Βαρουφάκης και Γκάλμπρέιθ εκθειάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ στους Ν.Υ. Τimes

Βαρουφάκης και Γκάλμπρέιθ εκθειάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ στους Ν.Υ. Τimes Facebook Twitter
18

Γιάνης Βαρουφάκης και James Galbraith, καθηγητές του Lyndon B. Johnson School of Public Affairs του Πανεπιστημίου του Τέξας, χαρακτηρίζουν ευεργετική μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε κοινό τους άρθρο στους Ν.Υ. Τimes. Όπως σημειώνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για την Ευρώπη, γιατί μπορεί να αλλάξει μια πολιτική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ ή τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις», σημειώνουν οι δύο οικονομολόγοι, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση απορρίπτει την  αυτοκαταστροφική ευρωπαϊκή πολιτική.  

Όπως αναφέρουν, το πρόβλημα της χώρας σήμερα είναι η Ευρώπη, η οποία με την λιτότητα και τους όρους των δανείων της έχει αποτύχει παταγωδώς.

Σύμφωνα με τους δύο οικονομολόγους, οι τράπεζες και τα hedge funds γνωρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και γενικότερα οι Ευρωπαίοι αναζητούν ευκαιρίες ώστε να «φορτώσουν» μέρος του κόστους της ελληνικής διάσωσης σε αυτούς. Για αυτό το λόγο θα έβλεπαν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με αντίδραση στην  ευρωπαϊκή πολιτική ως ανακούφιση για τις αγορές.

Στο τέλος του άρθρου Βαρουφάκης και Γκάλμπρέιθ, γράφουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταπολεμήσει την πείνα και τη Χ.Α. και θα επιδιώξει μεταρρυθμίσεις για τη σωτηρία του ευρωπαϊκού σχεδίου. «Αυτό μπορεί να είναι μόνο καλό για τις ΗΠΑ», είναι το μήνυμα των δύο οικονομολόγων προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM
Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM