Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ παίρνει διαζύγιο από την Κάρι Μπράντσο Facebook Twitter
Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ επιστρέφει στις 9 Οκτώβρη με το “Divorce,” την πρώτη της σειρά στο HBO μετά το “Sex and the City.” Φωτο: Getty

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ παίρνει διαζύγιο από την Κάρι Μπράντσο

0

Ποιος ξεχνά την Κάρι Μπράντσο, την αρθρογράφο που έγραφε για σχέσεις – άλλων και δικές της –, που τολμούσε να πηδά από ραντεβού σε ραντεβού, που αναζητούσε με μανία τον αληθινό έρωτα και που στο τέλος –μαζί με όλη την υπόλοιπη fancy ζωή της – πιάστηκε στα δίχτυα του “Mr Big”; Κανείς δεν την ξεχνά. Ούτε καν η ηθοποιός που την υποδύθηκε που ακόμη και σήμερα, στα 51 της πια, μετά από 19 χρόνια γάμου με τον επίσης ηθοποιό, Μάθιου Μπρόντερικ και 3 παιδιά μαζί του, στο (τηλεοπτικό) συλλογικό ασυνείδητο έχει απολύτως ταυτιστεί με την «Κάρι». Την πολυσχιδή, επιπόλαιη, πάντα αξιαγάπητη και πάντα διαθέσιμη για νέες περιπέτειες «αρχηγό» της γυναικοπαρέας του “Sex and The City”.

Ωστόσο, αυτός ο ρόλος ανήκει στο παρελθόν. Στις 9 Οκτωβρίου, 12 χρόνια μετά τους τίτλους τέλους στη σειρά, η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ επιστρέφει στο ΗΒΟ με κάτι που πρακτικά είναι η πικρή κορύφωση όλου εκείνου του ερωτικού πανηγυριού του “Sex and The City”. Στο “Divorce” («Διαζύγιο»), η Πάρκερ υποδύεται την Φράνσις, έναν κόντρα ρόλο για το είδος γυναίκας που αντιπροσώπευε η Κάρι. Η Φράνσις ζει στα προάστια και όχι στην πόλη, είναι παντρεμένη χρόνια, εργάζεται στον τομέα της διαφήμισης και βλέπει τα όνειρα της να υποτάσσονται στην δύσκολη οικονομική συγκυρία.  Σ’ αυτή τη σειρά ο –όχι για πολύ ακόμη – σύζυγος της, ο Ρόμπερτ (σ.σ.: τον υποδύεται ο Τόμας Χέιντεν Τσερτς) είναι ένας επιχειρηματίας του real estate σε μια εξαιρετικά κακή περίοδο και οι δυο τους μαζί απέχουν πολύ από το παραμυθένιο ιδανικό του ρομαντικού γάμου. Η Φράνσις τον έχει απατήσει, είναι νάρκισσος, επικριτική όσο δεν παίρνει, χειριστική όσο δεν αντέχεται. Είναι μια απολύτως γήινη, γεμάτη πάθη και άκρως γοητευτική ύπαρξη.

Όσοι την γνωρίζουν καλά, λένε ότι θα το καταλάβαιναν αν αποφάσιζε να μην επιστρέψει ξανά στην τηλεόραση. Δεν έχει πλέον να αποδείξει κάτι, σχεδόν μπορεί να αναπαυθεί στις τηλεοπτικές δάφνες του "Sex and the City" και στα χρήματα που εξακολουθεί να βγάζει από τη δημοφιλία του χαρακτήρα που υποδύθηκε και από τις παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες της.

«Ακόμη γνωρίζομαι μαζί της», λέει για τη γυναίκα που υποδύεται η Πάρκερ, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για έναν χαρακτήρα έτη φωτός μακριά από την Κάρι. Εδώ και χρόνια η Πάρκερ επιθυμούσε να κάνει μία σειρά που θα μιλούσε για τις μακροχρόνιες σχέσεις, για το πώς είναι να ωριμάζεις μαζί με τον άλλον, για τις δύσκολες συζητήσεις που μόνο μεταξύ μεσήλικων φίλων γίνονται, όταν η ωριμότητα σε ωθεί να αναμετρηθείς με ειλικρίνεια με τις επιλογές σου, ειδικά σε επίπεδο σχέσεων. «Η σειρά αντανακλά την ενδοσκόπηση και την αναγνώριση, ζωτικά στοιχεία ενός γάμου μετά από 15-20 χρόνια», λέει η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η οποία υπογράφει και την παραγωγή του “Divorce”.

