Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση Facebook Twitter
52

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Στις κυριότερες αλλαγές, ο Δημ. Αβραμόπουλος μετακομίζει στο υπ. Εθνικής Άμυνας, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος πάει στο υπ. Πολιτισμού, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναλαμβάνει το υπ. Υγείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.  Το υπ. Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Γιάννης Μιχελάκης. Υφ. Άμυνας η Φώφη Γεννηματά, Υπουργός Μεταφορών ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.  Τα μέλη της κυβέρνησης είναι 43, τα 11 είναι από το ΠΑΣΟΚ.

Tο νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος

Υφυπουργός Δημήτρης Κούρκουλας

Υφυπουργός Ακης Γεροντόπουλος

Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης

Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας

Αναπληρωτής Χρήστος Σταικουρας

Υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης

Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νικόλαος Δένδιας

Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Υφυπουργός Συμεών Κεδίκογλου

Υφυπουργός Κωστας Γκιουλέκας

Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης

Υφυπουργός: Μάξιμος Χαρακόπουλος

Υπουργείο Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης

Αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλαφάτης

Υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου

Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπουργείο Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου

Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος

Αναπληρώτρια υπουργός Φώφη Γεννηματά

Υφυπουργός Αθανασιος Δαβάκης

Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης

Υφυπουργός Αθανασιος Σκορδάς

Υφυυπουργός Νοτης Μηταράκης

Υπουργείο Εργασίας Γιάννης Βρούτσης

Υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρολγου

Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

Υφυπουργός Αντώνης Μπεζας

Υφυπουργός Σοφία Βουλτεψη

Υπουργείο Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης

Αναπληρωτής Λεωνίδας Γρηγοράκης

Υπουργείο Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος

Υπουργείο Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος

Υφυπουργός Γιάννης Ανδριανός

Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης

Αναπληρώτρια υπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υφυπουργός αρμόδιος για την ΕΡΤ Παντελής Καψής

