό θέμα μου τώρα είναι το εξης και νομιζω πως εμμέσως το έχεις θίξει και εσυ. Παρατηρώ ότι οι πιο πολλές ρωτήσεις (όπως και αυτη που σου είχα στείλει) αφορούν τις σχέσεις. 'Ολοι νομίζουν είτε πως έχουν τον μα*ακομαγνήτη (sorry κιόλας για τη λέξη) είτε ότι ειναι τόοοοοοσο ατυχοι που αυτα μόνο σε αυτούς συμβαίνουν. Και έρχομαι και διαπιστώνω : όλοι πανω κάτω τα ίδια λέμε και τα ίδια περνάμε. Το θέμα είναι να βρούμε την αιτία που όλοι στις σχέσεις ζοριζόμαστε. Δικη μου εξήγηση μετα απο ερευνες (και σφαλιάρες)χρόνων ειναι ο εγωισμός (όλων) των ανθρώπων. Συμφωνείς???- Ο Ίδιος

Ναι, και πιο συγκεκριμένα ο εγωισμός που έχουν τα παιδιά, που θεωρούν δεδομένο ότι τα πράγματα πρέπει να περιστρέφονται γύρω από τις ανάγκες τους και όταν αυτό δε γίνεται πέφτουν από τα σύννεφα, ξανά και ξανά και ξανά σα να είναι η πρώτη φορά. Υπάρχει και υγιής εγωισμός, αυτός που συνοδεύεται με την αυτογνωσία. Αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί που πασχίζουν να είναι αυτό που νομίζουν ότι πρέπει να είναι που έχουν παραιτηθεί από την προσπάθεια να μάθουν ποιοί πραγματικά είναι – και μετά να συγχωρήσουν τον εαυτό τους που είναι γεμάτος ελαττώματα.

________________

4.

"Γειά! Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, θέλω να τον αλλάξω. Σε όλα τα επίπεδα. Από το πιο απλό κ χαζό που ειναι η εμφάνιση μέχρι πιο σοβαρά θέματα όπως η πνευματική μου εξέλιξη, οι σχέσεις μου κ η στάση μου απέναντι στους άλλους κλπ κλπ Λίγα πράγματα έχω καταφέρει να αλλάξω τελικά, δε θεωρώ οτι είμαι άχρηστη ή κακιά ή χαζή, απλά θέλω να διορθώσω πράγματα που εμενα δε μου αρέσουν κ με στεναχωρουν. Εχω φτάσει 25 χρονών όμως κι εχω καταντήσει καθε Κυριακή βράδυ να θέτω τους ""στοχους της βδομάδας"" κ καθε Δευτέρα απόγευμα να μην εχω καταφερει να κανω ουτε την παραμικρη προσπαθεια κ να εχω συνειδητοποιησει πως θα ειναι αλλη μια ιδια βδομαδα για μενα--κ μια ιδια ζωη κατ'επεκταση. Κ ερωτώ...είμαστε αυτοι που είμαστε κ πρεπει να το παιρνουμε αποφαση κ να ζουμε με αυτο αποδεχόμενοι  τον εαυτο μας ειτε μας αρεσει ειτε οχι όποιος κι αν ειναι αυτος ή αξιζει να προσπαθουμε να αλλαξουμε αυτα που δε μας αρεσουν, όσο κι αν εχουμε μεγαλώσει,παρόλο που μέχρι στιγμής δεν το εχουμε καταφερει οσο κι αν εχουμε προσπαθησει?

Σ'ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σου,κ σορρυ για το μεγεθος της ερωτησης.."- stelloua

Απίθανο το ότι η ερώτησή σου έρχεται μετά την προηγούμενη απάντηση. Συμπληρώνοντας αυτά που ήδη έχω πει: προσπαθώντας να αλλάξεις δεν έχεις καταλάβει ακόμα ποιά είσαι – και το ποιά είσαι δεν είναι καν στατικό! Από μόνος σου ο εαυτός σου είναι μια ανεξερεύνητη ήπειρος, γιατί πασχίζεις να κάνεις κάτι που δε γίνεται, παραμελώντας την; Και δεν ξέρω ποιά νομίζεις ότι είναι τα ελαττώματά σου, αλλά δεν αλλάζεις επειδή το πήρες απόφαση μια Κυριακή πρωί. Για να αλλάξεις τις αυθόρμητες αντιδράσεις σου, τους συνειρμούς σου, τις κρίσεις σου για τους άλλους, πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο είναι τακτοποιημένη η πληροφορία και η ιεραρχία του μυαλού σου, κι αυτό γίνεται μόνο ζώντας. Πρέπει να ζήσεις, να ασχοληθείς με άλλους ανθρώπους, να ταξιδέψεις, να συζητήσεις, να είσαι έτοιμη να μάθεις, να σκεφτείς, και επειδή η ζωή μας έχει περιορισμένους ορίζοντες, πρέπει να διαβάσεις, να δεις σινεμά, να ακούσεις μουσική, να πας σε εκθέσεις και συναυλίες, να σκεφτείς, να ξαναδιαβάσεις και να ξανασκεφτείς. Και μετά να ξαναδιαβάσεις. Έχει κόπο το ραπάνι.