«Είναι πραγματικά ένα κομβικό σημείο στη ζωή ενός ανθρώπου. Είναι το σημείο που αρχίζεις να σκέφτεσαι σοβαρά τις σχέσεις, τον χρόνο που ξόδεψες, το τι πραγματικά προέκυψε από αυτές και το τι πραγματικά θες να κάνεις στο σημείο που βρίσκεσαι τώρα», εξηγεί η Πάρκερ, η οποία μετά το “Sex and the City”  - η αλήθεια είναι – δεν αναζήτησε κάποιο άλλο ρόλο, κάποιο νέο τηλεοπτικό εγχείρημα. Όταν μάλιστα τη ρωτούσαν ποιος θα είναι ο επόμενος μεγάλος ρόλος και με τι είδους σειρά θα επέστρεφε στην τηλεόραση, το απέκλειε, σχεδόν κατηγορηματικά.

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ παίρνει διαζύγιο από την Κάρι Μπράντσο Facebook Twitter
Από αριστερά: Kristin Davis, Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall και Cynthia Nixon στην ταινία “Sex and the City” του 2008. Φωτο: Craig Blankenhorn/New Line Cinema

Άλλωστε, όπως εξηγεί, το να ανατρέφεις τρία παιδιά (τις δίδυμες, Μάριον και Τάμπιθα, 7 ετών και τον Τζέιμς –Γουίλκι, 13) το ωράριο της τηλεόρασης είναι κάτι περισσότερο απαιτητικό. Μέχρι σήμερα, και πάντα μετά την «Κάρι», η Πάρκερ δεν είχε ανακαλύψει κάτι που να την ιντριγκάρει, τόσο ώστε να μπει ξανά σ’ αυτούς τους φρενιτιώδεις ρυθμούς. Και το ομολογεί χωρίς ενοχές. «Όταν βρίσκεσαι σε ένα σημείο στη ζωή σου που μπορείς να επιλέγεις και κυρίως να επιλέγεις να λες όχι, είναι ωραίο», ομολογεί.  

Μέχρι τώρα, πέρα από τη σειρά, η Πάρκερ γύρισε δύο ταινίες “Sex and the City”, απέσπασε μία Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο της στο “The Family Stone”, πρωταγωνίστησε στην προσεγμένη, αλλά όχι σούπερ επιτυχημένη ταινία “Smart People” το 2008 και έκανε ακόμη κάποιες μικρότερες δουλειές. Με λίγα λόγια, ποτέ δεν έφυγε από το προσκήνιο, ποτέ δεν έπαψε να είναι δημοφιλής, αλλά και ποτέ δεν «σκότωσε» τον χαρακτήρα της «Κάρι», που την έκανε διάσημη και πλούσια.

Συν τοις άλλοις, η Πάρκερ έχει κι άλλες ασχολίες –και μπίζνες- να διοικεί. Είναι αντιπρόεδρος του New York City Ballet και αφιερώνει μεγάλο μέρος της μέρας της σε δραστηριότητες που προάγουν τον πολιτισμό. Επίσης, έχει τη δική της σειρά παπουτσιών, τη γνωστή “SJP”, τη δική της σειρά αρωμάτων και καλλυντικών, που ήδη από το 2014 πωλείται σε επιλεγμένα καταστήματα με είδη ομορφιάς, οπότε, ποτέ δεν έμεινε άπραγη. Εννοείται, φυσικά, κεφαλαιοποιώντας την αναγνωρισιμότητα που της πρόσφερε το “Sex and the City” και την επιρροή που η σειρά άσκησε – και δια των επαναλήψεων εξακολουθεί να ασκεί – στον γυναικόκοσμο.  