Υπουργείο Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρος Καράολγου

Κυβερνητικός εκπρόσωπος παραμένει ο Σίμος Κεδίκογλου

52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια
Άδωνης;! Η Αυτού Μπουμπουκοσύνη αυτοπροσώπως; Ως γιατρός (απλήρωτη εδώ και κανά 5μηνο και με 80 ασθενείς σε ράντζο), αισθάνομαι βαθειά δικαιωμένη και ορκίζομαι να μην ξαναδιαδηλώσω ποτέ και για κανένα λόγο. Μου αρέσει αυτή η 'κυβερνητική σταθερότητα' (sic!).
Δίκαιο έχεις αλλά λες μισές αλήθειες. Καμία αναφορά σε φακελάκια, στις μίζες για προμήθειες υλικού, στην παντελή έλλειψη οργάνωσης σε επίπεδο μονάδας κτλ. κτλ. Οι ίδιοι οι γιατροί δεν έχουν ευθύνες; Δεν πάτε στην Ευρωπαϊκή δύση σε κανένα νοσοκομείο να δείτε πως λειτουργούν οι πραγματικοί γιατροί και πως είναι τα πραγματικά νοσοκομεία;
Δεν ειναι ολοι οι γιατροι ετσι. Και ιδιως δεν ειναι ετσι οι νεοι γιατροι που δουλευουν στα δημοσια νοσοκομεια, δινουν τον εαυτο τους και ειναι πολλοι (και απληρωτοι τελευταια). Την κυρια ευθυνη την εχει η πολιτεια που αφηνε τοσα χρονια να γινονται ολα αυτα, με την ανοχη της.
Και επειδή κάποιοι μεγαλοκαθηγητές χειρουργικής παίρνουν φακελάκια και μίζες, σημαίνει ότι πρέπει να τσουβαλιαστούμε όλοι οι υπόλοιποι που δουλεύουμε 110 ώρες τη βδομάδα, σε συνθήκες πολέμου, με μοναδικό κίνητρο την προσφορά στο σύνολο;Επειδή 30 καραγκιόζηδες παίρνανε το επίδομα για τους τυφλούς στη Ζάκυνθο, σημαίνει ότι πρεπει να καταργηθεί το επίδομα; ΟΧΙ, δεν τα φάγαμε μαζί - σκοτώστε τον Πάγκαλο που κρύβεται μέσα σας!Παρεμπιπτόντως, τα ραντζα τα αναφέρω ως ενδεικτικά της συνειδητής υποβάθμισης της δημόσιας υγείας προς όφελος της ιδιωτικής, απο τις κυβερνήσεις των τελευταίων 30 χρόνων.Οι γιατροί φυσικά έχουν ευθύνες, με πρώτη και κύρια ότι ακόμα δεν έχουν αποδεχτεί ότι δεν είναι πια 'γαμπροί πολυτελείας' και ότι το πρόβλημα της αξιοπρεπούς δουλειάς για τους ίδιους παει χέρι με χέρι με το να διεκδικήσουν δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κόσμου και δε θα επιτρέπει την ξεφτίλα της επιχειρηματικής δράσης σε ένα αγαθό όπως η υγεία.Οσο για το αν πάμε στας ανεπτυγμενας Ευρώπας, άστο. Η βρετανική έκφραση 'innit' έχει πολλές ερμηνείες και μάλλον δεν τις ξέρεις όλες...
Συγγνώμη αλλά μάλλον με δουλεύετε! Ισχυρίζεστε δηλαδή πως τα φακελάκια αποτελούν εξαίρεση (μόνο οι μεγαλοκαθηγητές χειρουργικής τα παίρνουν) και πως οι ίδιοι οι γιατροί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να βελτιωθούν τα πράγματα (πρέπει να πάει ο υπουργός σε κάθε νοσοκομείο ή σε κάθε μονάδα να τους πει πως πρέπει να δουλεύουν). Δεν έχω ακούσει ούτε μια περίπτωση χειρουργικής επέμβασης στην οποία δεν ζητήθηκε φακελάκι! Ή είστε τυφλοί ή κάνετε τους χαζούς. Όσο για τα νοσοκομεία του εξωτερικού στο Addenbrooke's Hospital στο Cambridge για τη φροντίδα ασθενή σε επείγον περιστατικό χρειάστηκε μισή ώρα - ΜΙΑ μόνο φορά ζητήθηκαν τα στοιχεία του ασθενή στην ΕΙΣΟΔΟ του νοσοκομείου, ΜΙΑ μόνο φορά αναμονή 10 λεπτών. Για το αντίστοιχο περιστατικό σε νοσοκομείο της Ελληνικής επαρχίας χρειάστηκαν 15 ώρες 5-6 φορές στήσιμο σε διαφορετικές ουρές, καμία αξιολόγηση του επείγοντος των περιστατικών ΠΡΙΝ το στήσιμο στις ουρές, ΜΟΝΟ ειδικευόμενοι (οι υπόλοιποι έκαναν της εφημερία από το σπίτι - σύστημα "πάρε με μικρέ αν προκύψει κάτι ") ! Μην μου πείτε πως δεν τα ξέρετε αυτά! Επίσης ρίξτε και μια ματιά στα στατιστικά να δείτε πόσοι γιατροί υπάρχουν στα Ελληνικά νοσοκομεία και πόσοι στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης! Αν κάποιοι από εσάς χρειάζεται να εργάζονται 110 ώρες την εβδομάδα σημαίνει πως ή η οργάνωση είναι για κλάματα ή πάρα πολλοί από εσάς δεν κάνουν απολύτως τίποτα ή μάλλον και τα δύο!
@aiginitissa Οι γιατροί που τα παίρνουν τα φακελάκια δεν έχουν ευθύνη. Ούτε οι συνάδελφοι τους που δεν τους καταγγέλλουν. Μόνο η πολιτεία φταίει που δεν έχει από έναν αστυνόμο δίπλα από τον κάθε γιατρό για να τον ελέγχει!
οχι ...αλλα απο τρικομματικη σε δυκομματικη παλι μαζι με τις αφεντιες τους..ταχα μου οι μονοι που ξερουν να ανλαμβανουν ευθυνες ,σπρωξανε και τον κουβαλεη εξω για να μην φαινεται η αντιδημοκρατικοτητα τους για να τον εχουν να ψηφιζει αποο την απεξω ως συνειδητοποιημενος πολιτικος αρχηγος...αρε ξεφτιλα οι νεκραναστημενοι ξανα στην κυβερνηση...ο μπραντ πιτ που εφτιαξε την ταινια με τα ζομπι τους πασοκους θα επρεπε να ειχε σκηνοθετησει ...
@μαυρη γατατωρα εχουμε την τροικα η οποια μας δινει λεφτα και κανει και κουμαντο που πανε αυτα τα λεφτα.Απο τους δικους μας μπορω να τα περμενω ολα, οπως και να τρωγανε ακομα και τα δανεικα υποτιθεται δινονται για να επιβιωσουμε, αλλα δε νομιζω να το αφηνουν οι ξενοι αυτο.