________________

5.

τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τα θύματα πολέμου στη Συρία?- gen

Εδώ μπορείς να ενημερωθείς και να σκεφτείς πώς θέλεις να βοηθήσεις. Να και κάποιος που δεν ασχολείται με τον έρωτα χωρίς ανταπόκριση!

________________

6.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, πώς ξεχωρίζει τα Corgi της μεταξύ τους;

Γιατί, ποιά άλλη δουλειά έχει να κάνει;

________________

7.

ποια ειναι η γνωμη σου για την τσελσι χαντλερ?- τσουι


E, όχι σικέ ερωτήσεις

 

 

________________

8.

"μου αρέσει πολύ η στήλη,το στυλ απαντήσεων είναι απολαυστικό!

 

Γιατί μου φαίνεται, όμως, ότι είσαι πολύ απόλυτη και δογματική ! ξερόλας βρε!

και ερωτώ λοιπόν :

είσαι πράγματι τόσο σίγουρη για όσα γράφεις; (κάνεις-σκέφτεσαι κτλπ) "-δδ

Αν απαντούσα λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους κάθε ερώτησης, θα έγραφα δοκίμια που δε θα διάβαζε κανείς. Από τις ερωτήσεις προσπαθώ να υποθέσω ποιά είναι η κρυμμένη ερώτηση, και απαντάω μόνο σ’ αυτή. Είμαι σίγουρη για πολλά πράγματα, όπως για το ότι για να ζήσεις μια γεμάτη ζωή πρέπει να αποφασίσεις ποιά είναι η άποψή σου για πολλά πράγματα και να μην αποφεύγεις να παίρνεις θέση. Και όταν κάποιος μου αποδεικνύει ότι κάνω λάθος με επιχειρήματα, τον κάνω φίλο μου.

________________

9.

pos mporw na kseperasw to gegonos pos tha eimai sthn idia sxoli me tin proin kolliti mou i opoia apodeixtike pseftiki?egw exw komplex i auti einai vlammeni?epeidi einai iperkoinoniki fovamai mipos me episkiasei..pfffff-aleka

Στην ίδια σχολή είσαστε, όχι στο ίδιο κελί. Αν σε επισκιάσει να πηγαίνεις στη σχολή φορώντας αυτό

________________

10.

Νομίζω στο έχουν ξαναρωτήσει αλλά τα αγαπημένα σου βιβλία; ψάχνω κάτι ενδιαφέρον να διαβάσω...- mary

Πρόβλημα κι αυτό! Εδώ για παγκόσμια λογοτεχνία, εδώ και αγγλόφωνη, και ξεκίνα τυχαία. Όταν βρεις κάποιο που σου αρέσει, ψάξε να δεις από ποιούς έχει εμπνευστεί ο συγγραφέας, και πάει λέγοντας. Μην ξανακούσω κανέναν να λέει «ψάχνω κανένα καλό βιβλίο.» Ούτε εκατό ζωές δε σου φτάνουν για να τα διαβάσεις όλα τα καλά βιβλία.

________________

11.

μας λες το tumblr σου?- κάποιος που σέβεται πολύ τον εαυτό του και μιλάει στον πληθηντικό

Δεν έχω.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Πεθανα με την 9,και την ερωτηση και την απαντηση!Σ αυτην με το ραπανι,ενω συμφωνω με οσα λες,επειδη θυμαμαι και μια παλιοτερη παρομοια απαντηση σου πιστευεις οτι το διαβασμα ειναι η απαντηση σε ολες τις (χαζες) ανασφαλειες,κι οτι οποιος εχει τετοιες ακαλλιεργητος?Εννοω δεν μπορει για σενα καποιος να τρελαινεται για μουσικη/ταινιες/βιβλια αλλα ταυτοχρονα καποιες φορες να χολοσκαει για τρια κιλα εξτρα,η κυταριττιδα η κατι εξισου επιφανειακο και να παρει μεγαλη ικανοποιηση αν το βελτιωσει?(προφανως εστιαζω μονο στο εμφανισιακο της ερωτησης γτ στο πνευματικο με καλυψες πληρως)