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ παίρνει διαζύγιο από την Κάρι Μπράντσο Facebook Twitter
Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, μπροστά δεξιά με άλλα μέλη του καστ της σειράς του 1980 “Square Pegs.” Φωτο: ELP Communications

Κατά την ίδια, οι χαρακτήρες του “Divorce” ανήκουν στη μεσαία τάξη, αν και η σειρά, μάλλον καταπιάνεται με τη ζωή ενός ζευγαριού της ανώτερης μεσαίας τάξης, σε ό,τι αφορά την εμφάνιση, τη μόρφωση, τις συναναστροφές. Αν ο “Mr Big” του “Sex and the City” αναπαριστούσε ένα ανδρικό πρότυπο της δεκαετίας του ’90, ο Ρόμπερτ, με τα χρέη και τις αναποδιές του, αναπαριστά τον μέσο Ευρωπαίο, που εν μέσω κρίσης, με πίκρα διαπιστώνει ότι τα πράγματα πλέον δεν λειτουργούν, όπως κάποτε και κυρίως, όπως θα ήθελε.

Την ίδια στιγμή, η Πάρκερ, πάντα καλοντυμένη, φουριόζα, ευγενής, αλλά και γνωρίζοντας να κρατά τις αποστάσεις με θαυμαστές που τη συναντούν στον δρόμο, εξακολουθεί να θυμίζει την πιο real life εκδοχή της «Κάρι». Μιας γυναίκας που γνωρίζει καλά να κινείται και να ελίσσεται στους ρυθμούς της Νέας Υόρκης και μιας ηθοποιού που μετά την τόση επιτυχία εξακολουθεί να έχει άγχος για την πρεμιέρα του νέου τηλεοπτικού εγχειρήματος της τον Οκτώβριο.

«Πάντα είμαι γεμάτη άγχος. Είναι σα να βλέπεις το παιδί σου στο προαύλιο του σχολείου. Θες να του φερθούν καλά. Κι αν δεν συμβεί αυτό, τότε νιώθεις φρικτά», λέει, αναφερόμενη στην πρεμιέρα του “Divorce”.  Μοιάζει να απολαμβάνει το χάσμα ανάμεσα στην πλοκή της σειράς και στην πραγματικότητα που χρόνια βιώνει ως σύζυγος του Μάθιου Μπρόντερικ, παρατηρούν τα ξένα μέσα. «Η Φράνσις είναι μια γυναίκα που δεν υπήρξε ποτέ μητέρα μόνη με παιδιά, γυναίκα μόνη με ένα χρέος να διαχειριστεί, οπότε πιστεύω ότι όλο αυτό θα είναι ενδιαφέρον, έστω και ως εμπειρία από… απόσταση».

Όσοι την γνωρίζουν καλά, λένε ότι θα το καταλάβαιναν αν αποφάσιζε να μην επιστρέψει ξανά στην τηλεόραση. Δεν έχει πλέον να αποδείξει κάτι, σχεδόν μπορεί να αναπαυθεί στις τηλεοπτικές δάφνες του “Sex and the City” και στα χρήματα που εξακολουθεί να βγάζει από τη δημοφιλία του χαρακτήρα που υποδύθηκε και από τις παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες της.

Η Πάρκερ δηλώνει μεν τρομοκρατημένη για το πώς θα φανεί στους τηλεθεατές αυτός ο νέος ρόλος, αλλά και έτοιμη να τον φέρει εις πέρας, ακριβώς επειδή της προσέφερε, μετά από καιρό, αυτή την απολαυστική ζάλη που της είχε εμπνεύσει ο χαρακτήρας της «Κάρι».

«Αυτό που θα δείτε, δεν είναι η Κάρι στα… προάστια. Η Κάρι που από την πόλη μετακόμισε σε νέο περιβάλλον. Είναι κάτι άλλο, εντελώς διαφορετικό», λέει γνωρίζοντας ότι άργησε να κάνει το επόμενο βήμα της. Ότι υποδύθηκε την Μπράντσο για τόσο πολύ καιρό, που οι τηλεθεατές σχεδόν πείστηκαν πια ότι αυτή και η ηρωίδα του “Sex and the City” είναι το ίδιο πρόσωπο. Όχι, λέει. Κάτι καινούριο, έρχεται με το “Divorce”, λέει. Και αισθάνεται την ανάγκη να τονίσει εκ των προτέρων ότι είναι τόσο δυνατή η σειρά, που ίσως πια να την ταυτίσουν με τη Φράνσις. Μετά την πρεμιέρα θα ξέρουμε. 

Με στοιχεία από τους New York Times 

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM